Jump to content

Препоръчайте ми филм/сериал...

Recommended Posts

Бонд ,гледал  ли си Понеделника ? Bloody Monday (2008) - има два сезона, но аз предпочитам да смятам , че вторият не е правен. Това си остава едно от любимите ми неща. Винаги му правя реклама, въпреки че, не мога да кажа нищо смислено и трудно му печеля зрители.

Тюленче, може и ти да му хвърлиш едно око. Първо да видиш Сато в нещо, което си заслужава времето и вниманието, пък и любимият ми злодей ще ти пасне. Ех, Джей - то бива да ти е симпатичен лошият, ама толкова много не бива. Че понеделника е наивен, наивен е, но гарантирам, че си заслужава гледането.

Има едно тайванско чудо, което е много неща, но криминален сериал не е. Black & White (2009) - пародия, комедия с много контекст, елементи на романтика и злодей един път :D. Девойката вътре ми е голяма слабост, а сериалчето е забавно и става за приятно губене на време.

Като говори за криминални сериали Юкихира е нарицателно -Unfair (2006).

Сещам се и за един с уж добра история, интрига, врътки и прочие, но на мен ми беше скучно, а актрисата намразих. Бих гледала нещо с нея само ако ми се гарантира, че ще я убиват бавно и мачително, но от друга страна си е криминален сериал и може грешката да е в моя телевизор. Guilty, Akuma to Keiyakushita Onna (2010).

Ако някой вземе да се прецака и го гледа, да не ме търси да ме бие :). Предупредих, че е в моята антикласация :D

• Thanks 1

Въъ, тюли, подскажи и на мен за ко шъ черпя, че аз по природа бавно загрявам:D

Кева, Тюли не вярвам да е пропуснала  Black & White, Марк не е Дедо, но пак и влиза в графа любими:lol2:

@bond да се оправяш, а за зяпане...Докато откриеш нещо убаво послушай asha(и мен:D) и пробвай уеба,, тъмън свърши първи сезон. Както тя каза:" кръв, пот  и черва до дупка" и без романтика, чист екшън, но с фентъзи привкус:lol2:

• Thanks 1
  • Upvote 1

Те кримките са си за Бонд - грях има да изкупвам все пак :D. Сетих се за един филм, малко се колебая дали да го напиша, но все пак.

Into the White Night  - историята е мрачна и тегава, но пък плътна и смислена. За приятно губене на време не става, но е добър филм, па макар и тягостен.

Впрочем Понеделника не пречи, да го видят всички пропуснали го. Усещам как ще откажете да го гледате, а аз запореден път ще си го изгледам. Обичам го това филмче :blush:

П.П. Тюленче, зарежи го Марк - виж понеделника и Джей :wub:

• Thanks 1

Преди 1 час, debil4e написа:

@bond да се оправяш, а за зяпане...Докато откриеш нещо убаво послушай asha(и мен:D) и пробвай уеба,, тъмън свърши първи сезон. Както тя каза:" кръв, пот  и черва до дупка" и без романтика, чист екшън, но с фентъзи привкус:lol2:

Ааа, цитирай мЪ правилно, моля , моля! :896767: 

Оригиналният лаф е : " Кръв , черва и бира!" Ама , понеже в туй фентъзи бира тук-там се появяваше , както и соджу, но потта си се лееше наравно с кръвта ( в най -различни цветове и от най-различни същества ), то можем смело да го префасонираме на "Кръв , пот и карантия." 

Гласува " За! "  тайванскя "Черно и бяло" и някои изброени японски.

• Like 1
  • Haha 2

Виж ся, аз съвсем правилно те цитирах, тоест лееекичко перефразирах, щот сичко на сичсо имаше само една сцена с пииине на Върколачко с Лечителя. Другите три обаче са на кило, начи са с предимство.

П.С. Тия дето ще се стреснат, екшън е, но не е само безкрайно млатене, има сюжет, при това логически издържан, с много допълнителни линии на историята. Абе от заглавията, в които има магия, които като ги започнеш не спираш докато не ги свършиш, да знаете и в манга/уебовете не са чак толкова много:D

• Like 1
  • Upvote 1

преди 42 минути, debil4e написа:

Виж ся, аз съвсем правилно те цитирах, тоест лееекичко перефразирах, щот сичко на сичсо имаше само една сцена с пииине на Върколачко с Лечителя. Другите три обаче са на кило, начи са с предимство.

