Jump to content

The Age of Shadows (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Заглавие: Secret Agent / The Age of Shadows

Режисьор: Ким Джи Ун
Жанр: Екшън, Драма, Трилър

Времетраене: 140 мин.
Премиера: 7 септември 2016 г.
Страна: Южна Корея

Субтитри: Английски
IMDb

 

Участват:

Song Kang Ho

Gong Yoo

Han Ji Min

Um Tae Goo

Shin Sung Rok

Seo Young Joo

Lee Byung Hun

Jeon Yeo Bin

Go Joon

и др.

Резюме: The Age of Shadows проследява играта на котка и мишка, която се разгръща в края на 20-те години на миналия век между група  бойци от съпротивата, които опитват да вкарат експлозиви от Шанхай, за да унищожат основните японски съоръжения в Сеул, и японските агенти, които се опитват да ги спрат.

 

С български субтитри :click: :click:

С български и английски субтитри :click: 

Свали видео :click: 

Link to comment
Share on other sites

В ранните утринни часове, когато всичко е обвито в сутрешна мъгла, в един все още спящ квартал на Шанхай се срещат трима мъже. И Бьонг Хон, Сонг Канг Хо и Гонг Ю седнали на една маса и пият ракия, докато под повърхността се надиграват в игра на нерви(а и се сприятеляват). Много силна сцена(за мен и забавна). Като съберат подобни актьори,  друго не можеш да очакваш.

Личи си, че този филм е от режисьора на I saw the devil, The Good, the Bad, the Weird и A Bittersweet life. Това е един от онези филми, в които корейците се опитват да подражават на Холивуд, но се получава един много добър типично корейски филм(нещо като от лошо намерение да се получи добро дело). 

Времето, когато Корея е под японска окупация и действа  Корейската съпротива ми е може би един от най- интересните исторически setting-и. Опресивният режим, който налага Япония в някои отношения(не казвам изцяло) прилича на съветската окупация и властвуване у нас.. с разликата, разбира се, че докато там управлението пряко е било в ръцете на Япония, у нас това, че СССР управляваше България беше "държавна тайна". Затова и нашите народни предатели бяха основно тези, които ни управляваха. Забележете как корейците третират хората, които са продали родината си за пари и власт, от алчност и страх. Но да не се отклонявам. 

Четох, че The Age of Shadows e инспириран от истински събития, може би затова действието носи усещането за по-забавено и реалистично развитие. На някои може да се стори, че е леко разтеглен, но аз не мисля че е така. Да, няма го стопроцентовия динамизъм, както при Assassination(2015), но този филм не е правен, за да впечатли с екшън сцените. Макар че сцената във влака, която е емблематична, беше една от най- добрите такива, които съм гледала досега. Атмосферата е силната страна на този филм. Режисурата на Ким Джи Ун е забележителна, а съспенсът е на високо ниво. Буквално наелектризиращ. За малко да отделиш очи от екрана и си изпуснал нещо(не само детайл).

Актьорската игра е класа. Сонг Канг Хо, друго не е нужно да се каже, името му е достатъчно. Макар и малкото участие на И Бьонг Хон, достатъчно беше, стига само да седи и да пуши цигара, присъствието му е толкова силно. Само Хан Джи Мин ми беше слаба тук, не че ролята й беше голяма, ама като се сетя Чон Джи Хьон как изигра подобна роля в Assassination..

И музиката! Перфектно подбрани композиции..В една от най- силните сцени зазвуча Болеро на Равел, какво сетивно удоволствие.

В заключение, филмът е изключително изпипан във всяко едно отношение, лично за мен се нарежда сред най-добрите корейски.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Липсваше ми Гонг Ю! Исках да гледам Гонг Ю, а като бонус получих куп известни лица и една невероятна актьорска игра! Филмът е много добър и си заслужава вниманието. Споделям горното мнение и няма да преповтарям впечатленията ми, само ще спомена, че преоткривам Ом Те Гу като актьор и в последните изгледани от мен заглавия, той все има участие. Определено има дълъг списък с филми, в които присъства, с което доказва моженето си, а тук прави брилятна игра на безмилостен японец. Щях да апелирам за препоръка на подобен филм, но отговора също го има в горния коментар. :) 

За всеки, който има интерес към истории свързани с съпротивата по време на японската окупация в Корея, този филм си заслужава вниманието.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...