Jump to content

Recommended Posts

DuGoGg6WoAEHHmm.jpg

 

Off Topic

 

The-Crowned-Clown-Poster1.jpgThe-Crowned-Clown-Poster7.jpg

The-Crowned-Clown-Poster3.jpgThe-Crowned-Clown-Poster5.jpg

The-Crowned-Clown-Poster6.jpgThe-Crowned-Clown-Poster4.jpg

 

The Crowned Clown (왕이 된 남자)

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 7 януари 2019 – 26 февруари 2019

Време на излъчване: Понеделник - Вторник 21:30

Жанр: Драма, Исторически

Канал: tvN

Епизоди: 16

Режисьор: Kim Hee Won (Money Flower, Warm and Cozy, Dazzling Temptation)

Сценаристи: Kim Sun Deok, Shin Ha Eun

Субтитри: Английски

          

Участват:

Yeo Jin Goo като Ha Sun/ King Lee Hun

Lee Se Young като Queen Yoo So Woon

Kim Sang Kyung като Lee Kyu

Kwon Hae Hyo като Shin Chi Soo

Jang Gwang като Eunuch Jo

Jung Hye Young като Woon Sim

Jang Young Nam като king's mother

Yun Jong Seok като Jang Moo Young

Oh Ha Nee като Ae Young

Yoon Kyung Ho като Kab Soo

Seo Yoon A като Sunhwadang

Lee Kyu Han като Joo Ho Geol

 

Резюме: Сериалът е римейк на корейския филм "Masquerade (2012)", разказващ за страха на крал Гуангхе (Йо Джин Гу), който заповядва на верния си слуга да намери човек, изглеждащ точно като краля. Като такъв бива нает уличният актьор Ха Сон (Йо Джин Гу). Когато кралят бива мистериозно отровен, Ха Сон заема неговото място. Той трябва да направи всичко по силите си, за да запази страната, да избегне убийствата и да изиграе най-големия маскарад в историята… 

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Свали с български и английски субтитри :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Thanks 1
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Oooooo! :tongue: И Маскарад, и Йо Джин Гу са ми безкрайно любими :wub:  .
Надявам се славата на И Бьон Хон да не засенчи таланта на Йо Джин Гу.
@lazeto  Благодаря, че ми оправи настроението с тази тема:es:

Link to post
Share on other sites

Сигурно ще е приятен за гледане, ама как да си забраня да го сравнявам непрекъснато с оригинала-шедьовър? Що ми се струва, че Джин  Гу е още твърде млад за тази двойна роля?

 

 

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Режисьорката редува един добър-един слаб сериал, за съжаление сега е ред на слабия. По-лошата новина е, че двамата сценаристи никакви ги няма-никога не са писали нещо по-дълго от 8 серии и то с неособено добро качество. Явно са разполагали със скромен бюджет, съдейки по наетите актьори. Май повече разчитат на славата на филма, отколкото на качествата на сериала.

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

След като изгледах Production Diary-то, не очаквам слаб сериал. Даже очаквам да е по-добър от 100 Days My Prince и Grand Prince. Сравнения с филма (а и други филми) ще се правят заради заглавието. Но всъщност сериалът отива в съвсем друг посока - историческа романтична мелодрама с комични елементи. На мен актьорският състав ми хареса, също и препратките към няколко исторически филма. И дет' се вика - то не остана, скоро ще разберем кой как се чувства с този сериал.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Първите две серии ми доставиха голямо удоволствие. Прекрасен Джин Гу, увлекателно и динамично действие, красива визия, малко смях, много драма и щипка романтика. Бонус - Чанг Хьок в ролята на умиращия крал - изненадващо камео, за съжаление твърде кратко. Втори бонус - серии от почти час и половина, но пак не усетих кога свършиха. Искам още, пристрастяващо е.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Много добре започна. Определението като римейк е подвеждащо. Съвсем друга история е. И о, ужас! Не съм разпознала Чан Хьок. Направо непростимо. Наистина е увличащо, но нищо не ми се стори смешно досега. Порасналият Джин Гу вече си е истински актьор - красив и органичен, със сложната задача да играе две роли едновременно.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Джин Гу e поразителен актьор. Роден талант. Заинтригува ме с превъплъщенията си. Очаквам следващите серии единствено, за да се насладя на актьорската му игра.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Първите три и половина епизода ми вървяха малко мудно, тъй като следваха максимално близо филма и не беше в полза на сериала. Но въпреки това не е зле, и Джин Гу се старае.

Link to post
Share on other sites
На 2.01.2019 г. at 19:29, dido100 написа:

-Режисьорката редува един добър-един слаб сериал, за съжаление сега е ред на слабия. По-лошата новина е, че двамата сценаристи никакви ги няма-никога не са писали нещо по-дълго от 8 серии и то с неособено добро качество. Явно са разполагали със скромен бюджет, съдейки по наетите актьори. Май повече разчитат на славата на филма, отколкото на качествата на сериала.

Явно е бил ред на слабия сериал. Много съм разочарована. И от качествата на римейка и от Джин Гу. До един момент работи личното му очарование и това, че е освободен пред камерата (как няма да е освободен, след дългия му стаж като дете-актьор!). Не мисля, обаче, че има кой знае какъв потенциал за тази задача.  Твърде лекомислено е да се надскача с Lee Byung Hun. И след 100 години няма да го стигне. 

Сюжетът е същият като на филма, но продължавам да твърдя, че в сериала се е превърнал в съвсем друга опера. Действието е размито, на преден план излиза някаква евтина и блудкава пубертетска романтика. Кралят и кралицата непрестанно се причакват и пресрещат из кьошетата на дворцовия парк, държат се за ръце и се усмихват срамежливо. Да припомня, че Куангхе по времето визирано в сериала, вече е владетел с биография. Когато Япония нахлува в Чосон, баща му - кралят, заедно с целия двор се "спасява" в Китай, оставяйки сина си да воюва с агресорите. И той прави невъзможното - принуждава войските на японците да напуснат Чосон. Така че не би трябвало да ни го представят като голобрад юноша (той е по-възрастен от кралицата-майка), а с жена си вече са си народили дечица. Куангхе е силен крал, който провежда редица драстични реформи, които сериозно засягат интересите на върхушката. Тя отговаря подобаващо, с непрестанни интриги и многобройни покушения над живота му. Точно такъв е героят на Бьонг Хон. Казвам герой, защото за мен "принцът" и "просякът" в тази история са две страни от сложната и противоречива личност на крал Куангхе, останал в историята като жесток тиранин и като най-смелия владетел, станал жертва на любовта си към родината и своя народ. В сериала Куангхе е клиничен случай - истерик, наркоман, психопат, а клоунът е мило, добросърдечно влюбено момче. Много симпатично, но не ми е интересно. 

В края на всеки епизод е вкаран някакъв драматичен възел, който да тласне действието напред и да създава илюзия у зрителите, че нещо се случва, все пак. Ама на мен взе да ми писва и аз си изгледах филма за кой ли път, стана ми хубаво и вече мога да заспя. 

 

П.П. В пълнометражния филм Warriors of the Dawn Джин Гу отново играе ролята на Куангхе, 17 годишен младеж, който трябва да порасне за броени дни, да поеме функциите на избягалия си баща и да осъзнае, че да си крал означава да си защитник на собствения си народ. Добре се справя с ролята, но пък си партнира с Ли Чон Дже, около когото всички бледнеят :)

 

 • Like 1
 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Историческата част май не е много историческа :) Романтичната част хич не се получи, а имаше възможност :)  Никаква химия между главните, кралицата някак си ми беше суховата и без емоции.   Даже и не беше красив, и пищен,  и зрелищен сериала.Аз не обичам исторически сериали, този го изтърпях, но не е моят сериал.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...