Jump to content

Recommended Posts

Cain_and_Abel-p00.jpg?w=640

 

Каин и Авел / Cain and Abel (2016) ンとアベル

 

Жанр: романтика, драма

Канал: Fuji TV

Старт: 17.10.2016

Излъчване: понеделник 21:00 ч.

Актьор: Ямада Рьоске

         Сценарист: Тацуя Каназава

Режисьори: Такеучи ХидекиХаяма Хироки

 

 

Участват: Ryosuke YamadaKenta Kiritani, Kana Kurashina, Masanobu Takashima и др.

 

Описание:Такада Ю е сътрудник в крупна компания.

Баща му се гордее повече с успехите на по-големия му брат,

но и Такада иска да получи любовта  и признанието на баща си.

Един ден среща млада жена. И въпреки че причината за срещата им е неприятен инцидент, той започва да изпитва романтични чувства към нея.

Но нещата не са такива, каквито на него му се искат.  

Младата жена, в която се влюбва,

се оказва момичето на по-големия му брат...

 

 

Свали :click:  :click:   :click:   :click: 

 

Английски субтитри :click: 

Link to post
Share on other sites

Все още е само слух, но гласят Кента Киритани за ролята на баткото, а Кана Курашина - за главния женски образ.

Link to post
Share on other sites

Почнах да го гледам това и мисля, че ми хареса поне от тези два преведени епизода. Каста ми е изцяло непознат като въпросната Кана Курашина ми е направо невзрачна и като актьорско майсторство и като визия, а самата й героиня също не ми допада. Другите обаче са си ок като двамата братя пресъздават точно впечатленията, които трябва за съответните герои. Малкият отначало ми се стори, че ще е лентяй и безхаберник, но се оказа, че просто момчето е неуверено в себе си и търси бащиното одобрение по свой си начин преживявайки някак си в сянката на аникито без да изневерява на самата си личност. Случките тук са главно с развитието на семейната фирма като всеки един от двамата се занимава със своята част. Големият естествено като привилигирован движи най важните въпроси, а малкият нещо като черноработник на който притикваха най големите чешити от бизнес партньорите за да ги убеждава за разни неща. И той си се справяше някак си човека...къде с упорство, къде с повечко труд и щипка късмет(ах как я мразя тази дума). 

Аникито през това време и то още във втори епизод сякаш забърка някакви каши. Освен че сюрпризира братчето си с прикриваната иначе в началото връзка с оная мишка главната, взе да рискува на едро по отношение на инвестициите и то с крупни суми. Стана ми доста интересно и изгледах дори трети епизод без субтитри и май дори почнаха да го изнудват бъдещите му инвеститори, което може да доведе си мисля до доста интересни събития в последствие. На всичкото отгоре и леля им нещо идва съмнителнаи сигурно и нейните действия ще разклатят семейната идилия.

Героинята на Хирона Ямазаки също е някак си безлична, но позицията в която е ми се струва крие някакъв потенциал и честно казано ми е поне малко симпатична за разлика от Кана. Надявам се сценарият да й даде поне малък шанс и да изплува от сенките, за нея поне има надежда.

Дано да се поразмърдат с превода тъй като сериалчето ми е интересно и поне искам да игледам спокойно още един-два епизода.

Link to post
Share on other sites

Поразмърдаха се вече има и за трети...и си заслужаваше чакането. Докато го гледах без букви долових горе-долу смисъла на събитията и сега вече всичко ми е ясно. Като цяло доста интересен епизод с доволно количество изненади. Характерите и изобщо личностите на двамата братя са си интересни дори и само от психологическа гледна точка, тук се вижда под съвсем друг ъгъл същността и на двамата, което си е доста интересно като развитие.

Малкият не престава да ме изненадва - просто му трябваше катализатор в случая на недолюбваната от мен главна женска роля и почна да се променя драстично и да развива потенциала си. Често се случва това...преживявайки в сянката на някой друг оставаме недоразивити собствените си личности качества тъй като да се носиш по течението и да разчиташ на други, да ги следваш е по лесният начин дори и по пътя да загубиш себе си. Героят на Рьосуке Ямада определено почна да намира себе си и дори ако сюжета се развие в тази насока в която си мисля скоро ще му се наложи да скача според доста високо вдигната летва.

Големият брат също е интересен случай. Може би човек наистина непознаващ истинско разочарование в живота си и несвикнал да губи беше особено интересно да проследя действията му в този трети епизод, когато обстоятелствата го натиснаха и то как само...Едно такова неочаквано развитие би довело по слаби характери дори до самият ръб и отвъд него, а залогът беше наистина огромен. И той разбира се избра най-лесното предвид финалната случка на свиканото съвещание на фирмата...не се изненадах, даже хич, но преди да направи този избор ми хареса тази сцена с върнатата писалка, което поне малко говори добре за него.

 

Историята на Каин и Авел е първата наистина обезпокоителна случка от Старият завет - брат убива брата с движещи мотиви: гняв и завист. Бързо развилите се събития тук предразполагат за такива негативни емоции между героите било то едно/двустранен процес, но по интересното е че в самото начало Авел тоест Ю-кун беше в позицията да ги генерира, не героят на Кента. Благововението на господ е заменено с това на бащата тъй като и за двамата е важно да му се докажат, видя се и в ретроспекцията с писалката. Все пак не мисля, че тази драма ще има същият библейски завършек..ако не би било наистина жалко, но какъвто и да е изхода ще ми е интересно да проследя тази история до край. Освен това реализирането на този проект с търговският комплекс някак си наистина ми влезе под кожата особено при сегашните обстоятелства и изобщо всички перипетии до този момент.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...