lukreciana Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Заливът Ханалей Hanalei Bay Жанр: Драма Япония / 2018 / 97 минути Сценарист: Даиши Мацунага Режисьор: Даиши Мацунага Субтитри: Английски Участват: Yo Yoshida, Reo Sano, Nijiro Murakami ,Louis Kurihara, Gai Sato Описание: „Заливът Ханалей“ („Hanalei Bay“, Япония, 2018) e вторият игрален филм на японския режисьор Даиши Мацунага. Дебютът му „Пиета в тоалетната“ (2015) се превръща в национален хит и му носи много международни награди. Създаден по едноименния разказ на Харуки Мураками, „Заливът Ханалей“ е за огромната болка на самотна майка, загубила сина си-тийнейджър, докато кара сърф на Хаваите. В продължение на 10 години тя посещава острова, но така и не успява да превъзмогне болката от загубата. Един ден среща двама млади сърфисти на годините на сина й… ТРЕЙЛЪР Връзка с официален сайт Трябва да го има на български,защото е участник в https://trud.bg/най-доброто-от-света-на-киното-по-време/ Видео Онлайн с английски субтитри Руски онлайн 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cucyta Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Тези фестивални филми трудно се откриват на български в пространството. А беше вълнуващ. Започна със смърт, но завърши с тържество на живота. Разплака ме, разсмя ме. И остави в мен едно умиротворително чувство. И разбира се бях особено развълнувана да се срещна с режисьора Дайши Мацунага след прожекцията. 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 18, 2019 Share Posted April 18, 2019 Беше прекрасен! Един от най-добрите филми на София филм фест. Хубаво е, че го бяха включили в официалната селекция. Режисьорът много ме изненада, понеже изобщо не си прилича на живо със снимките, които бях виждала. Напомня на вокала на Александрос. Беше разговорлив и каза доста неща в интервюто, което даде за нашето предаване. За момента, ето статия, посветена на филма. Дано да излезе в мрежата за сваляне! Ще го преведем! Добавям линк към дебютната лента на Мацунага - Пиета в тоалетната. И двете продукции заслужават внимание. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted January 3 Share Posted January 3 Сборникът с разкази, в който присъства и Заливът Ханалей, е преведен на български! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Снежана Posted January 4 Share Posted January 4 On 1/3/2023 at 9:34 AM, ukio said: Сборникът с разкази, в който присъства и Заливът Ханалей, е преведен на български! Наскоро останах изненадана колко много японски заглавия са излезли на български. Обаче се разочаровах, че всяка книга, която отгърнах, беше превод от инглиш. Не може да няма добри преводачи от японски! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted January 4 Share Posted January 4 Другата японска на Колибри е от японски. Има преводачи, но е по-евтино на издателствата през английски. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ками Posted January 4 Share Posted January 4 (edited) @СнежанаСпециално за Мураками, някъде бях чела коментар на издателството, че той сам превеждал книгите си на английски и затова нищо не се губело от превода им от английски. Но за неговите книги винаги имат консултант японист. Edited January 4 by Ками 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted January 4 Share Posted January 4 Не знам, дали всички преводи са по този начин. Помня, че хората не бяха много доволни от преводите на първите му романи. Аз препоръчвам да гредате Заливът Ханалей. Една от най-добрите екранизации по негов разказ. Хубаво ще е, ако се преведе. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts