Jump to content

The King: Eternal Monarch (2020)

Recommended Posts

13 hours ago, yonkaval said:

Hide contents

химия между двамата не се получи, сори. Кога се влюбиха, кога загряха, кога се тръшнаха на леглото!

Аз лично от самото начало виждам повече химия между бодигарда и краля, отколкото между него и детективката. Освен това героя на У До Хуан няколко пъти натъртва, че двата свята са несъвместими и колкото и да допада на доста сюжета за любов между два свята, след всички тези беди, които причинява екскурзията от единия свят в другия и целия стремеж портала да се затвори, накрая ако ми изтипосат и сватба и клишираното  "и заживели дълго и щастливо като крал и кралица" честно казано ще се разочаровам. Бодигардът и колегата на детективката са най-неоправдани относно чувствата си към главните герои. По-скоро се надявам за хепи енд за тях, колкото и грубо да звучи. ^^

• Like 2
  • Upvote 1

@desini, да, ясно е, че не зависи от това кога си станал притежател на флейтата.

И Лим е достигнал тази ос, защото пътуваше във времето.

@Atemues, Шин Дже мен ме дразни, не ме интересува неговият край :ilovethis:

У До Хуан е най-свежият и готин образ в целия сериал. Той има химия с всички :D 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1

На 4.06.2020 г. at 10:50, Atemues написа:

Аз лично от самото начало виждам повече химия между бодигарда и краля, отколкото между него и детективката. Освен това героя на У До Хуан няколко пъти натъртва, че двата свята са несъвместими и колкото и да допада на доста сюжета за любов между два свята, след всички тези беди, които причинява екскурзията от единия свят в другия и целия стремеж портала да се затвори, накрая ако ми изтипосат и сватба и клишираното  "и заживели дълго и щастливо като крал и кралица" честно казано ще се разочаровам. Бодигардът и колегата на детективката са най-неоправдани относно чувствата си към главните герои. По-скоро се надявам за хепи енд за тях, колкото и грубо да звучи. ^^

Хахаха, мислех, че само аз усещам повече химия между краля и бодигарда, но то при мен закономерно произлиза от многото гледане на BL сериали :lol:

За съжаление хепи енд за тях само в мечтите ни. :tongue:

За 14-та серия ще се изкажа паралелно:

Като изключим

Off Topic

излишното шляене напред-назад между световете и времето

, серията даде отговори на много въпроси и беше приятна.

Като  изключим отговорите на задаваните досега въпроси, ситуацията се превърна в абсолютен бардак.

• Haha 4

Изясниха, каквото изясниха и нагодиха, каквото нагодиха, само де не разбрах,  каква беше тая простотия

Off Topic

с наръгването. Хем полицайка, хем и бойни  изкуства в добавка , а  с рефлекс на умрЕла и то след предупреждение в прав текст. Оня номер, единия за да е жив, другия умрял,  точно по тоя начин на безпомощна полицайка, чакаща да я наръгат- тотално издиша. Ако е,  драгия зрител да го заинтригуват ще ли оживее, не им се получи. Ко шъ прай Минчо още две серии сам! Ако е за пълнене на време с болници и сълзи и сополи, още по-зле работата, вместо да покажат нещо смислено, наместо системи и банки. 

Та, не ми стана ясно.

• Haha 2
  • Upvote 1

Преди 1 час, meri2003 написа:

Хм, да не се готвят да ни спретнат край като при "Принц на покрива". Май натам отиват нещата.

Едва ли! По-вероятно да хапват в ресторанта пилешки бутчета заедно, няма се излага кралят на рекламата я! Нали за това е целият сериал, инак за какво му бяха всички сметки, де ги направи. Ще  се обезмисли единственото му действие- смятането, освен щъкането насам- натам.

• Haha 1

Едва вече хващам нишката с всички тези двойници никнещи тук и там, като Клонираните атакуват :D но живнах отново само заради сцените с У До Хуан. Трогателна работа.

