Jump to content

RED VELVET

theL0new0LLF

Recommended Posts

Red Velvet ни отвеждат на снимачната площадка на видеото на "Birthday".

Абсолючен кеф е да ги гледаш как общуват и се закачат едни с други и с екипа, за който Сълги казва: "Нашият арт тим е  НАЙ-ДОБРИЯТ".
Е, трудно е да не се съгласим.

Колаборацията с aespa "Beautiful Christmas", която излезе на 14.12, е магична.
Момичетата изглеждат страхотно, а и все още ме забавлява да гледам как се изненадват някои хората колко добре пеят всъщност.
Пеят и още как. :yes:

"... На дамите
пожелавам щастлива Коледа!
Повече от всяка друга!

На момчетата

О, да, нека годината ни заедно
бъде още по-щастлива!

На приятелите и семейството -

Вие сте моята Коледа..."

Снимки от заснемането на клипа. :)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

• Like 2

Вярно ли и тук съм пропуснала да сложа снимки и инфо за участието на момичетата в зимния албум на СМ 'SMCU: PALACE", който излиза днес? Срам голям.

Още повече, че само след малко ще пуснат специално пърформанс видео в което участва една от тях, но хайде по ред.

Снимките на момичетата -  първо обща, а поотделно - в спойлера.

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Песните-колаборации в които ще вземат участие са:

"Hot&Cold" - Сълги, Джено (NCT Dream), Кай (EXO) и Карина (aespa). Именно на тази песен ще получим специално видео и нямам търпения да видя какво ще направят и как ще звучат. Очаквам енергия и чар.

"Time After Time" - Уенди с Нингнинг (aespa) и БоА , най-очакваната от мен.

Красивата колаборация "Beautiful Christmas", която записаха с aespa също е в албума.
И накрая по ред, но не и по важност е "The Cure", заглавната песен. Тя ще има своя видео дебют на 1.01, на концерта на СМ. Песента е с еко-послание и призовава за борба с климатичните промени. В нея са записали участие всички лидери на групите в компанията, както и БоА и Кангта, за които можем да кажем, че са сред лидерите на цели поколения в бранша. Интересно, ще видим как им се е получило. Аз лично очаквам песен от типа на "Heal The World".
Ами... до след малко, с изпълнението на Сълги х Кай х Джено х Карина. :)

• Like 2

Red Velvet ни зарадваха като публикуваха две лайф изпълнения от фен-срещата си през декември, ако не бъркам

"Time To Love", песен от 'THE PERFECT RED VELVET (REPACKAGE)' (2018)

"Celebrate", която е част от посления мини албум 'BIRTHDAY'.

• Like 1

Албумът 'The ReVe Festival 2022 - Birthday' продаде 1 млн. копия, правейки групата Million celler.

Браво! 

По повода ви поздравявам с втората си любима песен в албума "Zoom". :)

Уенди за февруарския брой на SINGLES KOREA.

Изображение

Изображение

Изображение

В материала на медията Уенди казва да очакваме отново Red Velvet - СКОРО.

Ще видим. Дано! 

На провелите се днес 32 Seoul Music Awards групата беше отличена с Бонсанг. Само Уенди и Сълги присъстваха, като членове на GOT the beat, но бяха повече от сладки. Поздравления за момичетата! Издадоха страхотна музика през 2022 г.

Изображение

Изображение

Off Topic

• Like 2

Записът на "Time After Time" за зимния албум на СМ.

Уенди, БоА и Нингнинг. :)

Отново Уенди, която е записала песента "Miracle" с дуета MeloMance. Излиза утре, 26.01.2023 г.

• Like 1

"Miracle", Уенди и Melomance, лайф излълнение с оркестър.

Хубава балада, като излязла от к-драма.

Това също е Уенди.:)

Снимка на път за радиопредаването й. Знаете, винаги се спира, за да поздрави журналисти и фенове. 

