Jump to content

Бих желал/желала да има превод на...


Recommended Posts

Понеже зачестиха запитванията за преводи в дискусионните теми във всички раздели, решихме да отворим тази тема. Тук може да предложите даден филм/сериал за превод на български език, като имате предвид следните правила:

 •          Това не е тема за заявки, а за предложения, и екипът не е длъжен по никакъв начин да ги изпълнява безпрекословно.
 •          Предложението и начинът, по който е обосновано, може да провокира интерес на някой от преводачите (и филмът/сериалът да получи превод от екипа ни), но може и да не породи интерес в никого. В тази връзка, последващи въпроси от типа: „Хайде, кога ще го преведете? Ама няма ли най-сетне да го преведете?“ ще бъдат трити. Напишете вашето предложение и защо считате, че този филм/сериал е добре да бъде преведен. Не искаме да правите преразкази и описания на филмите/сериалите (все пак вероятно чакате превода им, за да ги гледате, макар че може да предлагате и вече изгледани продукции, които са ви впечатлили, но нямат превод). Просто напишете вашата причина да го предложите за превод.
 •          За един филм/сериал ще има само по един пост в темата. Всеки следващ, който иска да заяви същия филм/сериал, нека просто използва емотиконите в поста и да сложи „Харесвам“ (сърцето). По броя харесвания преводачите ще се ориентират какъв интерес от страна на зрителите има и дали ще намерят време да задоволят желанието им за превод. Тук се подразбира, че ако един преводач е свободен, не може сам да реши кое му се превежда и разгледа темата, ще избере филм/сериал с 50 харесвания пред съседния с 2.
 •          Дублирано предложение ще бъде изтрито, затова първо проверявайте дали някой преди вас вече не е написал такова и ако има, подкрепете предложението чрез харесване на поста.
 •          Ако вашето предложение има вече заявен проект при нашия или друг екип, то ще бъде изтрито.
 •          Не предлагайте предстоящи заглавия на още неизлъчени филми/сериали (или поне не такива, които са твърде далечни за след година-две, нека ако са предстоящи, са в рамките на календарната година).
 •          В поста си добавете и линк към темата от форума или ако няма такава, линк към Asiawiki или My Drama List. Не публикувайте линкове към други форуми и покривайте линковете.
 •          В един пост може да впишете само едно предложение за превод, с оглед „харесванията“ – всяко харесване да бъде само за едно заглавие, а не за списък от заглавия. Пост с повече от едно предложение ще бъде трит. Няма как преводач да се ориентира по лайковете за кое точно от изредените предложения са харесванията, затова държим всяко предложение да бъде обособено в отделен пост.
 •          Предложение, което получи превод от някой преводач, ще бъде премахвано от темата от гледна точка оптимизирана прегледност.
 •          Тъй като вече има тема за предложения за превод, не пишете в дискусионните теми, както досега, въпроси дали някой ще си го хареса. Използвайте настоящата тема за целта.
 • Like 15
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Предлагам The Player (2018)

като искам да кажа че драмата ми се струва много хубава макар и да казват че Кристал не става за актриса ...но ми харесва ....също и другите актьори са супер добри 

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Rookie Historian Goo Hae Ryung (2019)

 

Този предлагам заради красавеца в главната роля, романтичната приказка и красивите ханбоци, така де обожавам исторические им сериали заради цветовете и прекрасните гледки.

 • Like 17
Link to comment
Share on other sites

Моето предложение за превод е Matchless Mulan (2020). Няма тема или поне аз не намирам такава у форума ни. Филм е, не сериал. Има го в авистаз и мисля, че там качеството е добро. Качен и в Замунда, с вградени в картината два вида субтитри, не толкова добро качество и в коментарите се бистри как точно се превежда заглавието. 

Аз не съм го гледала и точно по тази причина го предлагам за превод, най-сигурният начин да го гледам е, ако някой го преведе (обещавам да го редактирам, ако има нужда от това). 

Харесвам мотива за преоблеченото момиче като момче и поставено в мъжка обстановка, който неведнъж е залаган и повечето пъти - успешно. За примери давам Coffee prince, You're beautiful, Sungkyunkwan Scandal, които и досега дават поводи да се връщаме десет години назад и да ги гледаме отново. Върл фен съм на анимацията на Дисни, гледала съм и филма от 2009, който също е много впечатляващ, превеждан е от нашия екип, може да се намери у форума. Освен това много хора тръпнат в очакване на игралната Дисни версия, която се забави покрай епидемията. Признавам, аз също я чакам с нетърпение и ще ходя на кино да я гледам, като тръгне. Но смятам, че покрай подетата отново тема за Мулан и чакащите, ще има интерес и към китайската продукция. Всъщност китайците имат доста филми и сериали за нея и един от тях е от 2013 година, но е 48 епизода, ще е тегавичко за превод. Затова предлагам филма, тазгодишен и актуална тема покрай очакването на продукцията на Дисни.

