Jump to content

Търся...

Recommended Posts

Търся около 100-на китайски имена - фамилно и собствено име, за основа на бъдеща книга... Понеже не съм много напред с китайския, се надявам да ми помогнете в тази насока - като се публикува писанието ще имате екземпляр с автограф :)

Имената може да са всякакви нормални китайски имена - другите ще ги взема от китайската митология ;)

Благодаря ви предварително :)

Доколкото знам, името на всеки китаец зависи от това от къде е ( от коя провинция), но...

Ето ти няколко:

Gao Haiyan F

Chen Dong M

Dai Honggang M

Xu Ting F

Huang Hong Bin M

Wang Li F

Li Ya Lan F

Wu Mingping F

Ma Hong Xia F

Lin Feng F

Sun Mei Yu F

Cao Suqin F

Han Suijuan F

Meng Xiao Rui F

Zhou Wenying F

Liu Lingli F

Teng Xia F

Ma Rui M

Mao Jianmei F

Song Shi Hua F

Su Pian Pian F

Miao Lijuan F

Lu Yan F

Wang Wenjuan F

Huang Fei Fei F

Xiao Cong M

Li Hongxia F

Wang Yuanfen F

Gao Rui M

Chen Weiju M

Shi Zhan M

Wu Huifen F

Hu Zhijun M

Zhang Pengying F

Yan Yufeng F

An Huahua F

Xu Chun Yan F

Cao Lili F

Wang Hantao M

An Guihua F

Wei Jinhui F

Huang Jun F

Xi Xiao Tao F

Wang Zhi M

Wang Sisi F

Shi Fang M

Duan Luyi F

Jiao Kun M

Yang Ruijuan F

Wang Hui F

Ma Yuanbo M

Wang Juan F

Cai Limin F

Qiao Wei F

Zhao Lai Zhen F

Lan Ying F

Wen Junda M

Yang Bao An M

Li Si Na F

Jia Ai Min F

Wang Zi Xia F

Chen Zong Zi M

Liu Yu Min M

Wang Ning F

Bao Jing F

Qi Li Xia F

Tao Ying F

Yong Tsui M

Yong Fai M

Cheng Jingdan M

Zeng Xiangbao M

Hu Yunxing F

Hou Guozhu M

He Xuehao M

Li Junjie M

Li Xiaorong F

Cheng Jin F

Yi Zilian F

Tang Wei F

Chen Hang M

Hu Haifeng M

Liu Yongqing F

Yan Guosheng M

Gao Zhisheng M

П.п: След всяко име е отбелязано (с "F" и "M") дали е мъж или жена. Успех!

Успех в писането. Ще си чакам автографа. :)

Не знам дали си се сетил, но най-добре потърси в нета генератори на бебешки имена. Обикновено вървят и с обяснение кое какво означава. Което си е важно като характеристика на героите.

http://www.babyhold.com/list/Chinese_Baby_Names/

http://babynamesworld.parentsconnect.com/chinese-names.html#continue

http://www.babynamenetwork.com/baby_names/origins/Chinese_baby_names.cfm

Благодаря ви за бързия отговор - забравих да поясня, ако може да са изписани на български, че с този английски може и да объркам някое име :) Не зная доколко ще се справя с тази трудна материя, но ще видим :) При положение, че ще се опитам да опиша един свят от моето въображение в традицията на китайските приказки :)

Поздрави

Благодаря ви за бързия отговор - забравих да поясня, ако може да са изписани на български, че с този английски може и да объркам някое име :) Не зная доколко ще се справя с тази трудна материя, но ще видим :) При положение, че ще се опитам да опиша един свят от моето въображение в традицията на китайските приказки :)

Поздрави

Прати ми списъка и ще ти го транслирам на български. :)

Привет на всички! Някой ила ли линк за този филм с бг. или руски субтитри ..изглежда доста хубав и интригуващ! Благодаря :rolleyes: :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=eysEJBAFfjY

Опс пропуснах линка

Темата за филма можеш да намериш тук

Привет на всички! Някой ила ли линк за този филм с бг. или руски субтитри ..изглежда доста хубав и интригуващ! Благодаря :rolleyes: :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=eysEJBAFfjY

Опс пропуснах линка

Според мен кадрите с Son Ye-jin са от Open City (2008) , а то си пише, че клипчето е fanvideo, което води на мисълта, че е от няколко филма, сюжета не е оригинален и песента към него си е съвсем отделно нещо.

Ако намеря повече инфо ще дописвам :)

Оф, аз пък много се нервя, че не мога да си намеря концерти на нашите любими групи. За пример ще дам концерта на JYJ, който се състоя на 20 този месец във Vancouver и много искам да го гледам, но не го намирам :( Моля някой от вас, ако го намери да ми даде линк :click::rolleyes:

Е как очакваш да намериш нещо, което дори не е записано?!

Те не са пуснали дори предишното си турне от Щатите, какво остава за това? Има само фенкам - сложила съм в темата на TVXQ два линка.

Търся си този сериал Invincible Shan Bao Mei -имам ги до 12 серия , но сайта от който ги смъквах го закриха-ако някой помогне ще съм много благодарна

Търся си този сериал Invincible Shan Bao Mei -имам ги до 12 серия , но сайта от който ги смъквах го закриха-ако някой помогне ще съм много благодарна

Тук, ама иска регистрация.

Ето линковете до 16-ти епизод.

Здравейте, преди една седмица попаднах на ето този сериал Calling Love-2007 и искам да помоля ако някой може да даде някакъв линк за сваляне. Аз го намерих но само до еп.6 ,Online и ако може с анг. суб ако ли не приемам всякакви. Мерси :D

Здравейте, преди една седмица попаднах на ето този сериал Calling Love-2007 и искам да помоля ако някой може да даде някакъв линк за сваляне. Аз го намерих но само до еп.6 ,Online и ако може с анг. суб ако ли не приемам всякакви. Мерси :D

Тук... Предполагам, че няма да има сийд, затова виж тук.

Ето тук гледам, че го има, ама не се знае какво е качеството :click:

Много Благодаря и на двете ви :thanks: утре почвам да го тегля . В d-addicts-а и аз го търсих но не ми излезе тогава странно :unsure: .Още веднъж ви Благодаря , исках да го изгледам целия да видя дали е като Full house, че някъде четох че бил като него. Но ме съмнява :D ( надявам се да е по хубав ;) )