• Like 1
  • Haha 1

Най-накрая реших и аз да се изкажа. Минчо и моя любимец Woo Do Hwan заслужават. Сериала като цяло ми е интересен. Рекламите и прескачането между двата свята ме объркват и дразнят много, но краля и бодигарда ме държат залепена докрай към този сериал:tongue:. За мен тук Минчо е нормално да го играе дръвце.  Все пак е крал и трябва да е отбран откъм емоции, да се държи според протокола и да всява респект. С главната никак, ама никак не си отиват като двойка и са изсмукани от пръстите. Виж както и по-напред от мен бяха писали има химия между него и У Ду Хуан. Не издържах и изгледах онлайн 14 и 15-ти епизод и ми харесаха много. Особено 15-ти ме накара дори и сълзи да пролея и отново ми затвърди мнението, че сериала ще отмине и замине, но звездата на пазителя изграя много якро с него. Да са живи и здрави и да ги гледаме в още много проекти (ама с по-добър замисъл, сценарий и без тъпите реклами на всяка минута и малко:D).

• Like 2

43 minutes ago, Ivanova_M said:

...., но звездата на пазителя изграя много якро с него. .....

В "The Great Seducer" също беше много добър. Всъщност аз го помня от там, в "Бясното куче" изобщо не го помня.

• Like 1

На мене също ми хареса 15-та серия. Главната я признавам в драматичните сцени и в бандитските в ролята на Луна. Гледала съм я като бандитка във филми и там ролите й са изиграни смразяващо брутални. У Ду Хуан е неотразим. Вярвам му, че е двама различни човека. "The Great Seducer" едва вчера се прежалих да го изгледам - и там беше много добър. Относно рекламите забелязах, че и в Гоблина е имало много реклами, но е нямало такава реакция. Даже пилешката фирма е същата. С нетърпение чакам финала. Има усещането, че ще е хепи или в най-лошия вариант сладко-кисел.

Интересно каква ще е развръзката от видеото с дата 27.05.2022 г. Дали главната ще е останала в Кралство Корея след като вратата на световете и времето ще се е затворила, ще е забравила всичко и ще се шляе безцелно, а Кралят ще я търси, защото в Република Корея ни подсказаха, че стои сам пред къщата й в новото си сако (това, което му шиха в серията след като я беше спасил от мелето; в което беше облечен когато й подари букета и с което беше в първа серия, държейки  меча на четирите тигъра пред вратата на световете ), а нея най-вероятно я няма.

• Like 2
  • Upvote 1

Чудесни две серийки! Надявам се, че с 15 епизод не ни сложиха розовите очила, само за да ни обезглавят в 16-ти.

Мазохистичната ми душа този път ми изневерява и ми се ще просто никой от нашите да не мре :no:

Приемам всякакъв друг финал ;)

• Like 2

Имам чувството, че сценарият е писан, като български учебник- една камара хора, без да четат другия, с тая разлика, че   тоя,  дето го е сглобявал не  е написал -иди на страница еди коя си(в случая серия и минута) и направи справка.То хубаво да си размърда мозъка зрителят, но в рамките на разумното, а тук, по мое мнение е в повече и невинаги оправдано. В 14 и 15 долу-горе понагодиха и обясниха( даже за бременната намериха място:28558:). Няма да влизам в подробности, за глупостите. Жалко, за мен е, че злодеят остана 15 серии неразкрит по-надълбоко, вместо да се самоубива и "възкръсва"примерно, защото колкото и да кажат в 16, тоя актьор с потенциала си, можеше да даде много на сериала.

Има неясноти, които може и да си останат, но целта на краля поне е ясна- 

Off Topic

да се върне пак назад и да не реже флейтата, за да бъде възстановен баланса.

Интересни, поне на мен ще са няколко неща

Off Topic

как ще обяснят загубата или по-точно незагуба на памет у влюбените, защото до тук това им е проблем, главната и Лу На двойници ли са, близначки ли са, или що и  също, тия  дето няма да умрат след новата врътка, като двойника на краля и сие.

