lazeto Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Off Topic This Is Not What I Expected (喜欢你) Страна: Китай Също така известен като: Xi Huan Ni По новелата на: Lan Bai Se – „Finally I Get You“ Премиера: 28 Април 2017 Времетраене: 106 мин. Жанр: Храна, Комедия, Романс Режисьор: Derek Hui Субтитри: Английски; Български Участват: Takeshi Kaneshiro като Lu Jin Zhou Dongyu като Gu Sheng Nan Sun Yizhou като Xiao Meng Xi Mengyao като Xu Zhao Di Tony Yang като Cheng Zi Qian Резюме: 29-годишната Гу Шън Нан работи като готвач в ресторант на хотел и тайно се среща с главният мениджър на хотела. Но след като финансовата криза удря хотела, това се превръща в истинска лична катастрофа за нея: не само, че е зарязана, но и губи позицията си. В тези трудни времена съдбата я среща с красивия и арогантен нов изпълнителен директор Лу Дзин, чийто стремеж към съвършенство е съчетан само с вкуса му към изисканата кухня. Сега тези горчиви съперници се оказват събрани в кухнята в тази романтична комедия, вдъхновена от забавления и вкусове, за да създаде съвършеното ястие, наречено любов… Награди: 2nd Golden Screen Awards - Best Co-Production Film (This Is Not What I Expected), Best Actor (Takeshi Kaneshiro). 14th Guangzhou Student Film Festival - Most Popular Actress (Zhou Dongyu). Свали с английски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Свали на БГ Онлайн с 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Определено не беше каквото очаквах. Макар че си покри всички възможни клишета за жанра на 160%, реално погледнато. На места се хилих с глас, на финала се хилих доволно. Абе, има хилеж. Чичко Такеши поостарял, но още го бива. Мацето е фурия. Хареса ми. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Очаквах да е една идея по - -сериозно, но... тези двамата простоoo - с глас съм се смяла Главната не я долюбвам особено, ама тука такъв шантав образ вади, че шапка и свалям . Е и господин перфекционист не остава по - назад А освен забавлението има и бонус - научаваш се да правиш перфектните полуготови спагети На който му е допаднал шантавия образ на главната може да я гледа и в A Nail Clipper Romance (2017) - почти същата шматка е и там 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitket Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Не очаквах от Такешито така да ме разсмее, от главната - да, но от него не. Майстор си е и туйто. Не остарявай, човече! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cucyta Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Точно 17 минути изгледах, но вече съм зарибена. Окончателното решение-после. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cucyta Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 (edited) Беше много мило, романтично изживяване. Филм за самотата, която не осъзнаваш дори. За пълнотата на живота, чийто символ сe явява храната. За любовта, която е въпреки и именно защото това е човека, който те кара да чувстваш, който те дарява със спокойствие и в същото време внася елемент на неочакваност и изненада в иначе еднообразното и подредено ежедневие. PS: Нямаше нито една целувка, но това по никакъв начин не ми попречи да се почувствам потънала в розови облаци. Edited April 24, 2018 by cucyta 1 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katshi Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Изгледах го вчера и беше свежа изненада. По начало знам, че храната си е най-важното нещо в живота на азиатеца, и в частност китайците не ме изненадаха с почестите, които отделиха на храната. Наистина добри сравнения и метафори имаше за абстрактните неща от живота. Изненадата дойде от факта,че като китайска комедия очаквах актьорите неистово да се превземат, но всъщност такива излишни превземки напълно липсваха, и двамата си влязоха в ролите на чудати и различни личности, но съвсем в границите на нормалното. Всъщност бяха просто хора, самотни и неразбрани от останалия свят. Въпреки различния ми начин на живот си приличаха, всеки със своите странности, и затова си паснаха накрая. Имах страшно любим момент от филма и той е моментът с въображаемия дъжд. Като цяло останах много приятно очарована от филмчето. И за мен не беше толкова несериозно, колкото за останалите зрители. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted August 10, 2018 Share Posted August 10, 2018 Това беше най-свежата китайска романтична комедия, която съм гледала, след Русалката. Добре, че нямаше целувка, която щеше де бъде най-голямото клише. Всъщност, историята наистина е много позната, но начинът, по който е разработена и представена точно от тези артисти, е феноменален. Не съм си представяла Такешко в подобен образ, но той го изигра със стил и финес, каквито не съм вярвала, че притежава в тази сфера, а на финала дори се подмлади, смея да твърдя. Донгю ми е любимка още от дебюта си в Глоговото дърво на Имоу. Страхотна е! Да кажа и за ефектите, които китайците използват на поразия напоследък, за да правят още по-големи поразии с филмите си. Обаче тук всичко беше премерено и на място. Ефектите пдсилваха въображаемата сцена и я направиха магическа. Повече филми за Такеши! Много отдавна не бях го гледала и явно ми е записвал. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кева Posted August 11, 2018 Share Posted August 11, 2018 100 % не е моя филм, но явно батко Такеши така ми е за липсвал, че го изгледах почти с кеф . Сигурна съм, че ще забравя почти всичко в този филм, освен физиономията на Такешката след кошера с пчели . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asha Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 Не виждам да е качен онлайн. Ще му направя такава опция за гледане. --------- Речено - сторено. плейлистата във vbox7 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vivivan Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Филмчето беше добро, а сега ще чакаме и сериал. Актрисата за сериала е готина и има вид за шантава.... но Такеши ще липсва 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fractal Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Кой каквото и да очаква, няма да познае, не случайно има награда за копродукция, филма е много не-китайски на вид, може да бъде сравняван с английски филм като Хотел Мариголд, и не би падал по-долу, разбира се, също е по новела, така че разказа и диалозите са много директни и стегнати, определено няма нищо случайно в това което се казва и това което се случва, и успява да те накара да се замислиш над много неща, докато не отклоняваш вниманието си от непрестанните комедийни моменти, в никой момент няма да познаете какво следва. Целувка добре че няма, и как иначе, при положение че храненето е толкова интимен момент, какво остава за друго.Филма нищо не губи от това, повече е оставено на въображението, изгревите, залезите и множество романтични и комични моменти които препускат и се сливат. Силно препоръчвам. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asha Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 още една опция онлайн: 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts