Jump to content

Recommended Posts

k9lufjf5zgjq.jpg


 


 


 The Bodyguard


 


Страна: Китай


Език: мандарин


Година на излъчване: 01.04.2016


Времетраене: 99 мин.


Жанр: драма, екшън, трилър 


Режисьор :  Sammo Kam-Bo Hung


Сценарист: Jun Jiang


Субтитри: английски


 


:imdb:


 


 


 


Участват Andy Lau, Sammo Hung, Li Qinqin, Tomer Oz, James Lee Guy, Pei-yan Chen, Zhu Yuchen


 


Резюме: Пенсиониран бодигард, с ранен стадий на деменция,


намира нов приятел - младо момиче, чието семейство има преки връзки с местните криминални групи.


Дали ще успее да я предпази връщайки се към професията, която вече е загърбил?


 


Свали с  :subs:  :click: 


 


Сваляне:  :click:  :click:  :click: 


 


 


 Edited by Joys
Добавени линкове за сваляне
Link to post
Share on other sites

My beloved bodyguard - първият филм на Само Хун като режисьор от '97 насам (Once upon a time in China and America), в който могат да се намерят съвпадения с корейския The man from Nowhere, където главния герой намира утеха в контактите си малко момиченце и после бива мотивиран от него да поизчисти територията от зли хора.

Тук Само играе Дин - пенсиониран военен, страдащ от деменция и живеещ самотен в отдалечено градче близо до руската граница. Без приятели, без роднини (след инцидент в миналото, свързан с внучката му, дъщеря му се отчуждава от него), с една и съща рутина всеки ден, борейки се със своето състояние, което се влошава, той намира необикновен приятел - малко момиченце, чийто баща (Andy Lau) е комарджия и се забърква с местния водач на мутрягите, който иска от него да открадне чанта със скъпоценности от ръцете на руски мафиоти във Владивосток. докато той се укрива от всички и оставя момиченцето на произвола (и на грижите на Дин), героят на Само се привързва все повече към детето и заради нея се впуска в авантюра с местната лелка Мис Парк, която го сваля от доста време.

 За жалост болестта на Дин го прави неспособен да помага на който и да било, но когато малкото момиченце изчезва от градчето, а баща ѝ е брутално убит от мутрягите, Дин си спомня едно от нещата от миналото в което е най-способен - да чупи тикви по ефикасен и зрелищен начин. Филмът не е изпълнен с много тупалки, както предполага трейлъра, има три екшън сцени като финалната е най-добрата, макар и с използване на близки кадри при самите взаимодействия, но пак дават индикации, че Само ги умее нещата все още макар и на 66 години. По-скоро бих го характеризирал като драма с елементи на бойни изкуства, като всичко останало спомага да разберем повече за развитието на героите и на историята, като бойните сцени са само допълнение вместо ударение.

В епизодични ролички се появяват известни лица от хонконгската индустрия - Yuen Wah, Yuen Qiu (хазяинът и хазяйката от Kung Fu hustle), Karl Maka, Din Shek (Odd Couple, Skinny Tiger, Fatty dragon, A better tomorrow, Drunken Master, Snake in the eagle's shadow, Aces go places), Yuen Biao (Righting wrongs, On the run, eastern Condors, Dragons Forever, Project A) и още няколко, които ми беше интересно да видя. Първоначално героят на Andy Lau е бил предвиден за Джеки Чан, но той не успява, заради снимките на филмите си Skiptrace & Kung fu Yoga.

 Иначе дайте му шанс - макар и да не изобилства от бойни сцени, присъствието на Само и режисьорската му работа е приятна за окото, като изгражда един образ в днешен Китай, достатъчно драматичен и достатъчно badass, което не винаги се наблюдава в жанра като комбинация.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...