Jump to content

Топ 100 анимета на всички времена (100 години аниме)


InfiniteTokusatsu

Recommended Posts

Ако се чудите какво става ще ви обясня ей сега! Тази година маркира 100 години от излизането на първото аниме (ето вижте за какво говоря тук) и заради това японската излъчвателна компания NHK стартира допитване наречено "Топ 100 анимета на всички времена", в която японските аниме фенове гласуваха (вижте какво са избрали те точно тук). Аниме Ютубърът The Anime Man публикува видео (видеото горе) в което той иска да направи същото допитване за "топ 100 анимета", обаче с интернационалните аниме фенове, обаче в това видео той помоли всичките си аонати да му помогнат като разпространим новината понеже знае че не всички аниме фенове а му фенове и са абонирани за него. Затова аз като добър аниме запалянко и човек който се е абонирал за него, рапространявам новината понеже мног бих искал да видя какво мислят феновете ивън Япония за добро аниме. Всеки, който иска да гласува е добре дошъл, трябва да изберете минимум едно аниме (незвисимо дали е аниме сериал, филм, ова, она и т.н.) до максмум пет. Разбира недейте да включвате хентай и др. фантазмагории понеже няма да бъдат включени в списъка. Анкетата може да намерите тук :click:. Може да гласуват за всичко което решите, може да е ваше любимо аниме с което сте порастнали, което смятате за критически спешно аниме или аниме което е променило живота ви по някакъв начин. Предварително благодаря на всеки гласувал и ако искате може да споделите за какво сте гласували и защо сте гласували. Желая ви приятен ден 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важна годишнина, която се отбелязва по света. Няма да е зле и у нас да се направи, но едва ли.

Ето българско ревю на тазгодишния победител от фестивала за анимационно кино в Анеси - Lu over the Wall.

Не мога да избера само 5 заглавия, понеже японската анимация е богата на толкова много прекрасни ленти. Включването само на нещата на Гибли ще напълни списъка няколко пъти. Като добавим филмите на Шинкай и всички добри продукции, които японците прваят всяка година, ще стане много дълго.

Видях подредбата на NHK, но дори тя не е толкова всеобхватна и изчерпателна. Може би, трябва да се поканят режисьори/критици/сериозни познавачи и те да направят 2 списъка (отделно от този на феновете) - един за филми и един за сериали. Вероятно те ще бъдат далеч по-обективни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би било страхотна идея сериозни познавачи и критици да съставят списък. Но лично смятам че няма нужда да разделяме списъка на две, защото освен тв сериали и филми имаме и OVA (Original Video Animation), които са били бум през 80-те, поради факта че не подлежали на ограничения и заради това са имали голяма свобода на креативност.

  • Харесвам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...