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Браво за темата! Наистина, на човек понякога му се ще да препоръча нещо на преводачите, само всичко да е в рамките на добрия тон и да не сме досадни.

Ще си позволя да препоръчам за превод нещо, което не съм гледала, нямам преки впечатления и затова прегледах по-обстойно темата при рускините. Отзивите казват, че е лека момичешка дорама за отдих и разпускане. Подобни сериали дотук излязоха няколко и впечатлението е, че азиатските версии на "Сексът и градът" са добри.

А ето и личните ми причини да искам да го гледам с бгпревод: Shiraishi Shun'yaOtani RyoheiSugino Yosuke,  Takahashi Maryjun (възможно ли е тези тримата да нямат теми тук, не ги намерих), Koseki Yuta, вярвам, че присъствието им е гаранция за качество. Заинтригува ме и трейлъра:

 

 • Like 5
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

My Husband Oh Jak Doo (2018)

 

My-Husband-Oh-Jak-Doo-Poster3.jpg

Бих казала, че и само заради постера бих изгледала този сериал :D, но всъщност и двамата актьори са ми правили впечатление с добри проекти, а този ми изглежда доста нестандартен.

 • Like 7
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Live_BG_poster_version01.png

 

Live (2018)

 

Още като излезе, си помислих, че бих го изгледала с български субтитри, но после позабравих за него. Сега, влизайки в темата по друг повод, се присетих и... надявам се да си намери желаещи да го преведат :) Акторите и в главните роли, и в поддържащите бих гледала с удоволствие, изречението от постера "Най-добрите пазители на реда в най-лошия им ден" обещава и забавление, и драма, постерите също са свежарски, а не мога да пропусна и положителните коментари – все пак @dido100 е сред тези, които го хвалят, а това рядко се случва! :) 

 • Like 12
 • Thanks 1
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Аз бих искала да предложа за превод други два тайландски сериала - Glass Mask и The Passbook. И двата сериала са с интересни и доста добре разработени сюжети. Бих се включила в превода с повече от една серия. :)

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Бих желала да има превод на: Across the Ocean to See You  

 Напоследък романтичните китайски сериали са доста интересни и мисля, че все повече хора ги гледат. Дано съм права и събера повече съмишленици да гледаме този сериал с превод.   И да не се преведе, поне съм опитала :)  Благодаря!

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Предлагам за превод и този корейски сериал. Мисля, че в момента много хора изпитват носталгия и усещат липсата на старите класики - сълзи, драма и тъга. Този сериал е от тях, поне по отзивите и описанието така разбирам. Надявам се, че ако се преведе ще се завърнем към онези забравени напоследък емоции и ще гледаме красива романтика.  И не на последно място - ще гледаме отново Kwon Sang Woo . Благодаря!

 • Like 7
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Предлагам тайландския So Wayree (2020) Обичам да чета коментарите и те показват интерес и положителни мнения. Да не забравяме главните, които събират адмирации още от предишните им проекти и са много красиви. Но най-много ме заинтригува клипчето, публикувано от jira:

 

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Дорама, която заслужава да получи български превод. Чаках 2 г. за английски и сега, след като я изгледах, съм на мнение, че е една от най-силните, правени в последните години. Отлично съчетание между история, визия, музика и актьорска игра. Красота!

Оказа се, че мангата, по която е правена, също е сред най-добрите съвременни комикси. Анимето има бг субтитри и този факт може да привлече допълнително погледите върху дорамата, имайки предвид перфекто подбрания каст, който идеално пасва на рисуваните образи, да не говорим за гласовете на артистите - почти идентични с тези на оригиналните сеюта.

 

 • Like 7
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Aircraft Carrier Ibuki

 

Филмът предизвика интересът ми защото съм любител на воено-екшън филми и участват 3 любими актьори: Kuranosuke Sasaki, Hidetoshi Nishijima, Shigeyuki Totsugi.

Вече има и английски субтитри във авистаз. Не съм фен на манга но открих че е базиран върху манга Kuubo Ibuki което би било заинтрегувал и други хора.

 • Like 3
 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Здравейте искам да предложа една драма актьорите са на ниво  и историята ми харесва ...обичам подобни завъртяни и криминални драми ...ще се радвам да я хареса някой Designated Survivor: 60 Days (2019)   

 

 • Like 5
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много бих се радвала, ако има превод за Dazzling - The Light in Your Eyes (2019), защото наистина си заслужава гледането. Мен лично много ме впечатли.И да отбележа(не че винаги е критерий за качество, но все пак), че като за кабелна телевизия има доста добър рейтинг-започва с 3,5% и завършва с 12%(за Сеул)

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Понеже тъкмо събнаха филмовото продължение, си помислих, че е срамота такава симпатична детективска комедия да остава без превод. Още повече - кастът е толкова феноменален, а случаите - уникални.

Предлагам за превод The Confidence Man JP. Красота, стил, преобразяване, забавление, действие. Няма да скучаят, нито преводачи, нито зрители.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...