Jump to content

Recommended Posts

7802789h.png

meteor-garden.jpg
Жанр: Романтичен, Комедия
Година: 2001
Държава: Тайван
Режисьор: Yueh-Hsun Tsai


Участват:

Jerry Yan

Vic Zhou

Vanness Wu

Ken Chu

Barbie Hsu

Сюжет: Шянцай е обикновено момиче с необикновено борбен характер, пратена в елитен колеж от амбициозната си майка. За неин ужас заветната цел на мамчето естествено е брак на щерка ѝ с възможно по-богат съученик. Там обаче вилнеят F4 или "4-те цветя" - шайка разглезени богаташчета, които с кеф правят живота на всички черен. Лидерът, Даомин Си, е твърдоглав и горделив надувко, за сметка на това обаче безапелационно е признат за най-влиятелната фигура в училището, заради огромните банкови сметки на мама и тате.
Само че Шянцай изобщо не смята за необходимо да се плаши от F4 и се репчи на Даомин Си по всички параграфи, с което бавно, но трайно печели уважението на всички. Междувременно вниманието ѝ привлича мълчаливият и вечно отнесен Хуадзе Лей, който също е част от F4. Сближаването ѝ с групата води, естествено, до повсеместен хаос в инак дружеските им отношения, но любовните многоъгълници едва ли ще изплашат някого от вас - вече сте гърмяни зайци.

Личен коментар: От приказка на приказка, от спам на спам, ето я и темичката за тайванската версия на станалате вече легендарна манга. Първият от трите сериала, като не забравяме самата манга и филма по нея.
Принципно съм горещ привърженик на различните гледни точки към нещо, но 3 сериала по една тема вече ми се струват множко. Засега съм в началото и едва ли ще се хвана да гледам тепърва и другите екранизации, но пък отзивите са доста добри, та да не се заричам.
Пък и първо да догледам тоя. Очаквайте включване.
P.S. Нужно ли е да обяснявам главната причина да загледам баш тайванската версия? Батко Вик отново пълни очите (но, уви, не и ръцете!), макар и по-малко, отколкото в МАРС. За сметка на това обаче има още няколко доволно заслаждащи индивида, в което включвам дори (о, ужас!), ананасовата глава с ужасяващата прическа! (На тоя фризьорът му е достоен да застане в редицата за разстрел точно между стилистите на Гунг!) Иии такааа, приятно гледкане.

 

Първи и втори сезон:

СЕЗОН 1 С РУСКИ СУБТИТРИ

СЕЗОН 2 С РУСКИ СУБТИТРИ

С ВГРАДЕНИ АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ  - СЕЗОН 1, СЕЗОН 2

 

Meteor Rain:

ВИДЕО БЕЗ СУБТИТРИ

 

Link to post
Share on other sites

Успях да го изгледам фимчето и съм малко разочарован.Незнам защо може би понеже съм гледал КР и ЯП версия, незнам.

Първият сезон беше доста добре направен за разлика от кореиците и японците го бяха направили малко по-реален,.Втората част спокоино можеха да не я правят развалиха всичко.

 

Ох ще направя по подробен коментар по късно че още съм ядосан че изгледах цялата 2 част от инат.

Link to post
Share on other sites

:) Озирис, отмъкна ми коментара, но не мога да се въздържа да не се включа. Определено първата част много ми хареса, но инатът ми си има граници и на 5 серия от втората спрях...Доволна съм, че ги гледах в обратния ред (BOF, HYD и MG).

Бих ги определила така : корейска жизнерадостност, японска мрачност и тайвански реализъм. Едно обаче е неоспоримо - мангата, по която са правени е велика, защото с удоволствие гледах една и съща история три пъти!

Link to post
Share on other sites

Meteor garden ми е любимата версия. Шегите са много по - свежи, героите са по - яки (и в буквалния смисъл biggrin.gif - бойните сцени в HYD и BOF ми докарват само бурен смях). Лей е извън всякакъв коментар, а Си направо ми напълни душата

с бележката, която беше написал след като го пребиха - злопаметното копеленце си водеше на отчет всеки удар, който е понесъл :hehe: :lol!:

Не знам дали само аз съм така, но края на сериала странно ми напомняше за 101 далматинци с майката на Си в ролята на Крюела :hehe:

Link to post
Share on other sites

На мен лично ми беше интересно и го изгледах до край.
Особено ми допадна момента с пръстените. Приятно гледане. biggrin.gif

Link to post
Share on other sites

На 10 епизод съм и никак не съм разочарована, че го почнах. Макар годинките да си казват думата (липсва му блясъка на новите версии) - сериала е запазил очарованието на самата история. Вик Чоу не е основното му предимство :D, в смисъл - като игра най-малко той ме впечатлява, доста е статичен на моменти, все едно са го оставили да краси пейзажа в определени сцени (не, че няма нищо лошо в това, но просто очаквах може би повече). Лично на мен ми изтекоха лигите по Джери Ян, с такава омраза гледаше понякога, а как изпиваше Шянцай с поглед... сякаш са го държали без вода в пустинята. Тоя човек е някакъм ураган от емоции, докато Цукаса си бе просто едно лигаве, а Гу Джун Пю малко или много арогантен сноб, то Даоминт Ши е някак всичко в едно. "Тайвански реализъм" прочетох - доста добро определение. Ще го догледам...

Link to post
Share on other sites

Направо съм учудена, че още някой го гледа в моментаа. Аз го започнах с недоверие заради ужасното качество на видеото, но след първи еп. направо го изядох. Когато гледах корейската версия ми хареса, но не чак да се превърне в любимият ми филм за мен беше доста детински. След това се бях запалила по японско и съответно ХЙД веднага завладя сърцето ми. Някак по реално бяха представени нещата.

Накрая стигнах до този. Откакто го подхванах усмивката не е слязла от устата ми. Много лека и семпла история подкрепям мнението, че тази е най-реалистична. След японците не очаквах актьорите така да ми харесат, но се оказа, че нямам никакви забележки. Вярно е че Вик не блести с кой знае каква игра, но на моменти ми прилича на порцеланова статуетка и това много ми харесва. Голям сладур е на младини. Главния като го видях в началото си казах, този пък как ще изиграе сложния образ на "богаташкото келеме", но той взе че се справи и много ми хареса. Барбито няма да я коментирам, за мен тя е най-красива от трите героини и много добре си изигра ролята. Но най-много ми харесаха страхотните диалози. Ако го бях гледала преди 10-на години, когато горе-долу бях на възраста на героите сигурно щеще да ми стане любимият сериал.

Забравих да добавя, че руските субтитри са страхотни. Ще е тъжно ако този остане непреведен за нашата аудитория. Сигурна съм, че ще намери много фенове, въпреки че вече е малко поостарял.

Link to post
Share on other sites

Аз съм от тези, на които тази версия от 4-те ми хареса най-малко. Нещо не ме грабна-може би защото я гледах онлайн и качеството не беше добро, но все пак...Някой понагоре каза, че 3 версии на една и съща тема са много-вярно, ако ги гледаш една след друга -да. Пробвай с китайската версия-направо все едно гледаш различна история/лошото е, че имаше превод само до 6ти еп-тъкмо ми стана интересно и край-китяйски не знам/то аз и др азиатски езици не знам, но за мой късмет имат англ. буквички ;) /

Link to post
Share on other sites

Мога да кажа, че си заслужаваше гледането и на 3-те версии на мангата.
Аз също ги гледах в последователност корейска, японска и тайванска.

Link to post
Share on other sites

10 години по-късно. Все така не можещи да пеят, освен когато пеят всички(и се заглушават един друг) Затова пък толкова прекрасни :wub: :wub: :wub:

Тук е вярна максимата, че хубавите мъже с годините стават още по-хубави :inlove:

Link to post
Share on other sites

И въпросче - някъде качен ли е пълния саундтрак към 2ри сезон, защото страшно ми хареса музиката към него, но не искам само главните песни.

 

Колкото до самия сериал - хареса ми, като че ли повече от Японската версия като цяло, въпреки че 2ри сезон направо ме разби - баси драмата, баси чудото = 2 дена рев. Daoming Si просто велик, със сигурност ми влезе в листа с любимците. Като цяло имам наблюдение, че Китай и Тайван доста обичат да претупват края - незнам защо го правят, но много ме дразни като целия продукт е хував и подробно описват всичко и чувствата на героите през цялото време и накрая вземат, та оплескат всичко с някакъв край за 5 минути, все едно не им е стигнало времето да си направят ендинга както подобава. Това ме дразни изключително много в техните сериали, но иначе ако трябва да избирам между Корейски, Японски и Китайски драми - досега японците ми заемаха 1вото място, но вече спокойно мога да кажа, че Китайците ги бият. Само забележката за *края* си остава <_<

Link to post
Share on other sites

Много съм доволна от Джери, затова излгедах още един сериал с него.


