blacky80 Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 You Are My Sunshine / Neoneun Nae Unmyeong Година: 2005 Оператор: Park Jin Pyo Жанр: Драма / Мелодрама / Романс Времетраене: 123 минути IMDB УЧАСТВАТ: Hwang Jeong Min Jeon Do Yeon Na Moon Hee НАГРАДИ: 26th Blue Dragon Awards Winner - Best Director (Park Jin Pyo) Winner - Best Actor (Hwang Jun Min) Winner - Best Couple (Jeon Do Yeon and Hwang Jun Min) РЕЗЮМЕ: Базиран на истинска история. Обикновеният и леко застаряващ ерген от провинцията Suk Jung се влюбва от раз в красивата Eun Ha, въпреки че разбира как понякога си изкарва прехраната със “специални услуги”. Първоначално тя не показва сериозен интерес към него, но постепенноq поласкана от неговото внимание, искреност и любов, тя се влюбва истински в него. Но точно когато започват да живеят щастливо като мъж и жена, нейното минало започва да я преследва. На фона на изчезването на любимата му, Suk Jung разбира, че тя е и ХИВ-позитивна... ЛИЧНО МНЕНИЕ: Добра история - докосваща, хем поднесена интересно, хем романтично, хем разбираемо - най-големият плюс. А щом се касае за любов, корейците са ненадминати… Но всъщност какво е любовта и какво ли тя ни дава? Сериозни въпроси с прости отговори…… Много добра актьорска игра, приятен диалог, отлична камера и действие. Хареса ми, цели четири звезди от мен... П.П. Как двама не толкова красиви актьори изиграват толкова "красиви" персонажи...? И как тази мелодрама не е намерила място при нас? ТРЕЙЛЪР Сваляне с : Онлайн с : С български и английски субтитри: С руски субтитри и озвучаване: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
L_U_B_A_K_A_8_6 Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Мда изгледах го и много ми хареса. Точно такива филми са ми по вкуса. Доста е тежък и малко тегав дори, но Hwang Jeong-min както винаги беше неутразим. Доста особена е градацията на настроението и не е като другите филми да започва положително ведро и в последствие да те натъжат, тук е обратното. Много неща ми направиха впечатление, като се има предвид факта, че говорим за Корея където мнението на обществото и заобикалящите те хора е от максимално високо значение, то да преодолееш тази си нагласа и да се откажеш от всичко си е много впечатляващо, особено по този начин. Интересно са показани и определените стереотипи властващи в обществото и най-вече в затворените(относително) провинциални общности. В случая беше засегнат стереотипа за HIV позитивните и начина по-който ги третираха и безумното невежество по отношение на болестта и начините, по които се разпространява. Много добър много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mn Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Поредният ... Чак незнам вече какво да му коментирам. Много стойностен филм! И да не е правен по действителен случай, пак щеше да ми хареса по същия начин. Майстори са в този жанр (а и не само!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felicyti Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 (edited) Линк към плейлист за онлайн гледане: Edited March 23, 2021 by bealonenomore Добавям в първия пост :) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts