Jump to content

Recommended Posts

Babo_BG_poster_Version_01.png

Ba: Bo / Fool / Miracle of Giving Fool (2008)
Премиера: 28 февруари 2008
На трето място по касови постъпления за уикенда с $ 2 302 058
Страна: Южна Корея
Жанр: мелодрама
Времетраене: 1:43:15
Режисьор: Kim Jeong Kwon 

В главните роли:

Cha Tae Hyun

Ha Ji Won

Филмът е адаптация по популярен комикс със същото име, създаден през 2004 г. от Kang Full.

Резюме:

Джи Хо е обещаваща пианистка, която учи в чужбина в продължение на няколко години, но кариерата ѝ се проваля заради сценична треска. Връщайки се в родината си, тя се среща със стария си приятел от училище Сънг Ньонг, който, въпреки че е на 20 години, след инцидент остава с умствени способности на малко момче, което още не е забравило първата си любов. Сънг Ньонг се грижи сам за малката си сестра и прави всичко по силите си, но Джи Ин се срамува от него и не оценява грижите на брат си. Санг Су е единственият приятел на Сънг Ньонг, който познава неговото добро сърце. Джи Ин се разболява, а Санг Су се забърква в неприятности с местен бандит. И тогава Сънг Ньонг, простодушният селски глупчо, ще извърши чудо, спасявайки своите близки така, както му подсказва сърцето.

 

Любопитно:
* Въпреки че е учила пиано като дете, Ha Ji Won взима уроци от певеца и текстописец No Young Shim, който я учи на фини жестове и поза за ролята ѝ.
* Cha Tae Hyun напълнява с 8 кг за ролята във филма и не успява да ги свали за сватбата си.
:essub:

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

Link to post
Share on other sites

Благодарско за филма, великолепен е!!! Cha Tae-hyun ми е един от любимите актьори и за мен най-големия( поне корейски). Невероятен е и от ученик, до наперено богаташче, до селския глупак е винаги неутразим. Тук просто доказа че е колосален. Именно във филмите се достигат висоти невъзможни за сериалите, а тва му изпълнение е мнооого голямо, напомни ми за кварталния добряк( също изостанал с менталното развитие) Милен. В началото дори не можах да го позная дори визуално, толкова беше променен и различен. Вчера гледах Speed scandal където пак беше много добър, а днес съвсем различен и толкова сложен образ. Тва е единствения мъж актьор за когото вече мога да кажа че съм гледал всичо с негово участие.

Link to post
Share on other sites

Е, изгледах го. В началото ми тръгна малко мудно, но все пак решх да го догледам и не съжалявам. Много мил и добър филм. Образът на главния герой беше много добре разгърнат, а за второстепенните ми се струваха някак си бледи и недовършени. Може би това е корейски вариант на "Форест гъмп" или " Аз съм Сам" . Разбира се историите са съвсем различни, но все пак става въпрос за любовта и привързаността, на която са способни хората с ментални проблеми /не съм сигурна че е правилно да се каже така/. Cha Tae-hyun изигра перфектно тази роля и съответно голямо подсмърчане падна.
Благодаря за филмчето. Сега отивам да сменя малко жанра, че ми натежа нещо.

Link to post
Share on other sites

Lubaka, гледах филма Speed scandal , много добър! Наистина момчето много го бива, ако нямаш нищо против може да му спретнеме една темичка на филма.

А и ние имаме един Ванчо, който застава пред вратата и ме вика непрекъснато докато не ме види.

И е много добро другарче с чисто и добро сърце, може би за това този филм за мене е специален. Корейците са невероятни от всяко една житейска ситуация могат да направят филм или сериал.

Link to post
Share on other sites

Верно е тва, за това токова ги обичам. Успяват в 2 часа да разкажат толкова невероятни житейски истории, както аз им викам приказки за пораснали деца. И винаги са уникални по свое му. А във Speed scandal много ми хареса и изпълнението на мачугана, който е племинника от Take Care of Аgashi. Тука е просто неутразимо сладък.

Link to post
Share on other sites

Прекрасен филм. Много трогващ и докосващ. Какво превъплъщение само на Ча те Хьон в ролята. Шапка му свалям. Ха Джи Уон беше много сладка и невинно изглеждаща а нейната роля като ,че ли беше повече като на разказваща историята отколкото да вземаше основна роля. Много,много хубав филм. Толкова много ме трогна,нямам думи.

А краят ме разрева като малко дете. Плаках,скъса ми се сърчицето.  Не можех да си поема въздух минути след финалните надписи. Един от най-трогателните филми,които съм гледал.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...