Jump to content

Wolf's Rain (2003)


Recommended Posts

5173.jpg

 

СВАЛЯНЕ

 

Име: Wolf's rain

Жанр: Adventure, Post-Apocalyptic, Supernatural

Година: 2003

 

За сюжета:

 

Нашето далечно, а може би не чак толкова, бъдеще. Може би постапокалиптично, а може би просто променено. Извадено от коловозите, по които се е движело. Каквато и да е причината обаче, хората не са се превърнали в полудиви деграданти, борещи се с изродени мутанти, а просто... са изостанали. При това не всички. Мнозинството живеят в разпокъсани и разделени от пустош градове с различна степен на развитие, вариращи между края на 19-ти и средата на 20-ти век, т.е. малко или много предкомпютърната епоха. Малцина избрани обаче, наричани просто "благородници", са запазили познанията си за футуристичните технологии, които някога всички хора са владеели. Всеки малко по-развит град се управлява директно или е част от владенията на някой благородник и технологичното му развитие зависи от машините, с които разполага въпросният.

Изминали са 200 години от апокалипсиса. Или от нещо друго? Каквото и да е, случило се е преди два века и е белязало света със знака на обречеността. Хората живеят ден за ден, нещастни и без визия за каквото и да било бъдеще, земите извън градовете не са безопасни и по тях бродят престъпници, останки от смъртоносните машини от отдавна забравени войни, а също и хищниците.

В Лунния том обаче е изписана една легенда – легендата за рая. За бленуваната земя на светлината, където цари вечен мир и покой, където всичко е пропито с красота и щастие. Свят, който само вълците могат да открият с помощта на Лунното цвете. Ала лунните цветя вече не съществуват, а вълците са били унищожени от апокалипсиса преди 200 години. Или не са?

Т.е. очевидно не са, иначе нямаше да има 30 епизода филм :р Легендарните създания са се научили да приемат човешки облик и някои от тях оцеляват сред човеците. Други пък скитат из пустошта, запазвайки старите си традиции. Но всички те чувстват притеглянето на Рая. И аромата на цветето.

 

Резюмето не е мое, а на една приятелка Вирджиния Кирилова.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...