Jump to content

Recommended Posts

DyOJOO-U0AEpNlz

 

Off Topic

Haechi-2

 

DxfU9Y0V4AAPg34.jpg

 

 

Haechi (해치 /)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Haechi

Период на излъчване: 11 февруари 2019 – 2 април 2019 г.

Време на излъчване: Понеделник - Вторник 22:00

Жанр: Исторически

Канал: SBS

Епизоди: 32

Режисьор: Lee Yong Seok (The Village: Achiara's Secre, The Great Seer, Wife Returns, Il Ji-Mae: The Phantom Thief)

Сценарист: Kim Yi Young (Hwajung, Horse Doctor, Dong Yi, Lee San, Wind of the Palace )

Субтитри: Английски

          

Участват:

Jung Il Woo като Lee Geum

Kwon Yul като Park Moon Soo

Go Ah Ra като Yeo Ji

Park Hoon като Dal Moon

Lee Kyung Young като Min Jin Hun

Kim Kap Soo като King Sookjong

Han Sang Jin като Wi Byung Joo

Jung Moon Sung като Lee Tan

Lee Pil Mo като Han Jung Seok

 

Резюме: Разположен по време на династия Чосон, сериалът следва трима души от различни сфери на живота, които се събрат, за да помогнат на принц И Гъм (Jung Il Woo) да претендира за трона и да реформира Saheonbu…

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Гледате ли го? Започва обнадеждаващо. Сценарият все едно е на Александър Дюма-баща, а най-забавното е, че в началото има текст, че историята е базирана на действителни лица и събития.

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Matrim,  чудех се, дали да го почвам,  или да  чакам да се посъберат серии, но ми пусна мухата.Нещо, обаче объркан ми беше първи епизод(30 минутен), Нашият принц, доколкото вдявам  е бъдещият крал  Yeongjo ?

Link to comment
Share on other sites

Има нещо такова. Аз чак в 4-ти епизод успях да оправя принцовете. Ил У е бъдещия Йонгджо. Този, когото убиха е по-малкия му брат, а аз си мислех, че е престолонаследника. Накрая се появи истинският престолонаследник и наредих пъзела. Ил У, когото харесвам, засега не си дава зор. 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Правилно съм вдянала за Йонгджо. Благодарение на  стажа с  историческите сериали и  попрочетеното по  история, не гледам съвсем, като теле в железница. За човек, незапознат, първи епизод( имам предвид тяхната 30 мин .номерация) ще е пълна чуденка кой за какво се бори, кой е , че и политическите фракции.

Колкото до престолонаследника, кралят нали възстанови предците на най- големия(гадняра) и му даде път, та за малкия-очаквано, но не съм докарала до там.

П.П. Точно ала Александър-Дюма.Доволна след втори епизод.

Интересно ми е и заглавието -"Нaechi" , като на ония  лъвоподобни създания

 

 

Link to comment
Share on other sites

О, и аз мислех, че гадняра е големият син, но не - той е някакъв племенник на краля, който е фаворит на нороните, затова възстановиха правата на баба му. Толкова филмове за Йонгджо сме изгледали (Тайната врата, Войнът Пек Тон Су, Донг И, Живот за любов, Гневът на краля, Тронът, Джакпот...) и за този принц не бях чувала. Предполагам, че ще задълбаят в политическите борби, които са факт и бъркотията да стане пълна. Дано наблегнат на приключенските моменти. :)

 

 

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ето едно   кратко обяснение на случващото се на руски

Off Topic
 

, №1607881

1-2. Было у короля Сукчона три сына - Ен Юн, Ен Рен и Ен Нин! Так что, не волнуйтесь, самым удачливым всегда становится третий сын! Ен Рена скоро не станет, Ен Юн болен и не может иметь детей, править будет всего четыре года (король Кенджон), а после него уже наступит эра Ен Нина, короля Енджо и одного из самых лучших королей Чосона! Но до трона добраться сложно именно из-за грызущихся партий при дворе, южной и западной, которая разделилась на Норон и Сорон, разницы между ними нет абсолютно никакой, плевать они хотели на народ и страну, эта битва бесконечна, за власть и влияние, за "хлебные" места возле короля и трона, король Сукчон стар и уже насмотрелся на все их закидоны, давно понял, что бороться бессмысленно, если только они сами себя не уничтожат! Из-за распрей и интриг он потерял королеву Инхен, казнил Чан Хи Бин, борьба между женщинами во дворце тоже была не хилой, за каждой из супруг стоял кто-то из партийцев, каждая партия двигала к статусу королевы "свою", партийную наложницу или супругу, выбранную в гареме, как призовую лошадь! В конце концов, чтобы прекратить интриги и не подвергать детей и королеву опасности, он в 1701 году издал закон, что супруга не может стать королевой, если королева умерла, то на ее место выбиралась девушка из благородной семьи и сразу получала этот статус!

 

Смысл в борьбе отпал, но зато появился новый - кто станет новым королем, кто из сыновей и чья мать будет Королевой-матерью! Но с партиями бороться было тяжело, все коррумпированы, связи, заговоры, построение планов насчет наследника!

 

Тайные инспектора появились еще при Сукчоне, они незаметно отслеживали всех, кто копошился в "тени" и строил козни, у кого рыло в пуху, любой житель страны мог пожаловаться такому инспектору, как королю на несправедливость! И прозвище "хэчи" народ дал им не просто так, а в надежде, что будет наведен порядок! Но дракон справедливости Хэчи мог отличить добро от зла, не ошибался, в отличие от человека, подверженного эмоциям и чувствам! Даже те, кто служит справедливости, может использовать свое положение в личных целях, слаб человек! Настоящего Хэчи ничем не подкупить, дракону не страшны людские страсти! А меч правосудия в чужих руках может стать орудием борьбы за власть!