Изображение

Off Topic

Сънгуан е и лице на бранда за улична мода Grooverhyme и тези дни много често качва промо снимки в социалките.

Изображение

Изображение

Вчера си имахме и рожденичка. 

Сълги, която е сред най-харесваните к-поп изпълнители, навърши 29 г.

Да е жива и здрава! Останалото го има и вярвам, че още по-далеч ще стигне.

По повода Сълги ни зарадва със специално видео на песента си "Anywhere But Home".

• Like 1

На 5.03 си имахме и друга рожденичка.

Йери навърши хубавите 24 години. По повода, а и заради соло фен-срещата, първа за нея, публикуваха кавър на песента на БоА "My Sweety". Прекрасно изпълнение, а видеото и гласът й са перфектни за случая.

На 21.02 празнува и Уенди, която навърши 29 г.

По повода публикуваха видео наречено "Кафенето на Уенди". Събитието се състоя на 12.02 и 13.02, за 100 фена, като тя присъства и говори лично с всеки от тях, направи им прави скромни, подготвени от самата нея подаръци - полароиди, къпхолдери, бисквитки със стикери.

Клик на снимката, за да гледате видеото. :)

Изображение

На 8.03 излезе песента на продуцента Code Kunst, в която участват Yerin Baek и Уенди. 

Малко снимки на красивата Джой от Седмица на модата в Милано, където беше в качеството си на лице на TOD.

Изображение

Изображение

Инстаграм видео на Джой за Harper's Bazzar Korea x TOD

Off Topic

Сойонг също беше избрана за лице на марката за водни спортове BARREL, с които ще се кооперира през 2023 г. 

Изображение

На 1 и 2.04 Ред Велвет ще имат концерт в Сеул, наречен "R to V", като името се заиграва с името и концепцията на групата - от "r" (red- червен) към "v" (velvet-кадифен) или от закачките и щуротията към секси страната в музиката им. Въпреки че не е официално обявено, много се надявам събитието да даде началото на така жадуваното световно турне на групата.

Изображение

• Like 2

О, да, момичетата стартират световно турне. Засега са обявени само няколко дати, но вярвам, че ще добавят още.

Турнето "R to V" стартира в Сеул този уикенд - 1-2.04 (вторият ден ще се излъчва и по Beyond Live, ако някой го интересува), а после следват:
Сингапур на 21.04

Йокохама, Япония - 3-4.05.

Манила, Филипини - 7.05.

Банкок, Тайланд - 13-14.05.

Джакарта, Индонезия 20.05.

Берлин, Германия - 27.05.

Париж, Франция - 24.05.

Амстердам, Нидерландия - 30.05.

Лондон, Великобритания - 06.06.

Няма налично описание.

Да честитим, макар и на патерица, рождения ден на Айрин, която вчера навърши 32 г.

Да ни е жива и здрава!

Пожелавам си да ни зарадва с някое готино соло парче скоро! :)

Няма налично описание.

По повода лидерката ни зарадва с видео в което прави... грънци? Хайде, да се изразим по-фино - изработва продукти от керамика и по-точно вази, които ще подари на фенове. Трябва да направи 13 парчета, за да "оцелеят" 10. Учителката обясни, че има технологична фира, заради балончетата с въздух, които в процеса на съхнене се пукат и напукват керамиката. 

Даде ни и малък спойлер. :) На въпроса защо е решила да прави вази отговори, че харесва цветята. На партито за рождения си ден, което ще проведе на 13.04, ще изпее песен за цветя и е искала да направи нещо свързано с това. 

"oh! Pottery Day with Irene" 

(клик на снимката)

Няма налично описание.

• Like 2

Концертите в Сеул бяха повече от успешни.

Вчера приключиха и сингапурското си събитие.

Изображение

За съжаление Джой напусна сцената по-рано, не успя да завърши концерта, защото не се чувства добре. 

Пожелавам й бързо възстановяване!

Изображение

Чудя се обаче момичетата кога се прибраха, за да успеят Сълги и Айрин да присъстват днес на сватба на колеги от СМ?

Изображение

Йери участва в образователния филм "갈채" ("Аплодисменти") посветен на 30-тата годишнина на организацията на кучетата-водачи.

На 17.04 лентата беше представена пред 400 ученици в Сеул,  а Йери присъства на събитието и остана за прожекцията заедно с младежите.
Изт. Naver

Изображение

Изображение

Може да гледате филма тук, има си и англ. субтитри.

• Like 1

Ех, колко неща за Red Velvet.

Започвам с най-прясното, от вчера. Групата беше сред участниците на фестивала PRIMAVERA SOUND в Барселона и са си изкарали страхотно.

Изображение

Изображение

Клипчета от изпълненията им.

Off Topic

Самите момичета са се забавлявали и общували с феновете.

Off Topic

Докато организаторите качат официално видео може да се порадваме на изпълнението на "Peek-A-Boo".

В изминалите седмици имаха концерти от турнето си "R to V" в Париж, Берлин и Амстердам. За последния четох противоречиви отзиви по отношение на мястото и организацията. 

Изображение

Изображение

Както виждате момичетата са само четири. Джой продължава почивката си, като няма фиксирана дата за завръщането й.

Преди известно време публикува пост в Бабъл, където се казва:
"Здравейте! Мина известно време, нали Luvies? Надявам се, че това писмо ще стигне до всички, които се притесняват за мен и ме чакат, затова ще ползвам  формален език.
Сърцето ме боли когато мисля за Luvies, които  сигурно са притеснени и изтощени от дългото чакане, но най-накрая започвам да се чувствам малко по-добре и затова ви ъпдейтвам  чак сега, макар да е минало доста време. Моля, простете ми! Почивам си и се възстановявам! Първо, чувствах се неудобно и не ми беше лесно, когато спрях всичко и посветих времето си изцяло на себе си. Благодарение на мембърите, на екипа в компанията и разбира се Luvies, които се притесняваха за мен, но ме разбираха – вече се оправям. (според превода тя казва „измъквам се“, но ми звучи много силно и тежко) Ще се постарая да се възстановя по-скоро, така че да се видим отново. Много съжалявам, че нашите Luvies  се тревожат за мен, сърцето ми тежи. Извинявам се на всички и се чудех как да напиша това писмо, но накрая събрах кураж. Последно, всяко едно от останалите момичета (РВ) ми казаха: „Постави себе си на първо място.“ и така ми дадоха много сила. Аз искам да кажа същото на Luvies Ако страдате кажете го/признайте го и се погрижете за себе си. Така можем да бъдем щастливи отново заедно. Много съжалявам и съм толкова благодарна, искам да ви видя възможно най-скоро.
Благодаря ви и ви обичам!"

Изт. Allkpop

Йери ще ни зарадва с нова роля и то отрицателна.

10-серийната драма се казва "Bitch & Rich" и се излъчва по Netflix и Wavve. Ким Йерим е в ролята на Baek Je-Na - супер богата и властна гимназистка, която е и главната заподозряна за убийството на съученичка. В трейлъра изглежда направо страшна, в преносен и буквален смисъл.

Изображение

• Like 2

Rolling Stone UK с материал за Red Velvet и европейското им турне.

The Guardian публикува статия посветена на същото.

"Независимо, че имат натрупани стотици милиони стримвания на албумите си, от създаването си през 2014 г., Red Welwet никога не са имали хит във Великобритания и са имали изпълнение в Лондон само веднъж. Но нищо не е загубено. Това, което отличава групата е как те се справят, вече почти десетилетие, с двуизмерната си концепция: тяхната 'red/червена" страна, която предлага вкусни сладкиши подправени с фънк, и тяхната "velvet/кадифена" страна включваща зрялост, чувствителност и хип-хоп експеринтализъм.... Шоуто, което четирите показват е диманична феерия, която разкрива всяка от страните им до крайност... Вокалите им, независимо дали пеят или рапират, са изпълнявани сякаш без никакво усилие, хореографията - привидно лесна, е всъщност сложна. Въпреки отсъствието на Джой, шоуто не страда. Съвършенството е хипнотизиращо: докато музиката те кара да се движиш, това е спектакъл, който искаш да седнеш и да гледаш..."

В Инстаграм Сълги публикува снимки и благодари на екипа, които осъществиха това турне.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

А аз нямам търпение за нова музика от тях. Говори се, че Уенди ще изкара втори мини албум след колегите от SHINee, EXO и NCT Dream, а за групата се носят слухове за нов мини през есента. Дано!

• Like 2

1-во видео от подготовката на турнето на групата "4th Concert : R to V Production Diary ‘READY TO VENTURE’ #1" (R до V Дневник на продукцията: "Готови за авантюра"). 

По-рано през месеца разбрахме, че Уенди ще се оттеги от позицията на радиоводещ, малко преди да закръгли 2 години като такъв. Обяснението беше, че е заради графика й, а днес разбрахме какъв е - Уенди с първа роля в мюзикъл, който ще се поставя от 19.08 - 19.11.2023 г. Ще изпълнява ролята на "I" в мюзикъла "Rebecca", създаден по едноименния роман на Дафни дьо Мюрие от 1938 г. Сезонът отбелязва 10-та си годишнина в Корея.

Изображение

Преди да затвори радио-главата от кариерата си, Сънгуан посрещна Йери и актрисата Lee Eun-Saemкоито са в главните роли на драмата "Bitch & Rich". 

Изображение

Изображение

Изображение

Off Topic

ЪПДЕЙТВАМ с чудесната новина, че Джой се е възстановила и от 21.06 възстановява графика си.

Супер!

Няма налично описание.

• Like 1

Втора част на видеото зад кулисите на концерта "4th Concert : R to V Production Diary ‘READY TO VENTURE’ #2".

Колко си ги обичам тези момичета, ако знаете. Нямам търпение за нова музика от тях.

Уенди вчера беше сред публиката на мюзикъла "Mozart" и се щракна със Сухо, който играеше главната роля в представлението.

Изображение

Йери, която обикаля за фен срещи като актриса, има своя фотосесия и интервю за юлския COSMOPOLITAN. Тази част ми хареса:
Въпрос: Какъв човек според хората е Йери?

ЙериМразя това, което мразя и просто харесвам това, което харесвам. Нищо не се е променило, стандартите ми са стабилни/ непроменени. Единственото нещо, което се промени е, че започнах да харесвам кучета! Когато бях малка, ме беше страх от кучета (смее се).

Въпрос: Обществото има ли предразсъдъци към Йери?

Йери: Има, абсолютно. (Например) ако променя дори малко формата на веждите си, ми казват, че правите вежди изглеждат по-добре... Преди ми пукаше, не познавах себе си и бях неуверена. Питах се "Трябва ли да имам прави вежди?“ Но това е живот за другите, а не живот за мен. Дебютирах млада, така че не знаех много за това, но когато съзрях, започнах да мисля, че трябва да живея своя живот. Правя това, което искам да правя. Сега не ме интересуват критиките на хора, които не познавам.

Въпрос: Кога стана толкова самоуверена?

Йери: От около 20-годишна възраст. Това беше най-трудният период в живота ми. Не знаех коя съм и какво харесвам... Поглеждайки назад към себе си, разбрах какво харесвам и какво не, научих се да се контролирам. Този период ме накара да порасна още повече. Все пак, понякога имам спадове. Решението ми за тях е да направя нещо ново. Харесвам дори малки хобита. Така се запазвам.

Въпрос:... От друга страна, какво не е хубаво според теб?

