Jump to content

The King: Eternal Monarch (2020)

Recommended Posts

Аз пък си мисля, че Луна ще оздравее и ще се събере накрая или с отдавна нещастно влюбения в нея или с двойника на Краля, който в измененото минало няма да е убит от злодея и ще останат да живеят в РК, докато полицайката ще стане кралица в КК. 

• Like 2

Няма да ви кажа как завърши, за да се гризете от любопитство! Само ще намекна, че за някои неща всички бяхме далееееече от истината. Защото най - непредвидимото същество на този свят е корейският сценарист.

Благодаря на преводачите! :bow::yes:
Приятно гледане! :es::es:

• Haha 5

романтичката в мен плаче от тоя край.

Накрая излезе, че тая 'пръчка'

Spoiler

служела единствено за джиткане из пространствено-времевия континуум през уикенда.
И Рим сто пъти умира и накрая един нереализиран пътещественик излезе.
Да беха направили едно бебе поне, да се радва главната придворна.

• Like 1
  • Haha 7

Нямам думи за финала. Поне 

Off Topic

освен лошкото

никой не артиса в края.Явно това ще е новата мода 

Off Topic

както при "Любовта се приземи върху теб".

• Haha 1
  • Upvote 1

Толкова зор да се затвори тоз пусти портал и накрая.... 

Off Topic

"Ми що да не го ползваме за пространствено-времеви туризъм." Безплатно пътуване всяка седмица до екзотични дестинации в паралелни вселени. :lol2:

Найс. 

• Like 1
  • Haha 5
  • Upvote 1

Нищо не разбрах от тоя край! Само, че би трябвало да е кръстоска между хепи и отворен. Обясненията скалъпени наникъде, карай да върви. Лав не позна - за финал не плющят пържено пиле, ами пият студено кайве от бутилчица.

• Haha 3

След като пренощувах с мисълта за финала на сериала, сега мога да кажа, че съм на сто процента доволна от края за всички второстепенни герои. Всички са живи, здрави, доволни и щастливи. Само заради финала за Шин Дже в Република Корея (сцената и видът на Шин Дже  напълни душата ми), прощавам на сценаристите финала за главните. Него успях да го смеля, защото очаквах и по-лошо за тях.

Off Topic

След като реабилитираха Луна, разбрах, че няма да видим кралски наследници. Получи се точно по кралски. Поради "неравен" брак, връзката е неофициализирана и  се случва извън погледите на кралството. Народът се радва на простите, земни удоволствия, а кралят миткосва с изгората си в различни светове.

• Like 2
  • Upvote 1

Преди 17 часа, yonkaval написа:

Няма да ви кажа как завърши, за да се гризете от любопитство! Само ще намекна, че за някои неща всички бяхме далееееече от истината. Защото най - непредвидимото същество на този свят е корейският сценарист.

Благодаря на преводачите! :bow::yes:
Приятно гледане! :es::es:

Не е същество, а вещество.

• Haha 3

Наистина през цялото време някак доминираше над останалите с височината си. Предполагам е търсен ефект, нищо че си е ръстов по природа. То имаше и други ръстови, но той се открояваше.

Лично за мен много разочароващ, объркващ и неудовлетворяващ финален епизод. Първо ме е яд на себе си, че изгледала поне 30 сериала преди това, уж вече познавам корейския манталитет на сценаристи, режисьори и сюжетно развитие на финалните епизоди на Кдрамите, аз тъпо и дебилно все още се надявам на чудо и логичен завършек на сериал, ама ето на, отново се връщам към кота нула:slap:. Второ дори и да преглътна това, което ни го поднесоха мисля, че съвсем си пролича колко през просото го подкараха накрая и като по чудо решиха да завършат сериала. Казали са си според мен, хммм прецакахме сериала, що да не се напънем и да допрецакаме всичко като поднесем абсолютно нелогичен, недоизпипан и лишен от здрав разум финал. Няма как 15 епизода да е борба за флейтата, кралството и т.н. и накрая такъв плосък край за всички герой.

