Jump to content

Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)


sinardin

Recommended Posts

18965.jpg

4a9690a1afe764ec48607e069561865c.png

Spirited Away

 

Тип: Филм

Жанр: приключения, магии, духове

AniDB и MAL: AniDB // MAL

Държава: Япония

Година: 20 юли 2001

Епизоди: 1

Времетраене: 125 минути

:imdb:


Сюжет: Историята е за едно обикновено момиченце, което заедно с родителите си се мести в нова къща, но по пътя спират в един изоставен лунапарк и докато го разгледат неусетно пада нощта. Тогава разбират, че мястото не е чак толкова пусто, колкото изглежда. Майката и бащата са наказани за проявената лакомия и превърнати в прасета, а Чихиро се озовава в един омагьосан свят, разчитайки на подкрепата само на чиракът-магьосник Хаку.

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри: :click: 

 

:subs: Свали озвучен на български: :click: 

 

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:

 

Свали с английски субтитри: :click:

 
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Първото ми филмче на Ghibli.Незабравимо!Много приказно и направено с много въображение.Невероятно,както и всички филми,правени от тази компания.Просто японската анимация е на изключително ниво.Винаги са били много по-добри от западните компании.Харесвам Дисни и Пиксар,но до там.Истинското очарование за мен е в японската анимация.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Признавам си, първото ми гледане на Spirited away стигна до сцената с прасетата, дойде ми в повече тази метафора, твърде страшно и негативно ми се видя, а и нещо не бях в настроение  за тайнства и духове. Обаче ме глождеше отвътре, че не съм видяла всичко, а и оставих Чихиро, тя ми хареса още щом я срещнах, та така снощи си направих повторно гледане до самия край и съм очарована, звучи странно, но всички тези причудливи духове и герои станаха мои приятели. Доста повече топлина има във филма, от колкото би предположил човек, просто трябва пълно потапяне и открито сърце, за да видиш тази нестандартна приказка за порастването и добротата.

Наистина златно, странна смесица на всичко, а тази баня е толкова вълнуваща, хиляди магии, причудливи същества, фаворит ми  е паяка Камачи и духът без лице, уникални герои и алегории  и  за разкош едно малко момиче, което смело върви напред.

Link to comment
Share on other sites

Казала си го абсолютно точно Yamashita за този филм трябва "открито сърце" иначе не се получава. И при мен се получи от втория път, но от тогава ми е абсолютен фаворит. 

Тази година го пуснах на джуджетата, но не успяха да го разберат или по-скоро изгледаха го, но не го почувстваха. Затова по коледа ще им го пусна пак, дано тогава да го усетят със сърцето си.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Осемнадесет години след излизането на Spirited Away в Япония, анимето тръгна по кината в Китай на 21 юни 2019г. Художникът Хуан Хай е създал серия от спиращи дъха плакати, които ни отвеждат в магическия свят на Чихиро.
 
Китайското издание включва и серия от стилизирани постери с участието на озвучаващите артисти:
Джоу Дуню - Чихиро
Дзин Боран - Хаку
Пън Ичан (An Elephant Sitting Still) - Безликият дух
Уан Лин - Юбаба
Тиен Джуанхуан (известният режисьор) - Камаджи
След толкова магия, остава да си пожелаем една игрална версия...
spirited-away-china-poster-2.jpg
Link to comment
Share on other sites

Мога да кажа, че филма има доста интересни и приятни сюжети. Евала на Студио Гибли, че правят толкова интересни и докосващи ума филми.  Не мога да спра да го гледам и да се кефя на начина, по който е нарисуван и направен и на историята!                                                                                                     spacer.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...