Jump to content

Hansel & Gretel (2007)

Tan

Recommended Posts

spacer.png

Hansel & Gretel 
Година: 2007
Страна: Южна Корея
Жанр: Мистика/ Драма/ Фентъзи
Продължителност: 01:56:59
Режисьор: YIim Pil Sung 

В ролите:

Cheon Jeong Myeong

Sim Eun Kyung

Jang Yeong Nam

Jin Ji Hee

Описание:

На този свят, в дълбините на тъмната гора, където можем да се окажем съвършено случайно, се намира едно много необичайно място. И ни се струваq че всичко съществуващо, води началото си от тази тъмна гъста гора... Където е съвсем лесно да попаднеш, но много трудно да излезеш...

Лично мнение:

Корейците са обърнали класическата приказка с хастара навън, като преди това са я прекроили. Историята е сложна, с неочаквани обрати, а паралели с приказката, въпреки първоначалното впечатление, има. Декорът е малко странен и за това си има обяснение в сюжета. Актьорите са много добри, особено децата. Ролите са сложни, има моменти, наситени с емоционалност... Плашещите моменти в повечето случаи са майсторски поднесени, с акцент повече върху психологическия ужас.
Доста разчувстващ филм.

Български субтитри :click:

С английски субтитри :click: 

С руски субтитри :click:

• Like 1

Това го гледах преди доста време - а-ха да реша, че е филм на ужасите, ама устисках и продължих да гледам . Истината е в невероятната развръзка - ее, тия корейци умеят да правят добро кино!

п.п. Едното момиченце е същото, което играеше малката Джин И от кисенгите.

Филм,напрягащ съзнанието.На ръба да е филм на ужасите ,но без да е такъв(не съм фен на хорър филми <_< ).Мистерията на ''Дома на щастливите деца'' те обхваща и желанието да видиш развръзката се засилва.

В началото виждаме ''принца'',който смята че е единстения нещастен човек на света-разбираме,че е на път да стане баща,че е отчужден от майка си.Човек,ойто не може да се обвърже в света.И точно той попада в магически свят,на пръв поглед пленителен,но в действителност мрачен и зловещ.

През повечето време зрителят си мисли,че децата са чисто зло,(което си е разбираемо,съдбата на ''родителите'',странното месо в хладилника :blink: )Но накрая става ясно,че действията им са логични,съдейки по примера на онзи от сиропиталището.За мен най-ужасяващ беше споменът на децата накрая.И въпреки невероятните неща,на които бяха способни,единственото,което искаха,беше някой,който да ги обича и да се грижи за тях.За нещастие,когато намериха такъв човек,беше невъзможно да го задържат,защото Ън Су имаше семейсто в истинския свят.

В известен смисъл главният герой порасна и стана добър баща за собственото си дете,благодарение на седмицата,прекарана в гората.Преодоля миналото си и разбра че неговото нещастие не е най-голямото.Изпита съчувствие,дори привързаност към децата.Въпросът:В твоя свят всички деца ли са щастливи?'' го накара да се замисли за щастието на своето дете.

Последната сцена ме обърка,ще ми се да мисля,че в крайна сметка са излезли в истинския свят и са се научили да живеят щастливо.(По възможности убийствата да спрат :D )Къщата беше тяхното убежище,но не беше реалност.

Колкото и нелогично да звучи,надявам се да намерят щастието.

Едит:

Трябва ни иконка в стил ''удрям се по челото''.Актрисата Sim Eun-kyung,която тук се справя невероятно и е очарователна играе и малката сестра в Bad Guy.(Където не ме впечатли толкова)

Тоя филм как човърка съзнанието и въображението не е истина! Много ми хареса! Съчетанието на мистика, фентъзи и драма представени по този "приказен" начин го правят уникален! Много допринася и музиката, както и играта на актьорите.Малката Shim Eun-kyung е просто невероятна актриса( гледала съм я повече в историческите драми). Много добра роля и на Chun Jung-myung. Направо не ми го побира ума как на тия корейци им е хрумнало по такъв начин да пресъздадат една толкова тежка тема. Връзката на филма с приказката Хензел и Гретел е много добре и деликатно изпипана.