Йери: Не е готино блъфирането/заблуждаването, човек, който не говори откровено. Наистина не разбирам хората, които клюкарят или се оплакват. (от мен :yes: )

Изображение

Изображение

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

• Like 2

Ред Велвет и поредното видео за концерта им "Red Velvet 4th Concert : R to V Production Diary ‘READY TO VENTURE’ #3".

Както и влог от канала на Йери, която ни отвежда на снимките на сериала "BITCH X RICH".

Дори да не сте фенове на групата бих ви препоръчала да погледате малко Йери. Тя наистина е от тези хора, които стоплят с усмивка. Не съм гледала драмата й, но от сърце й желая успех!

клик на снимката
Изображение

Още две усмивки - Сълги с Тейонг и SHALALALA-предизвикателството.

Off Topic

.

• Like 1

Влог от пътуването им в Европа, както са го кръстили "[RV Days] Record (t)our Video #1".

Мнооого харесвам такива закачки - хем е "Тур видео", където се изявяват като туристки, хем е "Нашето видео" след като "our" на англ. означава "наш". Готино, нали? 

Париж

Туристически съвет от Уенди и Сълги - когато сте в ресторант във Франция е неучтиво да викате келнера. Трябва да направите зрителен контакт, а за да поръчате трябва да затворите менюто - това е знак, че сте готови с поръчката. Уенди дава съвети и споделя, че когато е била в Канада е учила френски, защото там е втори официален език, а когато е отишла в САЩ е учила испански, тъй като там пък той е от официалните езици. Е, както често се случва - позабравила ги е. :D

Сълги за мен е перфектният travel-buddy или приятелче за път. Точно както аз правя, така и тя издирва местата, които да посетят, чете отзиви, нарежда маршрута. Мисля, че добре бихме се разбирали двете, ако пътуваме заедно. ;) 

Берлин

Йери обича парковете, обича да се разхожда и й липсва кучето й. Сладко.

Айрин и Сълги си хапват немски наденички и картофки, цена 7,5 Евро. :lol2:

Йери с видео от фотосесията за Cosmopolitan Korea.

Сълги ще бъде сред изпълнителите на сцената на Heart Dream Awards 2023, които ще се проведат на 10.08 в KSPO Dome Сеул.

Изображение

Не помня дали казахме по-напред, но тя ще участва и на KAMPFEST 2023 концерта в Паласио де лос Депортес в Мексико.

Денят е неделя, 20.08 и съвсем си приближи, след три седмици е.

Изображение

Усмивка от Джой, която се върна към активностите. :)

Изображение

• Like 1

"[RV Days] Record (t)our Video #2" :)

Берлин

Продължаваме предната част.  Момичетата - Йери, Сълги и Айрин похапват. Последната отново търси топло за ръцете си, явно е доста зиморничава. Сълги отново се разхожда из града, а накрая Уенди ни показва стадиона, където присъства на концерта на Бийонсе в Берлин заедно със стилистката им. Всъщност казва, че и останалите от екипа им, както и другите момичета са някъде по стадиона, но техните две места са най-добрите. 

.

По повод (първото) участие в мюзикъл - "REBECCA" Уенди е на корицата на списанието THEATRE+.

Изображение

Изображение

Изображение

Специална сцена с изпълнението й на песента "Zeit in einer Flasche" от мюзикъла.

Уенди качи и селфи от деня на записа. Сладурка.

Изображение

• Like 1

Видео от европейското им турне - "Today our dreams come true| R to V Europe Tour Behind".

Малко ми е кофти да ги гледам само четирите. Надявам се да имат отново концерти в Европа, но вече да са в пълен състав. 

Дано е скоро!

Първа спирка - Париж, където са поздравени лично от посланика на Корея във Франция - Choi Jae-chul. Момичетата са почти сковани от официалност, толкова са сериозни и сладки. Като се замисля, чак ми е странно как се държат сякаш им е оказана някаква твърде голяма чест. Та те са си направо световен посланик на Корея - особено след участието им е Северната съседка.

