Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

The Childe (귀공자)

Страна: Южна Корея
Също така известен като: Gwigongja
Премиера: 21 юни 2023 г.
Времетраене: 118 мин.
Жанр: Екшън, Трилър
Режисьор: Park Hoon Jung

Сценарист: Park Hoon Jung

:imdb:

 

Участват:

Kim Seon Ho като Nobleman (Gwigongja)

Kang Tae Joo като Marco

Kim Kang Woo като Han Yi Sa

Go Ara като Yoon Ju

Lee Ki Young като Kim Seon Saeng

Heo Joon Seok като Andrew Kang (Kang Woon Seok)
Justin Harvey като a western man
Jeong Ra El като Han Ga Young
Caroline Magbojos като Marco's mother

 
 
Резюме:
Филмът разказва историята на Марко Хан, момче, мечтаещо да стане боксьор. Марко е "копино" – дете, родено от връзка между кореец и филипинка. Той обикаля нелегалните рингове във Филипините и участва в незаконни боеве. Младежът отдавна търси баща си, за да плати за операцията на болната му майка, но без особен резултат. След сблъсък с местна банда, която го вкарва в болница, при него идва адвокат, който твърди, че представлява баща му. В самолета на път за Корея Марко има неприятна среща с човек, който знае повече, отколкото изглежда.

При пристигането си Марко попада в засада, зад която стои убиец, известен с прозвището "Благородника". Оказва се, че това е същият човек от самолета. Съвсем скоро Марко открива, че освен Благородника, по петите му е и опасна гангстерска групировка. За да се влошат нещата, към списъка от преследвачи се добавят богатият наследник Хан И Са, който иска да получи бащиното си наследство, и Юн Джу – мистериозна жена, с която Марко се среща отново в Корея. Марко се озовава във вихрушка от непредсказуемост и лудост. Сред този хаос той е принуден да се изправи срещу шокираща истина, която ще промени всичко, което е мислил, че знае за своето минало и настояще.

 

Трейлър:

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри :click: и :click:

 

:subs:  Онлайн с български субтитри: :click:  :click:  :click:  :click:  

 

Свали с български и английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

  • Like 6
  • Thanks 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Интересен. Екшън моментите бяха предимно холивудски. Преди пристигането му в Корея знаех причината да бъде търсен, но това не ми уби удоволствието да го гледам. "Благороникът" вАжи, попадание е ролята му. Имаше и 

Spoiler

сцена, като в "Oldboy", с многото кръв. 

 

Link to comment
Share on other sites

Такъв тип филми лесно могат да получат етикети като: "само бой има", "тази история съм я гледал вече 10 пъти" и др. Но The Childe определено ме изненада приятно. И предполагам причината за това е образа на Ким Сон Хо. Интересна личност или както той се описва: "про". Та ако някой иска да гледа екшън, но се опасява, че това ще е поредната безмислена боза с много бой, смея да кажа, че си заслужава да се даде шанс на тази летна. Но не гарантирам, че ще ви хареса. Не е на нивото на да кажем The Chaser или горе споменатия Oldboy.

 

Оценка 7.5 / 10

 

И благодаря за субтитрите!

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Не можах да се наситя на Seon Ho и неговите атрактивни трапчинки! *-* Бях го гледала в драмата "Two Cops" беше супер сладък. :wub:  Надявам се да участва в още такива филми като The Childe:thanks:за превода.

Link to comment
Share on other sites

Не съм сигурна какво е направил главния герой в миналия си живот, за да бъде обременен с подобна съдба в този, но трябва да е било нещо ужасно.

Като цяло наистина ми харесаха в началото, но по-късно, когато историята започна да се разплита и за мен загуби малко от чара си. Страховете от неизвестното се преместиха към човешките слабости и порочност. Има стойност в изследването на подобна тема, но това не беше нещо, което очаквах в това конкретно заглавие или по този начин. ОК. Може би очаквах повече нещо като Squid Game и по малко дисфункционално семейство и лична драма.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...