И виждам, че темата си няма трейлър:

На моята приятелка някои места и се видяха абсурдни, та като препоръка към тези, които ще го гледат: Гледайте с нагласата, че е фентъзи!

:asian:

Много тъжна история....показана по един приказен и мистериозен начин. Наистина е на ръбът м/у ужас,който не присъства,но напрежението,което се създава е подобно.

Много ми стана жал за за децата...ама не може да си задържаш така,който искаш...добре,че главния се измъкна от цялата тази ситуация.

Не го отбягвайте,заради леко плашещия вид..филма си струва гледането :)

и на мен ми хареса :) много луда и интересна визия, странна история, като жанровете психо-мистика-драма доста умело са вплетени...обичам такива шантави, чудати и тъжни "приказки", затова и приканям да не го подценявате.

Страхотно фентъзи филмче. Не намирам точните думи,май съм затънал в блатото на невежеството. Доста неща ми се върят в главата,но ще си ги запазя за себе си. Мисля,че всеки,който цени хубавото кино,трябва да обърне внимание на този филм. Заслужава си.

Най-малкото ангелче си е същинско ангелче. Да му щипеш бузите безкрай :) Още като малката принцеса Ра Хъй в "Принцеса Ча Мьонг Го " ми направи страхотно впечатление,а тук го затвърди окончателно.

По голямата сестра,се чудех и чудех откъде ми е познат образа и . Естествно от "лошото момче" но там така я бяха окепазили,че не може и да бъде. А тук се вижда просто какво прекрасно създание е :)

Целият каст ми допадна и това допълнително вдига рейтинга на филмчето ,поне за мен.

Кой ли не иска да е обичан?!?!?

Филмът е много добър. Одавна не ми беше попадало за гледане нещо с приказна тематика. Интересно се преплитат жанровете тук и наистина е доста трудно да определиш дали е приказка с леки хорър елементи или психологически трилър. Аз лично му се насладих на филмчето и му давам оценка 8/10. ;):yes::thanks:

Много хубав филм.През цялото време те държи в напрежение и се чудиш какво става,но накрая всичко ти се изяснява...

Децата бяха перфектни :up:

:thanks:

Много хубав филм...Дечицата бяха колкото симпатични, толкова и плашещи заради това, което криеха..определено хубав филм за гледане...Въпреки че за хорър не е страшен и като любител на хорърите от такава гледна точка не бих му дала добра оценка...

Ужасно добър филм, който ми попадна напълно случайно в Ютуб, но за съжаление е много труден за откриване из нета с по-високо качество. На киното му липсват приказните сюжети (говоря за версията, която не е ощетена с адаптация или Дисни мозъкоизтисквачките) - онези, в които чудесата са просто част от ежедневието, а странните същества са зад ъгъла и всичко това в готически стил, шарено, но не натруфено; богато, но не разточително. Нещо подобно имаше в "Пурпурният връх" и "Приказката на приказките". Също "Той е дракон" - много добро попадение. Хората още си умират за щастливият, но справедлив край.

Специално за филма бих казала, че ефектите не бяха от най-добрите, актьорският състав беше минимален, което пък позволи да се изградят характерите на главните герои (нещо, което в корейските сериали правят с литри кафета и сокчета по разни заведения, често/винаги с комерсиална цел). Децата бяха просто перфектни. Най-малкото момиченце ми е познато от някъде, но не си направих труда да проверя. В известен смисъл, логиката на децата да наказват големите ми напомни на "Матилда", където баща ѝ беше казал, че "когато някой не слуша, трябва да си понесе наказанието", вместо да каже "когато детето не слуша..." Само едно не ми стана ясно - книжката с какво беше специална? Знам с какво стана специална за тях, но преди това, преди да им я подарят, била ли е специална или те я направиха такава в подходящия момент? Може би това е един от филмите, които ще си останат с доста висящи въпроси, но да върви. Като цяло 8/10 от мен.

• Upvote 1