Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Backstreet Rookie (편의점 샛별이)

Романизация: Pyeonuijeom Saetbyeoli

Също така известен катоConvenience Store, Convenience Store Kyunbyeol, Convenience Store Venus, Convenience Store Morning Star, "Денонощният магазин Сет Бьол"

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 19 юни 2020 – начало

Време на излъчване: петък и събота, 22:00 KST (корейско стандартно време)

Жанр: драма, романтичен, комедия

КаналJTBC

Епизоди: 16 (60 мин. на серия)

Режисьор: И Мьонг У (Кибритлия в расоШепотБунтарКралят на модата)

Сценарист: Son Geun Joo (Return of the MafiaMy Sweet Family)

Базиран на: уебкомикса на Хуалхуасан (история), Къмсагонг  (художник, карикатури)

Субтитри: 

Asianwiki

Участват:

Чи Чанг Ук като Че Де Хьон

Ким Ю Джонг като Чонг Сет Бьол

Do Sang Woo / То Санг У като Чо Сънг Джун

Han Sun Hwa / Хан Сон Хуа (Secret) като Ю Йон Джу

Ahn Sol Bin / Ан Сол Бин (LABOUM) като Чонг Ън Бьол

Ким Мин Гю като Канг Джи Ук

Ким Сон Йонг като майката на Че Де Хьон

Yoon Soo / Юн Су като Ча Ън Джо

Seo Ye Hwa / Со Йе Хуа като Хуанг Гъм Би

Ji Chan / Джи Чан като Канг Сонг Те

Eum Moon Suk / Ъм Мун Сок като Дал Шик

И Бьонг Джун като Че Йонг Пил

Woo Hyeon / У Хьон като Хуон Ъй Чу

Чонг Ън Джи (A Pink) - епизод 1

И Ю Би - епизод 2

Резюме:

Че Де Хьон попада на група ученички, една от които е Чонг Сет Бьол. Отдалеч си личи, че момичето е хулиганка. Моли го да им купи цигари от магазина за хранителни стоки. Той го прави, а Сет Бьол за благодарност му дава неочаквана целувка и телефонния си номер. Де Хьон така и не ѝ се обажда.

Четири години по-късно. Де Хьон е напуснал работата си в голяма компания и притежава свой денонощен магазин. Търси си почасов работник за нощната смяна. Сет Бьол  получава позицията. Тя вече не е хулиганка и въпреки че напуска училище, без да успее да завърши, е човек с твърдо изградени морални ценности.

Допълнителна информация:

Заема мястото на драмата The King: Eternal Monarch

Буквалният превод на заглавието може да има няколко значения. "Сет Бьол" както е името на главната героиня, така и означава планетата Венера и "изгряваща звезда", откъдето идват другите алтернативни на английски език.

:essub:

:subs: Свали с български субтитри  :click: :click:

:subs: Онлайн с български субтитри :click:    :click:

Свали с български и английски субтитри :click: 

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски превод :click:

• Like 6
  • Thanks 2

преди 6 минути, bond написа:

Няма "ох", вече трябва да сте свикнали. Макар че аз много си падам по малката.

Пък аз - по малкия :lol2:

Ще го гледам, к'во да правя! Пък 'ко ще домати и краставици да продава :D 

• Haha 12

Корейците имат един сайт "Наму" ,който е вид уикипедия.В него се качва цялостен профил на драмите.Като се започне от каст, режисьори , трейлъри, задкулисни снимки понякога, официални постери, характеристика на персонажите, резюме,  любопитни факти, рейтинг и една графа, който се води като "цел или план на самата програма (драма). Един вид по-разширено резюме. Забелязала съм, че в повечето случаи се различава от английското, може би защото си е предназначено предимно за корейската аудитория и включва детайли като локации, жаргони, статистики, та понякога и теми на дневен ред вкарани като нарицателно, които биха били чужди на международната публика.Та въпросното детайлно резюме, с изключение на едно изречение, на което така и не можах да му хвана смисъла и затова по слагам в спойлер.Извинявам се за което, може би като започне сериала, ще стане ясно, но за сега разполагам само с тази алтернатива на превод.

~~~~~~~~

"За да отгледаш дете е нужно цяло село", гласи известна африканска поговорка.

Децата израстват във възрастни след като са били заобиколени в среда на любов и внимание.

Чанг Сет Бьол, момиче с бушуваща кръв(кибритлийка), живее носейки душевните рани зад лъчезарна външност.Тя среща кибритлията Че Де Хьон. Оказвайки се изключително земен човек , той става член на Шинсон(донг)*.

С нищо никому известният, но така приятен, толкова топлосърдечен, кварталът Шинсон.

Това е мястото, където Сет Бьол и Де Хьон лекуват раните на сърцето си, намират любов, докато неусетно израстват във възрастни, които мечтаят за бъдещето.

Денонощен магазин Сет Бьол/Венера е драма, която разплита тяхната история с приятната шеговитост сред добре познатaта атмосфера на денонощния магазин.

Денонощният магазин, крайно необходимо място за съвременните хора.

Размера на едногодишните продажби се приравнява на 25 трилиона вона.Оборота за един ден-700 милиона.Дневно посещения-около 10 милиона души.

Започва с отварянето на първия магазин през 1988г. в Чамшил**, до днес над 44 хиляди магазина озаряват нощта .

Южна Корея- страната с най-голям брой денонощни магазни към съотношение процент на населението.

Гореща точна на младите хора, които живеят живота си ден за ден, ставайки момичето или момчето***, работещо почасово в денонощния магазин.Едни запълват самотата, а други жобовете...

Spoiler

Една приятна и топла житейска история поръчана със събитието 2+1 в денонощния магазин- сърцевината(основата) на своеобразна смесица от житейски пътища. 

Изнесени като бърза, но изключително вкусна храна от денонощния магазин, любовта завладяваща сърцата, страстта отправена към мечтите и гръмогласните изблици на смях са нещото, което привлича зрителите като " редовни клиенти".

*Шинсонг- квартал (донг) в град Теджон, петият по големина град в Корея.

**Чамшил- квартал в Сеул, който взема името си от отглеждането на копринени буби през династията Чосон

***"пьондори и пьонсори-момчето и момиче работещо в денонощен магазин, нещо като касиер; оказва се, че корейците си имат жаргонни термини, използвани само за продавачите в "пьонеджон (въпросният тип денонощни магазини.)

• Like 1
  • Thanks 2

Уебкомкс+слаб сценарист+посредствен режисьор+певачка=:dunno: 

А никъде не откривам първа серия, която уж тръгва на 12.6.

• Upvote 1

Според мен е заради финала на The King: Eternal Monarch, чиято последна серия не трябваше да бъде на 12.06., а предишната седмица.

Мисля, че и Psycho But It's Okay трябваше да стартира вчера.

• Upvote 2

И двамата ги харесвам, но тази мацка не е ли малко малка за Уки? Остави на години, но като гледам постерите нещо не ми се връзват визуално, освен за брат и по-малка сестра, но ще видим как ще я докарат химията като започне.

• Thanks 1
  • Upvote 1

Главната актриса е много сладка. Сияе. Харесвам я.

Неговия образ доста променлив. Уж беше страхлив,после става нападателен. Нещо куца....

• Thanks 1

Е това е типичният - Много лае, но не хапе. Прави се на лош, но като му се усмихне момата и му се размеква сърцето. Честно тук разликата в годините изобщо не я виждам. Той не знам каква казарма е карал, но грам не е възмъжал. 

Главната обаче ако три години го е дебнала, голям столкър ще излезе. Да й имам самочувствието! 

• Like 2

Аз го дропвам след втори епизод. Не мога да гледам повече как всички издевателстват над главния. Толкова е слабохарактерен, че не мога да го трая. И австралопитека не ми е смешен дори, а приятелките на главната с тези писъци и скубане на коси го обърнаха на тайски лакорн направо. 

• Like 1
  • Thanks 1

Чак пък да изглеждат като брат и по-малка сестра не мисля. Моята жена не гледа азиатско ( само Паразит и Червените скали мисля е гледала ) като и показах снимката от постера и я питах дали може да им отгатне долу - горе възрастта ми каза: Е то са вижда веднага , че тя е по-възръстна от него с поне 5 - 6 години ! 

Така, че зависи кой с какви очи гледа, но е факт, че Уки доста младее...

Иначе самия филм нищо особенно до тук. И аз се дразня много на героя на му... Ако не го вкарат в ред скоро въпреки , че ми е един от любимците ще дропя и аз мисля....

• Thanks 1
  • Haha 3