Определено тайванската версия е многократно по-добра от корейската. Особено в женската главня роля. Недолюбвам Барби, но в сравнение с онова чудовище си е направо прекрасна. Да не говорим, че тук имаше и страст :)

Link to post
Share on other sites

Да започнем с това , че хана йори данго беше от първите ми японски сериали/ респективно азиатски. Хареса ми , но не ми се нареди сред любимите (но е достатъчно показателен факта, че той ме провокира да изгледам последната серия на корейската му версия, а сетне да обърна внимание на тайванската). Гледах само първи сезон, чакам превода на втори и смело мога да кажа, че не ми харесва особено. Японците са събрали тези 27 серии в 9, че и плътност и смисъл са му придали. Макино е невероятна, а "киселото зеле" направо си е дразнеща повлекана. Но пък До Мин Си....няма как да не си на негова страна през цялото време, много повече симпатии буди от Цукаса. При японците е обратното до самия край една част от мен беше на страната на Ханазава Руи. Наистина много труден избор. Тук Леи е страхотен приятел

но ме беше ме яд когато остави Си и избра него

 .( Ако зависеше от мен действието на филма, щеше да следва японския сценарии ( щях да добавя някой сцени в повече на Цукаса), Джери да е в главната роля, Иное и Огури си остават в ролите, корейския вариант на Нишкадо барабар с приятелката и за Шота образа на Акира (вярвам, че може да го направи по запомнящ и интересен) ) С две думи само заради До Мин Си го догледах и ще гледам и следващия сезон

Link to post
Share on other sites

Забавлявах се искрено с всички. Беше много мило да видя по-младите години на актьорите, и понеже хич не се бях интересувала кои са изпълнили ролите в тази версия, беше голям кеф и много приятна изненада като ги разпознах - всичките четирима любимци. Само не и Барбито, `щото не я харесвам, но пък тя ме изненада с добра игра /то момичето добре си играе, ама не ми е симпатична и туйто!/ и това сякаш, че беше като бонус за мен. Сега, като се замисля, май нейното е най-сполучливото за мен превъплъщение на този образ... След като познавам историята, като че ли вече по-интересно ми беше как актьорите ще се превъплатят в персонажите си, как ще ги представят. Изобщо не бях разочарована тук, що се отнася до Jerry Yan, Vic Zhou и Barbie Hsu. Особено удоволствие беше да гледам Джери в такава роля, за мен е абсолютно непознат в това амплоа. Само в няколко филма съм го гледала досега и все беше един такъв тих, разумен, стабилен добряга. Изобщо не можех да си представя как ще му седи образът на разглезен вагабонтин и невъздържан егоист. Но беше страхотен! Без никакви забележки за играта му, нито в един момент не усетих фалш или нещо изкуствено, напротив - все едно игра себе си... А колко страст и емоция влага, имам усещането, че и без думи да играе, пак ще го разбере човек. Ама той така прави всяка роля, поне от това, което съм видяла дотук. А визията му - тя си е едно сладко допълнние. Леко разочарование изпитах от Вик, по-скоро от персонажа му, щеше ми се да е по-активен и не само апатично-флегматично-печален образ, но такава му ролята. Пък то стига и само да краси екрана. Vanness Wu и Ken Chu ми изглеждаха още леко непохватни и зелени, но това не ми развали удоволствието да ги гледам. Отношенията и диалозите на четворката често ме разсмиваха и бяха едно наистина свежо забавление, но още по-интересни бяха двамата главни - с вечното си дракане и заяждане, с искрената любов и непримиримия дух.

Подходих към втория сезон непредубедено и спечелих. Хареса ми, приех го като нова история, пък и наистина е добре да не знаеш изобщо какво ще се случи. В един момент се чудех коя е главната героиня, доста екранно време за принцесата, но така интригата се заплита повече и е по-интересно. Това момиче не съм го гледала другаде, но освен с доброто си представяне, ще го запомня с най-красивия,звънлив и кристалночист смях, който някога съм чувала. Обратно на това чудесно впечатление е Даоминг-майката - злобно, подло, безогледно и неуважаващо никого, освен себе си същество. 

И така, не съжалявам за отделеното време, възмездена съм от чудесните актьори и добрата стара история. Само... множко ми дойдоха 31 серии на втория. Но пък музиката му е наистина много добра.

 

Link to post
Share on other sites

Още съм в началото, но след изгледаните корейска и японска версия тази се различава много от тях, вярно имат някои общо допирателни ситуации, но като цяло е по-обмислена, по-зряла, по-изпипана. Това харесвам на тайванските продукции, че влагат много смисъл в сюжетите, винаги има мистерия, нещо което те държи в напрежение. Въпреки лошото качество на картината го гледам засега с удоволствие, тук главния има сходство с Мин Хо (в корейския вариант) и определено ми стана симпатичен (но Вик си ми остава слабост :). Ако трябва, да ги класирам 1. Корейска 2. Тайванска 3.Японска.

Заслужава си гледането, който е фен на BOF трябва, да го гледа обезателно !

Link to post
Share on other sites

Дали заради по-реалистичния сюжет или заради Jerry Yan :wub:- незнам...

но за мен това е най-добрата версия!   :yes:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...