 

Ен Нин - сын Чхве Сук Бин, простолюдинки, которую король Сукчон любил до конца своей жизни, но не мог в открытую выражать свои чувства к ней! Так что этот принц скромен, знает свое место и считается полукровкой, потому что мать из народа! Но в очереди на трон он - последний! Даже если старших братьев не станет, вперед полезут всякие там принцы Миль Пуны, потому что племянники короля и с хорошей родословной! В фильме есть неувязочка, король Сукчон не называл наследника при жизни, когда умирал, назвал наследником Ен Нина, но в отсутствие писаря, слова так и повисли в воздухе! Поэтому следующим королем стал Ен Юн! Ненадолго!

 

Нам же предстоит наблюдать за тем, как к власти придет "народный" король и как он справится с партийцами!

 

В описанието може да се добави, че сериалът се нарича  така, базирайки се  на митологичното животно -хечи,  способно да разпознава добро и зло и  явяващо се  защитник на правосъдието.

 

 

 • Thanks 1
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Харесаха ми четирите(осемте) епизода.Нов прочит на толкова пъти разглеждания владетел- защо не! Пък и Ил У си е на ниво.Ботоксът му е позаличил някои мимики, но пък очите му компенсират.Самоирония, болка, копнеж-  успя да ги покаже. И другите актьори са подбрани идеално.Дори Го А Ра, която много не харесват, тук е съвсем на място.Хубаво, че не са сложили  някоя вървяща  хубавица анорексичка или певачка..

Всъщност, тоя, новопоявилият се принц, дето ще властва четири години е  Gyeongjong  ,  синът на любимката ми  Чанг Окчонг  от едноименната драма.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Лавандула, много ясно и полезно обяснение с една поправка. Йонин не е третият принц, а вторият. Той е синът на Донг И , която не само, че е била от простолюдието, но и от най-ниските му прослойки и длъжността й в двореца била да носи вода и да пере. В "Джакпот"  представиха малко своеволно нещата - мъжът й я проигра на зарове, спечели я кралят (Господи, какъв крал беше Че Мин Су! Знам, че и ти го харесваш :) ) И Гъм, принц Йонин е второто дете на Донг И, а първото умира като бебе. Пак в "Джакпот това бебе, принц Йонгсу, оживява по фантастичен начин и според сценаристите става създателят на онзи всемогъщ инспекторат, който имал право да разследва за корупция и злоупотреби чиновници от всички нива, в това число и членове на кралското семейство, т. н. Хечи, защитниците на справедливостта. 

Третият принц е И Хуон, принц Йонрьонг. Той умира много млад, на 20 години, бил любимото дете на Сукджонг, който не могъл да преживее загубата му, разболял се тежко и и след по-малко от година умрял. Престолът заел И Юн, принц Хуисо, синът на Ок Хебин. Има разни спекулации свързани с ранната му смърт, в които е намесен Йонин. 

Го А Ра е истинско откритие за тази роля.

 • Like 2
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Чудесно върви - динамичен стегнат разказ, който въпреки познатите факти си е абсолютно непредвидим. Успешен опит да измъкнат историческия сюжет от познатата телевизионна схема и да въздейства по-кинаматографично. Ил У носи някаква аристократичност и във визията и в маниерите си - изглежда като истински принц, а мъжкараната Ара е просто чудесна за ролята си и съвсем не е еднообразна. Изобщо, актьорите са супер! Кралят Кьонгджонг също е интересен типаж - болен, затлъстяващ, плах и комплексиран, притиснат в ъгъла от партийните интриганти, но умен и с искрено желание да служи на народа си. Той успява да превъзмогне естествената ненавист към сина на жената, погубила майка му.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Четох че вчера на 07.03.2019 по време на снимките  актрисата Go Ara се е наранила сериозно и е в болница:(

Link to comment
Share on other sites

:)

На 6.03.2019 г. at 21:52, Matrim написа:

а мъжкараната Ара е просто чудесна за ролята си и съвсем не е еднообразна.

 

Преди 9 часа, zygi123 написа:

Четох че вчера на 07.03.2019 по време на снимките  актрисата Go Ara се е наранила сериозно и е в болница

Урочасахте я.:huh::cry:

Link to comment
Share on other sites

Млъквам! И в двата филма, които гледам артистите се изпотрошиха. Нам Гил във The Fiery Priest след счупената ръка, е счупил ребра. Сега Ара. Каскадьори няма ли?

Link to comment
Share on other sites

Преди 1 час, Matrim написа:

Млъквам! И в двата филма, които гледам артистите се изпотрошиха. Нам Гил във The Fiery Priest след счупената ръка, е счупил ребра. Сега Ара. Каскадьори няма ли?

 

Паднала е по горите и май е със скъсани връзки. Ако е вярно, бая има да почакаме, или ще я заменят.

Тъкмо стана супер интересно и ...греда.

Link to comment
Share on other sites

Много му се радвам на тоя сериал- 14 епизода до тук, на ниво.Отдавна не бях гледала нещо историческо, направено така добре и не бозаво.Държи в напрежение всяка секунда и наистина  с прекрасни актьори.

И да добавя.Мисля, че епизодите - едночасови са 24. Излезли са 14 от24.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Здравейте. В Ависта ги има всичките епизоди, но субтитри на английски. Дали някъде има превод на български? Благодаря предварително.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...