Jump to content

Recommended Posts

WPB3lf.jpg

 

БОЛЕЗНЕНА ЛЮБОВ


Страна: Южна Корея
Година: 2007 - 2008
Излъчван по: KBS2
Жанр: романтичен
Епизоди: 20

В главните роли:
Kwon Sang Woo

Lee Yo Won

Kim Sung Soo

Сюжет:
Красивата млада челистка На Ин Джонг (Lee Yo Won) среща първата си любов в лицето на амбициозния и решителен бизнесмен И Су Хуан (Kim Sung Soo), за когото тя е готова на всичко. Без да знае, че е женен, тя започва афера с И Су Хуан, като последствията от това се оказват пагубни за нея и семейството й. Пет години по-късно На Ин Джонг се е превърнала в студена и наранена жена, която сама се бори с трудностите в живота. За нея любовта е нещо лошо и ненужно, но точно тогава пътят й се пресича с този на художника Канг Йонг Ги (Kwon Sang Woo).

:essub:

С български субтитри:  :click:  :click:

Онлайн с български субтитри:  :click:

С английски субтитри:  :click:

С руски субтитри:  :click:

Лично мнение:

Сериалът има нисък рейтинг, което си обяснявам с корейското отношение към щекотливата тема за изневярата. На мен цялата история ми беше много интересна, много човешка, показва как едно решение в даден момент може коренно да промени живота ти и как трябва да се поеме отговорност за това. Любовта пък е представена в най-голямото си разнообразие от чувства, емоции, внушения...И малко спойлер :panda-145:

Off Topic

Изневярата не беше показана като дружно тичкане по плажа на двамцата влюбени, последвано от сцена на взаимно тъпчене с кимчи...което си е постижение! Две от героините не ги видях нормално облечени, а пък на едната прическата будеше у мен желание за убийство на фризьора й с ножицата за филиране! За това пък Kwon Sang Woo го бяха напъхали в такива дрешки... wub.gif ....и нямаше никакво розавко!

 

Link to comment
Share on other sites

Изгледах сериала снощи. Определено си заслужава отделените часове. Кара те да се замислиш как едно решение може да преобърне целия ти живот. Дожаля ми за главната героиня, която толкова много изстрада. Kwon Sang Woo си изигра ролята перфектно, което не е учудващо. Въпреки всички препятствия, които трябваше да преминат, любовта на Na In Jung и Kang Yong Ki се засилваше все повече и повече.

Ще остане завинаги в топ 10 на любимите ми сериали.

Разбрах, че е започнал преводът по него, така че ще могат повече хора да му се насладят.

 

Това, което най-много ми хареса е, че е с хепиенд

;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Днес доизгледах сериала Bad Love и реших да видя какви коментари има за него,очаквах да са повече защото сериалчето си заслужава и както казва joroor е с щастлив край,какъвто не се среща често в корейските филми и сериали(или поне в тези които аз съм гледала.Наистина ако има някой който да не го е гледал,да го гледа,мисля че няма да се разочарова.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

В началото подцених сериала, но се оказа по-интересен, от колкото предполагах от първите серии.

Липсваха ми комедийните елементи в сюжета, които са ми много любими ;).

Най-много ми хареса това, че главните герои отстояваха твърдо гледната си точка и не бяха добронамерено любезни. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Такааа... и аз му видях сметката на този сериал! Хареса ми, още на втората серия ме грабна и така почти до края.

 

Почти, защото последните няколко серии така ме дразнеше тази Ин Джунг... никакъв живец нямаше в нея, едвам се влачеше докато вървеше, очите и си бяха абсолютно безжизнени (докато се усмихва, докато тъжи, все едни и същи си оставаха) и това не ми хареса. Вярно, че трябваше да изиграе смазана от живота нещастна жена, ама... слаба ракия... Как така от жена, която е готова да се бори за щастието си, дори и да трябва да бъде с женен мъж се превърна в това безхарактерно "нещо" позволяващо да го тъпчат?

 

Играта на Kwon Sang Woo няма да я обсъждам, тъй като съм забравила да си взема кърпичка, с която да си "забърсвам лигите"... :D Много добър актьор...Спечели ме от раз!

Обаче от всички герои най-много ми хареса Джу Ран. Просто тази роля беше перфекно изиграна, самия персонаж търпеше развитие през целия филм, а актрисата влагаше много чувство в играта си. Макар и не толкова положителен герой, Джу Ран май ще ми бъде любимката в този филм. Колкото до финала - хареса ми!

Link to comment
Share on other sites

Това е страхотен сериал, изгледах го на един дъх. Всяка следваща серия те кара да гледаш другата. Нямам думи за този сериал. На мен лично много ми хареса.

http://www.youtube.com/watch?v=FTTtIdOt-bk

Edited by sinardin
Онази тема е за превода, тази е за впечатления от самия сериал. И, моля те, ползвай препинателни знаци!!!
Link to comment
Share on other sites

Изгледах го :( ,свърши!Искам да напиша нещо,което ще ви накара и вие да го гледате!Но не съм толкова добра.И дами,за началото ...вземете си кърпички да си забършете лигите !Е ,много е готин само по дънки нашия Kang Yong Ki...и после такава закачка.Чичото беше страхотен....някакви мъдрости ръсеше:Знаеш ли,Kang Yong Ki...мъжете и жените са някак различни... :blink: Уф,не ме бива....но гледайте го,когато искате нещо по-романтично.

