Jump to content

Recommended Posts

Image

 

Haha ni Naru (母になる)

Страна: Япония

Също така известен като: My Son

Период на излъчване: 2017 – Април – 12 до 2017 – Юни – ?

Време на излъчване: Сряда 20:00

Формат: Renzoku

Жанр: Криминална драма, Семеен, Съспенс

Канал: NTV

Епизоди: 10

Режисьор: Nakajima Satoru

Сценарист: Fumie Mizuhashi

Субтитри: Английски

 

Участват:

Sawajiri Erika като Kashiwazaki Yui

Koike Eiko като Kadokura Asako

Itaya Yuka като Nishihara Risako

Fujiki Naohito като Kashiwazaki Yoichi

Michieda Shunsuke като Kashiwazaki Kou

Yoshitake Kan като young Kou (age 3)

Nakajima Yuto като Kino Shuhei

Takahashi Maryjun като Ono Kotone

Asano Kazuyuki като Nishihara Taiji

Fujisawa Haruka като Nishihara Mayu

Takarabe Kahomi като young Mayu (age 3)

Mochizuki Ayumu като Tanaka Naui

Fubuki Jun като Kashiwazaki Satoe

 

Резюме: Една история за три жени - Юи (Erika Sawajiri) която вярва, че да бъдеш майка, е нещо естествено, Рисако (Itaya Yuka), която се притеснява, че не е добра майка и Асако (Koike Eiko), която наистина иска да бъде майка. Един пролетен ден 3-годишният син на Юи Кашивазаки (Erika Sawajiri) бива отвлечен посред бял ден. Девет години по-късно той ненадейно се появява отново в живота и…

 

Свали  :click:    :click:    :click:    :click:

 

Свали с руски субтитри  :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click: 

 

Онлайн с руски субтитри  :click: 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

4 изгледани епизода. Жанр human drama с всички добри страни на класическите японски такива. Казуса дълбок/интересен/ предпоставка за възможно максимално подробно разнищване, което за сега е именна така. Харесва ми определено и сценария и как е сниман- скоростта на разказа.

Сценарист е Fumie Mizuhashi - мистериозно пропуснат по-горе в темата.

Заглавие подходящо за нищене но при компания в  текущото гледане.

Като прочетох по-горе за 3 жени а всъщност фокуса до тук е 1 и половина, реално майките са 4- широко погледнато.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Английския превод на това заглавие завърши почти експресно- много сериозен преводач. Съответно изгледано текущо от мен това заглавие. Във връзка с което да споделя , че завиждам на тези които тепърва ще могат да го гледат ан блок/ на големи дози.

Малка кратко бе за потенциала който имаше,  най вече като сбор герои. Започна драматично, продължи емоционално , към края дори и хумор се появи а финално и малка припряност. Така ми се видя ритъма на сериала.

Хареса ми стила на снимане- единствения възможен при ограничено време а толкоз обширна тема и благодатни за това герои.

Хареса ми и това как често разговорите бяха такива че само се маркираха неща и се недоизказваха мислите подробно, но се виждаха чувствата на героите и се оставяше място на зрителя и за своя интерпретация. Реално финално всички герои получиха своята цялост и завършеност.

С удоволствие гледах в тези им роли Sawajiri Erika  и Eiko Koike. Екстра бяха.

Доволна напълно.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Шоши-сан, много благодаря, че си писала. Това ме накара да го започна, още съм на трети епизод,

но просто не издържах да споделя, колко ми харесва.  Прекрасна игра! Днес ще изгледам всичките 6 епизода, преведени на руски, и ще чакам превода до края с нетърпение. Дано не се бавят много. Усещам как ще се развият нещата, но ми е интересна играта им, нюансите и дреболийките, които са много, много приятни.

Аригато!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

О, браво че са засилили превода и на руски. Заглавието заслужава широк кръг зрители. Ще ми е приятно да споделиш впечатления по героите . И аз ще се включа така. Все още ги  помня :blush:, туй понеже бързо забравям подробности :blush:.

Мда, чара и за мен бе в нюансите и недоизказаното но пък личащо си по лицата, жестовете на геоите, особено като ги опознае по-добре зрителя след средата на сериала.

Link to comment
Share on other sites

Като погледнах актьорския състав , ukio  пита за Yuto Nakajima. Играе роля на учител в интернат- на нещо такова май оприличавам институцията отнесено към нашата реалност като аналог. Не централна роля, :mellow2: а може и помощник-учител макар за такова "животно" аз у нас не знам в стандартни училища..Сложнотии няма в тази роля. Само в един епизод малко повече екранно време получи покрай поредния казус за дете-родител.

Link to comment
Share on other sites

Започнах го. За отрицателно време изгледаха 4 серии. Шоши много точно е уловила същината на историята, която започва наистина от края на 1ви епизод.

Страшно ми допадна начинът, по който развиват нещата до този момент. Набляга се абсолютно на човешкия фактор и семейните отношения. Честно да си кажа, не знам как ще завърши всичко. Симпатизирам и на двете страни. Дали ще намерят начин да успокоят всеки един от героите, без да наранят детето? 

Страхотно изпълнение на малкото Джони! За първи път се появява на екран това дете и с първия кадър изглеждаше като ангел. Отлично е избран за ролята. Има голяма прилика с Ерика. Освен това, докато го гледам, си спомням за малкия Юто и неговия прекрасен герой в Нобута.

Любопитно ми е,  дали и другарчето от сиропиталището ще има по-важна роля натам?!

 

Оупънингът е дзен! Толкова успокояващ и възвисяващ. Звучи като сутра. Визуализяцията му също е пленяваща. Изпълнителката се казва Ami Taguchi.

Тук можете да чуете целият саундтрак. Песента на Амуро също е много добре подбрана.

Link to comment
Share on other sites

Отчетох 7 изгледани серии. Изключително силна дорама. Заслужени награди на Ерика и Ейко.

Дават различни гледни точки, което е полезно и убедително. Продължавам да симпатизирам на всички.

Страхотен образ прави и Юто, макар и като второстепенен герой! Показва, колко е ангажиран и отдаден на работата си. Всъщност, за него тя е целия живот. Той е посветен на това да помага на децата от сиропиталището. Изненадваща, но много полезна проява на Аюму Мочизуки. Това момче дебютира в Solomon`s Perjury и тук затвърждава позитивното впечатление, което остави там у мен. Има поненциал, който да развива. Успя да ме заблуди много хубаво. Очаквах едно от него, а получих нещо съвсем различно - в добрия смисъл на думата.

Страхотно взаимоотношения продължават да показват! Човешки и истински. И най-вече уважение.

Off Topic

Все си мисля, че трябваше да вземат на работа героинята на Ейко Коике. Тя няма да оцелее, без да е близо до Ко. Може би той също. 7-те години с нея не могат да се изстрият.

На пръв поглед Ко започна да се сближава с истинската си майка, но все още не мога да усетя, какво наистина изпитва към нея. Ще ми е най-интересно да проследя именно тази негова градация.

 

Link to comment
Share on other sites

Прекрасно измислено и изиграно! Красиво, докосващо и откровено. Още една дорама, която се нуждае от превод, за да бъде видяна от повече хора. Ето такива примери трябва да даваме на подрастващите от екрана!

Финалът беше превъзходен! Както винаги, японците обърнаха внимание на дребните неща, които въздействат на зрителя най-силно. Например светкавичните семейни съвети, които се свикваха и показваха дъблоката връзка между всички участници, независимо дали те са кръвни роднини, приятели или работници.

Off Topic

Смятам, че Юи постъпи правилно на финала. Тя нямаше да стане щастлива, ако не прости на Асако. Това беше за нейно добро и за доброто на цялото семейство. Няма нищо лошо човек да има 2 духовни майки. Тук ставаше въпрос именно за чувствата към тези жени. Никой не поставяше под съмнение въпроса за рождената майка на Ко.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...