Jump to content

Recommended Posts

p180529_d_v7_aa.jpg


Ji jie hao / 集結號

Сигнал за сбор flagbg.gif

resizedfaeja.jpg

Оценка в IMDB: 7,5


Официален сайт


 


 


Режисьор: Фън Сяоган
Актьори: Джан Хан Ю, Дън Чао, Юан Уън Кан, Тан Ян, Ляо Фан, Ху Дзюн и др.
Жанр: Екшън, Военен, Драма, Биографичен
Държава: Китай
Език: Мандарин
Продължителност: 125 мин.
Субтитри: благодарение на Fastuka и Диди Златева

 

 


 


Сюжет:

 По време на Освободителна война в Китай през 1948 г. капитан Гу пропуска сигнала за сбор и не успява да изтегли войниците си навреме. Всичките 46 мъже в неговата рота загиват, с изключение на него. Когато излиза от болницата, той е разжалван и никой не вярва на историята му. Чувството за вина кара реабилитирания в крайна сметка Гу Дзъди да се върне на мястото на битката, за да намери изгубените си другари...

Борбата на две политически сили за надмощие в Китай. Китайският Гуоминдан (Националистическата партия) и Комунистическата партия поделят цялата страна на фронта. Историята на един капитан, който изгубва ротата си във войната и преобръща света, за да намери тленните й останки. Филм за човека и неговото достойнство, които завоюват своята малка победа над военновременния хаос.

 


 

 

 

 

 
800pxassembly3.th.jpg 800pxassembly11.th.jpg assembly10.th.jpg 800pxassembly01.th.jpg

 

  

Лично мнение:


Това е един от най-добрите военни филми, които съм гледал. Лентата условно може да се раздели на 2 части - първата е наситена с невроятно реализирани боеве (спокойно си съперничи в тази част с филми като "Спасяването на редник Раян" и " Taegukgi"), а втората част е чиста драма, която едва ли ще остави някой равнодушен. Горещо се препоръчва!
 


Изтегли филма от тук или оттук


Link to post
Share on other sites

На мен филма много ми хареса. Много добре показва историята или по скоро много добре я разказва. Напомня ми на Letters From Iwo Jima, за който знам че има японска и американска версия. Гледал съм само японската.

Link to post
Share on other sites

19 награди и 9 номинации, включително за най-добър филм, режисьор, актьор, кинематография, музика и т.н. Има ли смисъл да си говорим повече? B)

Link to post
Share on other sites

Рейтингът в imdb е нисък за толкова силен филм.

 

В началото се чудех, защо започва по този начин. Чак накрая разбрах, че това е била основната връзка с така чакания сигнал от войниците. Много ценен кадър.

 

За втори път гледам Zhang Hanyu и Deng Chao в съвместна продукция. И двамата са изключително изразителни актьори, които могат да придадат дълбочина и завършеност на всеки свой образ. Като прибавим и Wang Baoqiang, който също им партнираше в The Equation of Love & Death, кастът става пълен. От режисьора Feng Xiaogang може да се очаква всичко. Той доказа, че умее да прави, както приключенски истории с комедиен привкус, така и сериозни, качествени филми, а дори и нетрадиционни версии на класически произведения.

Link to post
Share on other sites

Интересен филм - много екшън, драма и напрежение. Но на война като на война!

Аз лично изобщо не обичам да гледам филми с много кръв (а в този специално имаше доста), но не съжалявам защото си заслужаваше.

 

Някои от сцените бяха направени прекалено натуралистично ...

още ги сънувам тия откъснати крайници :blink:

 

Link to post
Share on other sites

Някои от сцените бяха направени прекалено натуралистично ...

Ясно, не си гледала корейския Brotherhood of War. Там има доста повече натурални сцени. :D

Link to post
Share on other sites

У дома много харесахме филма. Може би е един от най-добрите, които съм гледала в стил "Спасяването на редник Райан". Лентата е разделена на две части, които силно се различават. Първата е за войната, почти цял час кървища и зрелища, перфектни батални сцени, та чак да ти втръсне, а може би това е целта. Втората част е истинската драма. История за войнишката чест и достойнство, за безименния подвиг, защото един войник май само това си има. Може би ако режисьорът беше решил да заснеме само военна драма, филмът щеше да е също много добър. Гледайте го, няма да съжалявате.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...