Link to comment
Share on other sites

сериалчето е много добро. Не знам тия корейци как ги правят така нещата, че да се зарибяваш до такава степен. Искаш да си пуснеш и още една серия и още една и още................. и Kim Sung Soo е толкова тъжен и хубав, че не е реално да има такива хора............

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Много е странно, че няма тема за Kim Sung Soo, а той е много добър и в тоя сериал играта му беше запомняща се. Дори, на мен лично ми хареса много повече от главният (въпреки, че и той си е добър), но като си помисля за този филм и се сещам за Kim Sung Soo.............много, много хубав.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Драма, драма, драма...Честно по-драматичен сериал в живота си не бях гледала.

Сума ти народ измря, то не бяха катастрофи, провалени животи, самоубийства колкото искаш, едни сълзи, едно тегаво усещане през целият филм... А краят - уж беше щастлив, но пак една мъка... Вярно, че трудно си извоюваха любовта, но не можеха ли да зарадват малко по-искрено? Ясно беше, че и от тук нататък няма да им е лесно, но поне за момента да се зарадват като хората.

Уж голяма любов, голяма страст, думи от сорта на "По-добре да умреш сега пред мен, отколкото да не сме заедно", а в същото време, когато двамата бяха заедно се държаха като брат и сестра. В началото на филма много смело го раздаваха със сцените, а точно когато трябваше да покажат любовта и страстта, която погубваше и двамата - няма никой.

А и честно просто ми писна в един момент да ги гледам с тези тъжни физиономии.

 

 

Главната в един момент вече не приличаше на човек честно - една изстрадала жена, без всякакъв живец и воля за живот в нея - едвам си влачеше краката. Смятам, че "отчаяната съпруга" обаче си изигра ролята чудесно (въпреки прическата). Като цяло актьорската игра беше наистина добре, но този сериал определено няма да искам да го гледам отново.

Link to comment
Share on other sites

На мен много ми хареса първата половина на сериала. Обаче след средата действието стана някак толкова бавно и еднообразно, че ми уби желанието да го гледам. За мен, откакто умря бащата на Йонг Ки и той навлече костюма, сериалът започва да става все по-безинтересен, героите вършеха във всеки епизод едно и също, чувствата им си "седяха" на едно място, действието и то ... Все пак стигнах до 17 епизод, но не мисля, че ще го доглеждам, прочетох коментарите как ще свърши и мисля, че ми е достатъчно. За актъорите какво да кажа: Sang Woo - хареса ми, с изключение на няколко момента, където ми се видя доста изкуствено да играе, в Sad love story ми хареса повече; Yo Won - доста силна игра, много добре се представяше в по-драматичните моменти; другите акъори няма да ги коментирам, че самите им герои за мен бяха много безлични и безинтересни във втората половина на сериала. Имаше и 1-2 песни, които ми харесаха.

Link to comment
Share on other sites

Много, ама много тъжен филм. Интригуващ определено, не исках да изпусна и минутка от него, зарибява те страшно много да гледаш серия след серия. А не както в някои сериали ми се е случвало да искам да прецъкам по-напред.

Хора като сядате да го гледате определено ви трябва кърпичка, но не за лигите, а по скоро за сълзите. Тези двамата такъв рев му дръпнаха, че и аз плачех с тях. Толкова много тъга не бях гледала, много ми дойдоха 20 серии.

 

Още щом се събраха Kang Yong Ki и Na In Jung и си мислех дай да пропусна тържното и да видя самия финал. И така и направих. Но нещо ми липсваше и се върнах и си го изгледах като хората. Голяма любов си беше и много трудности имаха, но ако бяха избягали някъде щеше да е по добре според мен, щяха да се лишат от семействата си, но тогава никой нямаше да се налага да умира...но това си е само мое мнение. И накрая какво-щастлив край, но не чак толкова щастлив. И колко целувки имаха не помня (значи са били много малко). Как можа още на първия ден след като се запозна с Lee Soo Hwan да преспи с него, а с Kang Yong Ki да се държи като с брат..Na In Jung и Kang Yong Ki ако се бяха целунали на финала щеше малко повече да разведри ситуацията и да направи усещането от сериала малко по-хубаво накрая.

 

Няма съмнение, много добра драма, в пълния смисъл на думата. На едно от първите места в моя топ 10 ще си остане. Супер е! Гледайте го, ако ви се гледа романтична драма :)

Link to comment
Share on other sites

Започнах сериала още миналата година, но стигнах до някъде и го изоставих, защото първоначално не ме впечатли. Преди няколко месеца, под влияние на актрисата от 49 Days, го продължих и страшно много ми хареса. После започна да ми става скучен с всички драми, които ме натовариха изключително много, чак сърцето ме болеше. Сега съм го спряла на 12ти епизод и може би някога ще го изгледам отново. Не искам да видя как ще свърши, не искам да видя моите хора колко още ще страдат и не мога да понасям безличиното лице на Soo Hwan. Четох коментари за поведението на Ин Джунг - как е възможно от силна се е превърнала в безхарактерна жена. Това е въздействието на вината, която може да те изкара от равновесие и да убие всичко хубаво и добро в теб. Тя чувстваше дълбоки угризения за всичко, което се случи. Носеше товара си и поне до там, до където аз гледах, не можеше да се отърси от него и да си прости сама, въпреки близките си и Йонг Ки, който честно казано понякога беше задушаващ с любовта си. Искаше я прекалено много, предвид и случилото се с него, но тя не беше готова да си позволи да бъде щастлива. А после не можеше да позволи той да страда и да понесе последствията от чувствата си към нея.

Link to comment
Share on other sites

Мисля си, че може би в началото трябваше по-силно да покажат зараждането на любовта, първо към единия, после към другия... някак не можах да усетя колко силно се заобичаха. Но искрено съчувствам на мацето - колко подлости й поднесе съдбата.

Edited by k1227
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

аз стигнах до 10-та серия и до сега нямам забележки :rolleyes: сериалът много ми харесва :yes: а вече го има и с бг субтитри :es:

Link to comment
Share on other sites

в началото тръгна много добре -но смятам че тия 20 серии можеше да ги съкратят до 16 стандартни-като цяло е поучителен и пълен с много обрати но накрая просто излишно да преразказват целия сериал отново и отново-иначе благодаря за положеният труд на преводачите ;)

Link to comment
Share on other sites

най-после да се обърне внимание и на това сериалче, което е доста добро и едно от най-любимите ми. Винаги съм се чудела, защо никой не го гледа, но явно субтитрите си имат значение:)

 

Когато го гледах преди време си спомням, че ми направи много хубво впечатление - има доста силни моменти и което не е за пренебрегване - началото е доста силно и доста необичайно за стандартната драма, в която обикновено са малки деца и карат колела:)

 

Тук тия моменти ги нямаше и едно от най-важните неща - главната не беше олигофрен:) и е много красива.

 

Силен филм с много невероятно хубав и въздействащ саундтрак (който още си слушам в колата).

 

Е, имаше и някои моменти, които бяха излишни, но като цяло е в топ 10 наистина.

 

Дано се хареса и на другите хора:))))

Link to comment
Share on other sites

На мен също ретроспекцията в последната серия ми дойде в повечко, но като цяло ме държеше напрежението последно главната кого ще избере, дали ще си прости, дали ще й простят...

Много ме изкефи ролята на Джу Ран (сестрата на Йонг Ги). Изгради много израстващ образ.

Винаги съм смятала, че майките в сериалите го раздават леко вещици, но пък правят страхотна игра - и тук също.

Ин Джонг леко ме поизнерви в средата като се влачеше бездиханна сякаш и всичко се сриваше около нея, а притежаваше силите да се опълчи и да отстои своето.

Та... много ми хареса сериала. :)

Кalinko винаги е имала нюх за прекрасните сериали :kiss2:

Link to comment
Share on other sites

Интересна драма,но като цяло ме дразни главната с нейното бягане.Тук вече всичко се обърква в тази драма.Хем я сърби,хем я боли е нейната работа.Отстоява си нещата ,пък за любовта си към младежа се крие.Като цяло сценаристите трябвало малко повече да го изпипат тук там,дразнещо е доста на моменти това въртене.Има и друг момент,че май сценаристите усетиха ,че тъпчат на едно и също място и решиха да вкарат по голяма глупост в сериала.Тези корейци как не измислиха нещо по различно...,да вземат да си сменят малко сценаристите ли.... :huh: Но ще го догледам,благодаря Ви за превода. :)

Link to comment
Share on other sites

Този сериал е едно бижу! Поне от това което гледах досега, а съм на половината историята е завладяваща и изключително драматична. Любимката ми Лий Йо Уон играе на високо ниво и наистина пресъздава добре образът си точно както в "49 дни", изключително добра актриса и според моите стандарти една от най-хубавите корейки . Още от началото сринаха героинята и с земята случиха и се едни от най-лошите възможни неща за сравнително кратко време нищо чудно че образът и е на толкова съсипана жена особено като се има в предвид колко са консервативни корейцие и с какви очи се гледа на изневярата. Главният и той ме изненада приятно може би един от най-силните и добре изградени мъжки образи не като повечето лигльовци преобладаващи в доста от заглавията тук. Затова и нареждам в моят топ 3 екранната му двойка с Йо Уон просто сценаристите и самите актьори пресъздадоха изключително добре връзката между двамата. Негативните персонажи и те са на много високо ниво най-вече Су Хуан, жена му и разбира се майка и очаквам да станат още по нетърпими за да ми е още по кеф на финала, когато си получат заслуженото както се очаква. Страхотна динамика до сега почти няма момент който да не ми е интересен и нямам търпение да видя краят на всичко това, но както и да се развие не могат да ми съсипят впечатлението дори и само от тези епизоди които изгледах!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...