Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Заглавие 시티홀 / City Hall
Жанр: Романс
Епизоди: 20
Телевизионен канал: SBS
Период на излъчване: 29 април 2009 - 2 юли 2009
Време на излъчване: сряда и четвъртък 21:55

В главните роли:
Cha Seung Won като Jo Guk
Kim Sun Ah като Shin Mi Rae
Lee Hyung Chul като Lee Jung Do
Chu Sang Mi като Min Joo Hwa

Сюжет:
"Кметството" е драма, в която романтиката нагазва в дълбоките води на политиката. Историята е за млада жена кмет и елитен бюрократ.
Джо Гук е изключително умен правителствен служител, който преминава през Висшия административен съвет доста бързо и се възприема

за перфектен. Дори позиция като заместник-кмет не е достатъчна за него, просто живее с мечтата да стане президент на Южна Корея.
Замисленото лесно достигане на върха обаче се забавя поради неочаквано събитие. Изпратен е именно като заместник-кмет на провинциално градче - Инджу, където работи Ми Рае. Тя е от най-ниския ранг секретарка в общината на градчето, но с желание и малко помощ се превръща в най-младия градски кмет. Тъй като пътищата им се пресичат, те трябва да се справят с личните си и немалките социални различия. Но дали техните постоянни караници няма да ги подтикнат всеки да падне в... прегръдките на другия?

:essub:


С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2
ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ + OST

 

Лично мнение:
Героите са изключително колоритни, както предполагам във всяка община, и съвсем лековато,
могат да ви разплачат или разсмеят. Това кметство ми стана любимо веднага, не само заради тази чудесна актриса (позната най-вече
с ролята на Kim Sam Soon), която преплита крачета и устни, първоначално като пълен шестак, а после те грабва с гражданска позиция и отговорност. А най-интересното и сериозното предстои, когато се забърква истинската “каша” с дяволски-чаровния политик, за когото връзките, парите и интелектът са “проводник” във властта. Само да спомена и “очарователната” председателша на Градския съвет и един наистина голям, голям Биг Брадър... и няколко други "приятелчета". Но имат ли политиците сърце, е въпросът, който остава да ми свети....
Сериалчето си го бива ... Guk! Jo Guk! Guk! Jo Gukie! biggrin.gif:

В момента го доглеждам, но мога да кажа, че сериалът е чудесен, весел и сериозен. Политиката (в частност властта) като тема - сложна за пресъздаване, e лесна за осмиване тук. И има доста неща, които научих.. за тази "брутална" за мен зона, въпреки че в сериала се вижда и отговорната страна... А, моменти да ти потекат сълзите от смях, та даже и от мъкичка има доста... Музиката е страхотна, актьорите... са малииииииии, дали са от лошите или от добрите, от надутите или от "простичките", всички се справят отлично...
*Само една вметна за този с невероятните устни батко, чичко, татко (на 40 г. с 2 деца) Cha Seung Won, дето се оказа, че има интересни филмчета, а ние нямаме и един с него.... ще поправя грешката). Да не споменавам, че той има перфектни мерки и тяло, разбира се... и като модел е доста известен, със стил... добрата му игра се забелязва, модният вкус също. Аха, приветствам го направо... да влиза.... biggrin.gif

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Много добро сериалче, забавно, че и образователно на всичко отгоре. Бих го определила по-скоро като романтична комедия.

Link to comment
Share on other sites

Наистина си заслужава да се отбележи актьорската игра, много е добра, и самият актьорски състав е много добре подбран.

Ким Сун А е като в останалите си филми, много забавна, спонтанна, емоционална. Може да ви се стори, че ролите й са малко стереотипни, но тя е характерна актриса, с ярка индивидуалност и в каквато и роля да попадне, я прекроява по собствените си мерки. Не е от актрисите, които се приспособяват към всяка роля и понякога не можеш да ги познаеш в различните филми, но е толкова добра, че едва ли е възможно да ви омръзне някога.

Останалите актриси също са забележителни. Юн Се А, която е в ролята на годеницата на главния герой, е нежна и прекрасна, обаче още ме държи желанието да й извия крехкото вратле и да издера сладкото й личице с миличката усмивка. Мисля, че е най-добрата гаднярка, която съм гледала.

Дългучът в главната роля не е типичен азиатски красавец (забелязала съм, че корейците са вманиачени на тема висок ръст, щом е висок, значи е красив). Няма нищо женствено в него, на моменти изглежда доста грозноват, но определено е магнетичен. Ролята страхотно му отива. През половината филм изглежда като разкъсвана от вътрешни противоречия мокра чапла. Винаги съм обичал рибка, но защо ли сега нещо ме тегли към тази жабка?

Link to comment
Share on other sites

Много ми хареса..чуден "разбор" си направила...а това направо в десетката.. :cheers:

Дългучът в главната роля не е типичен азиатски красавец (забелязала съм, че корейците са вманиачени на тема висок ръст, щом е висок, значи е красив). Няма нищо женствено в него, на моменти изглежда доста грозноват, но определено е магнетичен. Ролята страхотно му отива.

.. .През половината филм изглежда като разкъсвана от вътрешни противоречия мокра чапла. Винаги съм обичал рибка, но защо ли сега нещо ме тегли към тази жабка?

Бе направо магнетично-грозноват здравеняк, ама баткото има доста филми, ще го уважим ..

пак с присъствие при нас мдаааа....

Link to comment
Share on other sites

Много ми хареса..чуден "разбор" си направила...а това направо в десетката.. :cheers:

 

Бе направо магнетично-грозноват здравеняк, ама баткото има доста филми, ще го уважим ..

пак с присъствие при нас мдаааа....

Грозноват - ами..! Супер си е! ;) И страхотен актьор в таз комедийно-романтична роля.

Ама ще напиша като си го догледам напълно.. За руски субтитри отдавна се отказах да чакам..;)

Ако някой иска на италиански тук.

Инфо за сценаристката Kim Eun-Suk.

И.. я да видим кой ще познае Лошко-то от Атината..

 

http://www.youtube.com/watch?v=vG_ecE4JJw0&feature=related

 

Link to comment
Share on other sites

За този сериал баш имам много амбивалентно мнение. 15 епизода бавна скучна завръзка и 5 епизода ударна развръзка - абсолютна липса на баланс. Ако бях го изгледала до 15 епизод щях да твърдя, че това е една скучна боза с идеи за наивистична политика и после хоп 5 епизода, които ми скриха шапката и измиха срама от цялата скука преди това. Затова и малко ме е яд на тоя сериал - вместо да те подхранва бавно и нежно до един жадуван пик, той те натъпква като прасе за 5 часа и въобще не осъзнаваш, кога си ги изял тези последни мигове. Мисля, че това е нещото, което сценаристката е успяла да подобри в Градината :).

 

Малко за героите - Ким Сун А не можех да я понасям от Ким Сам Сун. Ама сериозно - адски ми беше антипатична в оная роля и въобще не я виждах с Хьон Бин (то даже има лека закачка на тая тема в Кметството, като тя обяснява, че бившия й приличал на Хьон Бин :)). В тоя сериал за мен тази жена се прероди. Не мога да кажа, че съм й станала почитателка, но определено в момента отношението ми е по-скоро позитивно, отколкото негативно. Образът й е готин, игрив, макар и малко плосък, тъй като не подлежи на разклащане, но все пак това е еманация на корейската праведност, та е нормално. Тя си изиграва ролята блестящо, макар и да ме дразни много гласът й, като говори лигавко.

 

Ча Сънг Уон е много секси. Напоследък гледам на мъжествените корейци в друга светлина. Не мога да разбера как някой може да нарече такъв мъж грозен, ама нейсе - жени много, вкусове много. Играта му е добра, чувствена, мъжествена и въпреки сълзите, не мога да кажа сополива.

 

Ако трябва да го оценявам, давам му 7/10 заради изключително протаканите 3/4 от филма.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Хм, не съм съвсем съгласна. На мен зор ми беше само първа серия, два пъти я почвах и оставях, но на третия път я изгледах и вече съм до десета. Но сигурно има значение това, че на мен Ким Сун А ми е симпатична и забавна (особено на 2-ра, 3-та и 4-та серия падна голям смях :lol: ) Но разбирам напълно, че една актриса, ако ти е антипатична, може да те откаже напълно или да ти провали целия кеф (както ми се случи на мен с тази от Coffee House). Ча Сънг Уон е много мъжествен, и макар че не е съвсем мой тип, смятам че си пасват с Ким Сун А.

И аз заради сценаристката го почнах този сериал, но нивото му е доста далеч от това на Градината. Все пак му се наслаждавам и даже бих казала, че ми е по-интересен от When It's At Night. Има много забавни моменти, пък и Ким Сун А е достатъчен повод да го гледам :)

Link to comment
Share on other sites

През половината филм изглежда като разкъсвана от вътрешни противоречия мокра чапла.

 

Що се отнася до героя на Ча Сънг Уон, няма как да не съм по-съгласна с това. За мен тази роля му е по-слаба от настоящата в The Greatest Love, твърде далечни граници на страдание и самоувереност имаше. А Ким Сун А за първи път да ме накара почти да мразя героинята й заради лиготиите й (най-вече тези с чантата).

Иначе като цяло е много добър сериал за политическите игри и машинации. Израстването на един човек в обществото, отговорността, която носи за останалите, когато разполага с власт, и какво става, когато това се смеси с личните взаимоотношения. Основните образи бяха много добре оформени и изиграни, поддържащите дори още повече. Дребната мадам беше великолепна опонентка.

Сравнявайки го с японския Change, тук не наблегнаха чак толкова на морала и принципите, колкото на отношенията между близките и роднините и чувствата. По-богата палитра от емоции омесиха с политиката.

Може би няма да се понрави на тийнеджъри с твърде романтични нагласи.

Link to comment
Share on other sites

Този сериал е един от тези, показващи истинския живот и е необходимо да се гледа като лекарство, ако някой прекали с романтичните комедии. Особено ме разсмя лафът, че всеки следващ кмет строи мостове на реката, за да имитира дейност и тя вече не се вижда от тях! :D

Най-интересното е, че ако някой не ми харесва, спокойно мога да му разбия в главата една кора с яйца без последствия за мен. Или да му забия два шамара. Или да разнасям най-гадните слухове за него. И това е наблюдение не само от този сериал.

Link to comment
Share on other sites

Много добър сериал, Ким Сун А и Ча Сънг Уон са ми любимци, страхотна химия имаше между тях. Толкова добре си пасваха, нямаше нужда да говорят, само с поглед се разбираха (имаше няколко такива запомнящи се момента в сериала - само стояха и се гледаха в очите в продължение на минути). Историята беше доста реалистична и добре представена, имаше и интрига, която поддържа вниманието на зрителя. Актъорите се държаха като възрасти хора, каквито всъщност са и правеха неща, които всички правят.

Първата половина от сериала е комедийно романтична, а втората - драматично романтична (както в повечето корейски сериали). Но комедията в началато беше просто уникалана, винаги ще си спомням за някои от нещата, които направи Ким Сун А, които в реалния живот аз никога не бих направила ( просто защото много бих се изложила), но тя толкова добре изигра тези моменти без чуство за срам и с високо вдигната глава.

 

Доста неща изтърпя жената, собено когато я замеряха със зеленчуци.

 

Въобще не се замисляйте, а гледайте! Сериала е много добре представена романтична история на фона на политическите афери в едно малко градче. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Запомнете тези имена: Shin Woo Chul и Kim Eun Sook! Това са режисьорът и сценаристката на този сериал. Ако ви се струват познати. това е сигурно защото техните подписи стоят и под Hello, Miss!, On Air и Secret garden. Браво и дълбок поклон! :thanks: Чакаме следващата им съвместна работа!

Link to comment
Share on other sites

Сериала си заслужава да се гледа има какво да се види, с бг.суб са качени до момента до 15 серия не се стърпях и го гледох on-line.Макар че не разбрах думите Ким Сунг А и Ча Сънг Уон бяха невероятни, между тях имаше химия-жестовете,погледите говореха повече от думите и очарована от тях не ми попречи да го догледам и така.Сериала е много добър бих казала и образователен,едновремено забавен и сериозен а музиката звучеше невероятно.Самата тематика политика-реалност е поднесена добре и съумява да прикове зрителя докрай.Гледайки сериала в много неща разпознах българина или начина на мислене като цяло,ако си спомням добре имаше нещо като; -Какво става с тая страна?-На никой не му пука.Всеки се грижи да изкарва пари,за да преживява.-Нещо от сорта;,,Щом не ме засяга,не е моя работа.Да като цяло сериала е много хубав и много ми хареса благодаря на всички които са работили върху сериала .

Link to comment
Share on other sites

Сериалчето определно си заслужава.Играта беше на ниво,но Ча Сънг Уон малко преиграваше ама нищо евала на баткото ( ако кажа чичко ще е малко обидно :lol: :lol: просо като порасна искам да стана като него само да не ми се дръпнат очите :lol: :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Огромни благодарности 431204.gifJC_ThankYou.gif на Darsi71 за редакцията ,също така и на focuska за преводаJC_ThankYou.gif .Да си призная почти всеки ден надничах тук ,дали са готови останалите серии и днес бе щастливият ми ден ,изгледох го на един дъх ,удоволствието е пълно когато е с бълг.суб.именно за това съм им много благодарнаviannen_62.gif Много харесах сериалчето,забавлявах се и се наслаждавах на великолепната игра на Ча Сънг-уон. Много ми допадат неговите комедийните образи голям сладур е(тук ролята му е на сериозен човек)но си имаше своите смешни моменти,а и останалите актьори се справиха добре.Още веднъж JC_ThankYou.gif

Link to comment
Share on other sites

Винаги съм се чудила как изглежда разкъсвана от противоречия мокра чапла и вече ще знам... Ако изглежда така, искам да си взема няколко. Идеи откъде?

