Jump to content

Age of Youth Season 1 (2016)


Recommended Posts

spacer.png

 

Age of Youth (청춘시대)

 

    Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 22 юли 2016 - 27 август 2016

Време на излъчване: Петък – Събота 20:30

Жанр: Комедия, Романс

Канал: JTBC

Епизоди: 12

Режисьор: Lee Tae Gon

Субтитри: Английски

 

Участват:

Han Ye Ri като Yoon Jin Myung

Park Eun Bin като Song Ji Won

Park Hye Soo като Yoo Eun Jae

Han Seung Yeon (KARA) като Jung Ye Eun

Ryu Hwa Young като Kang Yi Na

Yoon Park като Park Jae Wan

Choi Duk Moon като Oh Jong Kyu

Ji Il Joo като Go Doo Young

Shin Hyun Soo като Yoon Jong Yul

Son Seung Won като Im Sung Min

Lee Chul Woo като Seo Dong Joo

Yoon Jin Sol като Jo Hyun Hee

Yoon Jong Hoon като Seo Dong Joo

 

Резюме: Сериалът е весела и оптимистична младежка драма с участието на пет жени съквартирантки, които живеят в една и съща къща, всяка с различна личност и вкус към мъжете. Той разглежда различните проблеми на съвременните жени, независимо дали става дума за университета, запознанствата или техните междуличностни отношения.

Всяка от тях е напълно различна  - Юн Джин Мьонг (Han Ye Ri) е заета да се издържа финансово, докато учи, затова винаги страда от липсата на сън, Чонг Йе Ън (Han Seung Yeon) е отдадена напълно на своя приятел, но започва да изпитва съмнение дали наистина го харесва. Сонг Джи Уон (Park Eun Bin) има ярка индивидуалност и обича да пие, Канг И На (Ryu Hwa Young) е популярна заради красивата си външност, а Ю Ън Дже (Park Hye Soo) е плаха и стеснителна, но с уникален вкус за мъже… 

 

 

С български субтитри :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :click:

Свали с български и английски субтитри :click:  

Свали :click:     

С руски субтитри  :click:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Реших да пробвам една серия, тъй като след месец-два и аз ще съм студентка в друг град, та ми е доста рилейтъбъл. Тази Ън Дже - все едно мене са гледали, просто едно към едно почти. Очертава се и някаква интрига с нещо в миналото, така че ще се следи.

Link to comment
Share on other sites

Добър първи епизод. Даже се изненадах. Сценарият не е нещо особено, но реализацията е много добра. Всеки от главните герои е различен, а не като в повечето сериали да се повтарят образите от друг сериал. Не знам какво друго да напиша, защото сценария си е оскъден, просто трябва да се гледа. Ще коментирам след като изгледам още някой и друг епизод. Добра актъорска игра от актриси, които май не съм ги гледал в други сериали.

Link to comment
Share on other sites

След изгледани два епизода съм очарована. Тази драма е нещо свежо и по-различно на фона на обичайните корейски сериали. Дано не го развалят. :)

Link to comment
Share on other sites

Аз изгледах излезлите до сега епизоди. Като сюжет не е нещо драматично, няма големи драми и сътресения, но задържа вниманието. Въпреки че са "нещата от живота", е поднесено интересно и увлекателно. Предполагам няма да е голям хит, тъй като е по кабеларка и липсват известни лица. Допада ми също, че не е типичната драма и че на всяка от героините е отделено еднакво внимание. Определено препоръчвам.

Link to comment
Share on other sites

Изоставиха му нещо превода :( Заради по-глупави сериали. Сериалът е доста по-смислен от повечето клиширани бози, на които превода излиза мълниеносно.  :mad:

Link to comment
Share on other sites

Оставете прокисналите бози за пишман доктори, умиращи лебеди, нарисувани герои, гейове и пепеляшки! Това е сериалът, който си заслужава гледането! По-подробно след две седмици.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Сериалчето свърши. Много добро!

Чудесна игра на петте момичета, много запомнящи се характери. Бяха като пръстите на ръка, толкова различни, а същевременно сякаш бяха едно цяло.

Link to comment
Share on other sites

Сериалчето свърши. Много добро!