П.С. Тия дето ще се стреснат, екшън е, но не е само безкрайно млатене, има сюжет, при това логически издържан, с много допълнителни линии на историята. Абе от заглавията, в които има магия, които като ги започнеш не спираш докато не ги свършиш, да знаете и в манга/уебовете не са чак толкова много:D

За рекламата след "ПС"- то  съм 100%съгласна.  

За сцените с пиийене - цъ! Забравила си, щото си го чела отдавна.:896767:

Off Topic

Колко пъти сядаха на чашка ГГ и онзи малкия чебол/дето го цани за 19 влизания/ .Друг е въпросът , че след "ъпгрейда" на ГГ, всякакво количество алкохол биваше неутрализирано от Системата още преди да го погълне. Аз това го имам направо като наказание - да не можеш да се напиеш, ма..му.:mad2:Сипваш си ракия - пиеш вода. Мъка, мъка , мъка...:cry:

• Haha 1

On 4/6/2020 at 10:27 AM, seal_reinforce said:

Давай, ама да не са много шумни и експресивни, че ми бъркат не знам къде. Тихи темерути с моми да са :D

Ти изгледа ли Топ Стар-ши? Там има един голям темерут. Много е тих, мята се като луд на една висилка, а местната докторица се чуди и мае как да го свали. :lol2:

Може да пробваш Marriage Not Dating - главният си пада темерут там. 

• Thanks 1
  • Haha 1

Ся като се замисля, от най-най-големите изгледани досега темерути е главния в Because this is my first life. Имах мааалки забележки към края с една постъпка на главната, обаче левента си бетонира ролята. 

• Like 3
  • Upvote 1

Здравейте,

моля ви да ми препоръчате сериал, който да отговаря на следните неща:

1. Да е семеен
  2. Да е уютен и приятен
  3. Да е преведен на български език
  4. Да е динамичен

Нямам претенции за година,актьори и епизоди.

Също така мнооого ми се гледа сериал, който в голяма част от действието се развива сред природата. Гледах Великата ЧанГъм и това стана любимият ми сериал. Много ми харесват сериали, които се разивват в близост до природата на дадена местност. 

И още нещо - иска ми се да гледам аниме, досега никога не съм и ще се радвам, ако може да ми препоръчате нещо на някоя от следните теми:

1. Главен герой да е учител, който се опитва да възпита децата в класа си (и да няма любовна история с ученичка, моля)
  2. Да е за семейство, което преминава през много неща заедно
  3. Да е за гей двойка
  4. Да е за супер герои с интересни свръхсили

Ще съм ви много благодарен!

Аз ще се включа с предложения за аниме :D 

3. Да е за гей двойка може да погледнете тези: Sekaiichi Hatsukoi  и  Junjo Romantica.

Иначе според мен има едно аниме, което е препоръчително да се гледа: Boku Dake ga Inai Machi (или Erased) ,......... както и Death Note :D (но не отговарят на изискванията Ви)

За аниме филм: всичко на Studio Ghibli е приказно и в голяма връзка с природата, а графиката и рисунките са очарователни. Ето някои: Отнесена от духовете, Принцеса Мононоке, Подвижният замък на Хоул. 

С моите пет анимета на кърст ще се включа и аз с предложения :28558:.

Shaman King-  не е точно супер герой, но има мистика, духове и е приятно детско.

Gokusen - Янкуми е класика, макар аз да препоръчвам сериала ( сезони 1 и 2), а не толкова анимето

Kimi ni Todoke - не покорива изискванията, просто е ужасно сладко и мило нещо. Уютно , приятно и топло :) .

За сериалите :

Engine (2005)  -има много згряващи моменти в малкото сиропиталище

Yorozu Uranaidokoro Onmyoya e Yokoso  - това е едно непретенциозно, забавно и мило филмче, което се гледа с усмивка.

Чудя се дали и до каква степен Pride,  Autumn's Concerto, Bloody Monday, Tatta Hitotsu no Koi,  Hana Yori Dango покриват изискванията . На мен са ми любими и постоянно се опитвам да ги пробутам :blush:. Като стана дума за любими Beck е сред любимите ми филми, но е правен по аниме.

• Like 1

Преди 3 часа, camelopard написа:

Здравейте,

моля ви да ми препоръчате сериал, който да отговаря на следните неща:

1. Да е семеен
  2. Да е уютен и приятен
  3. Да е преведен на български език
  4. Да е динамичен

What happens to my family