Jump to content

Recommended Posts

The-Return-of-Iljimae-Poster2.jpg


The Return of Iljimae (2009)

 

Държава: Южна Корея

Жанр: исторически

Епизоди: 24

Период на излъчване: 21 януари 2009 - 9 април 2009 г.

ТВ канал: MBC

 

В ролите:

Jung Il Woo - Il Ji Mae

Yoon Jin Seo - Dal Yi / Wal Hee

Kim Min Jong - Goo Ja Myeong

Jung Hye Young - Baek Mae

Lee Kye In - Jeol Chi

Park Geun Hyung - Kim Ja Jeom

Park Chul Min - Wang Hyeong Bo

Oh Young Soo - Monk Yeol Gong

Kang Nam Gil - Bae Seon Dal

Kim Yoo Hyun - Princess Mo Ran

Lee Hyun Woo - Cha Dol Yi

Sandara Park (2ne1) - Rie

Jun Soo Yeon - Soo Ryun

Lee Ho Jae - Kim Joong Hwan

Jung Joon - Kim Joon Seo

Seo Hye Won - Choon Wol

Hwang Jung Ri - Miyamoto Musashi

Harisu - Ki Seon Nyeo

Kwak Min Suk - Cham Mo

Kim Min Ha - Soon Yi

Noh Tae Yub - kid

Yoon Jong Hoon

 

Резюме: Времето на Чосон - цар Ин Йо, който управлява от 1623 до 1649. Международното положение с Манчу е разклатено, ситуацията постепенно се влошава и корупцията изобилства в страната.


The Return Of Iljimae е много по-различен от версията на SBS. Сюжетът е по-деликатен, с повече драматични емоции. Ако някой си е мислел, че версията на SBS е жестока, не знам как бихте се чувствали, след като изгледате тази, защото тя е коренно различна и със съвсем друг подход.

:essub:

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
С РУСКИ СУБТИТРИ + OST

 

 

return1-004.jpg

return1-010.jpg

return1-019.jpg

return1-002.jpg

return1-032.jpg

 

Link to post
Share on other sites

И в първият имаше достатъчно емоции и драматични елементи, но явно тук ще наблегнат и на романтичният елемент, който като се смеси с голяма доза драма и невероятната игра на актъорите, всъщност може да стане и сериал, можещ да се сравни с Хонг Гил Донг, въпреки че там и комедията беше застъпена в голяма степен, но предимно в началото.

Link to post
Share on other sites

Страхотен сериал. Много разтоварващо ми дойде покрай всичките му и изпити. Началото беше леко изненадващо, а краят перфектен. За актьорите няма какво да кажа освен, че бяха подбрани перфектно. Имаше от всичко по много - драма, комедия, доста добри бойни сцени , музиката беше добре подбрана. Преди година гледах Илджиме на SBS и като разбрах, че този сериал няма да е продължение се разочаровах (най-вероятно не съм бил единствения разочарован), но сега след като го изгледах мнението ми се преобърна. Просто препоръчвам на всички фенове на Илджиме да го гледат и да не сравняват двамата главни актьори (колкото и да харесват Джун Ги) и съм сигурен, че ще им хареса. Жалкото е, че все още няма български субтитри и не всички могат да му са насладят, но се надявам скоро някои добри хора да му спретнат един хубав превод.

Link to post
Share on other sites

Определено си заслужаваше гледането и безсънната нощ :) само началото малко не ми хареса, но след няколко епизода вече не можех да спра компа... Каквото и да кажа за актьорската и игра и историята ще е малко. Всички бяха страхотни, а най - много ме радваше Ча Дол - голям образ, съкровище :lol: Радвам се, че най - накрая намерих сериал с край, който да ми хареса... Определено ще го гледам пак... :P

Link to post
Share on other sites

На мен ми седи в списъка на изчакване този сериал, защото ме притеснява наличието на много драма (вмятам пояснението: повече от версията от 2008-ма). На пръв поглед изглежда по-сериозен и актьорския състав е добре подбран. След като така и така се бях сдобила с два епизода, им хвърлих един поглед, за да установя, че силата на емоциите може да ме накара да напълня един леген сълзи, въпреки наличието на клишета в сюжета и начина на поднасяне. При все това ще се гледа.
И идея нямам обаче за нуждата да го снимат толкова скоро след излъчването на първата версия. Може би щеше да спечели повече ако беше излъчен след 3-4 години.

Link to post
Share on other sites

Довърших го и сега искам да благодаря нa k1227 за предоставената възможност да го гледаме с БГпревод и добро качество.

Искрено благодаря за отделеното време и труд, които си положил/а по превода и редакцията на този проект.

Страхотен сериал, първия исторически, който гледам. Имаше и тъжни и забавни моменти, доста добри бойни сцени, хубава музика.

Струва си да се гледа!!! :yes:

 

Някой знае ли кой изпълнява и как се казва песента, която звучи на видео трейлъра?Изслушах ОST-a, но там я няма.

Link to post
Share on other sites

Някой знае ли кой изпълнява и как се казва песента, която звучи на видео трейлъра?Изслушах ОST-a, но там я няма.

На видео трейлъра в Мастерса имаш предвид, нали? Виж

.

Няма я в ОСТ-а, защото не е от филма. Просто е сложена като фон към видеото.

Link to post
Share on other sites

Да точно за тази песничка става въпрос, благодаря ти chervenpiper.Хареса ми още на първо слушане и исках да си я сваля на mp3,затова ми трябваше по - подробна имформация.

Link to post
Share on other sites

Сериалът е същевременно толкова различен, но и близък с първата част. Макар и първият филм да е на по-високо ниво, по-доизпипан и необяснимо защо по драматичен ( поне за мен ), ако разгледаме продължението като отделна част и не съпоставяме актьорския състав, можем да прекараме едно страхотно време в света на Илджиме тук. Lee Jun Ki бе страхотен в първата част, докато тук в началото се бях поотчаяла малко от главния персонаж. Но явно в развитието на сериала понаучи доста и в края вече бе перфектен за ролята.
Таа, какво мога да кажа за сериала...

Уор И ми беше антипатична с нейното "Илджиме, Илджиме, вземи ме със себе си!", но в края израстна ( с цели 9 години ) и доби повече мъдрост. Последния епизод си изплаках очите от щастие.
Ким Джа Джом много ме дразнеше. С този негов алчен смях ми идеше да го убия вместо наказанието му по-късно. А пък кучето му Пак Би Су вероятно проумя думите на Илджиме.
Ча Дол и Сон Дал ( ох, не съм сигурна за имената, ще ме прощавате ) бяха големи образи. Но когато възрастният умря, направо щях да получа сърдечен удър. Толкова много плаках... Това ми беше вторият по драма момент в продукцията, а другият е когато Далним умря. Сцената можеше да се сравни със смъртта на сестрата на Илджиме от първия сериал.
Частта след войната до някаква степен не разкриваше толкова възможностите на главния герой ( бойните ), до колкото душевното му израстване. А като си спомня какъв невеж беше в началото, воден от емоции и страхлив.
"Аджоши"-то ( баща му не си спомням как се казваше ) беше адски забавен на моменти. Дори когато плачеше, си го правеше по свой собствен уникален начин. Дори в завръщането на Илджиме са успели да направят изпъкващ персонаж.
Но има едно нещо, което все ме ръчка отвътре. В началото дадоха настоящето и как Илджиме показваше май на телефон или нещо подобно надпис, гласящ, че пътищата им с репортерката пак ще се пресекат. Е така и така чаках до края да видя какво ще се случи и всъщност това ми беше най-интересното от целия сериал, пък то за 30 секунди казаха 2-3 думи и толкова... това всичкото само сън ли е било?! Ех, искаше ми се да покажат повече. Ще е интересно да има Илджиме 3 ( the return of the return of Iljimae laugh.gif ) където да доразвият настоящата ситуация.


Е, това е от мен. Който е гледал първа част, да гледа и тази, но не и с очакванията да се окаже толкова силна. Поне според мен, като самостоятелна драма е перфектна, но не е на същото ниво като първата част.

Link to post
Share on other sites

Супер добро е Илджимето 2 . Постера е като корица на японска манга, главния герой е готин отвсякъде, а сценария е точно по комикса и много ми хареса.

Естетичен филм на режисьора на известния "Goong" за политическата справедливост в света.

Сниман е в едни прекрасни гори и планини. Красота

Има и други версии -1978 ма, и "Летящото момче Илджиме"

от 90 те години.

:click:

 

Благодаря на к1227 :rolleyes:

ju7j82.jpg

Link to post
Share on other sites

Нарочно поотложих гледането на Завръщането на Илджиме ,за да не ми е прекалено близо след гледането на Iljimae. Много е добро филмчето ,наистина имаше от всичко по малко и края беше много добре. Радваха ме комичните ситуации , а романтичните моменти бяха много нежно изпълнени . Оригинален старт според мен, аз дори го гледах наново след като изгледах последната серия. Там е идеята на целия филм - "стария тъжен сън - сън за свят в който няма да имаме нужда от герои" ./то нужда от герои явно винаги ще има ,ама и те май изчезнаха :) /

Няма смисъл да говоря за чаровния Jung Il Woo,направо си беше наслада за очите през цялото време. :)

Link to post
Share on other sites

Не знам защо толкова тъпо и упорито избягвах гледането на този сериал - не го отлагах, а направо го подминавах с яд, щом разбрах, че е не е продължение на Илджиме, а съвсем самостоятелна драма. Много, много ми хареса! Българските субтитри обаче се нуждаят от редакция.

Link to post
Share on other sites

:ph34r: и аз не знам защо не съм си го отбелязала за гледане..., не знам защо..., от прочетени коментари ли, що ли, ама си мислех, че ще мога и аз без Илджиме2, може би защото много ми легна на сърцето първото....,

 

обаче точно завърших Златната дъга със същия главен герой, също още живо си го спомням и в 49 дена, и Луната прегръща слънцето :wub::wub::wub:, направо зажаднях да го гледам в амлоато на герой с атрактивни умения и закачлива натура, в същото време много чувствителен човек (това е за Илжимето като образ, Ил У е друга бира :P:wub:, край!, ще му изгледам всички неща, които са с превод:thanks:)

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...