Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Mirror of the Witch (마녀보감)

                             Страна: Южна Корея                                 

Също така известен като: Secret Healer

По книгата на Heo Jun “Mirror of Eastern Medicine (Dongui Bogam)”

Период на излъчване: 13 май 2016 - 2 юли 2016

Време на излъчване: Петък - Събота 20:30

Жанр: Фентъзи, Романс, Исторчески

Канал:  jTBC

Епизоди: 20

Режисьор: Jo Hyun Tak

Субтитри: Английски

 

     Участват:

Yoon Shi Yoon като Heo Joon

Kim Sae Ron като Princess Seo Ri / Yun Hee

Yum Jung Ah като Shaman Hong Joo

Lee Sung Jae като Choi Hyun Seo

Kwak Si Yang като Poong Yeon

Jo Dal Hwan като Heo Ok

Choi Sung Won като Dong Rae

Moon Ga Young като Sol Gae

Jang Hee Jin като Queen Shim

Lee Ji Hoon като King Seonjo

Yeo Hoe Hyun като Crown Prince Soonhwae

Lee Yi Kyung като Yo Kwang

Yoon Bok In като Poong Yeon’s mother

Kim Kap Soo

 

Резюме: Сериалът е вдъхновен от "Огледалото на Източната медицина (Dongui Bogam)" - книга, съставена от кралския лекар Хо Джун, и публикувана по времето на династия Чосон, считана за класика в изучаването на корейската традиционна медицина.

Може ли един млад кралски лекар да промени съдбата на една прокълната принцеса?

 

Когато кралица Шим (Jang Hee Jin) не е в състояние да зачене, тя посещава шамана Хонг Джу (Yum Jung Ah), без да знае, че черната магия, която използват, ще има последици. След раждането на момче и момиче близнаци, принцеса Со Ри (Kim Sae Ron) се оказва прокълната да се превърне във вещица. Затова променя името си на Йон Хи, опитвайки се да намери решение как да премахне проклятието. Така пътищата ѝ се пресичат с кралския лекар Хо Джун (Yoon Shi Yoon), син на наложница, срамуващ се от своя произход.

 

Ще успее ли Хо Джун да ѝ помогне в опита да промени съдбата си и възвърне полагащото ѝ се място?

 

 

Свали с :subs:  :click:  :click:

Онлайн с  :subs:  :click:

С български и английски субтитри  :click:

С руски субтитри  :click:

 

Интересно как ще се справят главните с тази голяма възрастова разлика...

Link to comment
Share on other sites

Чудех се, къде зачезна от екран този сладур, пък той изкарал цяла казарма и ето го в нова драмичка. Момиченцето и то ми беше много симпатично като ангелче, мъничка е, да видим що за химия ще докарат. 

Link to comment
Share on other sites

Ex, Юн Ши Юн, защо се напъха в историческо, защооо? И все пак в комбинация с фентъзи, може би, ще мога да го погледна. A тази Kim Sae Ron не е ли много малка за негова партньорка, помня я от High school: love on. Малко снимки от пресконференцията и един трейлър от мен.

 

c2a8906e63fa.jpg

53d3ed7dd141.jpg

9ca2d01dd7aa.jpg

f7c228474ef4.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Вълшебна приказка за принц, принцеса, проклятия, духове, вещици, черни магии... Ако сте привърженик на подобен род истории може би ще ви хареса.

Малката сладурана Ким Се Рон е на подходяща възраст според сценария, но на фона на останалите участници малко не ми се връзва. Все още има прекалено детско излъчване.

Link to comment
Share on other sites

Аз уж щях само да го погледна, но ми се стори интересен, затова ще го следя, ще видим до кога, интересно ми е да видя как ще се справи главната двойка, имат 14 г. разлика във възрастта актьорите, доста са, дали ще им се получи химията и всичко, любопитна съм.

Link to comment
Share on other sites

След изгледана 5-та серия останах много въпросителни за мен

 

например, това истинския крал ли е, първо беше болен, после се оправи, после умря, а сега това той ли е, или са го подменили, не разбрах?

Друго-явно за да развали проклятието принцесата трябва да запали 108 свещи, които не трябва да загасват, защо 100 е успяла да запали, а последните 8 не успява? Дали е свързано с това, че шаманката,  за да задържи проклятието изгаря по едно човешко сърце ( на мен поне на сърце ми се стори) през определен период.

И защо се появяват тези шипове на гърба на краля, ако е подменен, не би трябвало да е свързан с проклятието.

 

 

Link to comment
Share on other sites

andi11много мътно и кърваво :896767: , но прочетох ето това. като хронология.Едва ли е нужно да гледаме историята, тъй като в началото на всеки епизод пише, че всичко е измишльотина.

 

1545г. шаманката-вещерка, убива краля и неговото място заема крал  Myungjong.

Чифтосва младата шаманка  с него 1550г и се раждат принцесата и принца.

След 17 г.-1567 проклятието се задействува и шаманката убива  принца,а след него умира и старата кралица.

След още 5 г.-1572, явно Myungjong е дал фира, на престола е вече племеникът му крал Sunjo,  обаче вдовстващата кралицата   Sim  продължава да си царува

 

Колкото до раните на сегашния крал, дали са от проклятието на младата шаманка, дето я прецакаха или  баш вещерката му навреди допълнително- не знам

За свещите- монахът и ги носи запалени от дървото на желанията и тя пали тези при нея.Ако желанията са  от "чисто сърце", успява и така  за пет години запалва 100, трябват и още 8, докато изтече срокът, за да свали проклятието.

Тия с желанията, биват убивани и сърцата им ги изгарят -?, а може би  вещерицата не умира, ако ги използува за себе си-?, предстои да видим.

Принцесата пък, явно е наследила шаманските заложби от истинската си майка (младата шаманка), че и от шаманът, дето я спаси и отгледа може :28558:  .

Голяма главоблъсканица е сериалът, на серия по лъжичка ни дават и тя видиш ли- кафяна. ;) 

 

 

Ето тук, кой, кой  e от мъжете, със снимки и ролите, че иначе с тия шапки и в добавка  корейската   пластична хирургия, ориентацията стана трудна.Поне на мен-  принц, крал, брат ми изглеждаха еднакви.Единствено пекарчето  Юн Ши Юн , няма как да го сбъркам.

Link to comment
Share on other sites

 

 

До колкото схванах проклятието тегне над двореца или по-точно над кралския род. За това и новият крал е засегнат от него.

Това са само мои догадки, но има нещо от миналото на вещерката, което още не знаем. Тя явно преди е била последователка на монаха, но нещо се е случило, заради което има зъб на кралското семейство и е решила да си отмъщава като използва черна магия в противоречие с даоистките традиции.

Свещите се палят от човек, който си е пожелал нещо. И ако желанието му е искрено тази при малката вещичка остава да гори. Предполагам, че вещерката доста късно се е усетила какво става и е открила начина как да се справя с проблема. Убива човекът с желанието и изгаря сърцето му. Един вид човекът умира и свещичката му угасва. За това тези последни 8 свещи се оказват трудни.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Мерси за поясненията по-горе, аз най-сетне изгледах 7 и 8 еп.

 

Тази гадна шаманка как само успешно ги манипулира, атакувайки ги по слабите им места.

 Все още не съм напълно наясно каква е крайната и цел- да унищожи кралското семейство???

Много беше забавен началото на 7 еп. когато Джун изпи елексира на паметта и какви ги насмете после, не му се напускаше много тайното им убежище, но няма как. Принцесата все малко да се влюбва в него, монахът, който се грижи за нея също май :lol: 

а старият монах като се събуди беше обладан от черната магия???, не знам как стана, има много неясноти в сериала като цяло. Позаплетоха ги главните герои и обкръжението им, да видим кой на кого ще помогне и кой на кого ще навреди.

 

Link to comment
Share on other sites

 

Е, разбрахме кой е убиецът с маската... Само не знам как ще я оправдаят, трябва да се залюбят с баткото все пак :D

 

Link to comment
Share on other sites

Това взе да става  еднообразно  до степен негледаемо, след като паднаха въпросителните.Последните две серии, 13 и 14  вече и те не знаят какво правят, така се омотаха в тия духове и магии, че само пълнят време, без всякакъв смисъл, особено в 14 епизод- прекалиха с въртенето в кръг.

Не остана никой неналазен от черната магьосница, че и редовно си вземат дозата и това до безкрай. Изгуби се интригата.Принцесата доста безлична.Само   страхотната вещерка крепи сериала.

 

Мисля директно да мина на последните  минути от последния епизод, колкото да видя преброяването на останалите живи. Пък ако вземат да го съкратят на 16, съвсем няма да сбъркат- фентъзито куца вече, романтиката я няма,  историческото съвсем и  действието се затлачи.

Само черен дим, който явно е налазил и сценаристите и им е замъглил и на тях съзнанието. 

Link to comment
Share on other sites

И това ли са го удължили  :slap: ? Първоначално си беше 16 епизода. За това сигурно разтягат безмислени локуми последните няколко епзода. И дали нещо не са объркали главните герои, че на мен вещерката ми се струва е поела тази роля, а другите са само фон. Особено мъжките образи.

Link to comment
Share on other sites

Тъкмо си мислех, че ще гледам последния епизод на приказката, а то се оказа, че има продължение. :mad: Всъщност, спрямо сериала е логично. Останаха три свещи да се запалят. Въпросът е с какво ще го запълнят. Много се разводни този сериал. Сценаристите не знаят ли, че и приказките имат край, и колкото повече протакаш и разтягаш локуми, толкова повече губиш вниманието на зрителя. :mad2:

Link to comment
Share on other sites

Големи черни магии, голямо нещо. Всепоглъщащи.

Та чак и интерса ми. Тъпче се и се повтаря едно и също. Гледам с превъртане.

Ще погледна края все пак. Може би последните 5 минути да разсеят тъмните черни облаци, и с последните запалени свещи на хоризонта.да се освети

пътя на лечителчето на краля и прокълнатата принцеса към по-добро и светло бъдеще... .. :28558:.

Link to comment
Share on other sites

Големи черни магии, голямо нещо. Всепоглъщащи.

Та чак и интерса ми. Тъпче се и се повтаря едно и също. Гледам с превъртане.

Ще погледна края все пак. Може би последните 5 минути да разсеят тъните черни облаци, и с последните запалени свещи на хоризонта.да се освети

пътя на лечителчето на краля и прокълнатата принцеса към по-добро и светло бъдеще... .. :28558:.

 

Понеже и аз вече превъртам... и не мисля да повторя 

 

как лечителчето стана такова и кога... освен, че забъркваше и продаваше някви "отвари" и очевидно му се отдаваше... кога се "извиси" та да лекува краля ми се губи...

 

Link to comment
Share on other sites

Откакто изпи елексира за паметта (впрочем искам и аз такъв) и прочете книгата за проклятието. Ето с тази книга момчето ни се изучи. Пък и нали казват, че с какъвто се събереш, такъв ставаш.  :rolleyes: Затова няма да се очудя, ако в оставащите серии му лепнат сили като на принцесата, че да размята охраната на вещицата само с един поглед. Не, това не е толкова по корейски. Трябва да има ред сълзи, ред сополи през втората половина на сериала. Това ме подсеща, че

 

според последната страница на книгата за проклятието обичаният от принцесата трябва да умре (ако съм разбрала правилно руския превод). Как ли ще извъртят събитията за да го запазят жив. Възможно е това да е последната свещ - желание на принцесата.

 

Мммм, много се замислих върху сериала за разлика от тези, които го правят. Иначе нямаше да се налага да превъртаме. :huh2:  

Link to comment
Share on other sites

Ми то е ясно, ще уморят оня с огъня. За да са доволни всички и има все пак щастлив край.

 

Той си си знае, а и ние вече сме подготвени, че трябва да се жертва.

С последния пламък на ръцете си ще запали последната свещ,

за да е по-трагично и сълзотворно, няма само отровни черни димки да ни пускат, малко и сълзотворен пламък... :28558:  :28558:  :28558:

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Някой гледа ли какво става тук? Откриха ли противогази, или още ги обгазява шефката?

Нали го удължиха и сега са 4 серии разтягане на локуми до края.

Link to comment
Share on other sites

 Понеже го отсвирих още в средата на първата десятка(стана ми прекалено негледаем) и чета само коментарите да видя докъде е стигнал, "новината", че са го удължили ме изненада. Че те още в началото разтягаха локуми, а още четири епизода... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...