Следва концерт в Берлин. Йери има някакъв проблем с ръката и се усеща, че не се чувства ок на 100%, но концерта е минал добре и отзивите, които четох са отлични, така че не се е отразило на изпълнението й в този ден.

Отиваме в Амстердам, за който концерт всъщност чух негативни неща. Не, не за момичетата, а за организацията. Е, във видеото няма да покажат това, виждаме ги да се забавляват и изпълват сцената. Особено мило ми стана, когато Уенди благодари на публиката за зелената светлина, която бяха подготвили за Джой (тя отсъстваше от европейската част от турнето). А и Йери е все по-добра с английския, Уенди си има достоен заместник в нейно лице. :) Хаха В Амстердам особено обичат "Zimzalabim".

Последен стоп в Лондон. При груповата снимка забелязвам всъщност, че в екипа на Red Velvet 70% са жени и някак се изпълвам с гордост. Йери е супер сладка накрая благодарейки на английски и разкривайки, че специално за вечерта е подготвила британски акцент - "Обичаме те, Лондон!" и падна от смях на сцената. Буквално.

Red Velvet са обичани и чакани. Наистина се надявам компанията са знае това и да организира световно турне за групата. Просто... имат  музика, която е хубаво да се чува по света. 

клик на снимката

Изображение

Преди това ще участват на SMTOWN 2023 SMCU PALACE, който ще се проведе в Джакарта, Индонезия, на 23.09.

Изображение

Йери гостува в предаването на Jo Hyun-a от Urban Zakapa "조현아의 목요일 밤 l 레드벨벳 예리 조현아".

Изморена съм, няма да превеждам и препредавам, но наистина се надявам във форума да има и друг фен на Red Velvet, за когото да е интересно да чуе Йерим. Ако гледате видеото ще разберете защо толкова я харесвам. Има нещо в това момиче, нещо, което прави света малко по-добро място. 

клик на снимката

maxresdefault.jpg

По повод годишнината на Red Velvet, които навършват цели 9 години, на 1.08 от 19:00 KST в каналите на групата в You Tube и ТикТок, както и по Idolplus, ще се излъчи лайф под надслов "Ladies Ni9ht - 9th Red Velvet Anniversary".

Дали е много да се надявам, че тогава ще обявят предстоящо излизане на студиен албум? Дано! Дано!

Изображение

• Like 1

Поздравления за Сълги, която получи една от основните награди на провелите се на .10.08 K Global Heart Dream Awards 2023 - K Global Bonsang Award.

Изображение

Изображение

Готино видео от участието на Red Velvet на фестивала PRIMAVERA SOUND 2023 в Барселона.

Трябваше да имат участие и седмица по-късно в Мадрид, но събитието беше отменено заради лошото време тогава. Пожелавам им още много участия занапред, отива им да са на голямата сцена. :)

Изображение

Тук пък са страшно сладки - заедно с U-Know и неговото танцово предизвикателство "Vuja De" .

Off Topic

• Like 1

Най-накрая!!!

Шест години след 'PERFECT VELVET' на 13.11.2023 г. Ред Велвет се завръщат с 3-ти студиен албум 'WHAT A CHILL KILL'.

Само RV могат да излязат с такова име. :D

Naver

Изображение

Нямате идея колко се радвам.

И малко влогове от участията на момичетата по света.

Айрин в Берлин - "IRENE's Sweet Simple Seriesㅣ#Berlin".

клик на снимката

Изображение

Сълги в Мексико - "KAMP FEST CDMX받고한식받고커피받고대성당 받고…더보기 | 슬기의 겸사겸사 in Mexico".

клик на снимката

Изображение

Малко радост за окото от Джой, която вчера присъства на откриване на поп-ъп магазин на TOD'S в Сеул.

Изображение

Ето ги заедно с Джонгу, който също присъства в качеството си на първият корейски посланик-мъж.

Off Topic

• Like 2