d3Mn Posted May 8 Share Posted May 8 Завиждам ти, бих искал и аз да съм като теб и да слушам и харесвам повечето нови групи и песни, като правя предположение, че това твърдение е вярно за теб. Но за мое съжаление корейската музикална сцена се разви и тръгна в посока, която на мен не ми допада. Да завърша на положителна нотка - все пак винаги мога да си пусна по-старите песни и да се насладя на кпоп-а. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 10 Share Posted May 10 aespa със "Spicy" за STUDIO CHOOM. Групата е първият гост в новото предаване "Idol Complain Manager HUR" на SBS с водеща Youngji от KARA, която "решава" проблеми. Поне са сладки и забавни. Днес обявиха и още един концерт "SYNK: HYPER LINE". Ще се състои на 24.06 в Джакарта, Индонезия. Сигурно ще обявят още дати, но засега е това. Момичетата блестят на Инстаграма на Chopard. "Потвърдено. Готови да заслепят Кан с диамантите на Chopard. K-pop кралските особи и глобалните посланици на марката @aespa_official ще донесат своята положителна енергия и усет към модата на филмовия фестивал в Кан. Останете на линия и следвайте Chopard." Брей, брей. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 13 Share Posted May 13 Групата записа участие в предаването K-909. Красиви, красиви. WTMW Пеят страхотно, а изпълнението им много въздействащо. "Spicy" с кратко интро. В шоуто изпяха и кратък рефрен от песента им за филма "Tetris" - "Hold On Tigh". Иска ми се да чуем на живо цялата някой ден. Еха, Нингнинг колко е сладка още от хлапе. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 14 Share Posted May 14 В няколко поредни поста ще кача изпълненията им в музикалните предавания от първата седмица на промоциите. Първото им участие беше на M Coundown в четвъртък. Представилха тайтъл трака "Spicy". Както и може би най-харесваната от феновете песен "Salty and Sweet". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 14 Share Posted May 14 В петък на Music Bank представиха "Spicy". И "Thirsty", която пък е моята любима песен в албума. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 14 Share Posted May 14 Вчера беше денят на Music Core, където Карина се изяви като гост-водещ и да ви кажа приятно ме изненада. На сцената групата изпълни "Spicy". Това ми е любимото им изпълнение досега, пък и са ми много сладки с тези костюми. "Salty & Sweet" беше другото им изпълнение. Забелязвате ли как си "менкат" баретката? Днес се провежда Инкигайо, известно с най-добрата си операторска работа сред музикалните предавания. Очаквам с интерес представянето на aespa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ftisland Posted May 15 Share Posted May 15 11 Май 2023 След като разбуни очакванията по целия свят, K-pop момичешката група aespa с гордост представя своя дългоочакван трети мини албум „MY WORLD“, който излиза чрез Warner Records/Орфей Мюзик. Групата първоначално пpедстави мини албума с “Welcome To MY World” [feat. nævis]. UPROXX обяви, че: „сингълът с участието на naevis е ефирна смесица между човека и програмирането на поп блаженство с изкуствен интелект.“ Колекцията показва всяка страна на колектива. Независимо дали става дума за младежкия дух на „Spicy“ или вдъхновяващата и стопляща сърцето „‘Til’ We Meet Again“, която показва, че aespa са на върха на творчеството си към момента. Очаква се aespa да спечели титлата „Triple Million Seller” за втори пореден път с поръчките за предарителна продажба от 1,8 милиона копия за техния 3-ти миниалбум – “MY WORLD”. Това поставя нов рекорд, надминавайки техните собствени продажби с предварителна поръчка от 1,6 милиона копия за техния 2-ри миниалбум – “Girls”, който влезе в Топ 3 на Billboard 200. Това лято aespa ще направят исторически изпълнения на фестивала Governor’s Ball в Ню Йорк и фестивала Outside Lands в Сан Франциско, като първата K-Pop група, която ще се появи на двата фестивала. Миналата година aespa направиха своя фестивален дебют в САЩ на Coachella в Индио, Калифорния, където пееха на главната сцена, направиха официалния си телевизионен дебют в САЩ във вечерното шоу Jimmy Kimmel Live и поставиха началото на поредицата от летни концерти на “Good Morning America” в Сентръл Парк. По-късно през юли, aespa отпразнува издаването на “Girls” – вторият миниалбум, който дебютира на #1 в класацията за най-добри продажби на албуми на Billboard. New York Times го цитира като „едно от най-впечатляващите K-Pop издания за годината точно заради владеенето на сложното и елегантното“. На фона на тези успехи, aespa стана и първата K-pop група, която се появи на корицата на UPROXX. Името на „aespa“ произлиза от комбинация от „ae“ (avatar and experience) + “aspect“. Всяка от четирите изпълнителки има взаимносвързан аватар във виртуалния свят, създаден от техните лични данни. Ето какво пишат някои световни медии за тях: „една от най-вълнуващите момичешки групи в момента“ – NYLON „aespa доставя пристрастяващ поп и успешни експерименти“ – RollingStone 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 20 Share Posted May 20 Тази седмица aespa е в устата на всички. Както е споменато по-горе минаха 1 млн. броя продадени копия, но личното ми мнение е, че това вече не е нищо особено. Към момента 'MY WORLD' е №1 албум на дамска група по продадени бройки първата седмица, но по-важно - те са единствената дамска група - на #10, в класацията за продажби Hanteo. В индустрия, където преобладават и са предпочитани мъжките формации, това си е едно доста добро постижение мисля. Браво на девойките! Продажби за първата седмица след рилийз на албум: 1. SEVENTEEN — FML (2023) 4,550,214 копия 2. BTS — MAP OF THE SOUL : 7 (2020) 3,378,633 копия 3. BTS — Proof (2022) 2,752,496 копия 4. BTS — BE (2020) 2,274,882 копия 5. TXT — The Name Chapter: TEMPTATION (2023) 2,180,889 копия 6. Stray Kids — MAXIDENT (2022) 2,163,349 копия 7. BTS — MAP OF THE SOUL : PERSONA (2019) 2,130,480 копия 8. SEVENTEEN — Face the Sun (2022) 2,067,769 копия 9. BTS — Butter (2021) 1,975,363 копия 10. aespa — MY WORLD (2023) 1,698,784 копия Изт.Korean Sales Това е хубаво, но да минем към съществената част - музиката. Изпълненията им от миналия брой на Инкигайо, на 14.05. "Thirsty" И "Spicy", "one-take stage" Днес качиха и видео от предварителното заснемане на сцената, където може да се види необработеното изпълнение, както и общуването на момичетата с феновете. Сладки са. Ако ви е интересно - кликнете на снимката. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 20 Share Posted May 20 През изминалата седмица се радвахме на много съдържание от групата. Част от него бяха участията в музикалните предавания, като тази седмица изпълняваха само "Spicy", но за сметка на това пък започнаха и победите за песента. Първата беше от M Coundown в четвъртък, 18.05. Знаете, след обявяване на победителя той изпълнява песента си на живо и aespa не само пя, а и се представи страхотно. За мен не е изненада, но явно за голяма част от к-поп феновете беше неочаквано и енкорът им се превърна в темата на деня, всички говореха за вокалите им сякаш са чудо невиждано. Да си призная, стана ми хубаво, че ги хвалят, защото само който ги следва знае колко хейт получавата момичетата от ден първи на сцената, чак им се чудя понякога как изобщо продължават напред. Както и да е, на мен ми напълниха душата. Можете да ги видите и чуете в спойлера. Off Topic След изпълнението им там, без да сменят костюми и прически, девойките записаха участие на университетския фестивал "HANYANG UNIVERSITY FESTIVAL". Представили са един мини концерт изпявайки "Spicy", "Next Level", "Black Mambа", "Illusion" и "Thirsty". Всичко е било на живо, а отзивите са пълни със суперлативи, което наистина е изненада за мен. И изобщо нямам против, че не са се преобличали, страшно ми харесват така. " 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 20 Share Posted May 20 Петък беше ден за Music Core. Отново получихме "Spicy" и втората победа за песента. Разбира се, имахме и бис след победата, като този път изпълнението беше подправено с люти чушки, буквално. (spicy - люто, пикантно) Нетизените отново ги хвалиха за живите вокали и колко добре пеят докато се забавляват на сцената. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 20 Share Posted May 20 Днешният ден ни донесете третата победа за "Spicy", в шоуто Music Core. Отново получихме и един страхотен бис, където момичетата пяха стабилно и се забавляваха. Можете да го видите в спойлера. Да ви кажа, имам чувството, че много хора вече очакват с по-голям интерес именно този момент от шоуто - енкора, отколкото самата сцена с която се печели. Тази година забелязвам небивал интерес към тези неща. Off Topic След предаването отново имаха изпълнение на фестивал наречен "AKARAKA" в Университета Йонсей. "Illusion", "Spicy", "Next Level". Момичетата с индивидуални корици за W Korea, Карина с Louis Vuitton. линк Off Topic Джизел с Dolce & Gabbana. линк Off Topic Уинтър с Gucci. линк Off Topic Нингнинг с Loewe. линк Off Topic 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 21 Share Posted May 21 С изпълнение на Инкигайо приключи промоцията на "Spicy" по музикални предавания, като групата спечели отново 1-вото място, а Карина отново е с черна коса. (аз - доволна) Енкора след победата. Off Topic aespa пуснаха и танц в редичка за M2 на MNET. Видеото е заснето след участието им в M Countdown. Сладкиии. Тук се сещам, че онзи ден фенове коментираха, че Еспа са танцували на фестивала в четвъртък с дрехите от предаването, защото са пристигнали точно преди участието си. Въпреки това не са се преобличали, за да не закъснеят за сцената, не са искали да карат публиката да чака. Респект! И за късмет, тази им визия страшно ми харесва. В нета циркулират снимки на Уинтър от вчерашното им участие на фестивала в Йонсей. В момента тя е новата "любимка" на нетизените. Изт.Allkpop 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 21 Share Posted May 21 Музикалните програми с награди приключиха за aespa, но пък не сме качили почти нищо от другите предавания и участия, които записа групата в тази ера. А те са много и интересни. Започваме ударно и с най-новото. Групата участва в it's Live, където изпълниха "Thirsty" и "Spicy" в съпровод от музика на живо. Е не съм мислела, че толкова добре ще звучи пикантната песен в малко по-рок вариант, честно. На 15.05 Уинтър присъства на шоуто на Гучи "Gucci Cruise 2024 Fashion Show", което тази година се състоя в двореца Gyeongbokgung Palace в Сеул. Доста внимание събра Минджонг. Kbizoom Envimedia Kpopstarz За малко да забравя. Онзи ден обявиха дати за турнето им по света, което продължава с пълна сила през август и септември, като за желаещите има и дати в Европа. 13.08 - Лос Анджелис, САЩ 18.08 - Далас, САЩ 22.08 - Маями, САЩ 25.08 - Атланта, САЩ 27.08 - Вашингтон, САЩ 30.08 - Чикаго, САЩ 08.09 - Бостън, САЩ 05.09 - Бруклин, САЩ 08.09 - Мексико Сити, Мексико 11.09 - Сау Паолу, Бразилия 14.09 - Сантяго, Чили 25.09 - Берлин, Германия 28.09 - Лондон, Великобритания 30.09 - Париж, Франция Използвам момента да напомня, че през август също така са ще са и на фестивала в Сан Франциско, а съвсем скоро - през юни, ще участват на подобно събитие в Ню Йорк. Въобще американските фенове ще имат доста възможности да видят момичетата. Преди турнетата обаче предстои нещо доста интересно. Още утре aespa летят за 76-ия Филмов фестивал в Кан, където са гости в качеството си на посланици на супер луксозната марка за бижута Chopard. Момичетата ще се появят на официалната вечеря на марката, носеща името "Chopard Annual Dinner and Love Party" (уау), както и на червения килим на 24.05. Не съм наясно с програмата на фестивала, предполагам като дойде момента ще разберем. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 21 Share Posted May 21 "Spicy" лайф може да се чуе и в канала на DIGGLE family. Забавно шоу, малко смях, много губи-време. Не дава никаква съществена информация, но пък ще си изкарате приятни 15-16 минути, ако ги имате. Момичетата гостуваха и в канала GYM Jong-kook. Харесвам предаването му или поне епизодите, които съм гледала. Jong-kook винаги успява да предразположи гостите и добре му се получава. Момичетата също се забавляваха, готино. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 22 Share Posted May 22 Продуцентът на it's Live публикува няколко неиздавани снимки от участието на момичетата в програмата, придружени с текст: "Гласовете на живо на aespa са наистина страхотни, а най-хубавото е че записаха отведнъж/с един дубъл". Off Topic От днес момичетата имат и лични профили в Инстаграм, а имената им... няма да коментирам. Еспа се представиха пред света със серия тематични снимки, направени от тях самите и публикувани в готина поредица. Карина Джизел Уинтър Уж казах, че имената не коментирам, но пък ми е супер смешно, че макнетата отново се проявиха. Уинтър се е кръстила "im_winter"(аз съм уинтър). Нингнинг Докато каката казва "аз съм", то макнето на групата е категорично "imnotningning" (аз не съм нингнинг). И след смешните огледални снимки отпътуваха за Кан. Лек път! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 24 Share Posted May 24 Видео от фотосесията за албума 'MY WORLD', която е заснета в Австралия. И момичетата в Кан с бижута на Chopard. Хубави са момичетата, спор няма, но въпреки суперлативите от медиите дрехите не ми допадат особено. Е, сигурно има някакъв официален стил, дрескод, който следват, но колкото и да ми говорят за Versace и компания мисля, че съм ги виждала и по-добре облечени. Няма значение, важното е да са здрави. За вчерашното събитие, даже в някакво списание са ги включили. Off Topic Днешната им визия. Ей тук Нинг например много ми харесва. Междувременно обявиха дата за концерт в Банкок, всъщост две - 29-30.07.2023 г., но преди това aespa ще участват на SEEN FESTIVAL в IN HOI AN ww Hoiana Resort & Golf във Виетнам на 18.06.2023 г. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 24 Share Posted May 24 И това доживях - да гледам червения килим в Кан. Истината е, че стана случайно, дори не знаех, че го излъчват по You Tube, но мога да кажа, че след недоволството ми от вчерашните снимки вече съм много по-щастлива с видяното. Момичетата изглеждаха убийствено, точно така, както си представях, че изглежда една звезда на подобно дефиле. Медиите ги наричат "Принцеси". Съгласна съм. (позяпах, позяпах след като минаха момичетата и зарязах килима ) Off Topic Много ми харесва Инста ъпдейта на Vanity Fair France 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 27 Share Posted May 27 aespa са първата к-поп група, поканена да присъства на кинофестивала в Кан и медиите продължават да коментират темата. Korea Herald KpopStarz THE STRAITSTIMES VOGUE HK ги нарежда сред най-добре облечените знаменитости на червения килим, отбелязвайки, че "крадят шоуто". India Today KBizoom говорят за огърлицата, която носеше Карина на фестивала. Тя е направена от 123.24 каратов рубелит с диаманти, и е носена от Риана през 2014 г. на появяването й в Кан.Брей. Донатела Версаче пък постна в Инста Нингнинг в поредица от снимки на знаменитости, носещи марката. Думите й към тях са "ВЕРСАЧЕ на червения килим в Кан. Горда съм, че обличам толкова красиви и талантливи хора." ТикТок канала на групата качи кратко видео "Еспа в Кан", надявам се, че по-натам ще качат нещо по-сериозно. Off Topic В You Tube може да гледате моменти от заснемането на трак-видеата на "Thirsty" + "Salty & Sweet". Разбира се, момичетата са сладки и се забавляват и то много. Нингнинг със самостоятелно участие в канала it's Live. Ще я видим утре, 28.05, 17:00 KST. Йее 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 28 Share Posted May 28 Първата соло дейност на Нингниг разбива. Кавър на песента "Something Like That" на Park Hwayobi за канала it's Live.. Нинг казва, че това е любимата й песен, че е шедьовър, който слуша от много време. Искала да е изпълни корейска песен за феновете в Корея. За първи път от дебюта си пее цяла песен самостоятелно, без другите и се надява, че ще я харесат и ще се получи добре. Клик на снимката. Оригиналът, излязъл през 2000 г. може да чуете в спойлера. Наистина много хубава песен. Off Topic News1 покрива присъствието на групата в Кан, като отбелязват, че aespa имат най-скъпо платените рекламни договори сред айдълите. Хм Материал на YTN пък ги нарича "най-добре облечените звезди на червения килим", отделяйки специално внимание на Карина. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kandala Posted May 28 Share Posted May 28 Със специално видео "Till We Meet Again" aespa ни казват довиждане. (груб превод на кратък момент от песента, приемам корекции) ...Докато се срещнем, докато се срещнем отново И се поздравим с усмивка Дори да стане мрачно Благодаря ти, че сме заедно Силата на музиката Ще ни държи силни Докато се срещнем отново. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts