Jump to content

Recommended Posts

pzdjpdvnr8mk.jpg

 

 

 

 

Kung Fu Yoga

 

 

Страна: Китай

Език: мандарин

Година на излъчване: 28.01.2017

Времетраене: 130 мин.

Жанр: екшън, комедия, приключенски

Режисьор: Stanley Tong

Сценарист: Stanley Tong

Субтитри: английски, български

:imdb:

 

Участват: Jackie ChanSonu Sood, Amyra Dastur, Disha Patani, Aarif Lee и др.

 

 

Резюме: Двама професори си сътрудничат, за да намерят изгубено съкровище и да започнат едно приключение,

което ги отвежда от тибетската ледена пещера в Дубай до планински храм в Индия.

 

 

Сваляне:  :click:  :click: 

Сваляне с БГ титри :click:

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Любимият филм на Киро! Още не мога да се прежаля да го гледам.

Link to post
Share on other sites

Аз съм въпросния Киро, приятно ми е да се запознаем. Та ето пространственото ми мнение за филма:

 

Още по-пресен от Railroad Tigers идва другото отроче на Дядо Джеки Чан - Kung Fu Yoga, явяващо се нещо като продължение на леко безличния The Myth, със същия режисьор (Stanley Tong) и пак с локация Индия, където професор Джак и неговите подопечни търсят мистериозен камък от отдавна загубено съкровище. имаше и някакви бойни сцени хвърлени за цвят, имаше уж някакъв насилен хумор, който не действаше изобщо, имаше пак проповеди как реликвите по света принадлежат на света, а не на индивиди, имаше лъскави сцени, Дубай, храмове, прочее гирлянди за окото и CGI животни вариращи от повръщащ лъв, през бойни слонове (къде полу-индийска тъпня без слонове) до нахъсани хиени, които бяха доста недъгаво направени (както всички останали CGI сценки).

Началото стартира с ужасяваща визуализация на китайски генерал от Династия Тан, който наподобяваше Джеки, неговия верен другар от индийска страна и лошия владетел, който следва мотото "Един свят не стига", та тези тримата формират основната история за изгубеното съкровище и потенциалната археологическа стойност, която има за света, флората, фауната и атмосферното налягане. Професор Джак тръгва в търсене на това значимо съкровище и пътьом се оказва въвлечен в спор между две знатни фамилии, всяка наследник на добрия съратник и злия владетел - от там насетне филма задълбава в еднообразни кадри, уморени емоции, тъпи бойни сцени, тъпи смешки и един от най-изумително причиняващ ми желания за самоубийство край, където вместо Джеки да надуе кофата на лошия, те и двамата спряха, погледмаха се и взеха да танцуват и пеят на фона на типична индийска хореография, което ме караше да блъскам  :facepalm: след  :facepalm: през близо две секунди интервал.

За капак нямаше и кадри с гафове по време на финалните надписи, а нова по-лъскава версия на танците от което още повече се потресох. Фен съм на Джеки Чан от 30 години, но такова чудо не бях виждал още в негов филм, това директно праща Kung Fu Yoga в кофата, където стоят и подсмърчат The Tuxedo, Spy Next Door, Fantasy Mission Force, Dragon Blade, Rush Hour 3, Killer Meteors, The Prisoner и още няколко дебилизма от филмовата кариера на Чан досега.

 Бойните сцени показват неспособност да се покаже някакво по-различно ниво на схватки, според вече напредналата възраст на дядо Джеки, еднотипност и вяло изпълнение доминираха в този сегмент, като единственото по-интересно включване беше на един от асистентите със звучното китайско име Джоунс, който показа малко по-интересни умения за отблъскване на противниците.

 Женските образи също бяха там за стил, женственост и прочие елегантни сравнения, но за друго не ставаха, неизвесните за мен мангалки освен да крякат и да се опитват да играят с някакво нормално изражение не успяваха да ме отдалечат от картината, която си представях как са запретнали забрадки и сари-та и копат семейната нива, за да садят ориз и сладки картофи. Китайските им колежки не бяха по-стока - същите бездарни представяния, като спокойно можеха да минат и без тях, ама на - трябва да има и женски жълтурки, да правят компания на доста изгладения Чан и неговите зализани помощници.

В Дубай картинката беше лукс и лъскаво на квадрат, полицията караше Бугати, Джеки се возеше със CGI лъв на задната седалка и изглеждаше повече от нелепо, главния лош мангал ходеше като манекен и се биеше като все едно имаше бастун в задника наврян. Финалната част в Индия беше като техните отходни канали на открито - кафява, засрана и се виждаше ясно какво се има предвид под фразата "индийска магия", сцената на местния пазар казва много за цялостната реализация на този сегмент от филма. Подобието на бой накрая няма да го коментирам, че ще си образувам някой тромб от напрежение.

 Красота отвсякъде - аз лично все още не мога да се отърся от видяното на екран, като поставям режисьорчето до тъпаци като Wong Jing, които опропастяват филмите с бойни изкуства и по-добре да отидат и да снимат документални филми за живота на поповите лъжички, отколкото да цапат кино фон(д)а с такива изповръщани карикатури...

Оценката за това недоразумение е 0.5/10 и във филма пукната йога не видях, нито като пози, нито като инструктор...

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...