Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Заглавие: MW-ムウ- (Japanese Title)
Година: 2009
Режисьор: Hitoshi Iwamoto
Жанр: Драма, Научна фантастика, Екшън
Времетраене: 129 мин.
По мангата: Osamu Tezuka (manga), Tetsuya Oishi, Haruo Kimura
IMDb

Участват:
Hiroshi Tamaki
Takayuki Yamada
Kazuaki Hankai
Rio Yamashita
Ryo Ishibashi
Toru Kazama
Yusuke Yamamoto
Shingo Tsurumi
Yasufumi Hayashi
Ikuji Nakamura
Natsuki Obama
Yuriko Ishida

Резюме: Игрална адаптация по манга шедьовъра MW на Озаму Тезука, създадена да отбележи осемдесетата му годишнина. Когато строго секретно химическо съединение, наречено MW, заразява остров близко до Окинава, военните са изпратени, за да ликвидират жертвите на замърсението, потулвайки инцидента. Оцелял на име Мичио Юки (Хироши Тамаки), израства и се утвърждава като преуспял банкер, но бавно е обзет от ефектите на MW. След като извършва серия от безмилостни престъпления в опит да отмъсти на отговорните за потулването на инцидента, той решава да зарази целия свят с MW, унищожавайки цялата човешка раса, като единствено средство за истинско отмъщение. Тадаюки Ямада в ролята на отец Гарай, отчаяно се опитва да спаси душата на Мичио – а вероятно и своята собствена – без обаче да се опитва да предотврати престъпленията му.

:essub:

Свали филма с български субтитри: ТУК и ТУК
Свали филма с английски субтитри: ТУК

Свали филма с руски субтитри: ТУК

Филмът много ми хареса а и участва сладура от Crows Zero, доста добре се справя с ролята си тук. :asian:

• Like 1

Нали знаете, че това е продължение на излъчения лятото Спешъл MW: Chapter 0? Хироши Тамаки и Сато Такеру участваха в него. Ямада се включва на този етап.

Линк - "]:click:

В едно съм сигурен - това е филмът с най-непредсказуемо развитие на сюжета си за 2009. :D

Интересен, нетрадиционен и извън общоприетите клишета.

[ :asian::asian::asian::no::no: ]

Напълно те подкрепям! Надали някой би очаквал точно такъв финал... Малко в повече ми дойде "гаднярството" на Юки, но какво да се прави Мисля, че си струва да се гледа.

Аз нали ви казвам....Много мразя да гледам филми на принципа "това е с *рандъм азиатски бишонен* значи ше го гледам на всяка цена", но стане ли дума за този човек-няма как...Много е извратена ролята му, както и на Хироши де..Мангата, ако някой му се занимава, също е разкошна.

Не ме впечатли толкова този филм.

Хироши обаче най-накрая да го видя в подходяща роля - добре се справи в ролята на нечовешкия Юки. Но пък финалът да е непредсказуем... тц! Не че не е изненадващ, но пък Юки си беше прекалено умен, за да очакваме обратното.

За втори път го изгледах туко-що,вече и с бг-суб/за което съм адски благодарен на екипа,заел се с това/.Всъщност от филма очаквах малко повече,заради Ямада и думите "по манга шедьовъра на Озаму Тезука"в резюмето.

Ямада остана малко в сянка през целия филм,и не успя да покаже нищо съществено/мое мнение/.Актьора,който играеше Юки,също не ми направи някакво впечатление.

Но филма поне е направен стилно и изпипано,пък една от творбите на режисьора е "Nobuta wo Produce",което за мен си е още един задължителен "плюс" .

Колкото до "непредсказуемия финал",не съм чел мангата,но ако тя свършва по този начин,ще приема оригиналността/не че не съм гледал филми и анимета с подобен край/.Но по скоро си мисля,че всичко е с цел "отворена вратичка" за предстоящо продължение.

Снощи го изгледах филмчето.Не е никак лошо,но Ямада наистина имаше някак твърде малко участие,а можеше да покаже много повече Юки доста лудичък..напълно хладнокръвен и уверен в действията си....

Завършека си подсказваше направо за 2 част,но то ще си покаже

Едно нещо е сигурно - на Тамаки много му отива злодейската роля.

Слад като изгледах Спешъла, се питах, къде се корени омразата на Юки. Ясно беше, че отговорът трябва да се търси в детството, но той се изясни чак сега.

Не мога да кажа, че Ямада имаше малко екранно време. Просто на фона на това, което сътвори Юки, неговият герой не съумя да му противодейства успешно, тъй като двамата имаха много силна духовна връзка помежду си. Съчувствах му дори. През цялото време се бореше с вътрешните си страхове. Безпомощността му ме върна към изпълнението от Икигами. Чак ме разплака в един момент, което значи, че си е изиграл героя отлично.

Преди малко го изгледах и от моя скромна, гледна точка........това е един слабо направен филм.

Почвам с музиката.........неподходяща, монотонна, безизразна. Имам чувството, че ако я нямаше продукцията само щеше да спечели от това.

Другото което адски дразнеше.........нямаше нито една емоция, която да успея да почувствам.

Добър сюжет предаден адски плоско. Язък за добрите актьор, направо са им разказали играта.

За това не обичам да пиша коментари под филми и сериали, за да не убивам ентусиазма на хората, но този път не се сдържах.