gig911 Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 Малко странен сериал, от типа не ти трябва образование , с четене и ако полежиш в затвора може да постигнеш всичко. Затвора може би не е задължителен в случая. Може би и без четене може да се мине. Но общо взето няма смисъл да си губиш времето с университета. Off Topic А ако хванеш всеки от улицата ще е отлично за бъдещият ти бизнес. Но поне един трябва да е затворник с белег на челото(задължително), другият да е трансджендър който не може да готви, единият тъмнокож( и индианците стават) и една бандитка от училище. И тогава успеха ти е в кърпа вързан. Ще направиш поне две корпорации и ще си разшириш бизнеса в Китай. Но затова трябва да се научиш да спиш на бюрото си. И да пускаш кръв през носа, това означава че много работиш. Главния през целят сериал имаше погледа на малоумник, и се обличаше като затворник. И беше глух, щото на всеки въпрос отговаряше с Какво? Да Ми и На Ра красяха сериала. Романтиката беше че 15 години главният и О Суа се питаха, Ти мене обичаш ли ме? Като двама пияници. И никой не предприемаше нищо, като че са безсмъртни. Уж се обичаха , а не искаха да се срещат и да се виждат? Поредната странност на сериала. Края с гангстерите и тъпата криминална част можеха спокойно да го пропуснат. Като те блъсне 2 тона кола , не можеш на другият ден да вървиш и да се биеш. Защото краката ти ще са натрошени. В началото доста ми хареса сериала, ама към края се поизложиха. Двамата съперници които уж не влагаха чувства в бизнеса си, вложиха много чувства да се бият помежду си. Докато накрая не разбраха, че така само са си провалили живота. И загубиха(или можеха да загубят) много по важни неща от бизнеса. На главният акъла му дойде някъде на 35 години. Героинята на Да Ми беше напориста и дръзка както в живота си така и в любовта си. Как само си сложи ръката на устата на О Су А когато опита да целуне главният. Това ще се запомни. Борбата между двете съпернички също ще се запомни , може би една от най добрата борба на две жени за един мъж. Само не беше ясно каква е крайната цел на Су А. Общо взето загуби спечелена битка. Както каза И Со на Су А , ти нищо не правиш за своята любов. Само чакаш. А аз съм готова да убия всеки на пътя ми. Тъй като има две красавици в сериала , според мен става за гледане. Общо взето заради тях го почнах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samelove Posted September 3, 2022 Share Posted September 3, 2022 Не знам защо го отлагах толкова този сериал с моя любим Пак Со Джун Хареса ми целият замисъл - развитието на бизнеса, борбата, амбицията как бавно, но славно да се изкачиш до върха. Най-големият минус за мен тук беше прекалено много диалози,спокойно можеше всичко да се вмести в 12еп ,хич не обичам да се разтягат локуми иииии ужасни прически, просто покъртителни и стила им на обличане на половината беше ужас , мацката с бритончето (купичка)направо ми избоде очите. Off Topic Цялата работа със Су А изобщо не я разбрах-той я обича, уж я чака тя да направи нещо , тя уж го харесва не го дава на друга нейната работа ми се струва,че беше ''с мен няма да е, но и с никоя друга''.Супер си похдождаха като двойка, много красива мацка , ако беше някой американски или испански сериал - да се бяха награбили още в началото - за тия 15год дето се развиваше действието абсолютно пълен застой.Това в корейските сериали според мен е основен проблем не може 21 век цял сериал няма целувки няма милувки , за с*кс да не говорим , никаква страст , само се обесняват кой кого обича и харесва и до там ако започнат да се отварят повече с такива моменти, сериалите ще са още по интересни (убедена съм,че и на лелинското общество в Азия ще им хареса ) Това с бандата накрая беше глупаво и малкия наследник мен лично доста ме учуди,че стана същия плужек като баща си. Това с трансджендъра изобщо няма да го коментирам (изключително противна тема) , бяха вкл. и чернокож имаме напредък тук за съвременен сериал и за хора събрани от улицата, които създават ТОП бизнес. 6/10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Феновете на поредицата, хвърлете едно око на тазгодишната японска версия. Мисля, че е по-добра от оригинала, поради няколко причини. Най-важната е, че в Япония са подбрали наистина първокласен квартал за развитие на действието и всичко изглежда доста убедително. Ропонги е номер едно в това отношение. Направили са и кавъри на някои от истинските песни. Съставът е на висота. Мисля, че Рьома Такеучи е много силна конкуренция на Пак Со Джун. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scarlet Heart Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Преди 15 часа, ukio написа: Феновете на поредицата, хвърлете едно око на тазгодишната японска версия. Мисля, че е по-добра от оригинала, поради няколко причини. Най-важната е, че в Япония са подбрали наистина първокласен квартал за развитие на действието и всичко изглежда доста убедително. Ропонги е номер едно в това отношение. Направили са и кавъри на някои от истинските песни. Съставът е на висота. Мисля, че Рьома Такеучи е много силна конкуренция на Пак Со Джун. Отзивите, които съм чела, са, че японската адаптация е в пъти по-слаба и разочаровала много зрителите. Освен това статистиките на Нетфликс показват, че продукцията в Япония не е постигнала успеха на оригинала. Ефектът бил обратен, римейкът ги насочил към корейската версия и след пускането на Roppongi Class, гледанията на Itaewon Class се увеличили. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Хм, ще взема да видя оригинала, понеже правя изводите само на базата на видяното от японска страна, а и на факта, че японският каст е наистина много силен и няма база за сравнение (Само Пак може да е на висотата на Рьома, но за останалите не вярвам). Корейският сериал е по-дълъг, което значи и повече лирични отклонения, вероятно. Даже се досещам, в каква посока са били. Който е гледал, може ли да каже, къде е разликата? Конкретно, лично сравнение, не с чужди отзиви. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Ще гледам японския, но корейският е много добър. Поне за мен. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cucyta Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Не знам за японската версия, но корейската така и не догледах пълноценно, само прескочих направо на края. А иначе песента на Гахо ми е в топлиста. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Преди 1 час, cucyta написа: Не знам за японската версия, но корейската така и не догледах пълноценно, само прескочих направо на края. А иначе песента на Гахо ми е в топлиста. Японския сериал няма да го гледам-по принцип не гледам кавъри на сериали. А и корейският оригинал на песента ми харесва повече. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cucyta Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 @dido100, е, така де, и Гахо с drum by Subin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koizora Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Не съм гледала още японската версия. Може да прегледам някой епизод от любопитство, макар че не си падам по римейк на сериали. Относно корейската версия - спомням си, че подходих с леко предубеждение без конкретна причина. Изгледах първи епизод и установих, че атмосферата, темата, взаимодействието ми резонираха за онзи момент, в който започнах да го гледам. За мен Ким Да Ми, И Джу Йонг и Рю Гьонг Су веднага се откроиха и силно ме впечатлиха, а Пак Со Джун видях в различна светлина. Музиката слушам и до днес. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urban Posted December 26, 2022 Share Posted December 26, 2022 На мен ми хареса. Даже е доста приличен. Не ми доскуча изобщо, дори не съм превъртала. Не е тежък. И най-хубавото е, че нарочената главна за главният, беше изместена от супер якото момиче. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts