Jump to content

Vbox вече няма потребителско съдържание


Recommended Posts

:click:

 

Здравейте! Не знам нито към кого да се обърна ,нито къде да го напиша. (Съжалявам ако е написано на неправилното място.) Точно сега разбрах , че абсолютно всичкото съдържание на преведени сериали и филми от корейски ,китайски и т.н. са изтрити . Получих меко казано шок. Не съм супер редовна в гледането на корейски сериали ,но не е като да не ме интересуват. Изтрито е всякакъв вид подобно съдържание и не знам какво да правя и къде да продължа да гледам тези сериали. Vbox7 използвам само ,за да следя преведените азиатски сериали. Ако някой знае нещо повече ,ще се радвам да ми обясни дали има някаква надежда тези сериали да бъдат върнати от Vbox. Благодаря ви!

 • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Здрасти!

 

Аз го разбрах снощи (на половина), когато се опитах да гледам „Tomorrow“. Списъците за изпълнение седяха, но нямаше никакво видео. Веднага изтичах до форума им (което не беше най-лесното да му открия адреса, защото така и никога не си направих труд да го запомня), но там нямаше и дума. Двадесет и четири часа по-късно (туко що ходих), „Глупавите мечти“ още не са го открили.

 

За съжаление нещо такова се очакваше. Това е наследството от Netinfo. А вече имаха Nova+. В корпоративната култура е да нямаш две „еднакви“ неща. Така например азбучната истина отдавна се раздели с Google Video (сега просто държи масива с видео на тубата).

 

Лошото е, че жъбоха беше свръхполезен за гледане с ytdl. А пък тъкмо той получи обновление да поддържа Mpd. Който някога е гледал с Mpv, едва ли ще иска да гледа с друго. А местата, които текущо качват, не се поддържат. Да не говорим, че онова руското и регистрация иска.

 

Още по-лошо е, че така пропаднаха маса субтитри, които не са налични другаде. Има сума ти разпаднали се групи, за които имаше спомен само в жъбоха. Дори от съществуващите групи е така.

 

Например нашите домакини не са изключение. Миналата седмица започнах гледането на китайски сериал, превеждан двандесетта година, наречен „Любовен хороскоп“. Той е толкова апокрифен, че дори в MDL няма дума за него (има подобен от деветнадесетта). Тук да намериш информация — забрави. Било е преди два, техни форума. Обаче дебитната Мария го беше качила и съществуваше с налични български надписи. Вече не съществува.

 

И много, много други са така.

 

Какво можеш да правиш сега?

 

Ами сваляш си субтитри от официалните места на трите, все още живи групи и теглиш, от дето намериш. Аз най-много харесвам Nkiri поради почти пълната простота на процеса (преди беше по-просто, сега го поусложниха, но се трае). Специално за ES е добре, че те директно си казват мястото, от което са сваляли и субтитрите пасват идеално без игра за нагласяне, не, че е проблем (поне с Mpv и ctrl+shift+left, right). Обаче например „Глупави мечти“ не го правят, а пък „Малките вещици“ са тръмписти-изолационисти, последователи на Цуки.

 

Ще се мъчим, няма вече лесно. Но и описаното от мен не е голямо мъчение, особено в светлината на ES.

 

Най-големия проблем е, че вече търсенето, на какво има преведено (ако не е на ES и до някъде на SD след две и седемнадесетта да кажем) отиде на майната си.

 

 

 

Edited by k-drama-monk
 • Thanks 1
 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

преди 31 минути, k-drama-monk написа:

Например нашите домакини не са изключение. Миналата седмица започнах гледането на китайски сериал, превеждан двандесетта година, наречен „Любовен хороскоп“. Той е толкова апокрифен, че дори в MDL няма дума за него (има подобен от деветнадесетта). Тук да намериш информация — забрави. Било е преди два, техни форума. Обаче дебитната Мария го беше качила и съществуваше с налични български надписи. Вече не съществува.

 

И много, много други са така.

 

 

 

Ей го инфото за хороскопа :click:

Ако не ми беше изгорял харда, можеше и да му пусна сийд. Но може пък някой друг да го пази.

Уверявам те, че и ние, и колегите от другите форуми знаем за случилото се от секундата, в която стана, макар да не сме го обявили с мегафона, но няма какво особено да се направи на мига. Не е и като да не е очаквано, затова се опитваме да даваме и алтернативни линкове. Не обичаме само да се трият кредитите на форума и да бъдат подменяни с чужди. Мегафонът в случая беше във ФБ. Два дни вече плачат всички там.

 • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

@Габриела, ето тук може да прочетете малко повече – :click:

 

Тук, във форума, сериалите и филмите си имат теми – в първия пост на всяка тема слагаме линкове за теглене и за гледане онлайн, с български субтитри (ако има такива), с английски и/или с руски. Специално нашите нови преводи (а постепенно и по-стари) се качват онлайн и на няколко други места, така че има алтернативи. 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 

 

Благодаря!

 

 

37 minutes ago, helyg said:

Ей го инфото за хороскопа :click:

 

Миналата седмица не я открих тази тема.

 

И все пак не е докрай полезна. В стратосферата съществуват само вградени субтитри, а това е торент. Сиреч трябва да се разчита, че на някой все пак не му е изгорял диска от две и десета година, което при настоящето, китайско качество е просто невъзможно. Един диск, ако изкара две години, пак добре. Аз затова на моя лаптоп изобщо нямам твърд диск. Да хвърлям стотици левове на вятъра, не благодаря. И без това ги нямам.

 

Отново ти благодаря за отзивчивостта!

 

Edited by k-drama-monk
Link to comment
Share on other sites

Присъстваме на погребение, малко обдишаха трупа и го напудриха за месец, но смрадта е силна и ви призовавам да не запушвате нос, а да дадем глас на недоволството си - за първи път хейтът да ме кефи и да е полезен. 

Не спирайте да ги плюете! 

 • Like 2
 • Haha 6
Link to comment
Share on other sites

На война като на война. Плюене + сатира (мемета срещу вбокс) + отворени писма до Нова. Но това е само част от социалната съпротива, която може да предприемем.

 

Искам дебело да подчертая, че торентите не могат да бъдат ефективно спрени от нито една институция поради децентрализираната им структура. Насочете се натам и спасете каквото може. Прегледайте какво е останало без сийд и направете нови торенти. Тук потребителите ни могат да имат ключова роля като активно шарят из темите и каталозите и докладват счупени линкове и пресъхнали торенти, които модераторите своевременно ще освежат. 

 

Може да се направи една тема, в която да се пускат такива доклади/заявки. Особено за по-стари заглавия. Хора, които случайно са ги запазили на хардовете си, също ще са от голяма полза. Направете общи чатове, в които да се координирате. 

 

Най-важно е да се съхрани архива. След това ще се намерят множество алтернативи на вибокс, от които някои ще се откроят като по-успешни. В момента няма такива, защото Вибокс вършеше работа и нямаше търсене за това. Това е бавен процес, но се случва неусетно. Пиратското съдържание е едно от малкото неща в днешно време, което съществува в условията на свободен пазар. Свободният пазар е много по-гъвкав и адаптивен от всевъзможните регулации и комунистически контроли, които се опитват да го задушат. Затова все още е живо след десетилетия опити да бъде спряно. 

 

Все пак е важно да се отбележи, че сайтовете за видеосъдържание имат много по-голям attack surface от торентите и са лесни за блокиране/спиране. Вибокс минаваше между капките. Подозирам, че вбъдеще ще има повече, но по-малки алтернативи на бокса, разпръснати географски на места като Русия, Китай, Индия. Свикнете с мисълта, че е малко вероятно оттук нататък да има едно конкретно място, където да ходите и да гледате всичко, защото подобни места стават лесна мишена. Торентите са изключение.

 

П.П. Мисля, че е крайно време да пробваме какви са вариантите в Nostr. Не вярвам там да могат да се качват видеа, но можем да правим каталози с инфо и линкове, които не могат да бъдат изтрити, загубени или променени. 

 • Like 2
 • Thanks 1
 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  

4 hours ago, Ragnos said:

Торентите са изключение.

 

Впечатлява ме вярата ти в торентите, но всъщност това е по-скоро доверие и то напразно.

 

Аз присъствах на раждането на технологията Торент. Тя беше създадена специално, за да заобиколи нацисткия и неизпълним Digital media millennium act, станал основа на всички, днешни закони за авторско и „сродни“ права включително в Русия, Китай и Индия, на които толкова се надяваш.

 

Сега ме мързи общо взето да се връщам на кървавата Мери (не говоря за водка с доматен сок), която въвежда първия такъв закон с цел цензура и репресия на инакомислещите. Това е въпрос, който много ни занимаваше в началото на века и сме изписали много мегабайти по него.

 

Номера с DMMA не мина и скоро-скоро поосъдиха част от създателите на TPB например. Та торентите се родиха след закриването на Kazaa (същите хора после създадоха скъпия чат за осем милиарда, skype). Още от началото се видя първия му недостатък — съдържанието е достъпно, само докато е модерно. Така си беше още на ниво проектиране. Разбира се, има заобикаляне на този проблем и например Rutracker са го направили. Но нито един български торент до непрежалимия RARBG не го е направил.

 

Втория проблем се появи по-късно на дневен ред, като установиха, че да съдят създателите на тракери е скъпо, бавно и неефективно.

 

Като не можем да тормозим разпространителите, защото е скъпо и те знаят, как да се пазят, ще подпукаме потребителите. А това се оказа невероятно лесно, защото протокола не е шифрован и може във всеки момент да се каже, кой, къде и какво сваля. Преди десетилетие си говорех с една наша мацка, живееща в Германия. Нейния човек, немец, го бяха хванали да точи порно с торент. Забележете, че по никакъв начин порното не е обект на „сродни“ (разпространителски) права, защото е доказано разрушителна дейност за обществото. Но пича го бяха привикали в полицията и по бързата процедура (съществуваща и у нас) го бяха осъдили за няколко десетки хилядна глоба. Размина му се затвор само и единствено, защото беше първо нарушение.

 

Мислите ли, че точно същото няма да стане у нас, РФ, КНР и Индия? Въпрос на време е.

 

И друг път съм забелязвал, но много фриволно използваш думата пиратство, с което ставаш поддръжник на нашите врагове. Трябва непрекъснато да се повтаря, че да откраднеш книга не е същото от морална, гледна точка, като да превземеш кораб, ограбиш го, плениш, насилиш и дори избиеш екипажа и пътниците. Несравними са.

 

п.п. Има още една тема, по която ми се говореше, но става прекалено дълго. Това е за обръщалката, която става в обществото. Ти гледаш корейски канали, като плащаш на италианци за целта. Аз гледам романтичните филми по Lady и Family като се моля недорасляка от сандъка със сеирите да не се разработил пак. Разбира се, имам резервен вариант, но пак толкова незаконен.

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by k-drama-monk
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Я кажи резервните варианти на сандъксеира, че аз съм се нагласила довечера там да гледам новия сериал, но ако нещо зацикли, да имам алтернатива.

Link to comment
Share on other sites

  

Има няколко, но всичките работят „на живо“ и много често (винаги) са премахнати каналите на ЬТВ. Te работят много упорито всякакво тяхно съдържание (вкл. в тубата) да бъде изтривано.

 

Като цяло варианта, който ползвам е един:

 

bg-gledai.live

 

Иска регистрация, но тя може да стане с временна поща.

 

В последно време забелязах, че те също излъчват „на живо“.

 

За мое щастие, не ми се налага да влизам там. Това стана поради щастлива „случайност“.

 

Ако набереш адреса:

 

bg-gledai.co

 

То той ще те прехвърли към Live. Чак се чудех, защо SearX (Google) ми го дава като резултат, щом води до същото място.

 

Но това беше, докато почти фриволно, почти по грешка, почти като експеримент не написах същия адрес преди няколко месеца в „Tor Browser“. 

 

Spoiler

Не се нуждае от инсталация, а само от разпакетиране. Определено съм почитател на такива неща, откакто работех в корпоративни структури, софтуера беше малко на брой одобрен списък и заради домейн контролера, не можеше да си инсталираш нищо.

 

Беше при не много честите, но все пак случващи се сривове на Live.

 

И тогава открих, че всъщност ме праща на друго място досущ като стария Live, но без частта с регистрацията. Сиреч имаше две просвирващи програми, а бързото отиване на втората те освобождава от FuckYourModal. Затова много време не знаех за съществуването на модала. Втория просвирвател е широкоекранен, а със съпругата гледаме на тридесет инчов монитор (което реално е двадесет и два инча стандартен, ама по-дълъг) и винаги съм ходел на него.

 

От няколко седмици co вече прехвърля на video. Сиреч, ако довечера изпляскаш в Тор:

 

https://www.bg-gledai.co/online-btv-lady

 

За да гледаш младата премиера, то ще те прехвърли на bg-gledai.video, но няма да има никава разлика от преди.

 

Сега мъничко за модала. Понеже ползвам разни добавки за лична защита, на първия просвирвател ми казва — ама пич, гледай сега, ти махаш рекламите, а ние от това живеем. Сякаш много се интересувам от подреждането на отборите във Висшата лига на Англия или цената на побитовите монетки.

 

Номера е в инспектора да се изтрие div (имащ два вложени други пак „модали“), наречен FuckYourModal. Разбира се, много по-добре е да се напише едно правило за uBlockOrigin, ама съм мързелив, пък пипетата не го лови, кой знае защо.