Off Topic

Чичото и премиерката свършиха по тъп и лаичен начин. Пазителя първо го убиха, после съживиха и за капак показаха някакъв секунден романс с кралския вариант на На-Ри. И накрая черешката, нашите герой като анимацийка хванати за ръчичка преджапват между световете, докато остареят. Това, че единия е крал, има задължения, трябва да остави наследник, да осигури стабилитет  - ама моля ви се важното е любов между световете да има.

Знам, че е приказка, знам, че е измислено, но много се дразня когато сценаристите взимат драгия зрител хептен за дебил. Единствената константа беше рекламата, виж там до края държаха твърда линия:beer:

• Like 2
  • Haha 5
  • Upvote 2

Mного съм доволна от финала.  

Off Topic

Очаквах да е отворен и неясен, но го заковаха. Няма чуденки, всичко е ясно, безоблачно и приказно прекрасно.

И за главните, и за второстепенните и за 2-та свята. Забавно беше, че паралелните светове се оказаха безкрайно много, както и различните професии на главната, все от сходен тип и как не се въздържаха да я направят и актриса като закачка в единия от световете.

Оказах се добра сватовница, писах, че искам да видя "Шин Дже" и Лу На влюбени и го получих. 

За главните какво да кажа, по-хубав финал не можех и да си представя. За турист и пътешественик по душа, като мен, без възможност да се пътува безкрайни месеци, са сбъдната мечта пътешествия всяка седмица във времена и светове без коронавирус.:P Флейтата наистина се оказа безценна, за какво са му на човек безкрайна власт и богатство, когато много по-ценна е свободата да пътуваш заедно с любимия навсякъде където си пожелаеш. Както се казва на върха на вълната са корейските сценаристи  :yes::es::wub:

• Like 1
  • Upvote 2

Преди 2 часа, Ivanova_M написа:

Лично за мен много разочароващ, объркващ и неудовлетворяващ финален епизод. Първо ме е яд на себе си, че изгледала поне 30 сериала преди това, уж вече познавам корейския манталитет на сценаристи, режисьори и сюжетно развитие на финалните епизоди на Кдрамите, аз тъпо и дебилно все още се надявам на чудо и логичен завършек на сериал, ама ето на, отново се връщам към кота нула:slap:. Второ дори и да преглътна това, което ни го поднесоха мисля, че съвсем си пролича колко през просото го подкараха накрая и като по чудо решиха да завършат сериала. Казали са си според мен, хммм прецакахме сериала, що да не се напънем и да допрецакаме всичко като поднесем абсолютно нелогичен, недоизпипан и лишен от здрав разум финал. Няма как 15 епизода да е борба за флейтата, кралството и т.н. и накрая такъв плосък край за всички герой.

Покажи скритото съдържание

Чичото и премиерката свършиха по тъп и лаичен начин. Пазителя първо го убиха, после съживиха и за капак показаха някакъв секунден романс с кралския вариант на На-Ри. И накрая черешката, нашите герой като анимацийка хванати за ръчичка преджапват между световете, докато остареят. Това, че единия е крал, има задължения, трябва да остави наследник, да осигури стабилитет  - ама моля ви се важното е любов между световете да има.

Знам, че е приказка, знам, че е измислено, но много се дразня когато сценаристите взимат драгия зрител хептен за дебил. Единствената константа беше рекламата, виж там до края държаха твърда линия:beer:

Като изгледаш още 30 сериала, такива като този няма въобще да ги почваш.

• Haha 1
  • Upvote 1

Тоя финал

вече съм го гледала в "Crash Landing On You".

Не че тогава бях особоно доволна, ама сега съм леко ядосана :mad2:
Краят е абсурден, предвид че кралят трябва да има кралица и поколение.
Флейтата да го играе като туристически гид... :o:huh:
Поне се радвам, че не утрепаха

У До Хуан :wub:

• Upvote 2

На 13.06.2020 г. at 1:09, Чингулинка написа:

Нищо не разбрах от тоя край! Само, че би трябвало да е кръстоска между хепи и отворен. Обясненията скалъпени наникъде, карай да върви. Лав не позна - за финал не плющят пържено пиле, ами пият студено кайве от бутилчица.

Посипвам си главата с пепел, ей на! :D

Логичен завършек - след цялата боза, кайве с...

Off Topic

вода. Водата за зрителя, естествено- да пие сам една студена.Може и топла, ако го свива коремът;).

П.П. Само една забележка имам,  тая флейта, де се бориха толкова за нея, а файдата не  оправда особено борбата, спокойно можеше да е една лула, та поне да изпушат с кафето и лулата на мира и така, героите да са оправдано  в унисон с напушените сценаристи. 

• Haha 6

Лично аз нищо, че преглътнах края, за себе си пих една студена вода с него, но то друго и не се очаквах. Благодаря на преводачите за труда им. Сега благодарение на техния труд съм си изтеглила всичките 16 серии и смятам да ги превъртя поне 2-3 пъти, така че накрая да ми се слее всичко и да остане само удовлетворението от сериала. Като изключим обичайните несъвършенства сериалът ме  привлича заради блясъка му и блясъка  на Ли Мин Хо и У До Хуан. Някак силно ме затрогна и героя Шин Дже и съдбата му. Болеше ме да го виждам самотен, сякаш изгубен в света, в който живее и нещастен. Искрено исках да бъде щастлив. Преизпълнена съм с благодарност към сценаристите, че и в двете Кореи му дадоха спокоен, достоен и щастлив живот. 

Off Topic

Не искам да си призная, защото смятам, че Ким Го Ън е по-добър актьор от Ли Мин Хо (мнението ми не е поради настоящия сериал), но в този сериал Го Ън не успя да ме накара да повярвам, че е влюбена. Актьорската й игра беше перфектна - драматизъм, сълзи, вълнение и .т.п., но не усетих душата й зад всичко това. Сякаш в нея всичко беше замръзнало или под контрол и до края ледът не се пропука и юздите не се отпуснаха. Сцените на влюбеност бяха само една външна реакция - като усетиш прах кихнеш, като ти влезе прашинка в окото, пуснеш някоя сълза. На Ли Мин Хо в началото също не му вярвах, но защото го възприемах не като Краля, а като реалната личност Ли Мин Хо и си личеше, че човек с неговия вид, слава и его не е привлечен от своята екранна партньорка. В сцената обаче, в която двамата бяха на коня в бамбуковата гора, когато за първи път бяха преминали портала към Кралство Корея чух експлозия и усетих химията  между тях. Потокът  обаче по-скоро беше от Ли Мин Хо и до края на сериала тече от тази посока. Може би затова нещо в сериала не ми достигна. Останах с усещането, че въпреки, че любовта на Краля беше приета, си остана едностранчива. В "Любовта се приземи върху теб" се  примирах с финала, приех го с удовлетворението, че поне са щастливи един с друг, пък  било и по този начин. За финала на Краля-Вечен монарх не мога да кажа същото. За него съм сигурна, че е щастлив. За нея смятам, че просто й е забавно, защото това е единственото по-необичайно нещо, което й е предложил живота. Добре, че дадоха, че са заедно до старост, защото иначе щях да остана с естественото съмнение до кога щяха да издържат на този необичаен темп и начин на живот. Вчера като преглеждах наново серията забелязах,  че придворна Но, намекна че кралското прародителско светилище вече може да е спокойно за наследниците си и попита Краля дали да ги очакват следващата година. Та даже се успокоих, че сценаристите ни намекват, че може и да топуркат кралски крачета. Не виждам как би било възможно, но то удавник и за сламка се хваща и аз така се самоуспокоявам, че всичко е наред и финалът е чудесен. Хора, тая  реклама с пилето е  навсякъде - има я и в "Любовта се приземи върху теб". Сега като се замисля, за мен хепи енда за главните беше 12-та серия, останалото са подробности, на които няма да обръщам внимание.

• Like 3

Като цяло задържа интереса. Но аз не разбрах няколко неща:

Off Topic

-Луна защо не я уби детективката  като трябваше да й заеме мястото, а просто я наръга калпаво и я остави жива? Кво като има рак, трансплантация не помага. Ктв беше смисъла? 

-в последните епизоди Краля не можеше да избира в кой паралелен свят ще го пусне портала и не можеше да се прибере обратно, но накрая чак и екскурзиийки си правят и знаят как да се прибират в същия свят? WTF?

-и как ще остареят като всеки уикенд кесят в безвремевото пространство, а там който стои не остарява?

-и като сто пъти се връщат на нощта на преврата, защо не го очистят лошия преди изобщо да влезе в двореца и да убие краля? Стоят и го чакат, за да строшат купола отгоре:blink: той да избяга и да се гонят в храсталаците! 

И тая що не си хване бащата подръка и не отиде при Краля, вместо да стои в Републиката да гони тиквеници по цял ден? Какво я задържа? Да си седи сама като кукувица тогава. Прекалиха с лигавщините накрая, но поне няма сополи. 

• Like 5
  • Haha 1

Сценаристите е трябвало повече пъти да гледат трите части на "Завръщане в бъдещето" :lol2:

На всички тия въпроси, @Urban, трябва да си нагодиш отговорите както ти изнася.

Когато цял сериал завързваш интересен сюжет и накрая сам не можеш да го развържеш.

Е те на това корейците викат отворен финал! :mad::D Не че им е за първи път...

• Haha 3

Преди 2 часа, Urban написа:

Off Topic

-Луна защо не я уби детективката  като трябваше да й заеме мястото, а просто я наръга калпаво и я остави жива? Кво като има рак, трансплантация не помага. Ктв беше смисъла? 

-в последните епизоди Краля не можеше да избира в кой паралелен свят ще го пусне портала и не можеше да се прибере обратно, но накрая чак и екскурзиийки си правят и знаят как да се прибират в същия свят? WTF?

-и как ще остареят като всеки уикенд кесят в безвремевото пространство, а там който стои не остарява?

-и като сто пъти се връщат на нощта на преврата, защо не го очистят лошия преди изобщо да влезе в двореца и да убие краля? Стоят и го чакат, за да строшат купола отгоре:blink: той да избяга и да се гонят в храсталаците! 

И тая що не си хване бащата подръка и не отиде при Краля, вместо да стои в Републиката да гони тиквеници по цял ден? Какво я задържа? Да си седи сама като кукувица тогава. Прекалиха с лигавщините накрая, но поне няма сополи. 

Моите отговори:

Off Topic

- Луна изобщо не се съгласи с плана на предателя, ограби го и му тегли една. Не е имала намерение да се подлага на трансплантация. Просто искаше да има семейство и да бъде обичана. Привърза се към бащата на полицайката и не би убила дъщеря му, рани я, за да може да избяга.

- Да кажем, че просто Краля е усъвършенствал уменията си да "свири" на флейтата, за всеки инструмент са нужни време, постоянство и усилия :28558:

- бавно! През уикендите не стареят, но през делниците да.

- защото нямаше да има сериал :ilovethis:

- защото ще се наруши баланса, всеки трябва да си живее в неговия си свят

• Like 1
  • Upvote 1

Преди 4 часа, Urban написа:

Скрий съдържанието

Eтo затова в корейските телевизии трябва да има жестока цензура за качеството на предлаганите сценарии.

• Haha 2
  • Upvote 1