lazeto Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Off Topic Laplace's Witch (ラプラスの魔女) Страна: Япония Също така известен като: Rapurasu no Majo По новелата на: Keigo Higashino - "Rapurasu no Majo" Премиера: 04 Май 2018 Времетраене: 115 мин. Жанр: Драма, Мистерия, Трилър Режисьор: Takashi Miike Субтитри: Английски Участват: Sho Sakurai като Shusuke Aoe Suzu Hirose като Madoka Uhara Sota Fukushi като Kento Amakasu Tao като Rei Kirimiya Masanobu Takashima като Toru Takeo Mirai Shida като Tetsu Okunishi Eriko Sato като Chisato Mizuki Rei Dan като Mina Uhara Hiroshi Tamaki като Yuji Nakaoka Lily Franky като Zentaro Uhara Etsushi Toyokawa като Saisei Amakasu Резюме: През 1814 г. известният математик Пиер-Симон Лаплас предложил мислен експеримент, по-късно наричан "демон на Лаплас". "Демонът" е хипотетично същество, способно във всеки момент от времето да възприема мястото и скоростта на всяка частица във Вселената, което автоматично и позволява да предскаже еволюцията на тази частица както в бъдещето, така и в миналото. През 2018 г. Двама души са умрели от отравяне от сероводород в горещи извори, разположени в различни региони на страната. Полицията моли професор Шуске Аое, който е геохимик, да определи дали смъртните случаи са инцидент или убийство. Той се среща с Мадока Ухара, която правилно предвижда, че ще се случи природно явление. Полицията предполага, че тя има нещо общо със случаите. Свали с английски субтитри Свали с български субтитри Свали с руски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ками Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Да, да, да. Най-накрая излязоха английски субтитри. С такова нетърпение го чаках филма, че съм си го заплюла за превод. Обожавам Сузу Хиросе и Шо Сакурай. Благодаря, Лазе за линковете, аз напразно си търсех субтитри в познати сайтове. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_lozeva Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Майстор е Миике. Такава каша забърка с тоя сценарий... Свръхестествени способности и криминална нишка. Метафизиката на сътворението и още какво ли не... Хареса ми филма, увлича. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
desini Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 И на мен като цяло ми хареса филма, макар, че го загледах заради Сота, а той имаше много малко екранно време. Това, което не разбрах е Spoiler какви са били мотивите на продуцента и актьора да участват в избиването на семейството на режисьора. Дали нещо в превода куцаше- гледах го с руски субтитри или не обясниха добре във филма, но това, че не разбрах ме издразни. Още по-безумен е мотива на самия режисьор, ама хайде приемаме, че заедно с гениалността при него върви и лудостта. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Сериозно ли му е малка ролята? Дано поне е запомняща се! Танче, добре че ти е харесал! Ревютата не бяха никак ласкави, като ги четох преди време. Що как се справи? Той рядко се появява във филми. Поне имам хубав постер от филма с тримата артисти. Ще се радвам на него, ако филмът не е толкова добър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_lozeva Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 On 12/9/2018 at 7:59 PM, desini said: Това, което не разбрах е Hide contents какви са били мотивите на продуцента и актьора да участват в избиването на семейството на режисьора. Дали нещо в превода куцаше- гледах го с руски субтитри или не обясниха добре във филма, но това, че не разбрах ме издразни. Още по-безумен е мотива на самия режисьор, ама хайде приемаме, че заедно с гениалността при него върви и лудостта. Spoiler Самият режисьор е извършил убийствата на собственото си семейство, за да има драма в живота си и да прави добри филми. Луд. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
desini Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Just now, t_lozeva said: Reveal hidden contents Самият режисьор е извършил убийствата на собственото си семейство, за да има драма в живота си и да прави добри филми. Луд. Ами не е точно така. Spoiler Бащата (режисьора) е поръчителя на убийството, но физическия убиец е актьора. Нали казаха, че по време на инцидента със семейството му режисьора е снимал филм, заедно с продуцента на някакъв остров и е имал алиби. Явно е наел актьора да извърши убийството, но не се разбра за пари ли, за роли ли. А и Кенто нямаше да убие продуцента и актьора ако нямаха общо с убийствата на сестра му и майка му. Режисьора ясно си е луд - да избие семейството си за да има достатъчно драматичен сценарий, по който да направи филм с продуцента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makir123456 Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Доста добър филм. Ако сте фен на Араши не е за пропускане. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кева Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Учудващо, но тук няма следа от оливане и гротеска, но от друга страна сценария е писан от сценариста на Ikigami. Заради сценариста и режисьора очаквах повече, което не означава, че не ми хареса, но определено не ме вдъхнови. Не провокира мисълта ми и отново не спорех със случващото се. Аз ли му свикнах на Мийке или просто целта му е била друга ? Според мен, филма не е слаб, хората вътре също бяха перфектни и не се е получило лошо.Май думи като :нормално, обикновено и добро го описват най-добре. Off Topic Има си причина режисьора да не се прави на сценарист. Бащата със сигурност е бил далеч от нормалното. Гениалността му е плод на бълнуванията на критиката, но повечето му филми са касов провал. Този човечец, решава, че семейството му е провал и не е достойно за него, затова решава да си създаде ново. Сам си го казва : това, което никой не помни не е истина, така че написаното от него ще е единственото, което съществува. Аз доколкото разбрах, той е физическият убиец, а актьора му е служил за прикритие. Чудно ми е как ще ми подейства при втори прочит - без да имам завишени очаквания ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts