Jump to content

Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge (2016)


Blue_Moon

Recommended Posts

spacer.png

 

Заглавие: Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge /Tanaka-kun is Always Listless /田中くんはいつもけだるげ

 

Държава: Япония

Жанр: Комедия, Училищен, Шоунен

Продукция: Silver Link

Тип: Сериал

Епизоди: 12

Година: Април 2016

AniDB

 

Резюме:  Историята се фокусира върху гимназиста Танака, който винаги е сънлив и честичко заспива на чина. Проследяват се взаимоотношенията му с неговите съученици, които не го оставят на мира. Това е комедия за безгрижния Танака и тихия Ота, който е винаги до него.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да кажа, предвид гадните ми предрасъдъци, свързани с ученически истории с по 10000 момичета с архетипи лоли-та, мегане, янки, малки сестри - откачалки, ако бях чела резюмета или бях гледала клипчета и трейлъри, щях да пропусна това заглавие. Добре че го започнах от раз – изключително забавно, преувеличено, абсурдно...всичко е с умисъл и тънък хумор (или поне аз така си го осмислих). С Танака се идентифицирам и на субатомно ниво на моменти, ако кажа, че много от абсурдните му дилеми не са ми хрумвали и на мен, ще е чиста лъжа. Просто предвид че е аниме, всичко е преувеличено. Много ми липсва, сега неделите са с половин час по-скучни. В подобни истории има хляб и за сто епизода, предвид колко накъсано и фрагментарно беше действието. За мен е много хубаво, че си нямам един Ота, тогава съвсем щях да се отпусна (и също като Танака, да изпадам в безумни крайности). 

 

Признавам, това че дванадесет седмици следих историята на рисуван човек, чиято цел в живота е да мързелува,  не е от най-представителните факти за мен. Оттам, не смея и да ви го препоръчам, защото наистина никой не спасява света от атака на извънземни с пумпали, нито побеждава древни египетски фараони на карти, но е забавно и се гледа неусетно. Всичките герои се наместват, никой не ме подразни (освен Ширайши, но и там се преживява.) 

Музиката много ми допадна, както и хуморът и стилът на рисуване. Един от сею-тата пък си го харесвам от други заглавия, така че със сигурност беше плюс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...