Jump to content

Recommended Posts

Добре почна, но ми затъпя яко. Много харесвам филми и сериали за затворници и този определено ми е слаб. Актьорите са ок, но какво от това. Някой разбра ли замисъла на вкарването на атопичния дерматит през цялото време? Очаквах някаква развръзка там след толкова чесане и киснене на крАци в легени:lol:

Edited by Urban
  • Haha 3

Ехаа, много добър!!! Ъъъ.... добра.. (драма).

Любим Ким Су Хьон ... такова израстване направи, че се изненадах приятно и стопли сърцето ми. Че иначе се късаше от жал и болка. Точно така трябваше да направи, точно такава промяна, за да оживее и за да излезе по-силен. Но все пак е важно и да има човек, който да подкрепи, помогне, сподели.. Джи Те беше голям!! ... Оказва се, че точно в такива моменти, когато злото те преследва и ти заповядва да му се подчиниш, се разбира човек какъв е.

Дерматитът.. дали не са му отредили толкова екранно време, за да не е твърде тежък сериала?

На преводача огромни благодарности за бързината и превода, разбира се :beer:

Задължителен за гледане!

(Сега искам още Су Хьон, отивам да гледам Real :happy:)

• Upvote 2

@Sunny1, моето усещане беше, че всичко му е много безсмислено (на Хьон Су) и пушеше последната си цигара.. После промени решението си.. но.. това си е само мое мнение.. дори не знам какво коментират по чуждите форуми, защото не ги следя.. 

• Upvote 2

И аз така си помислих, но пък ми мина през ума, че може в него да се е събудила лошата страна покрай обвиненията. 

Уж благодари на адвоката, но звучеше страшно безразлично. Ако имах такъв адвокат не знам как щях да се отблагодаря, главният имаше моменти, в които никой не му вярва, дори родителите. Само адвокатът остана с него до края. 

за мен края беше, че цигарата само падна.., той не ;), щото май отиде с други намеренеия...

а иначе аз категорично не искам друг сезон - девойката, колкото и да я харесвах като малка и донякъде като по-голямка не мога да си я представя да ми направи толкова драматична роля с такова израстване като Ким Су Хьон(Ким Хьон Су) :bow:, дано да ме изненада в следващите си проекти, де ;)

**също за мен сцената на тръгването му е направена за дискусии.

Off Topic

Тръгвайки, *видя* Джи Те да си пуши в килията.., за мен той НЕ Е само да е останал в затвора (докато нашия си тръгва), а всъщност си умря човека.., а тази сцена изобщо не я завоалираха като представа, а си беше като действителна сцена ...(дааа, неговия човек беше пребит от бой, прибраха му парите и т.н. но може да го тълкуват някои, че всичко се е случило, докато е берял душа, а с показването на тази сцена да си остават вратичка...)

защото за мен тази сцена трябваше да е *представата* на Ким Хьон Су, виждайки Джи Те пушейки.., да се прелее в празната килия, а те смениха кадъра:ph34r:

• Like 1

Преди 1 час, Aretka написа:

за мен края беше, че цигарата само падна.., той не ;), щото май отиде с други намеренеия...

а иначе аз категорично не искам друг сезон - девойката, колкото и да я харесвах като малка и донякъде като по-голямка не мога да си я представя да ми направи толкова драматична роля с такова израстване като Ким Су Хьон(Ким Хьон Су) :bow:, дано да ме изненада в следващите си проекти, де ;)

Off Topic

Тръгвайки, *видя* Джи Те да си пуши в килията.., за мен той НЕ Е само да е останал в затвора (докато нашия си тръгва), а всъщност си умря човека.., а тази сцена изобщо не я завоалираха като представа, а си беше като действителна сцена ...(дааа, неговия човек беше пребит от бой, прибраха му парите и т.н. но може да го тълкуват някои, че всичко се е случило, докато е берял душа, а с показването на тази сцена да си остават вратичка...)

защото за мен тази сцена трябваше да е *представата* на Ким Хьон Су, виждайки Джи Те пушейки.., да се прелее в празната килия, а те смениха кадъра:ph34r:

Бих искала друг сезон ако участват главните пак, например момчето да помогне на адвоката, нещо подобно...

Преди 1 час, Aretka написа:

Скрий съдържанието

Аз съм на същото мнение!

Off Topic

ДжиТе умря.. а сцените по-късно бяха според мен представата или по-скоро спомена на Хьон Су за него. Дори и за кратко време те бяха създали силна връзка помежду си.. и за мен е обяснимо. В такива и подобни драматични ситуации се създават силни и истински отношения.. и когато ДжиТе почина, за Хьон Су беше твърде тежка и осезателна липсата му... тук не намесвам някакви гейски отношения и чувства, а чисто човешки.. затова и мисля, че накрая на Хьон Су му беше безсмислено всичко и затова и отиде на покрива.. за да полети и той след цигарата.. самоубийство имам в предвид.. но мисля, че размисли ;)

• Like 2

Много добър проект. И двамата актьори впечатлиха с играта си - силно присъствие на Ча Сънг Уон, който тук е просто неузнаваем и в същото време поразяващ. Между комедийно-пародийния образ на треторазреден адвокат, реалист в двата свята - вътре и отвъд килията, и в същото време тотален "перко", героят му се бори само за едно - чиста съвест, прикрита под верюто "правя го заради пари". Перфектната метафора за материалистичен глад. Но привидно. За Ким Су Хьон това е най-добрият му образ, в който съм го виждал. Беше се слял с образа на невинно и чистолюбиво момче, превръщайки се в "звяр", узнавайки, че никой в този свят не се интересува от "истината", каквато и да е. Търсят се само доказателства, които да те направят "жертва". Едновременно с това неговият герой поставя един важен въпрос: Как се оцелява сред "освирепяла глутница"? Вероятно отговорите на този въпрос всеки е намерил или продължава да търси под една или друга форма. Чисто от житейски опит.

Сюжетът е леко разтеглен, което прави действието на моменти мудно и мъчно, но не това е най-важното, а колко на ен брой са въпросите, които той поставя у зрителя. И колко дълго ще остане в съзнанието му. И дали си е заслужавало да го гледаш. Е, този заслужава особено внимание. 9 от 10 за "Един обикновен ден".

• Like 4

Изгледах го на един дъх.

Впечатлена съм за пореден път от Сухьон. Постоянно си правех паралел с предните му роли и се възхищавах колко е изминал като актьор. 

За адвоката няма какво да коментирам, по-реалистичен образ от това в сериал, според мен здраве му кажи. Тотално се изкефих как му "зашлеви" морален шамар на шерифа дето уж "разпознавал убийците от пръв поглед". В случая уж треторазредния адвокат им показа как се прави, дори богаташката се отказа... Супер послание.

За мен мъчителното протакване на сериала е съвсем умишлено- да се усети тегавостта от тромавата система.

А тоя дерматит май смисъла му беше да покаже колко е ескалирал стреса и напрежението, че чак накрая преди делото тоя беше се изринал до челото, а и още нещо - показа адвоката колко е отдаден, дори собствените си потребности пренебрегна за да бъде на делото в този вид.

И не на последно място - благодарности на преводачите! :happy:

• Like 2
  • Upvote 2

Страхотен сериал. И двамата са ми любими актьори,но за мен това е един от най-добрите криминални сериали който съм гледала в последно време (и  Mouse ) Играта на всички беше на ниво и за пръв път в криминален сериал не познах кой е убиеца от началото.

• Like 3

Хареса ми. Доста труден за преглъщане сериал, особено за зрители, които успяват да се вмъкнат в кожата и главата на героите.

Много добра актьорска игра от всички. Доволна съм от Ким Су Хьон.

Off Topic

През цялтото време, в тази ситуация на безсилие, на героят му, не му оставаше нищо друго освен да "се държи", да оцелее, но според мен, той се предаде в момента, когато отряза косата си. Не само реши да свиква с "новия си живот" , но и се отказа да се бори и да доказва, че е невинен. Тогава загуби и надеждата, че може да върне предишния си начин на живот. Отряза косата и заприлича на Джи Те....

Актьора изиграл затворника Джи Те, отново ме впечатлява с уменията си. Помня го от A Piece of your Mind, и там прави запомняща се роля. Тук също! Страхотно присъствие и харизма.

Off Topic

И според мен в сцената, когато героя на Ким Су Хьон минава покрай килията на Джи Те и го вижда вътре, образа му е просто метафора, на това, че той завинаги ще си остане в затвора, живота му е бил "затвор" и това го очаква и Хьон Су, примирил се със съдбата си..

Друга метафора в сериала според мен е и атопичния дерматит, който прогресира и сърби, както и лошата ситуация, в която е нашия обвиняем. И не мога да не спомена невероятната актьорска игра на Ча Сънг Уон, уникално превъплатил се в така "неопитния" адвокат. И тук да спомена, че сериала за мен беше по-скоро психологически и насочен към гнилостта в различните институции, за това и може би разследването и делото бяха показани половинчато.

Off Topic

Отвратително беше в 4 епизод, когато адвокат и прокурор си играеха с живота на обвиняемия и се пазариха колко години да лежи в затвора, при споразумение от двете страни.... много грозна сцена.

Финалът всеки тълкува според собствените си разбирания... Само тези, които са гледали оригиналната продукция може да кажат какъв е бил там. 

Off Topic

Но и според мен героят на Су Хьон отиде да сложи край на живота си, защото това, което преживя оставя травма и трудно може да се преживее... безсилието, лошата съдебна система, лошите хора... Но размисля и хвърля само цигарата, като оставя себе си , живота си, просто да се рее из дните.....

• Like 2
  • Upvote 3