Jump to content

Recommended Posts

MV5BNzk0NjMxNGUtMDhhNS00MWEyLTlkNTMtN2EwNzg3OTYyYjNiXkEyXkFqcGdeQXVyNDI2OTY2MzE@._V1_.jpg

Off Topic

5EDkXY1.jpgDJkTifLUIAE7td3.jpg

 

P & JK / Policeman and Me (PJK)

Страна: Япония

Също така известен като: P to JK

По мангата на: Maki Miyoshi - "P to JK"

Премиера: 25 Март 2017

Времетраене: 124 мин.

Жанр: Романс, Комедия, Манга

 Режисьор: Ryuichi Hiroki

Субтитри: Английски

:imdb:

           

Участват:

Kazuya Kamenashi като Kota Sagano

Tao Tsuchiya като Kako Motoya

Mahiro Takasugi като Heisuke Okami

Tina Tamashiro като Mikado Yaguchi

Daigo Nishihata като Jiro Nagakura

Aya Omasa като Fumi Komori

Jun Murakami като Kako’s father

Rie Tomosaka като Kako’s mother

 

Резюме: Шестнадесет годишната гимназистка Kako Motoya (Tao Tsuchiya), отива на групова среща преструвайки се на двадесет и две годишна. Там среща млад мъж на двайсет и три години на име Kota Sagano (Kazuya Kamenashi), който се влюбва в нея още от пръв поглед. Изглежда, това е началото на една красива любов! Но не всичко е толкова просто: Kota веднага губи интерес към момичето, щом разбира че всъщност е само на шестнадесет години. За да станат нещата още по объркани на следващият ден Kako се сблъсква с полицай, който се оказва Kota…

 

 

 

Свали :click:  :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

                         

Онлайн с руски субтитри :click:

 • Like 2
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Много ми хареса Резюмето,историйката е много приятна и забавна.Не съм гледала до сега Каме в слаба роля и тази му  едоста хубава.Надявам  се за вбъдеще да се намери някой,на който да му допадне и да е преведе.:)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Добре се е получило.

Очаквах нещо по-забавно, гледайки постерите, но Хироки хубаво завъртя историята през погледа на учениците от една страна и на възрастните - от друга. Включването на Махиро беше повече от полезно. Именно той поддържаше интереса ми до последно. 

Имаше някои трогателни моменти, които наистина докосват, но основният коз на режисьора се оказа носталгичното чувство, което постига с Каме, връщайки му визията от Нобута. А паралелът с приятелството, което четиримата ученици показаха в клас, беше още по-убедителен. Още повече, Каме имаше едно рамо от свой Джони-коухай.

За разлика от повечето романтични филми, които използват най-вече близки кадри, този залага на по-далечна и дистанцирана визия в някои от сцените, което прави лентата различна.

Музиката е чудесна. Завършващата песен е на Бруно Марс.

Препоръчвам да видите тези симпатяги!

 • Like 1
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Взех присърце препоръката :D и го изгледах.

Още повече , че играе  Каме, а с това момче ми е и първата среща с японски сериал на "територията на  Истърн спирит", така че имам пресантиман.

Съгласна съм с нестандартното решение за по-отдалечените планове.  Даже , мисля, че така ни направиха по- близки с героите, един вид като реални свидетели на историите в лентата. Защото като зрители де факто сме такива. Наблюдатели , а не участници в действието.  Гледаме постъпките на персонажите отстрани - не им държим чадъра или им светим с фенерче , докато се обясняват / примерно/ :896767:.  

Интересно преплетоха двете  основни истории ; направиха дискретен паралел м/у героите на Каме и Махиро и ми оставиха накрая усещането , че ученикът вече не само е видял светлината в тунела, но и има идея, какво иска да прави в живота си за напред. 

Като се замисля, като че историята на Махиро ми изглеждаше по-водеща и сякаш дърпаше напред и развиваше в прогресия отношенията както между децата, така и между двойката.

 Отношенията между учениците направо топлеха душата - разбиране , взаимопомощ, съпричастност, подкрепа. 

Честно казано , процентното участие на "възрастни " ми бягаше по тъч линията, особено при тази ситуация с брака, ама хайде. Определено центърът на тежестта на историята беше другаде. 

Тази "културно -масова дейност " с груповото изпълнение накрая нещо не ми по вкуса принципно. Такива неща винаги ми изглеждат като принудително изкарване  на зрителя от сюжетното действие и директното му " хвърляне " в реалността. Като епилог с намигване и с най-общо съдържание : "Да ви подсетим , че всичко беше на ужким. Благодарим ви , че ни гледахте. "

Но , .... такова е е било режисьорското решение. 

Като цяло филмчето е приятно и наистина може да му посветите необходимото време.:yes:

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

И аз реших да го изгледам. И понеже нямам сантимент към никой от актьорите, мога да кажа, че филмчето не беше лошо. И актьорите бяха убедителни, ама сюжетът нещо "хълцаше". Направо като топка ми подскачаше и ме оставяше озадачена сега пък що така се случи. Така и не разбрах, че Кота се влюби от пръв поглед, виж на девойката той определено и хареса. Няма да разказвам нататък, но така беше с мен до края на филма все не разбирах: това пък сега защо! Ама може би това си е мой проблем :D.

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

В този филм действията се развиваха със скоростта на светлината. Не разбрах, кога се харесаха, кога се взеха, кога заживяха заедно. Основната идея ми допадна но реализацията леко ми куцаше. В крайна сметка не мога да кажа, че ми беше скучен, защото го изгледах от началото до края без превъртане. :D 

 • Haha 1
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

И на мен филма ми хареса, актьорите бяха добре подбрани, нямаше преиграване. Музиката малко на моменти ми се струваше като в Американски училищен сериал, но като се замисля не знам каква би било подходяща. Общо взето като цяло съм доволна. :)

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

:wub: Безкрайно сладък филм! Живея за такива любовни истории!  :blush:  Каме е толкова готин с униформата на полицай. :inlove:

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

За съжаление сайта на преводачките е затрит и след като не са качили субките никаде другаде няма и вече бг. субс....жалко със всичките и преводи е така...;)

 • Thanks 1
 • Sad 2
Link to post
Share on other sites

Хубав, романтичен, с поука. Ако човек не обръща внимание на подробностите филма е чудесен. Ама и аз не разбрах полицая кога се влюби толкова, от къде реши да се жени, как се съгласиха тия родители да оженят 16 годишно момиче. Предполагам, че е част от японския манталитет. Но филма си е малко като приказка, рицаря не беше с доспехи и кон, ами с полицейска униформа и колело. Помогна на изпадналите в беда, взе си принцесата и всички заживели дълго и щастливо. Което напълно устройва романтичната ми душица.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...