Jump to content

Recommended Posts

MV5BYzUyNWI4YzUtZjFkMi00YmFlLWE1NmEtZmFjMTQyYzRmYjFjXkEyXkFqcGdeQXVyMzE4MDkyNTA@._V1_SY1000_CR0,0,701,1000_AL_.jpg

 

Spoiler

Han-Suk-Kyu-Seo-Kang-Joon-Kim-Hyun-Joo.jpgd4fa8955e07e84e8.jpg113b6cbcffd6fa04.jpg0f80e4f218812bcf.jpg51054a6d468d1f63.jpg

be69b3f13e45d513.jpgd75d0a75e618e1a7.jpg

1139f49848253e18.jpg1a496cd35b6fbd8a.jpg3733ac905b2ec761.jpgeedad2e27bb1ef02.png

 

 

Watcher

Хангъл왓쳐

РоманизацияWatcheo

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 6 юли  2019 - начало

Време на излъчване: събота и неделя, 22:30 KST (корейско стандартно време)

Жанр: психологически трилър

Канал: OCN

Епизоди: 16 (67 мин. на серия) 

Режисьор: Ан Гил Хо 

Сценарист: Хан Санг Ун 

Продукция: Studio Dragon

Субтитри: Английски

Asianwiki

 

Саундтрак:

Ха Джин " Horizon" :click:     Nafla "Watchin'" :click: 

 

  Elli K "Blurry " :click:

          

Участват:

Главни

Han Suk Kyu/ Хан Сок Кю като До Чи Гуанг

Со Канг Джун като И Ким Йонг Гун

Ким Хьон Джу като Хан Те Джу

Област Сеянг полицейско управление:

Heo Sung Tae/ Хо Сонг Те като Чанг Хе Рьонг

Park Joo Hee/ Пак Чу Хи като Чо Су Йон

Joo Jin Mo/ Чу Джин Мо като Пак Чин У

Kim Soo Jin/ Ким Су Джин като началник Йом Донг Сук

Други

Jung Do Won/ Чонг До Уон като Хонг Дже Шик

Park Ji Hoon/ Пак Джи Хун като Пак Ши Йонг

Yu Ha Jun/ Ю Ха Джун като О Санг До

Shin Hyun Jong/ Шин Хьон Джонг като Че Гом Джанг

Lee Seung Chul/ И Сънг Чол като председателя на Муил Груп

Kim Yong Ji като Lee Hyo Jung

Специално участие

Ahn Kil Kang/ Ан Гил Ганг като Ким Дже Мьонг

И Дже Юн като Ким Ганг Ук

Park Hoon/ Пак Хун като съпруга на Хан Те Джу

 

Резюме: 

Животът на До Чи Гуанг, Ким Йонг Гун и Хан Те Джу е засегнат от трагичен инцидент. Те стават членове на екип вътрешни полицейски разследвания, опитвайки се да разкрият кой стои зад инцидента.

Лидер на екипа е До, разсъдлив и умен елитен детектив, който се гордее със своя рекорд по брой заловени престъпници. Той мрази корупцията, внедрена в полицейското управление.

Ким Йонг Гун е полицай и член на мобилен патрулиращ екип. Той се държи студено с хората, но в действителност е внимателен и с мил характер. Съвсем случайно се среща с До Чи Гуанг и го въвлича в инцидента, който той самият се опитва да забрави. Включва се в екипа, за да открие истината за случилото се.

Хан Те Джу е известен адвокат, която в миналото е работила като прокурор. Тя се въвлича неочаквано в случай и оцелява, след като животът ѝ е бил застрашен. Това я кара да напусне прокуратурата и да стане адвокат. Така среща До Чи Гуанг и Ким Йонг Гук  и се включва в екипа.

 

Допълнителна информация: 

Watcher ще се излъчва след края на The Voice 3.

 

 

Тийзър 1  :click:       Тийзър 2 :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри + OST :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Like 5
 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Смятам да си купя бинокъл и да наблюдавам. Само да се посъбере материал.

 • Haha 2
Link to post
Share on other sites
Преди 1 час, bond написа:

Смятам да си купя бинокъл и да наблюдавам. Само да се посъбере материал.

Е, шест серии има вече.  Давай, че сама ме заболяха очите, пък и е скучно.

Режисьорът  и сценаристът биват.Интересно върви за сега.Тъкмо решиш да набедиш някой, те ти натрисат друг и така всички в кюпа.

 • Like 2
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Изгледани на "един дъх" всички налични серии (до 8-ма вкл.) с английски превод. Чакам с нетърпение следващите...

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Това все по-заплетено става.Осемте епизода- изгледани. Или е най-явното, или е най-скритото, или има някой, дето още не сме видели.

Off Topic

Не ми се ще да е най-явното- До Чи Гуанг. Най-много ми е съмнителен зам. шефа- Пак Джин У.Пък ако излезе мадамата адвокатка,както не я слуша главата,  с подизпълнител- тури му пепел!Но едва ли, нали и тя търси.Лошото ченге -Хе Рьонг и той съмнителен, но не ми идва.Шефката си дири моментната слава- едва ли. Набеденият- абсурд.

 

 @dido100, казвай, ти нали ги нюхаш. Дай подсказка.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

На мен ми се струва, че

Off Topic

няма как да е До Чи Гуан. Прилича на натопяване, макар че младежът уж си спомни него при убийството на майката. Пък и по-напред самия До Чи Гуан имаше спомен как поставя якето в пералнята. Би било изключително налудничаво ако е той, на ако е социопат - става. Няма как да е и Джанг Хе Рьонг понеже по това време беше ударен от ток. Иначе той също не е стока, но не изглежда да е този, който реже палците. Моите съмнения клонят към  заместник-шефа Пак. Той твърде много взе да натяква за този тефтер или там каквото е, сякаш е силно заинтересуван от него. Разбира се, може да се окаже съвсем друг.

 

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

А какво стана с партньора на полицая-тоя на снимката,

Off Topic

след като стреля в него.Него грам не го слушаше главата и беше отврат. Дадоха ли, че е мъртъв, че се не сещам в момента.

Lee_Jae-Yoon-JIFF2014.jpg

Link to post
Share on other sites
Off Topic

Да, уби го партьорът му, но нямаше разследване :huh:!

Само думи ... дори имаше констатация, че е арестуван корумпиран полицай, с последваща поправка, че не е арестуван, но не казаха, че е и убит (според превода).

А Лошкото зададе същия въпрос, присъщ на убиеца , за съжалението към жертвите и искаше да отреже палеца на Son Byeong-Gil  във ваната, точно като при другите убийства. Адвокатката записа думите му на телефона си и със записа , пуснат на зам. Парк и приет като заплаха (шантаж) от последния в началото на разговора, Парк разреши разследването и впоследствие създаването на антикорупционния екип.

Според  asianwiki , ролята на Kim Kang-Wook е след тази на бащата на младия полицай и не подсказва да е епизодична, за да го отстранят още в началото. Иначе подозренията по сценарий насочват към Do Ci Gwang - якето в пералнята, спомените и подозренията на младия полицай (Kim Young-Koon) , възможностите му да е на местата на престъпленията.

Все още нямам предположение, кой е убиецът, но той трябва да е следил Ким, (търговеца на органи), който убиха в обществената тоалетна и му отрязаха палеца.

И не е обикновен полицай, а по-вишестоящ - знаеше за срещата. Та Лошкото, от снимката на Лавандула, добре се вписва в картинката за убиеца, ако убийстото му е фалшиво. Също и зам.н-к Парк е съмнителен.

Очаквам с интерес мненията на другите гледащи!

 

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Като допълнителна информация от Наму има дадено: Фразата от постера " Кой наблюдава наблюдаващия/ 감시자는 누가 감시하는 "  е взета от латински на Decimus Junius Juvenalis  "Quis custodiet ipsos Custodes?" 

Самото като го потърсиш си излиза цяла сентенция, където може да се крие смисъла на заглавието .

Quote

Never does Nature say one thing and Wisdom another.” “Many commit the same crime with a very different result. One bears a cross for his crime; another a crown.” “Quis custodiet ipsos custodes?

 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Ето тук има още малко информация за въпросният римлянин и е загатната  темата на кого трябва да се поверява властта : 

 • and the troubling question of who can be trusted with power—“who will watch the watchers” (quis custodiet ipsos custodes 6.347-48).

Относно ролите в asianwiki , не съм много сигурна колко надежден източник е за важността им според нареждането ,понеже си мисля ,че ги подреждат според епизодичната поява.Това, което съм забелязала е, че в самото начало на оформление на страница те слагат винаги главните актьори и след това хората от тяхното обръжение и в последствие всичко останало според всеки следващ епизод .Докато корейците ги подреждат малко по-различно , направих ъпдейт на ролите им по-горе според тяхната класификация. Те също слагат главните първо , а след това нареждат всички, които са с второстепенна роля, свързани с едно учреждения, интитуция, болница, полицейско управление , кантора и порчие ( така и го обозначават ) .Когато са някакви големи фамилии под тях ги изброяват или в друг случай приближени на единия и другия главен .След това изброят графата "други " - всички епизодични роля и най- накрая слагат тези с специално участие -бащата на момчето , Ким Ганг Ук - партньора и мъжът на Те Джу  и има още един, който не съм го включила,понеже още го няма в asianwiki, актьорът Lee Eol (персонаж с името Чанг Хьон Гу/장현구 )

Link to post
Share on other sites

За подсказка, гледам ролите в assianwiki, ... та там има още няколко поддържащи актьора, без снимки,  лично за  Kim Jo-Han  не се сещам, кой беше.

В авистаз подреждането не съм следила, но и там ще погледна - този Lee Eol не го знам.

Подсказката със заглавието и сентенцията  "кой наблюдава за наблюдателите"  в нашия случай не помагат за разкриване на убиеца, само стесняват кръга заподозрени - овластените и информирани полицаи.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, pencheva_sz said:

За подсказка, гледам ролите в assianwiki, ... та там има още няколко поддържащи актьора, без снимки,  лично за  Kim Jo-Han  не се сещам, кой беше.

В авистаз подреждането не съм следила, но и там ще погледна - този Lee Eol не го знам.

Подсказката със заглавието и сентенцията  "кой наблюдава за наблюдателите"  в нашия случай не помагат за разкриване на убиеца, само стесняват кръга заподозрени - овластените и информирани полицаи.

Извинявай , за Asianwiki ти говорех , нещо се разсеях като пишех :D. Kim Jo Han и аз не се сещам кой беше , а и като го потърсих с надеждата  фен да е направил някаква дискусия с снимка и името на неговия персонаж, нищо не ми излиза . Аз трябва да ги изгледам началните епизоди отново ,че персонажите са ми пълна каша . А този помниш ли го кой е Shin Hyun Jong и дали името му беше наистина - Min Young-Ki, понеже като ги вадех в наму изобщо го няма, а в wiki фигурира с различно име ( аз него запазих , но може и да са го написали грешно и Asianwiki да е с вярна информация )

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

По метода на изключване (не го намерих из другите артисти) а и приличаше на  вторият търговец на органи (3-ти епизод в края, началото на 4-ти, един с гола глава, стоеше зад  Kim Young-Koon при срЕщата му с Ким (търговеца на органи) и чакаха позвъняването на корумпирания прокурор Lee Dong Yoone ( който занесе куфара с пари на адвокатката), но онази кифла - lee HeoJung изпорти схемата - акцията на полицаите се провали.

Този,  гологлавият  банбдит, започна битка с младия полицай и го намушка го в корема, но защитната жилетка спаси  Kim Young-Koon.

После бандита го арестуваха.

Леле, май добре го разказах, а?:ilovethis:

   

 

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Не знам кой е наблюдателя, но ще ги стрелям , ако Дочито ми го изкарат

Off Topic

с някакво раздвояване на личността(дисоциативно разстройство на личността), де едната не помни какво прави другата.

 

Link to post
Share on other sites

@pencheva_sz :D:D Разбрах те , ще ги гледам отново тези епизоди двата .Иначе и на мен ми заприлича да намекват за личностно разстройство , особено в последния епизод от миналата седмица имаше един момент , където До Чи Гуанг изглеждаше доста неуравновесен.Аз все си мился ,че тази снимката от миналото играе важна роля, където са събрани всички на нея.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Off Topic

Прекалено често и насочващо е подозрението към До Чи Гуанг, както и възможността за раздвояване на личността.

Към зам. н-к Парк и лошия полицай също - комбината помежду им, липсата на разследване за убийството на полицая-партньор са подозрителни, но са също насочващи.

Овластен и информиран полицай е началник Йом Донг Сук, но да убива безпощадно и реже пръсти - не я виждам! А и не ли е по-млада и необвързана с миналото?

Драмата прехвърли едва средата на епизодите ,  рано е за развръзка и отговори.

 

Хресвам образа на адвокатката (също и актрисата), затова се страхувам за живота й.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...