Jump to content

Recommended Posts

This-is-not-what-I-expected-Movie-Poster.jpg

Off Topic

MV5BZDc1MDhjMmYtZDkxMi00ZGYxLTg3OTctYTU3thisisnotdog.jpg?w=600

145056-78798122_1000x1000.jpgMV5BOTE5MzYzNGMtMGM0OC00Mjg4LTg1NDctMTZl

 

This Is Not What I Expected (喜欢你)

Страна: Китай

Също така известен като: Xi Huan Ni

По новелата на: Lan Bai Se – „Finally I Get You“

Премиера: 28 Април 2017

Времетраене: 106 мин.

Жанр: Храна, Комедия, Романс

Режисьор: Derek Hui

Субтитри: Английски; Български

:imdb:

 

Участват:

Takeshi Kaneshiro като Lu Jin

Zhou Dongyu като Gu Sheng Nan

Sun Yizhou като Xiao Meng

Xi Mengyao като Xu Zhao Di

Tony Yang като Cheng Zi Qian

 

Резюме: 29-годишната Гу Шън Нан работи като готвач в ресторант на хотел и тайно се среща с главният мениджър на хотела. Но след като финансовата криза удря хотела, това се превръща в истинска лична катастрофа за нея: не само, че е зарязана, но и губи позицията си. В тези трудни времена съдбата я среща с красивия и арогантен нов изпълнителен директор Лу Дзин, чийто стремеж към съвършенство е съчетан само с вкуса му към изисканата кухня. Сега тези горчиви съперници се оказват събрани в кухнята в тази романтична комедия, вдъхновена от забавления и вкусове, за да създаде съвършеното ястие, наречено любов…

 

Награди: 2nd Golden Screen Awards - Best Co-Production Film (This Is Not What I Expected), Best Actor (Takeshi Kaneshiro).

14th Guangzhou Student Film Festival - Most Popular Actress (Zhou Dongyu).

 

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Свали на БГ :click:  :click:

 

Онлайн с :subs: :click:  :click:

 :essub:

 • Like 4
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Определено не беше каквото очаквах. :D Макар че си покри всички възможни клишета за жанра на 160%, реално погледнато.

 

На места се хилих с глас, на финала се хилих доволно. Абе, има хилеж.

Чичко Такеши поостарял, но още го бива. Мацето е фурия.

Хареса ми.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Очаквах да е една идея по - -сериозно, но... тези двамата простоoo  - с глас съм се смяла  :D  Главната не я долюбвам особено, ама тука такъв шантав образ вади, че шапка и свалям . Е и господин перфекционист не остава по - назад :) А освен забавлението има и бонус - научаваш се да правиш перфектните полуготови спагети :D 

 

На който му е допаднал шантавия образ на главната може да я гледа и в A Nail Clipper Romance (2017) - почти същата шматка е и там :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Не очаквах от Такешито така да ме разсмее, от главната - да, но от него не. Майстор си е и туйто. Не остарявай, човече!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Беше много мило, романтично изживяване. :wub: Филм за самотата, която не осъзнаваш дори. За пълнотата на живота, чийто символ сe явява храната. За любовта, която е въпреки и именно защото това е човека, който те кара да чувстваш, който те дарява със спокойствие и в същото време внася елемент на неочакваност и изненада в иначе еднообразното и подредено ежедневие.

PS: Нямаше нито една целувка, но това по никакъв начин не ми попречи да се почувствам потънала в розови облаци.:D

Edited by cucyta
 • Like 1
 • Haha 1
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Изгледах го вчера и беше свежа изненада.

По начало знам, че храната си е най-важното нещо в живота на азиатеца, и в частност китайците не ме изненадаха с почестите, които отделиха на храната. Наистина добри сравнения и метафори имаше за абстрактните неща от живота.

Изненадата дойде от факта,че като китайска комедия очаквах актьорите неистово да се превземат, но всъщност такива излишни превземки напълно липсваха, и двамата си влязоха в ролите на чудати и различни личности, но съвсем в границите на нормалното. Всъщност бяха просто хора, самотни и неразбрани от останалия свят. Въпреки различния ми начин на живот си приличаха, всеки със своите странности, и затова си паснаха накрая.

Имах страшно любим момент от филма и той е моментът с въображаемия дъжд. Като цяло останах много приятно очарована от филмчето. И за мен не беше толкова несериозно, колкото за останалите зрители.

 

 • Like 3
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Това беше най-свежата китайска  романтична комедия, която съм гледала, след Русалката. Добре, че нямаше целувка, която щеше де бъде най-голямото клише. Всъщност, историята наистина е много позната, но начинът, по който е разработена и представена точно от тези артисти, е феноменален. Не съм си представяла Такешко в подобен образ, но той го изигра със стил и финес, каквито не съм вярвала, че притежава в тази сфера, а на финала дори се подмлади, смея да твърдя. Донгю ми е любимка още от дебюта си в Глоговото  дърво на Имоу. Страхотна е! Да кажа и за ефектите, които китайците използват на поразия напоследък, за да правят още по-големи поразии с филмите си. Обаче тук всичко беше премерено и на място. Ефектите пдсилваха въображаемата сцена и я направиха магическа.

Повече филми за Такеши! Много отдавна не бях го гледала и явно ми е записвал.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

100 % не е моя филм, но явно батко Такеши така ми е за липсвал, че го изгледах почти с кеф :D . Сигурна съм, че  ще забравя почти всичко в този филм, освен физиономията на Такешката след кошера с пчели :lol2:.

 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Кой каквото и да очаква, няма да познае, не случайно има награда за копродукция, филма е много не-китайски на вид, може да бъде сравняван с английски филм като Хотел Мариголд, и не би падал по-долу, разбира се, също е по новела, така че разказа и диалозите са много директни и стегнати, определено няма нищо случайно в това което се казва и това което се случва, и успява да те накара да се замислиш над много неща, докато не отклоняваш вниманието си от непрестанните комедийни моменти, в никой момент няма да познаете какво следва.

Целувка добре че няма, и как иначе, при положение че храненето е толкова интимен момент, какво остава за друго.Филма нищо не губи от това, повече е оставено на въображението, изгревите, залезите и множество романтични и комични моменти които препускат и се сливат.

Силно препоръчвам.

 

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...