Jump to content

Hansel & Gretel (2007)


Tan

Recommended Posts

spacer.png


Hansel & Gretel 
Година: 2007
Страна: Южна Корея
Жанр: Мистика/ Драма/ Фентъзи
Продължителност: 01:56:59
Режисьор: YIim Pil Sung 


В ролите:

Cheon Jeong Myeong

Sim Eun Kyung

Jang Yeong Nam

Jin Ji Hee


Описание:

На този свят, в дълбините на тъмната гора, където можем да се окажем съвършено случайно, се намира едно много необичайно място. И ни се струваq че всичко съществуващо, води началото си от тази тъмна гъста гора... Където е съвсем лесно да попаднеш, но много трудно да излезеш...

Лично мнение:

Корейците са обърнали класическата приказка с хастара навън, като преди това са я прекроили. Историята е сложна, с неочаквани обрати, а паралели с приказката, въпреки първоначалното впечатление, има. Декорът е малко странен и за това си има обяснение в сюжета. Актьорите са много добри, особено децата. Ролите са сложни, има моменти, наситени с емоционалност... Плашещите моменти в повечето случаи са майсторски поднесени, с акцент повече върху психологическия ужас.
Доста разчувстващ филм.
 

Български субтитри :click:

С английски субтитри :click: 

С руски субтитри :click:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Това го гледах преди доста време - а-ха да реша, че е филм на ужасите, ама устисках и продължих да гледам . Истината е в невероятната развръзка - ее, тия корейци умеят да правят добро кино!

 

п.п. Едното момиченце е същото, което играеше малката Джин И от кисенгите.

Link to comment
Share on other sites

Филм,напрягащ съзнанието.На ръба да е филм на ужасите ,но без да е такъв(не съм фен на хорър филми <_< ).Мистерията на ''Дома на щастливите деца'' те обхваща и желанието да видиш развръзката се засилва.

В началото виждаме ''принца'',който смята че е единстения нещастен човек на света-разбираме,че е на път да стане баща,че е отчужден от майка си.Човек,ойто не може да се обвърже в света.И точно той попада в магически свят,на пръв поглед пленителен,но в действителност мрачен и зловещ.

През повечето време зрителят си мисли,че децата са чисто зло,(което си е разбираемо,съдбата на ''родителите'',странното месо в хладилника :blink: )Но накрая става ясно,че действията им са логични,съдейки по примера на онзи от сиропиталището.За мен най-ужасяващ беше споменът на децата накрая.И въпреки невероятните неща,на които бяха способни,единственото,което искаха,беше някой,който да ги обича и да се грижи за тях.За нещастие,когато намериха такъв човек,беше невъзможно да го задържат,защото Ън Су имаше семейсто в истинския свят.

В известен смисъл главният герой порасна и стана добър баща за собственото си дете,благодарение на седмицата,прекарана в гората.Преодоля миналото си и разбра че неговото нещастие не е най-голямото.Изпита съчувствие,дори привързаност към децата.Въпросът:В твоя свят всички деца ли са щастливи?'' го накара да се замисли за щастието на своето дете.

Последната сцена ме обърка,ще ми се да мисля,че в крайна сметка са излезли в истинския свят и са се научили да живеят щастливо.(По възможности убийствата да спрат :D )Къщата беше тяхното убежище,но не беше реалност.

 

 

Колкото и нелогично да звучи,надявам се да намерят щастието.

Едит:

Трябва ни иконка в стил ''удрям се по челото''.Актрисата Sim Eun-kyung,която тук се справя невероятно и е очарователна играе и малката сестра в Bad Guy.(Където не ме впечатли толкова)

Link to comment
Share on other sites

Тоя филм как човърка съзнанието и въображението не е истина! Много ми хареса! Съчетанието на мистика, фентъзи и драма представени по този "приказен" начин го правят уникален! Много допринася и музиката, както и играта на актьорите.Малката Shim Eun-kyung е просто невероятна актриса( гледала съм я повече в историческите драми). Много добра роля и на Chun Jung-myung. Направо не ми го побира ума как на тия корейци им е хрумнало по такъв начин да пресъздадат една толкова тежка тема. Връзката на филма с приказката Хензел и Гретел е много добре и деликатно изпипана.

И виждам, че темата си няма трейлър:

На моята приятелка някои места и се видяха абсурдни, та като препоръка към тези, които ще го гледат: Гледайте с нагласата, че е фентъзи!

:asian:

Link to comment
Share on other sites

Много тъжна история....показана по един приказен и мистериозен начин. Наистина е на ръбът м/у ужас,който не присъства,но напрежението,което се създава е подобно.

Много ми стана жал за за децата...ама не може да си задържаш така,който искаш...добре,че главния се измъкна от цялата тази ситуация.

Не го отбягвайте,заради леко плашещия вид..филма си струва гледането :)

Link to comment
Share on other sites

и на мен ми хареса :) много луда и интересна визия, странна история, като жанровете психо-мистика-драма доста умело са вплетени...обичам такива шантави, чудати и тъжни "приказки", затова и приканям да не го подценявате.

Link to comment
Share on other sites

Страхотно фентъзи филмче. Не намирам точните думи,май съм затънал в блатото на невежеството. Доста неща ми се върят в главата,но ще си ги запазя за себе си. Мисля,че всеки,който цени хубавото кино,трябва да обърне внимание на този филм. Заслужава си.

Най-малкото ангелче си е същинско ангелче. Да му щипеш бузите безкрай :) Още като малката принцеса Ра Хъй в "Принцеса Ча Мьонг Го " ми направи страхотно впечатление,а тук го затвърди окончателно.

По голямата сестра,се чудех и чудех откъде ми е познат образа и . Естествно от "лошото момче" но там така я бяха окепазили,че не може и да бъде. А тук се вижда просто какво прекрасно създание е :)

Целият каст ми допадна и това допълнително вдига рейтинга на филмчето ,поне за мен.

Кой ли не иска да е обичан?!?!?

Link to comment
Share on other sites

Филмът е много добър. Одавна не ми беше попадало за гледане нещо с приказна тематика. Интересно се преплитат жанровете тук и наистина е доста трудно да определиш дали е приказка с леки хорър елементи или психологически трилър. Аз лично му се насладих на филмчето и му давам оценка 8/10. ;):yes::thanks:

Link to comment
Share on other sites

Много хубав филм.През цялото време те държи в напрежение и се чудиш какво става,но накрая всичко ти се изяснява...

Децата бяха перфектни :up:

:thanks:

Link to comment
Share on other sites

Много хубав филм...Дечицата бяха колкото симпатични, толкова и плашещи заради това, което криеха..определено хубав филм за гледане...Въпреки че за хорър не е страшен и като любител на хорърите от такава гледна точка не бих му дала добра оценка...

Link to comment
Share on other sites

Ужасно добър филм, който ми попадна напълно случайно в Ютуб, но за съжаление е много труден за откриване из нета с по-високо качество. На киното му липсват приказните сюжети (говоря за версията, която не е ощетена с адаптация или Дисни мозъкоизтисквачките) - онези, в които чудесата са просто част от ежедневието, а странните същества са зад ъгъла и всичко това в готически стил, шарено, но не натруфено; богато, но не разточително. Нещо подобно имаше в "Пурпурният връх" и "Приказката на приказките". Също "Той е дракон" - много добро попадение. Хората още си умират за щастливият, но справедлив край.

 

Специално за филма бих казала, че ефектите не бяха от най-добрите, актьорският състав беше минимален, което пък позволи да се изградят характерите на главните герои (нещо, което в корейските сериали правят с литри кафета и сокчета по разни заведения, често/винаги с комерсиална цел). Децата бяха просто перфектни. Най-малкото момиченце ми е познато от някъде, но не си направих труда да проверя. В известен смисъл, логиката на децата да наказват големите ми напомни на "Матилда", където баща ѝ беше казал, че "когато някой не слуша, трябва да си понесе наказанието", вместо да каже "когато детето не слуша..." Само едно не ми стана ясно - книжката с какво беше специална? Знам с какво стана специална за тях, но преди това, преди да им я подарят, била ли е специална или те я направиха такава в подходящия момент? Може би това е един от филмите, които ще си останат с доста висящи въпроси, но да върви. Като цяло 8/10 от мен.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...