Розови очила,  на мен не ми сложиха в 15 епизод, но в щастливия край, както писах не се съмнявам. След толкова главоблъсканици и скокове, половината, дето ще останат да висят, изтормозеният драг зрител го е заслужил и мисля, ще му бъде подарен, пък било ако щете и под по-завоалирана или фантасмагорична форма. И превюто дава знаци за това.Най-логично, вече писах е да похапват бутчета, щото всичко може да забравиш, но вкусът на   нещо, дето харесваш, едва ли.:D Там е ключът към спомените, пък и с един куршум два заека ще ударят;).

Та, превюто.

Off Topic

Двойникът на краля се разхожда из него.;) Единствено любимецът на аудиторията може би ще даде фира, щото пък съвсем без жертви не става. 

• Thanks 1
  • Haha 2

Относно злодея - наистина голяма загуба. И актьорът и персонажът му имаха голям потенциал. Жалко. В сцената, в която беше с белезниците пред портала на пространството и времето, направо изглеждаше  жалък и безсмислен. Да седи насред гората пред трима така да се каже пи...ци на половината на годините и комбинативността му беше абсолютно неприсъщо за персонажа му.

Относно края - в ютуб има разни спойлери на снимки и на заснемане на последната серия и изглежда, че ще е хепи за главната двойка.

Относно У Ду Хуан - сценаристите сигурно са се наговорили да го  уморят на принципа "толкоз хубаво не е на хубаво".

• Sad 1
  • Upvote 1

Те затова ще го утрепят ми се струва. Защото засенчва Минчо, Краля и романса.:) Просто е невъзможно красив, талантлив и обичлив.

• Upvote 2

52 minutes ago, zaharchee said:

Сакън! Да изтрепят всичките, да оставят само У До Хуан!!! Той и със себе си имаше химия. Стига ми :lol:

То след превюто на последния епизод където го дават за малко в безсъзнание с окървавено лице повечето фенове се молят главно за същото! :D

Малко размишления на метър от финала.

За мен абсолютно недопустимо похабиха таланта и ролята на злодей, която чичото изигра. Актьора е от типовете, който като играят лошия те кара да му повярваш и да те побият тръпки (поне с мен беше така). Много кофти написан сценарий за него. Не заслужава такъв лаконичен и нелеп завършек на целите му кроежи и стремеж да подчини Кралството и вечността. Дано някак си го реабилитират в 16-та серия, но едва ли. Аз предвиждам хепи енд накрая. Според мен едната ще го извъртят да оттърве смъртния одър и да намери бащина фигура и закрила, другата я виждам да прекара живото си с краля :kiss2:. За съжаление и аз мисля, че любимия на всички ни пазител ще го пожертват и той ще падне изкупителна жертва на сладко-горчив завършек. Сериала много си личеше, че беше направен наш Минчо да се завърне на бял кон след казармата и ей на буквално така и станА, с единствената разлика че вече изгря звездата на друг, за Минчо остана почетния приз :).

Съгласна съм с предходните мнения относно пропиляването на ролята на лошия чичо - И Гъм. Някакси наистина мина между другото.  За какво бяха необходими толкова подмени на фигури от кралството с републиката и обратно, не стана много ясно. Луна също остана между капките. Нямаше никаква по-детайлна предистория за нея. Идеята беше добра, но не можаха да я развият и представят добре. Многоброен поддържащ каст, който не се появява особено често, което го обезсмисля малко.

И аз очаквам нещо като хепиенд (сладко-кисел) с някоя и друга жертва.

• Like 1

@laleto2002, предполагам, че умишлено даваха малко за Лу На и  ще разкрият нещо в последния епизод за голЕма изненада.

Off Topic

Все ми се струва, че не е двойничка на главната, а по-скоро близначка или някаква друга фантасмагория. Жестовете с косата, липсата на родители, връзката с "богчето" ме водят натам. 

• Like 1
  • Upvote 2