Чудесна игра на петте момичета, много запомнящи се характери. Бяха като пръстите на ръка, толкова различни, а същевременно сякаш бяха едно цяло.

Да! Чудесен "човешки" сериал!  :icon_sunny: Жалко, че свърши :(

Link to comment
Share on other sites

И аз си го изгледах. Даже ми се щеше да не е само 12 серии. Доста въпроси останаха без отговор. Наистина доста по-различно от това, което сме свикнали да виждаме в повечето драми. Наистина човешки сериал без преиграване и излишни драми. Харесва ми, че фокусът е върху женските персонажи, защото обикновено водещи и оригинални са мъжките образи, а героините остават някак в сянка. Също много добре показаха, че няма такова нещо като "добри" и "лоши" хора. Всеки си има тъмна страна, тайни, които не разкрива, всеки е правил грешки - къде по-големи, къде по-малки. Важното е да срещнеш хора, които въпреки че също не са перфектни, те обогатяват и те учат на нещо, изкарват на показ най-доброто в теб, карат те да се замислиш върху себе си и те подкрепят въпреки всичко. Друго, което ми допадна,е че момичетата не бяха представени като марионетки на родителите си, както е в повечето корейски сериали. Да, при някои семейството беше повлияло на характера им, но си бяха отделни същества, които живеят за себе си, а не за болните амбиции и представите на мама и тате. Нямаше я и онази преиграна свенливост при любовните връзки. Въпреки че имаше срамежлива героиня, не се държеше като пълен олигофрен, а като нормален по-свит човек. Определено препоръчвам на тези, на които им е писнало от типичните схеми и клишета.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Кефи мЪ. Замислих се за причината...Единствената  е, че не ме дразни! Докъде стигнах от гледане на еднаквости в корейските сериали. Да следя нещо, щот не ме дразни...просто страхотно...Вече не ме интересуват ни кои са актьорите, ни къв е сюжета - убедих се, че последните години няма сериал, който да не съм догледала със зор, превъртане и майни. Паралелните такива, ми късат нервите жестоко - постоянните заухави любови, развиващи се независимо в Чосон или Сеул. Повръща ми се от оеднаквени роли на принцове, жени евнуси, чеболи и тралала.  Дори няма сериал, който да ''чакам''  - толкова разочарования, че дори любимите мъжурля не могат да ме накарат да гледам с кеф. Досадни и втръснали сюжети яко. Пълна шитня. Заради това пренасищане, този ми харесва. Ако го бях гледала по времето на пристрастяването си, щеше да ми се види мн. обикновен и безсмислен. Но сега ми е чуден. Пак действие в Сеул, но готини съквартирантки, някои от тях леко откачалки, но не клиширани. Търсещи реални мъже и работа за издръжка, щото никой чеболец не им плаща наема и сметката в магазина..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Чудно сериалче изгледах го на един дъх даже исках още, имаше потенциал да го развият още поне до заветните 16 епизода :28558: . Напоследък нищо не ми задържа интереса или превъртам или го зарязвам.Много различен топъл и човешки , без типичните крясъци ,чеболи, пепеляшки  и т.н..ето такова ми се гледаше и с кеф си го изяпах.Толкова различни персонажи и всички ми бяха любимци защото успяха да ме докоснат по своя си начин.Всичко е казано и няма какво да добавя по различно освен че го препоръчвам и Благодаря за  :subs: .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Сигурна съм, че всички хора - студенти, млади хора  и завършващи ученици биха харесали такъв сериал(филм) - така те виждат себе си или себеподобните си отстрани - логично.., но като няма сюжет, де не речем случковост, сериала си е скучен за останалата аудитория. Ще го гледам, щото чакам някакъв превод или завършване на някои други сериали. Поводът да пиша е, че прочетох суперлативи, които не ме кефят, защото сериалът не ги дразни. Ако искате сериали, които не ви дразнят с аджуми, със властни сънбета и т.н. гледайте си американски и прочие продукции. Чарът на корейските сериали е в това, което у нас го няма - ценностна система. Не казвам, че одобрявам целия им списък от ценности, но у нас при тая слободия няма даже списък от ценности. Съжалявам ако съм оттегчила младите, но проблемът е техен - да се оправят в живот без ценности, ние старите така и така сме пътници - младите също, но по-късно. Сериалът определено е скучен - четири девойки - дали девойки скучаят на корейска тема до болка скучна -  да си намеря мъж и работа, с която да плащам за гордостта си; или скучаят на българска тема как да си намеря мъж, с който да си оправя живота. Персонажите, които не се вписват в тая тема са изключението, което потнърждава правилото. Разбирам, че по-голямата част от аудиторията на този форум са ми деца, но моля да ми простят, че съм се набъркала с пристрастяването си към корейските сериали и, когато  ми се "покатерят на ушите" да ги скастря. Знам, знам .... некава досадна бабка се обажда. Пожелавам ви на моята възраст, да не ви го казват. Обичам ви сладури, но този филм е напънала се планината и родила мишка. Пак се извинявам (ей, много корейска драма съм изгледала, че чак се изкривих) на младите и им пожелавам да не страдат много като станат студенти на квартира - животът е шарен.  

