Jump to content

Recommended Posts

6e80b1055249e11e.jpg

HAMMER SESSION! (2010)
Страна: Япония
Година на излъчване: 2010- Юли-10 старт
По мангата на: Namoshiro Tanahashi - Hammer Session!
Време на излъчване: Събота 20:00
Формат: Renzoku
Жанр: Ученическа комедия
Канал: TBA, TBS
Епизоди: 11
Режисьор: Sato Tsuyoshi, Sato Yoshihiro
Субтитри: български, английски, руски

Участват:
Mokomichi Hayami
• Mirai Shida
• Manami Higa
• Kaoru Sugita
• Naomasa Musaka
• Fumiyo Kohinata
• Hideo Ishiguro
• Jingi Irie
• Kazuma Sano
• Toshi Takeuchi
Masaki Suda
• Shogo Sakamoto
Ryusei Ryo
• Shuhei Nomura
• Rio Yamashita
• Rina Aizawa
• Mary Matsuyama
• Yuko Takayama
• Saaya Irie
• Yuko Masumoto
• Izumi Fujimoto
• Erina Nakayama

Резюме: Сериалът е създаден по оригиналната манга поредица от 2006-2009. В него Hayami играе гений мошеник, който бяга от затвора при транспортирането си и придобива нова идентичност като преподавател в гимназия. Той упражнява своя контрол със стил, известен като "чук сесия", принуждавайки учениците си да станат по-силни и подготвени за живота.

:essub:

 

С английски и руски субтитри: :click:

Свали с български субтитри: :subs:  :click: и :click:

 

Онлайн с български субтитри: :subs: :click:

Този сериал го чакам вече два месеца, най-после почна дано е толкова луд колкото мангата. А и Mokomichi Hayami в главната роля, суперрр. laugh.gif

Link to post
Share on other sites

Не трябваше да го започвам, докато не излязат поне няколко епизода, но не се сдържах. Превъзходно начало! Перфектно за лятото.

Любителите на Гокусен и Драгон закура, всички ученици, учители и родители има какво да научат от серията.

Много добър подбор на актьорски състав. Хаями е точно на мястото си в тази роля. Подобно излъчване той имаше само и единствено в Brother beat.

Героят му притежава мистериозна загадъчност, която в комбинация с тънкия му хумор и изобретателния му ум, носи истинска радост за зрителя.

 

 

Останалите учители също изглеждат приятни. Да не говорим, че нашият любимец от втория сезон на Bloody monday - Бийсто, ще се прояви в съвсем нова светлина. Директорът е играл в подобни драми и преди (Тайо то уми). Изглежда разсъдлив човек, въпреки че направи сделка с потенциален престъпник.

Очаквам много добри изяви от страна на учениците.

Първо, изборът на Шида Мирай автоматично носи бонификация на драмата (въпреки ниският рейтинг на първата серия - отново се вижда, че той не винаги е достоверен критерий за стойността на едни филм). До момента тя се доказа в какви ли не роли: драматични, комедийни, но най-вече ученически. Това е нейната сила.

Очите ли ме лъжат, или отново видях райдърско присъствие? И Акира, и Хидео, и Суда Масаки... На последното хлапе бързо му намериха нов персонаж, при това, той още не е свършил с изпълнението си в W.

Още не съм забравила последната роля на Сано Казума. Сега ми изглежда прилежен ученик, но ако Суда Масаки се навърта около него, двамата могат да направят някоя беля (в добрия смисъл на думата).

Сценаристите получават втори шанс да дадат повече екранно време на Шого Сакамото, когото така и не показваха достатъчно в Сунао-то.

Ирие е с прекалено къса коса, но и така му отива.

Единственото лице, което не бях познала от първоначалната снимка, е било това на Номура Шухей. Той изигра образа на Сузу Китамура в зимната драма Шинсенгуми пийсмейкър.Там нямаше възможност да разгърне героя си достатъчно дълбоко, но загатна, че има какво да покаже на публиката. Сега е с променена прическа и се надявам да му посветят минимум една серия.

Хидео Ишигуро се представи страхотно в първата история. Вниманието беше съсредоточено върху него и отношенията с родителите му.

Началото много ми хареса. Сега остава да видим, какво ще бъде реакцията на шефа на полицията, като научи, че учителят на дъщеря му, е неговият така издирван беглец.

 

Link to post
Share on other sites

Ах, още един страхотен сериал! Героят на Хаями Мокомичи е страшен симпатяга xD Честно да си кажа, на колкото места съм го гледала досега (които не са и много де) не ми направи особено впечатление, обаче тук мнението ми за него се промени. Справя се страшно добре. Напомня ми на по-разлигавена (в добрия смисъл на думата!) версия на Акияма от Liar Game :asian: И съм съгласна с ukio за това, че в случая рейтингът на първи епизод е незаслужено и подвеждащо нисък <_<

Link to post
Share on other sites

Изгледах първите 2 епизода и имам чувството, че тази драма накрая ще ми стане една от любимите. Страшно много ми напомня на Гокусен, сигурно заради Хаями Мокомичи, явно докато се е снимал във втория сезон на Гокусен, доста е научил от Янкуми за това как да се държи като луд даскал. XD и наистина много му отива. Разбира се, не само той ми направи впечетление в драмата.. Шида Мирай е голяма сладурана както винаги, онзи сладур от третия сезон на Гокусен (не му помня името) също е прекрасен <3

Link to post
Share on other sites

Певецът от еп. 2, Нобухиро Нобуяма, се оказа участник в петия каст на Сейгаку. Играл е в ролята на Момо. Интересно. Трябва да видя, как е влязъл в образа.

Аз ли пропуснах да разпозная едно от хлапетата, или са го добавили в каста допълнително? Тоши Такеучи (еп.3) се появи тази зима като Яги кун във втория сезон на Bloody monday. И той, и Номура Шухей (еп.4) са пораснали толкова много за половин година, че направо не е за вярване. Ако трябваше сега да снимат Шинсенгуми пийсмейкър, Номура нямаше да пасне на образ на малкия Сузу.

И двете серии бяха много вълнуващи. Голям хитрец излезе Хаями. Неговият подход винаги проработва перфектно.

Намерих и завършващата песен - Liar. Тя е на една група от Нагоя - Spyair. Почти няма инфо за нея, но клипът към песента е пуснат вече. Хаями участва една в една от версиите. Тук е другата:

Линк

 

Снимки:

 

96e6801d7214c059.jpg

db41748770329277.jpg00e26e149961a61f.jpg

 

 

Забелязах, че в последните 3 епизода Суда Масаки отсъстваше от масовите ученически сцени. Героят му имаше по-скоро отделно снимани кадри. Дали райдърските мисии не са взели връх по това време? Или е тренирал за сценичната версия на Tumbling?

Link to post
Share on other sites

Дойде му реда и на този :) Поредния ученически поучителен сериал от който поука могат да си вземат не само децата ами и лелките дето го гледат :)))) Доста познати физиономийки имаше, особено малкото чудо от Seigi no Mikata ме разби и този път. То не бяха физиономии, то не беше блещене :) голямо диваненце а като подскачаше около господин измамника ми приличаше точно на малък злобен пинчер дето се пъне на някой ротвайлер :) Жал ми стана, че само тя не си намери момък, ма то такова чудо ..... Големи сладури ми бяха двамата с даскала,много добре си се сработиха. А иначе къф учител, той през цялото преме полугол си ходеше и квато е хърба ми писна да му броя ребрата :) Не стига, че си прилича на комлушки циганин (както го наричаме в Бс, щот му много сложно името) ми още тен натрупа:) Най- сладка ми беше 9-та серия като бяха екип всички а като наскача с тва ветрилце .... спомени спомени ... да се върнем години назад :))) Много ми хареса как напипваше слабото място на всеки и точно там го кълвеше ... професионалист човека ... спор няма:) Та ако не е станало ясно сериалчето ми хареса, нищо особено, ооообаче става за убиване на време и оправяне на настроението :))

Link to post
Share on other sites

Още едно прекрасно училищно японско сериалче! Тези са ми слабост! Hayami просто го обожавам. И май тази му роля ми стана една от любимите. Едно, че беше супер готин и чаровен с тази прическа и очилцата, друго, че се разхождаше без блуза през повечето време( и се мажеше с някаква течност.. малко се оля де .. :D ), трето, че направи страшно добра роля, преминавайки от комичното към сериозното. Сцените с медицинската сестра бяха просто култови!

 

4025579V.jpg

 

Mirai Shida супер много ме изкефи като Tachibana. Физиономията й беше безценна!!! И като се репчеше на Hayami, дето е сигурно метър по- висок от нея. Абе, страшна комбина бяха!! :lol: Учениците също бяха едни сладури, особено Hideo Ishiguro( който толкова се надявах да е с Tachibana)..И Kazuma Sano, и Nobuhiro Nobuyama(който ми направи силно впечатление.. надявам се на още проекти с него). Доста познати лица имаше...и от момичетата също. Да не забравя и заместник- директорката. Много луда!! :D

Определено сериала ми се нарежда сред любимите!

