Jump to content

BLΛƆK PIИK


Recommended Posts

BLΛƆK PIИK 

f96398be5bae0f78e25ad2d315b9794326308e96

Дебют: 08.08.2016 год.

 

Компания: YG Entertainment 

BLACKPINK Fandom Name: BLINK

 

BLACKPINK Official Accounts:
Instagram: @blackpinkofficial
Facebook: BLACKPINKOFFICIAL
Twitter: @ygofficialblink
vLive: Black Pink channel
Youtube: Blackpink

 

Членове:

Jisoo 

jisoo.jpg

Име: Kim Ji Soo (김지수)

Прякори: Chi Choo, Jichu

Позиции: Лице на групата, главен вокал

Рожден ден: 03.01. 1995г.

Рождено място: Seoul, South Korea

Instagram: @sooyaaa__
Weibo: sooyaaa__

Jennie

jennie.jpg

Име: Jennie Kim (제니김)

Прякор: Jendeuk

Позиции: Главен рапър, бек вокал

рожден ден: 16.01.1996г

рождено място: Seoul, South Korea

образование: ACG Parnell College

преди дебютни дейности: Участва в клипа на G-Dragon "That XX", също е женският вокал в GD "Black",  Lee Hi "Special", Seungri"GG"

Instagram: @jennierubyjane / @lesyeuxdenini
Weibo: jennierubyjane

 

ROSÉ

rose.jpg

Име: Park Chae Young (박채영) -  Roseanne Park 

позиция: главен вокал

рожден ден: 11.02.1997г

рождено място: Melbourne, Commonwealth of Australia

образование: Canterbury Girls Secondary College

Instagram: @roses_are_rosie
Weibo: roses_are_rosie

 

Lisa

lisa.jpg

Име: Lalisa Manoban (ลลิสา มโนบาล)

позиции: главен танцьор, бек вокал, рапър

рожден ден: 27.03.1997г.

рождено място: Bangkok, Thailand

Instagram: @lalalalisa_m
Weibo: lalalalisa_m
Youtube: Lilifilm

 

Повече информация за момичетата: :click:

 

Дискография:

Off Topic

 

Дата: 8 август 2016

Square-One-Cover.jpg

Debut Single Album 

1.Whistle
2.Boombayah


Дата: 1 ноември 2016

BLACKPINK-Square-Two-cover-art.png

Second Single Album

1.Playing With Fire
2.Stay
3.Whistle (Acoustic Version)

 

As If It’s Your Last
Дата: юни 2017

BLACKPINK-As-If-It-s-Your-Last-cover-art

Digital Single

1.As If It’s Your Last

 

Blackpink

Дата: 30 август 2017

Black-Pink-BLACKPINK-EP-Digital-Cover.jp

Japanese Debut Mini Album

1.Boombayah
2.Whistle
3.Playin With Fire
4.Stay
5.As If It’s Your Last
6.Whistle (Acoustic Version)
 

Re:Blackpink

Дата: 28 март 2018

BLACKPINK-Re-BLACKPINK-regular-cover-art

 

Repackage Album Of Japanese Debut Mini Album

Boombayah (Japanese version)
Whistle (Japanese version)
Playing With Fire (Japanese version)
Stay (Japanese version)
As If It’s Your Last (Japanese version)
Whistle (Acoustic version/Japanese version)
Boombayah
Whistle
Playing With Fire
Stay

 

 

 

Видео превю на групата:

 

Официални MV:

Off Topic

2016

 

 

 

2017

 

2018

 

2019

 

 

 

2020:

BLACKPINK - 'Ice Cream (with Selena Gomez)' M/V

 

 

Соло:

Jennie

Off Topic

Официално MV 12.11.2018г.

 

CHOREOGRAPHY UNEDITED VERSION

 

 

Участия:

 

 

 

 

 

Edited by skofiild
Обновяване на информацията...
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

О, супер, благодаря за темата!

И така, мацките са много яки, както се и очакваше от група на YG. Радвам, се че ги дочакахме, още повече, че си струваше. Често казано, нямах нерви да следя всяка крачка от формирането им като група и освен Джени, не знаех кои други ще са в групата и колко ще са като брой. Не си падам по големи групи и това, че са само 4 е плюс в очите ми. Откъм членове, съм най-приятно изненадана от тайландката Лиса. Прави много силно първо впечатление. Нахакана, млада, леко шантава, абе YG отроче отвсякъде. Веднага ще стане любимка на по-младата аудитория. Другата, която ме впечатли, е Rosé. Интересен и запомнящ се вокал и като при Лиса, готино присъствие. Другите две девойки са ми леко на заден план, но като цяло са равностойни. Никоя не изпъква твърде много пред останалите, което е добре. И двете песни много ми допадат, Boombayah с една идея повече, като по-танцувалната от двете. Клиповете не мога да спра да ги гледам, зарибяваща работа. Нищо чудно, че имат толкова много гледания за отрицателно време. Искрено се надявам, че краят на 2ne1 не е дошъл, но тази група поне в моите очи, ще им бъде добър наследник. YG е взел съставките, които направиха 2ne1 толкова успешни и култови и ги е приложил в тази група, добавяйки и нещо ново и различно, получавайки един успешен краен продукт в резултат. Желая им успех и ще следя изявите им с интерес.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Това страшно много ми напомня на 2ne1, като песни. Boombayah ми харесва повече, другата песен ми се струва много разпокъсана мелодията. Момичетата не мога да ги различа, само Lisa я различавам на външен вид. Нещо като в GFRIEND.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Преди да прочета инфото за групта си пуснах BOOMBAYAH и първото ми впечатление е, че приличат на евтин заместител на 2ne1. Песента, че и клипът са нещо средно между FIRE, CLAP YOUR HANDS и I'M THE BEST. Дори концепцията на всяко от момичетата напомня на CL (Jinsoo), Minzy(Lisa), Bom(Jennie) и DARA(Rose). Имат потенциал мацките, но не е лошо да им влеят малко индивидуалност. Няма как да прехвърлиш феновете на една супер успешна група, просто като създадеш нова група по същия калъп. Според мен ще има по-скоро обратен ефект. Може да е само стратегия на компанията, с която заявяват "ето новата ни водеща дамска група, те ще са достойни заместнички на 2ne1", но дано скоро изоставят тези препратки и да почнат да ги развиват.

 

P.S.: Поправка. Джени е лидерът, а Джинсу е просто хубавичката, подобно на Бом. Харесва ми рапирането на Джени, но иначе гласът й няма голям диапазон.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Добре казано, Ошина. Точно 2не1 без индивидуалност. Все чакам каките да изскочат от някъде и да се заемат с пеенето. Инак песните ми харесват, все пак са в стила на 2не1.

Иначе момичетата са хубави, няма какво да си кривя душата, но с толкова типични красавички с толкова стандартен талант за мен yg се връща крачка назад. Това, което ме радва е, че са ги понаучили на swag. Лиса, която почти белее най се забелязва - има най-комплексен талант, другите биват.

Link to comment
Share on other sites

Е, какво да се прави- като ги няма каките, по-добре без хич, свежи са, още  повече, че ония ансамбли по художествена гимнастика ги недолюбвам и добре, че не ги пуснаха, както ги бяха планирали една сюрия, а само четири. Имат и сексапил, за разлика от повечето кукли.Индивидуалността би трябвало да си я изградят с времето и мисля,  че излизайки  от хубав калъп имат шанс.

Не са лоши песните.Ето дебютните  изпълнения на живо.Повече ми харесва  като  за дебют BOOMBAYAH

 

 

 

Сиера, има ли някой в YG, да не е  swag? :28558: 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Харесват ми децата. Не понасям корейските момичешки групи, но на YG им се получават нещата. Момичетата са сладки, но не прекалено. Точно колкото трябва. Носят стила на компанията което е плюс. Джени я харесвам още от предишните и участия за компанията, хареса ми и Лиса, другите две за сега са ми еднакви, но ако продължа да ги наблюдавам може и да почна да ги различавам  :) Двете дебютни песни са точно в стила който в момента е популярен и при западните изпълнители, по конкретно "BOOMBAYAH" Другата си е типична песен на YG с отлично разпознаваем стил.

 

Имаше нужда от малко естроген в семейството, че от толкова тестостерон имаше опасност да станат досадни  :D

Link to comment
Share on other sites

"BOOMBAYAH" се харесва почти на всички май, щом и Дракончето пиян залян споделя клипче на тая песен. Според мен Лиса бие най на очи. Тя също е много добра приятелка на Бем Бем от ГОТ7, както и на сестра му Бейби (тия в Тайланд имат странни имена). Мацките са били на 1 място в класациите тази седмица доколкото прочетох преди малко. Според мен само хубави неща ги очакват от тук нататък упорит труд и ще са една от водещите групи в Корея след време. Пък все пак няма кво да си кривим душата YG е доста по различна от другите компании. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Сиера, има ли някой в YG, да не е  swag? :28558: 

 

 

 

Акдонг мюзишъните не са особено, поне според мен, но те пък не са хип-хоп дуо, така че не се и налага. И Хаи и тя още се учи, ма на нея гласът й сам по себе си е swag :). Както и да е, явно втора група като 2не1 няма да излезе скоро и всичките ще са по калъпа, така че тез девойки общо взето са най-доброто, което мога да очаквам. И Jenny е доста хубавка, добро впечатление ми направи на лайвовете - даже стои по-добре от Лиса, която ме беше впечатлила първоначално. Роузи ли е, к'ва ли е, добре пее, даже по дрехите личи, че тя е Парк Бом на групата. Явно ще трябва да си почакам обаче да се поотракат. 

Link to comment
Share on other sites

Ех, много са яки мацките, напълниха ми душата. Джени винаги ми е била някак невзрачна преди дебюта, но сега виждам подобрение. Определено по-добре стои с рап, от пеене. Тя не е лидер на групата, YG е казал, че няма да имат такъв. Джису е по-чаровна в тези изпълиния, отколкото в клиповете, но все пак, няма тази увереност и нахаканост, която излъчват другите. С други думи, не ми се връзва много. Мисля, че е Розе, тя го произнесе като Родже в едно интервю, като за корейците. За разлика от Бом, която никога не ми е била симпатична, Розе веднага ми стана любимка. Иначе, два perfect all kill в класациите, първата група, която го постига с дебюта си, доколкото разбрах. Първи в iTunes в над 15 държави. Клиповете минаха 10 милиона гледания за 4 дни и т.н. Добър старт на групата. Мощна подкрепа от феновете, които ги приеха повече от положително. Аз виждам индивидуалност в девойките, която тепърва ще се доизгражда и проявава. Пък и от YG, кога са излизали случайни хора? :)

Link to comment
Share on other sites

Е, че не е Бом - не е, Бом има по-интересна бленда, но не е красавица. Явно понякога едното страда за сметка на другото. Макар, че и тази има нелош глас. Просто заема ролята й, защото YG малко или много взима 2не1 за калъп, то по самите песни се усеща. Бумбая е песен, която все едно е излязла от репертоара на 2не1, чак си мисля, че е била писана за тях.

 

За мен Джису е напълно безлична и неталантлива красавичка. Може да е в която и да е друга корейска група от клонинги, направо се чудя как е попаднала в YG и как въобще са я пуснали да дебютира. Ама явно е адски красива по корейските стандарти и затова са я взели да обира мъжките лиги. Дара поне си има някакъв специфичен нейн си чар.

 

Това, което не ме кефи особено в избора на членовете е, че рап възможностите и гласовете на Джени и Лиса горе-долу се припокриват, което ги прави малко взаимозаменими. Поне там се надявах на повече вариация. Не че е някаква драма, просто е очевидно, че тази група е правена, за да печели пари и нищо повече - нещо, което не съм очаквала от YG. 

 

Явно 2не1 доста ще ми липсват като група.

Link to comment
Share on other sites

Не ме разбирайте погрешно, не се разписвам просто да ги изхейтя. Даже сигурно започват да ми харесат, щото вчера цял ден си хъмках бумбаята, обаче като им видях изпълненията на живо и адски ме подразни колко е очевидно, че пеят на плейбек. Като възлагат такива надежди на тях, барем да ги ошлайфат малко преди да ги хвърлят на сцената! То вярно, че кпоп групи дебютират с лип синх на такива участия, но все пак е музикално предаване, а не четвърт финал на мис Тийн Корея. Всички отварят некоординирано уста и още преди да им е свършила частта почват да правят сладки муцки и 10 000 волтови усмивки. Единствено на Лиса не й личеше толкова и сигурно затова стои най-адекватно. Дотук и на мен тя най-много ми харесва от четирите. 

Link to comment
Share on other sites

Не е плейбек, бре, джанъм:

 

 

Просто правят по няколко записа на сцената и наслагват аудиото в/у картината, затова човек остава с впечатлението, че нещо не е като хората.

Link to comment
Share on other sites

Че то кой слуша поп музика заради пеенето :rofl:. Аз лично слушам балади и рок заради пеенето, а поп музика заради качи песните. Кой какъв певец е в този стил музика няма голямо значение.

Link to comment
Share on other sites

Така е, но от Бритни Спиърс съм се убедил, че поп музиката и пеенето на живо не си допадат :D. Нямам никакви очаквания за пеене на живо на поп песни.

Link to comment
Share on other sites

Хмм, не знам. Продължава да ми изглежда на плейбек, просто тук са само вокали и без ефекти. Особено моментът, когато Джени скача, останалите я хващат, а Джинсу уж още пее, само че никоя не държи микрофон до устата си.

 Така де, не съм наясно с всички трикове, пък и Бионсе дори го прави, не е страшно. Във всеки случай на клипа, където има монтаж стои зле. Но той опитът идва с участията. Откъм танци  и синхрон са екстра.

Интересно, как ги възприема мъжката публика във форума? Някъде из мрежата имаше коментар, че са твърде girl power, за да се харесат на широката мъжка публика. Явно трябва да си сладка и да гледаш тъпо, за да имаш фенове.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...