Jump to content

Recommended Posts

jPjY2MZ04A1HunIdvMzU0TrVect.jpg

 

Off Topic

F7Ynp11XgAAYI47?format=jpg&name=largeF7hRtenaEAAzu9f?format=jpg&name=large

 

 

My Happy Marriage (わたしの幸せな結婚)
Също така известен като: Watashi no Shiawase na Kekkon | As Long As We Both Shall Live
По новелата на: Akumi Agitogi - "Watashi no Shiawasena Kekkon" (わたしの幸せな結婚)
Страна: Япония
Премиера: 17 март 2023 г.
Времетраене: 114 мин.
Жанр: Исторически, Романс, Драма, Фентъзи
Режисьор: Tsukahara Ayuko
Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:
Meguro Ren като Kudo Kiyoka
Imada Mio като Saimori Miyo
Watanabe Keisuke като Tsuruki Arata
Onishi Ryusei като Takaihito
Maeda Oshiro като Godo Yoshito
Takaishi Akari като Saimori Kaya

Ogoe Yuuki като Tatsuishi Koji

 

Историята се развива в измислена епоха, напомняща за периодите Мейджи (1868-1912) и Тайсе (1912-1926).
    
Резюме: Родена без талант в благородническо семейство Саймори Мийо е принудена от насилствената си мащеха да живее като робиня. Но когато Мийо най-накрая навършва брачна възраст, надеждите й за по-добър живот се разпадат, след като открива самоличността на годеника си Кудо Кийока. Той е командир, очевидно толкова студен и жесток, че всичките му предишни бъдещи булки са избягали в рамките на три дни след годежите им. Без дом, в който да се върне, тя се примирява със съдбата си и скоро установява, че нейният блед и красив бъдещ съпруг е всичко друго, но не и чудовището, което е очаквала. Докато бавно отварят сърцата си един към друг, и двамата осъзнават, че другият може да е техният шанс да намерят истинска любов и щастие…

 

 

Линк към анимето :subs: :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с български и английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Преди 1 час, lazeto написа:

Много хубави отзиви има филма дано някой си го хареса някога за превод...в бъдеще...:lol2:

 

Обявен е за превод при нас в Стюпида. :)

Аз си го чаках с огромно нетърпение, още откакто разбрах за него. А откакто изгледах анимето мира нямам. ? На трейлър изглеждаше много добре. Ще видим какъв ще е крайният резултат. 

Ако някой знае дали новелата я има някъде на английски по нашите български сайтове да пише. Мангата видях, че я има, ама новелата... :wacko:

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

преди 10 минути, lazeto написа:

за новелата съм дала линк в темата явно и тя в момента се превежда след бума на анимето...:D

Говоря за официалното лицензирано издание.  Аз не се изразих правилно, извинявам се. :)

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Снощи го гледах и много ми хареса. Четох някъде отзиви, че бил доста объркан. За мен си беше ок, но аз съм чела само мангата, не съм гледала анимето. А Рен Мегуро с русата перука, висок и красив, беше феноменален.

 • Like 7
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Разбира ли се, в коя епоха е ситуирано действието? Пише, че филмът е и исторически.

Като гледам, от всички излезли напоследък заглавия, това предизвиква най-голям интерес и се чудя защо? Може би фентъзи елементите го правят привлекателно за публиката. Май това е разковничето. 

Иначе идеята се доближава леко до тази за булката на демона,  която преди време беше разработена в подобен формат.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

И аз съм от групата на харесалите филма. Според мен най-голямата заслуга е на режисьорката. И звуково и визуално бяха много добре поднесени нещата. Изобщо не бяха прекалявали с ефектите, но пък бяха много добре премислени. Обикновено, когато искат да покажат, че някой има мощни сили, първо има няколко секунди за покачване на напрежението и после се разразяват спец ефектите с акцент на камерата върху тях. Докато тук имаха много просто, но ефикасно решение за демонстриране на мощ – скоростта, с която се реализираха силите на главния. Особено, когато беше бесен. Без да помръдне с пръст, без трепне изражението на лицето му, просто изригна и за секунда вече всичко наоколо беше обхванато от буйни пламъци. Беше много добра демонстрация за трудно овладяван до момента гняв.

Другият плюс на филма е, че са подбрали актьори с нужното излъване като за героите им. Той изглежда затворен и дистанциран, а тя - плаха и с почти детска чистота. Колкото и да е красив Рен Мегуро с русата перука, аз останах не по-малко впечатлена от Мио Имада. Момичето има страхотно присъствие пред камера. Имаше един момент, в който се обърна към любимия и на лицето ѝ освен любов, беше изписано такова неподправено 100-процентово доверие, че направо ти спира дъха.  

On 10/9/2023 at 7:59 PM, ukio said:

Разбира ли се, в коя епоха е ситуирано действието?

Точно преди резюмето на филма е посочено предполагаемото време. Но е "исторически" доколкото действието не се развива в съвремието. :)

Препоръчвам го за гледане – има какво да се види!

 • Like 2
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Изключително добре направен филм! Очарована съм като цяло и в частност от актьорската игра, много!  Изключителна премереност във всяко отношение, а толкова силно въздействие!

 

Мотая се. Не мога да свърша нищо. А в главата ми са само кадри с тези страхотни двама, които ме изпълниха с емоции и ме оставиха.

Надежда имам за някакво продължение, така изтълкувах сцената след надписите. Дано. 

Edited by kitket
 • Like 2
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Аз не можах да го възприема с русата перука. Създаде много нежен образ.

За мен Мио игра прекрасно. Рен много добре. Като цяло прекалено ми беше романтично.

Чак такива големи суперлативи не мога да дам. 

Link to comment
Share on other sites

Брей! Не очаквах и на мен така да ми хареса. Изобщо не знаех, за какво става въпрос. Много объркани ми бяха тези фамилии с безброй магически дарби. Обаче се е получила приказнокрасива фентъзи история. Не знам, защо японците забравиха този жанр напоследък?! А в подобен стил си има и други заглавия. На мен лично визуализацията ми напомни на тв версията на Хакуоуки. И ерата се доближава до тази, в която са живели шинсенгуми (малко преди Мейджи). Още една препратка долавям. Това се дължи на военните облекла, вероятно. Доста ми приличат на тези от филмовата версия на Смях в облаците (можеха да вземат някои от тамошните високи младежи, че тук Оширо Маеда беше 1 глава по-нисък от Рен). Началните паралели с Пепеляшка показват, че приказките никога не умират.

Ето завършващата песен. Групата на Рен я изпълнява. Джонитата са навсякъде.

При всички положения, много хубаво представена фантастична история, която увлича и държи вниманието, без излишни клишета. Усещам някакво връщане към старите китайски фентъзи романи, които преди доста време са вдъхновявали японските писатели да правят подобни шедьоври в лицето на Сатоми Хакенден, например. Дано в бъдеще има повече такива филми! Този ме пренесе за почти 2 часа в друга реалност. И ви върна позабравени лица като това на Юки Огое. Кейске Ватанабе ме впечатли с ролята, която направи.

П.П. Бялата коса на Рен - напълно я одобрявам. Почти във всички сцени стоеше чудесно.

Има още една добавен песен. Ще я издиря.

 • Like 5
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

При мен положението е: Приемливо. :D 
Прекрасно направена продукция: визия, сценография, ефекти, актьорска игра, динамика на действието, историята е интересна... Единствено не успях да усетя тази силна любов между двамата. Малко ми бяха моментите на "влюбване".

Off Topic

та от там и на финала не се трогнах много, когато тя се появи на бойното поле да го спаси, използвайки силата си, за която също бих се радвала да бяха отделили още малко време, но това може би ще стане в следващата част. 

Може би трябва да го изгледам отново, но и с първите епизоди на анимето нещо не се разбрахме. :D Явно не му е времето сега... 

 • Like 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Изключително красив филм. Ефектите бяха страхотни. Много ми харесаха главните:wub:. Направо не разбрах кога свърши, толкова запленена бях.

 • Like 3
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Наистина страхотен филм! След него гледах и анимето. В анимето е по-подробно разгледан сюжетът, появяват се/споменават се и други герои (семейството на Кудо). С нетърпение чакам сезон 2 на анимето. Надявам се да направят и втори игрален филм. Химията беше върховна! Двамата главни играят заедно и в сериала Trillion Game (2023). Него още не съм гледала, но ми е добавен в "Планирани". 

 • Like 3
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...