Jump to content

Someone's Xylophone (2017)


Recommended Posts

someones-xylophone.jpg?w=725&h=1024

 

Someone's Xylophone (だれかの木琴)

Страна: Япония

Също така известен като: Dareka no Mokkin

По новелата на: Areno Inoue - "Dareka no Mokkin"

Премиера: 10 Септември 2017

Времетраене: 112 мин.

Жанр: Драма

Режисьор: Yoichi Higashi

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Takako Tokiwa като Sayoko

Sosuke Ikematsu като Kaito

Aimi Satsukawa като Kaito’s girlfriend

Masanobu Katsumura като Sayoko's husband

 

Резюме: Sayoko (Takako Tokiwa) е обикновена домакиня, женена за (Masanobu Katsumura), отглеждащи дъщеря. Но премествайки се в предградията тя среща новият си стилист Kaito (Sosuke Ikematsu). Доволна от неговата работа тя му изпраща благодарствено писмо започвайки изненадваща кореспонденция. Но до какво ще доведе това?

 

 

Свали с английски субтитри :click:    

Link to comment
Share on other sites

Много симпатичен филм. Малко странен, малко луд, но необяснимо привлекателен и на моменти забавен, дори навеждащ към размисъл  по темите за самотата и човешките взаимоотношения.

Ако трябва да използвам една дума, за да определя този филм, ще го нарека необикновен. Не точно странен, а необикновен. Това е заглавие, в което ни се струва, че знаем, какво ще се случи, но всъщност оставаме изненадани от стъпките на героите. 

 

Off Topic

 

 

Link to comment
Share on other sites

Интересно как имаме противоположно мнение за един и същи филм, ukio.

Нищо забавно не усетих във филма, толкова много самота на едно място бяха събрали, че чак се потресох.

Самотна домакиня, самотният и мъж и всъщност една самотна семейна японска единица, която ни представиха за пореден път за огромно съжаление.

В подредения японски свят понякога толкова много липсва живеца, че чак е плашещо, а тоя път съвсем го затриха.

Кое беше забавното не знам, главната героиня преследваше доста обсебващо и лудо фризьора си, че чак дъщеря и прозря какво става,

Off Topic

върхът за мен беше седенето в къщи на дивана със съпруга и размяната на съобщения вместо разговор след огромния скандал, който се разрази и обвиненията за стореното от нея. Ами няма как да си затвориш очите за подобно нещо. Съпругът мисля вече беше достатъчно наясно с нейната мания, с нейната отчужденост и липса на внимание към детето им, но някак го прие за част от нещата, което пък съвсем ме жегна.

Да, накрая тя спря да притиска фризьора си със срещи и имейли, а той се оказа кадърно момче, което има мечти и продължи напред, но какво от това. Факт е, че той се оказа нейната мишена, нещо в нейните самотни фантазии, с което си удовлетворяваше нуждата от внимание, нуждата да я забележат и видят.

Това японско идеализиране на нещата, всичко да е толкова съвършено и идеално по отношение на твоя образ спрямо другите, а в случая в семейството понякога толкова се "изкривява", че става нещо много страшно, идеалната домакиня, която се е изолирала напълно от детето, от мъжа си и просто присъства тялом в къщи, но с "идеалната" представа за себе си.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Да, така е. Приемам напълно твоите разсъждения. Моите в спейлера съвсем изчезнаха и ще трябва да ги пиша наново. Изтриха се, докато ги пусна. Но останах доволна от това, че тук не се стигна до крайности, каквито ситуацията предполагаше. Това си беше сериозна мания и не се знаеше, как ще реагира всеки един от героите при разкриването й. Историята можеше да поеме по съвсем друга посока, а на мен ми се стори по-леко поднесена с тези светли тонове. Иначе много точно извеждаш големия проблем на японското общество. Идеалните им представи понякота се разбиват на пух и прах, когато човек реши да направи нещо ново и различно, да излезе от установените рамки.

Link to comment
Share on other sites

Те техните идеални представи са гигантски и всеки може да даде фира в борбата за идеалност. ;)

Да ти кажа почти не намирам разлика между образа на домакинята и момчето с 3 мм подстрижка и двамата бяха в една категория.

Разминаха се леко нещата, защото мъжът и искаше да я "спаси" и до тук се изчерпа нотката на състрадателност, явно доста неща са им липсвали във времето, за да се докарат до това положение на незабелязване и невиждане.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...