 

Последно. Понеже цялото нещо минава през tor, то си с шифрован трафик, но този трафик е бавен. Превъртането на рекламите е значително по-мудно. Затова, когато и ако Сеира работи, предпочтам него. Работи по-плавно. Но не е болка за умиране.

 

 

 

 

п.п. От uMatrix разбрах, че сеирния сандък и бeгe гледай всъщност вземат „сигнала“ (реално потока) от едно и също място: stgledai;

 

п.п.п. Ух! Забравих нещо, може да се наложи няколко пъти да щракаш върху Player2, защото някой път потока не работи, а не винаги те прехвърля на друг поток при първото щракане;

 

п.п.п.п. При влизане от възли в някои държави, твърди, че фамилията е премахната. Затова трябва да се смени. В новите TB това става от иконката до катинарчето в адресната лента, където се избира „New tor circuit for this site“. Ако ползваш Tor като услуга, а се свързваш с нея по Socks proxy от друг интернетски навигатор това става с рестартиране на услугата. В Windows това става от services.msc. Но то, ако знаеш, как да си добавяш услуги, ще знаеш и как да ги презапускаш.

Edited by k-drama-monk
после-послепис и после-после-послепис, надявам се да няма после-после-после-послепис :P
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Преди 17 часа, k-drama-monk написа:

 Впечатлява ме вярата ти в торентите, но всъщност това е по-скоро доверие и то напразно.

 

Как си обясняваш, че The Pirate Bay все още съществува? Осъдиха създателите им, част от тях още лежат в затвора, отнеха им техниката, глобиха всички по линията. Ами Замунда? Достатъчно стар съм, за да си спомням показните акции и преследванията срещу екипа и партньорите им. Прав си, че потребителите са слабото звено, защото сплашването е единствената им работеща стратегия. Повечето хора са уязвими в такива моменти и забравят за всичките си права и възможности да се съпротивляват. Но фактът, че технологията разчита на това, че няма single point of failure е причината да не могат да подгонят всички и да прилагат най-долните от всички мерки - шок и ужас. Съжалявам, ама аз си плащам данъците (включително и данък инфлация) и спазвам законите, не за да идват разни мутри облечени в полицейски униформи и да ме плашат с затвор за същото, което те самите правят - че теглим филми безплатно. 

 

"Не вярвам, че интелектуалната собственост може да бъде открадната", "Целта на знанието е да се споделя" и "Пиратството е най-добрият маркетинг". Това не са мои думи. Цитатите са на Саифедийн Амос, автор на три световни бестселъра, сред които "Биткойн стандартът", "Принципи на икономиката" и още доста книги, продадени в тираж от десетки милиони копия. Самият той казва, че няма нищо против хората да теглят книгите му безплатно, пък човекът разбира това-онова от иконимика, интелектуална собственост и други подобни. 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ами аз съм либерал и не смятам, че собственост и интелект имат място в едно изречение. Всяка информация трябва да е общодостъпна за всички. Като християнин знам пък, че хората нищо не сме измислили (дори колелото), това е информация спусната „от горе“. Нещо, което ти е дадено безплатно не следва да искаш заплащане за него.

 

Но терористичните, деспотични режими, които наричаме с миловидното име „държава“ не мислят като мен. Трябва да се съобразявам с тях, защото те са тези, които имат оръжие. И пак те имат репресивен апарат за налагане на диктатура наречен полиция, прокуратура и съд. А аз нямам нищо. И да имах, като пацифист не бих го използвал.

 

TPB работи, но мерките срещу него дават ефект. Навсякъде красят надписи — пич купи си VPN!!! Освен това там почти не се качва ново съдържание да не кажа изобщо.

 

Маймунарника и рутракера са съвсем друга история. Те са собственост на мутри. Мутрите са държавни служители назначени да малтретират населението, което си мисли, че не е крепостно.

 

Днес за първи път от много време ходих на subs.sab.bz. И всъщност за първи път в живота си им отворих форума от любопитство. То не помян той или на Унакс, или двата преди изобщо не беше достъпен за нерегистрирани.

 

Знаеш ли, кое беше ама първото нещо, което видях? В дънцето гордо седи Трактора. Иди и виж!

 

А на това място няма точно един бит незаконно съдържание.

 

Значи, какво?

 

Ако онези в анцузите, които карат джипари, имат бухалки и калашници в багажника, а метресите им друсат пластмасови цици по южни острови, та ако тези същите не кажат, нищо в тая кочина наречена България (или Русия) не може да стане.

Edited by k-drama-monk
правописни грешчици
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Преди 16 часа, k-drama-monk написа:

А на това място няма точно един бит незаконно съдържание.

Ако трябва да сме буквалисти, фен субтитрите също са незаконно съдържание по смисъла на същите нео-кейнсиански "закони" за интелектуална собственост. Не си ли си платил за правата, нямаш право да превеждаш нещо. Единствената причина да минаваме между капките като преводачи, е че го правим с нестопанска цел и ги разпространяваме свободно. Горко им на преводачи, които търсят пари за това и имат нещастието да ги подгонят. Ако всички следвахме общоприетото значение за "добри граждани", нямаше да ги има ES, Саба, Юнаците, вещиците, мечтите и всяка една друга преводаческа група и соло преводач, за когото се сетиш. Събрали сме се тук и на други подобни места в мрежата, защото гласно или не смятаме, че имаме право на достъп до това съдържание, защото сме граждани на света, а не крепостни селяни, чакащи подаяния от феодала. Аз лично не приемам овчедушната реакция "те са силните, аз съм никой". Става проблем, когато това е норма в едно общество. Една от причините в България да продължават да се случват крещящи злоупотреби, е защото това е автоматичната реакция на масата - "какво ще променя, няма смисъл да се занимавам". Твърде много работа е да си защитаваш правата.

 

Но да се върнем на темата за интернет пиратството. Ако не беше интеренет пиратството, никой нямаше да е чувал за халю вълната в България. До ден-днешен, доколкото ми е известно, няма нито една разпространителска компания у нас, която да не работи с посредници. Корейското посолство нямаше да знае, че има фенове. Японското посолство щеше да си прави традиционните дни на японската култура, на които ходеха шепа Балкан туристи или уона-би туристи, чели Шогун и гледали филмографията на Куросава. В магазините нямаше нищо азиатско, освен китайски ментета катани и книгите на Харука Мураками. Нямаше да има манги, мърчъндайс, игри, азиатска музика. Корейския ресторант (по онова време само един) щеше да си стои празен или посещаван единствено от корейски емигранти. По телевизията едва ли щеше да има азиатски сериали, дублирани на български, защото едва ли продуцентите щяха да знаят, че такова нещо изобщо се търси. Нямаше да има фестове на азиатската култура. ЦИЕК нямаше да открива допълнителни места за кореистика, японисктика и китаистика. Хората нямаше да дават хиляди левове за почивки в Корея и Япония, за да идат на концерт или да си накупуват тениски с любимия актьор. Всичко това и още много нямаше да е възможно без интернет пиратството. Това, което на пръв поглед изглежда като кражба, е машина за генериране на приходи по алтернативни канали и създаване на нови пазари. Интернет пиратството трябва да е издигнато на пиедестал, ако живеехме в нормално общество и ако не бяхме закърмени с комбинация от марксизъм и кейнсианство. А вторичните ефекти в 99% остават незабелязани, защото масата хора разсъждава само повърностно. 

 • Like 1
 • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

рутракер -> рутор Трябва да се използва търсене

п2

 

Може все още да се използва много старата програма shareaza (работи с торенти, дц++, емуле,амуле, гнутела и подобни) и не се блокира нито от win10, нито от win11.

За сеир-и нямам алтернатива, чакам да се появят евентуално в плейтуб, доста от озвучените ги има, но след време. Хостват ги в ok, дзенру и унгарския видеа, може да се търси и направо в тях понякога, стига да е посочено заглавието обаче (нарочно го крият).

 

 

 • Thanks 2
 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

А за известно време са върнали клиповете, изглежда че до към 20ти този месец, някои от тях са достъпни само за този който ги е качил

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Здравейте, мили съфорумници! Търсим помощ, защото е трудно да се справим сами покрай другите задачи. Отнася се за небезизвестната ситуация с Вибокс. Правим списък на всички качени филми и сериали с превод на групата на Йистърн спирит. След което ще го отсеем до само най-необходимите за теглене продукции. Тоест тези, които не сме качили на друго място или вече нямат сийд и не бихме успели да изтеглим от тракер, за да вградим буквите и качим. Останаха имената на тези потребители, качвали за гледане онлайн: tematic, silvex, mariya_lovetose. Целта е да направим списък на всички плейлисти с наши преводи в тези канали. След което ще започнем да отмятаме, за да останат само въпросните, които няма къде другаде да намерим. Моля желаещите да помогнат да ми пишат на лично, за да успеем да координираме действията си. Благодаря!

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...