Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Farewell My Concubine (1993) (Ba wang bie ji)
Сбогом, спътнице моя
IMDB Рейтинг : 7,9 /10

Режисьор : Кайгъ Чън
Държава : Китай, Хонконг
Година : 1993
Времетраене : 171 минути
Жанр: драма, музикален
Език: мандарин
Бг. субтитри : Тим (taumaster) :subs: :click: :click:


В ролите : Лесли Чън, Фъни Джан и др.


Сюжет:Историята на китайска оперна трупа в Пекин преди, по време и след японската окупация. Малко момче е "подарено" от майка си на трупата. Там то научава какво значи да играеш китайска традиционна опера, порядките на тогавашното общество (с всичката пошлост, подмазване и прочее) и израства до велик актьор. Но с цената на какво?

 


 

От преводача:
Филмът е за ценители. Действието е бавно и спокойно. Особеностите на китайската опера с нейното фалцетно пеене и жестове са много специфични и вероятно разбираеми само за азиатци от този край на света. Но играта е истинска, атмосферата е натурална, образите - ярки. Ако "понесете" всичко това, ви обещавам, че няма да сте никак разочаровани. Приятно гледане!

 


 

 Свали филма с български субтитри::subs: Оттук

Свали филма с английски субтитри: Оттук

 

Свали филма с русли субтитри: Оттук

 

:essub:

Link to comment
Share on other sites

Невероятен филм. Хиляди благодарности на taumaster за този филм. Стоеше на компютъра ми свален от доста време и се чудех дали да го гледам, защото беше с руски субтитри. Не съжалявам за нито минутка от близо трите часа. Дори се наложи да си го сваля още веднъж /отиде ми коефициента :lol: /, защото се оказа, че руските субтитри са вградени. Актьорската игра е отлична -повярвах на всеки един на 100%. Много изящен, красив, натурален, тъжен, жесток. Има от всичко : приятелство, любов, измама, ревност, предателство, всеотдайност, жертвоготовност, традиции, история, изкуство, култура - не очаквах, че толкова ще ми хареса. Farewell My Concubine е от филмите, които не се забравят. Единствено съжалявам, че чак сега откривам това съкровище. Още веднъж благодаря и за отличния превод, без който удоволствието нямаше да е пълно. Горещо го препоръчвам!!!! :yes:

Link to comment
Share on other sites

В двете замунди филмът все още го има, субтитрите са включени в торента. Отделно от това ги има и в sab.bz и unacs, интересно ми е къде сте ги търсили пустите буквички (риторичен въпрос е, моля не ми отговаряйте)

 

Само за релийза на 3 диска са:

субтитри

 

субтитри

 

филмът със субтитри

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Корейците са му направили повторно представяне( rerelease ), може би за годишнината от смъртта на Лесли. С подобряване на качеството и нов постер, а аз намерих трейлър с много хубаво качество от преди една година за някакъв филмов фестивал. Напоследък забелязах в китайските торенти бяха пуснали доста негови филми с подобрено качество като Chinese Ghost Story 1 и A Chinese Ghost Story 2.

статия :click:

28368ddcb13b9a8e.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...