 

Ще започна с това, че не понасях Ким Сун А. Беше ми много странна, лигава и някак противна. И ще наблегна на "беше". Начинът, по който си изигра ролята... Наистина успя да ме трогне. В някои серии успя и да ме насълзи - мъката й беше толкова истински изиграна... Корейските лигавни ми идват в повече, но нейните бяха много сладко представени. Изобщо - блестяща отвсякъде.

Ча Сънг Уон... Той е от актьорите, на които първо забелязваш височината и странното лице, после играта, а накрая... Всичко! Бил грозен... Е, не е типичният красавец, но това го прави още по-страхотен. Тази драма ми обърна представите за него - от висок, добре играещ актьор до страхотен мъж и страхотен актьор. "Разкъсвана от противоречия мокра чапла"... Не беше ли това идеята на драмата? Смятам, че е нормално да изживяваш така преобръщането на представите ти за живота и идеалите ти. Предпочитам така, отколкото тип, на който ще му се струпат всички нещастия на света, а той ще се държи като че нищо особено не се е случило. Изигра си ролята перфектно.

От всички останали герои единствено ББ ме дразнеше. Но не за друго, а с играта си. Прекалено много си личеше как се напъва да играе такъв персонаж. Хич не ми допадна изкуствения му смях и злите физиономии. Но другите... Цялото Кметство бяха образи. Дори и в подлостта си бяха готини. А годеницата на нашия хич не беше лоша девойка. Просто следваше плановете си. Къде-къде по-зли корейки сме виждали :)

В общи линии... Чудесна драма, оставяща след себе си много позитивни емоции. Драма с чудесна игра и приятен сценарий. Драма, но не за деца, а за възрастни. Драма, която запленява с образите си. Драма, която се нареди на челните позиции сред любимите ми драми.

Link to comment
Share on other sites

Това е може би една от драмите, които съм гледала с голям интерес.
Сериала толкова много ми хареса, че го приключих за по-малко от два дни. Благодарение на него се разсеях от налегналите ме напоследък мрачни мисли. Направи ежедневието и нощите ми по-приятни и весели.
Започнах го спонтанно, но близо година го бях набелязала. След The Greatest Love си бях казала, че ще гледам и The City Hall - заради Ча Сънг Уон. Съгласна съм с коментара, че ролята му тук е по-слаба от тази на Докко, но това е нормално предвид последователността на сериалите. Независимо от това ме изпълни от всякъде. Образа му беше такъв, че трябваше да има противоречия. На места не беше убедителен, но пък на мен ми подейства убедително tongue.gif
Как може да кажете за такъв мъж, че е грозен и прилича на мокра чапла (или нещо подобно)?!? Невероятен е от всички страни, от които го погледнеш и лицето му не е странно, а напротив - има интересни, открояващи се и запомнящи се черти. Да не говорим за сексапила и чара, които излъчва. След последните неща, които изгледах с него, се зачудих къде ми е бил ума да харесвам Гън Сок например biggrin.gif
Страхотен! Както и образа му на Чо Гок. Интересен персонаж, съвместим със сюжета на сериала. Може и да се превърне в един от любимите ми персонажи, защото знаеше какво иска, преследваше целите си, но въпреки това имаше добро сърце и характер. Харесваха ми отношенията им с Шин Ми Ре.. Развиваха се на друг етап, действаха други правила. Точно драма за възрастни, разкриваща сериозни отношения.
Когато загледах сериала не знаех, че в него участва Ким Сун А. Ако знаех, нямаше да го започна. Този "субект" ми е противен още от "Ким Сам Сун", заради някаква реплика, която вече не помня, но остави в мен неприяно усещане и вече няколко години ми призлява само като чуя името и. Когато я видях в първи епизод, бях на ръба да се откажа, ноооо някак я преживях. Свикнах с вида и персонажа и, напомнящ ми леко на Сам Сун, преглътнах простотиите и, и дори не усетих кога ми стана приятна. Да, и аз се изненадах, но към последните епизоди и симпатизирах. Докато съм на нейна вълна ще опитам да изгледам и Scent Of A Woman. Не мога да отрека, че се справи добре с ролята си. Не, всички бяха блестящи! Както никога съм без оплаквания. Готвача от "Паста" и лудата му жена ми бяха любимци. Актьорът, който изигра ББ също беше жесток. Подхождат му такива роли. Няма да ги изброявам, тъй като няма смисъл. Това е една от драмите с подбран каст, сценарий и всичко останало.
Много, много ми хареса. Горещо препоръчвам!!! Засегна интересни теми и дори намерих прилики между корейската и нашата администрация.
Отдавна не ми се беше случвало сериал да ме впечатли толкова, но ето че се случи. Благодарна съм, че се реших да го гледам. Както написах, направи тъмните ми в момента дни, малко по-светли.
Благодаря на всички, които сте се постарали за субтитрите. Наистина голям труд! :bow:
Отново - силно препоръчвам!


 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...