Link to post
Share on other sites

Ех,...Mokomichi Hayami до вчера беше ученик ето,че вече е учител! :lol:

Много голяма шматка,като Янкуми,но никой учител не може да се сравнява с нея!!!

Главната разлика м/у двамата в поучителния процес е,че тя ги оставаше да се трошат и трепят и в последния момент идваше и натупваше лошите,а при него действията бяха с един ход напред и така учениците сами стигаха до поуките :)

Така го запомнихме с ветрилцето..така и си остана :lol:

ghstdgf.jpg

Сега по драмичката...отначалото малко трудно ми тръгна..леко мудни действия,но след това учениците му като изкрейзиха покрай него стана много весело :lol: :lol: ...особено като искаха да дадът урок на мотористите...големи планове,тупаници...абе лудница

Нещото,което ме издразни най-много беше дребоса...голямо превземане,та даже отиде на задната граница ...имаше и моменти,в които се държеше естествено,но за съжаление бяха малко на брой.

Края - страхотен ...заедно пуснах някоя друга сълза с Хачисука ;D

Накратко :гледай народе! :lol:

Благодаря на pe6ito за бълкарските субки^^

Link to post
Share on other sites

9-та серия си беше култова... Ще кажеш, с/у цял батальон тюлени се изправяха :D

Мокомичи - страхотен просто. Въпреки че с това мазило, дето се мацаше, май целеше да настигне по "тен" Крис Тъкър. И все пак, Хаями си е Хаями :)

Сцените с медицинската сестра - велики. Голямо кокорене, големи номера :D

Онуй малкото ми образуваше нерви - не бе подскачане, не бе блещене, не бе викане. Някой по-горе каза - като малък злобен пинчер, зъбещ ще на ротвайлер. Ама как па я заковахте :D

Хлапетата - много сладки. Любимци ми станаха Хидео, Сакамото (Кента Ноджима) и Суда Масаки (Йохей Сакамото) . Но изобщо всички бяха сладурчета. А онзи злобар заместник-директорката дори не си заслужава да се коментира - абсолютно психо.. :lol:

Е, на моменти ми идваше разтеглено, но... Последните серии компенсираха няколкото по-скучни първи.

Link to post
Share on other sites

Много ми хареса сериала и играта на Hayami Mokomichi.

Харесвам си го още от Regatta, Zettai Kareshi i Brother Beat.

Тук всяка серия беше нова история на някой от учениците и

нова "шокова терапия" от страна на учителя, като благодарение

на това всеки си извлече поука. Учениците бяха големи сладури,

за Даскала - да не говорим :wub:

И не на последно място да благодаря за субтитрите :thanks:

Link to post
Share on other sites

Микомичи, интересен ми е като актьор и гледах сериалчето със кеф. И този човек ако май има нещо към това плажно малко ле ле той във тиган ли ще се мята? :lol: :lol: :lol:

Link to post
Share on other sites

Хаями по принцип е полуяпонец, полуфилипинец - а те са си малко мургавки. Лично аз смятам, че целта на мазането не бе да почернее още повече (щото повечето азиатци имат фиксидеята да станат бели, особено женската част), а да отбият номера - като набивайки ни желанието му за тен, да не обръщаме внимание на контраста по принцип.

Иначе с него горещо препоръчвам Zettai Kareshi. Ако обичате сладко - Rebound, макар на мен да ми бе прекалено сладникав. В Гокусен и Brother Beat има второстепенни роли, но са хубави прдукции. В Shinzanmono и Rondo също, но за тях има и доста добри отзиви.

Link to post
Share on other sites

Докато гледах прекрасният сериал, май иазпаднах в повечкото шокови терапии на Хаями! :inlove:

Там почти никога не пропускаше да се съблече! Но пък беше в полза за мен! :inlove::inlove::inlove::inlove:

СЕРИАЛЪТ Е СТРАХОТЕЕЕЕН!

Link to post
Share on other sites

Наистина добро сериалче! Има си от всичко ,без да се прекалява. Изгледах го с удоволствие.

Усмивката на Хаями е толкова сладка и чаровна ,че не мога да не я отбележа. :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...