Link to comment
Share on other sites

Преценката ни за каквото и да е зависи освен от всичките /добри или не/ качества на продукцията, но и от нас самите - нравът, вкусовете, потребностите ни и от моментното настроение. И понеже тези неща са различни за всеки, едно и също нещо се харесва на едни хора и в същото време не се харесва на други. Затова се старая да приемам различните мнения, въпреки че понякога това е много трудно, особено ако са прекалено негативни или прибързани /без да се познават всички факти/, пък ако са и неграмотни - направо не се търпи. Ама от друга страна добре че е така, за да може да изпъкнат човеците в множеството, да можеш да избереш този който ти пасва най-добре.

Сериалчето ми хареса с това, че изглежда много истинско, като истинския живот, по-скоро имах усещането, че гледам филм - без преиграване и ограничения на характерите, без прекалената клишираност на сериалите. И даже казаха думата "секс" най-спокойно! Същевременно засегнаха много проблеми. Момичетата, макар и не много познати, се справиха чудесно и наистина бяха много различни. Страхотно се кефех как постепенно станаха толкова близки, как препятствията ги правеха по-силни и израснаха като личности.

Не, че е без кусури, но наистина приемам сериала като глътка свеж въздух и го препоръчвам.

Благодаря за българските субтитри!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Очарован съм от този сериал. :) Вдъхва ми надежда, че корейците още ги бива в прилепчиви сериали с толкова истински персонажи, че накрая ти липсват като свърши. Смислени диалози, реални проблеми и постоянно нещо ново се случва. Няма и секунда скука, повтаряемост, тъпчене на едно място и тотална безидейност на къде ще вървим.Попадаш в абсолютен капан почнеш ли да гледаш, защото не ти мърдат поне 2-3 епизода. 

 

Сред съквартирантките няма главни герои, всяка си има своят главен момент.  Дори всяка една от тях имаше някаква своя драматично/криминална сюжетна линия. С изключение на моята любимна, тази с късата коса. Само на нея не и бяха създали някаква драма, гадже-психар, заеми за плащане, болен роднина и т.н. Може би за да и запазят по-ведрото излъчване. Страшна беше! :)  Любимият ми момент в сериала беше като решиха да правят купон и всяка трябваше да доведе момчета. 

 

Много топло беше усещането да изживееш тези 12 епизода заедно с тях в къщата.  Как се опознават, как си стават близки, как почват да имат толерантност една към друга и как си помагат. Определено имаше развитие в героите.  Единственият малък минус му е, че му трябва по-ударен финал. Някак прекалено спокойно и изненадващо свърши. Не бих отказал още епизоди.  Като цяло бих казал че имаше химия и магия между актьорите, получи им се,  Персонажите бяха по-разчупени, по-реални и по-близки до живота който живеем. 

 

Пет момичета с една баня?  Тотална гавра си направиха. :D  

  • Like 2
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Демоне,страхотен коментар. Имам същото мнение за драмичката. Един от най-хубавите,които съм гледал.В мен остави само хубави и топли чувства. Заслужава си да се гледа,дори и без в него да участват куп "звезди".

 

 

Пет момичета с една баня?  Тотална гавра си направиха. :D

 

Хаххахаха,нали? :28558: :28558: Колко ли пъти бяха на косъм да се напишкат в гащите  :lol2:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...