mrnkaloto Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Гледала съм перфектен корейски сериал Леле, не ти завиждам. Не искам да знам кой е. Не искам да го гледам. То ако нещо не те смути, дори това да е защо сладурът не е нарешен наляво в тая сцена, сякаш не е минало през приятните ти преживявания. Щото е най-гот да го забележиш, ама да си кажеш "кво па ми пука, сладък е и така" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrim Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 Леле, не ти завиждам. Не искам да знам кой е. Не искам да го гледам. То ако нещо не те смути, дори това да е защо сладурът не е нарешен наляво в тая сцена, сякаш не е минало през приятните ти преживявания. Щото е най-гот да го забележиш, ама да си кажеш "кво па ми пука, сладък е и така" И добре правиш, че не ми завиждаш! Завистта е болест. За определението "перфектен": ми, много е относително. Моят перфектен сериал не е твоят, твоят, сигурно, не е моят, перфектният за критиката, не е перфектен за публиката, перфектният за широката публика, ще бъде дисквалифициран от журито, перфектният за старците, е пълна глупост за младите. Такива работи. За мен, филм от тази категория е онзи, чийто разказ ме хваща, вълнува ме, кара ме дълго да мисля за него; сценаристи и режисьори не ми пробутват евтини номера, актьорите са класни, картинката ме задъхва и никак не е лошо, да има нещо невиждано и нечувано досега, ама не е задължително И защото е трудно да се съберат всички тези неща накуп, когато попадна на нещо такова, си казвам: "Перфектно!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted April 19, 2016 Share Posted April 19, 2016 И добре правиш, че не ми завиждаш! Завистта е болест. За определението "перфектен": ми, много е относително. Моят перфектен сериал не е твоят, твоят, сигурно, не е моят, перфектният за критиката, не е перфектен за публиката, перфектният за широката публика, ще бъде дисквалифициран от журито, перфектният за старците, е пълна глупост за младите. Такива работи. За мен, филм от тази категория е онзи, чийто разказ ме хваща, вълнува ме, кара ме дълго да мисля за него; сценаристи и режисьори не ми пробутват евтини номера, актьорите са класни, картинката ме задъхва и никак не е лошо, да има нещо невиждано и нечувано досега, ама не е задължително И защото е трудно да се съберат всички тези неща накуп, когато попадна на нещо такова, си казвам: "Перфектно!" +1 Чак перфектен не казвам, за мен са със заряд и без- тук е всичко останало.Кара ли ме да гледам без субтитри, какво се случва е със заряд и се доближава до перфектен.Всичко друго отива в другата графа, където може да е от добър до безобраразен. И спорът е безмислен, предвид различните критерии на всички и защо гледат сериали- едни да търсят номинати за "Оскари", едва ли не, а други за отмора и развлечение най-общо казано.Пък и всеки може да си харесва каквото си иска, да си гледа, каквото си иска и да си пише, каквото си иска, стига да няма персонални обиди във форума- така мисля.Пък ако някой се обижда, че се e намерил друг да не харесва, харесвания от него сериал- ами негова си работа и смятам, няма нужда нехаресващият да се извинява и да бъде нападан . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urban Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 От гореспоменатите съм гледал Good Doctor, Healer и City Hunter. Първите 2 не бяха лоши и им дадох 8/10, понеже не са загуба на време определено. Сити Хънтър за мен беше пълен боклук и бих могъл да напиша поне 5-6 страници пълни с идиотщините му... Както казах, за мен перфектен сериал няма! Дори и в най-доброто, което съм гледал до момента мога да намеря слаби моменти и прочие. Обаче точно за този сериал да се оплакваме, че месеците се разминавали... Съжалявам, но това е просто смешно. Все едно да отида в темата на "Лечителят" и да напиша, че хакерските трикове дето Аджума ги прави в реалността не стават така. Или че реално погледнато шансът красива докторка като тази в Good Doctor да се хване с човек с такъв недъг е граничеща с 0-та. За Сити Хънтър дори не си струва да почвам. Другите не съм ги гледал, но който и сериал да ми дадеш ВИНАГИ ще ти открия нещо, което не е в тон с действителността. Въпросът е, дали на това трябва да обръщаме внимание?... А на кое да обръщаме внимание?! Само да се прехласваме по играта на актьорите ли? Това изобщо не го коментирам - всички гледаме главно заради кадърността им. Оттам насетне извинявай, да ми е все тая къв сценарии гледам ли?! Да, имам претенции като фен, ако щеш просто зрител, защото не съм на 14, та да не ме интересува, заслужава ли си отделеното време, все пак с годините човек развива логически връзки и спира да гледа анимационни филмчета. Елементът, кога точно главната гъска ще му "пусне"...целувка...не звучи сериозно , за да коментирам колко стойностен сериал съм изгледала. Относно Сити Хънтъра, все ми е тая дали го считаш за боклук или не - дадох го за пример, защото той си стартира с определено темпо и динамика - фантасмагориите си бяха още в самото начало и на когото са му допаднали, си го "изкара" така до финал. Няма какво да те разочарова, няма резки промени в характери, поведение, екшън. Като пуснеш сериал, в който главната крещи, врещи, тръшка се, ококорва се и т.н. още в първи епизод, веднага би следвало да ти светне, че този ''хумор'' ще го гледаш почти до края - ако те кефи - гледай. Докато при потомците, героите им стартираха с усещане за зрялост и отговорност, каквито са и професиите им, хумора и драмата чудесно ги преплитаха до един момент. След което започнаха да издишат и се получи както при повечето сериали - силно начало и след средата става мътеница, започват някакви инфантилни шегички, прекалена утопия в главните, чак дразнеща и пр. Ето затова някои хора изказваме не само суперлативи. Това не означава, че не ни е харесал, просто ти става жалко за изгубения потенциал, имайки в предвид, че са имали възможността и финансите да направят много повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erutan Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 А на кое да обръщаме внимание?! Само да се прехласваме по играта на актьорите ли? Това изобщо не го коментирам - всички гледаме главно заради кадърността им. Оттам насетне извинявай, да ми е все тая къв сценарии гледам ли?! Да, имам претенции като фен, ако щеш просто зрител, защото не съм на 14, та да не ме интересува, заслужава ли си отделеното време, все пак с годините човек развива логически връзки и спира да гледа анимационни филмчета. Елементът, кога точно главната гъска ще му "пусне"...целувка...не звучи сериозно , за да коментирам колко стойностен сериал съм изгледала. Относно Сити Хънтъра, все ми е тая дали го считаш за боклук или не - дадох го за пример, защото той си стартира с определено темпо и динамика - фантасмагориите си бяха още в самото начало и на когото са му допаднали, си го "изкара" така до финал. Няма какво да те разочарова, няма резки промени в характери, поведение, екшън. Като пуснеш сериал, в който главната крещи, врещи, тръшка се, ококорва се и т.н. още в първи епизод, веднага би следвало да ти светне, че този ''хумор'' ще го гледаш почти до края - ако те кефи - гледай. Докато при потомците, героите им стартираха с усещане за зрялост и отговорност, каквито са и професиите им, хумора и драмата чудесно ги преплитаха до един момент. След което започнаха да издишат и се получи както при повечето сериали - силно начало и след средата става мътеница, започват някакви инфантилни шегички, прекалена утопия в главните, чак дразнеща и пр. Ето затова някои хора изказваме не само суперлативи. Това не означава, че не ни е харесал, просто ти става жалко за изгубения потенциал, имайки в предвид, че са имали възможността и финансите да направят много повече. След този ти коментар разбрах защо си споменала Сити Хънтър в прешиня си пост. Ти слагаш на първо място сюжета, а на второ химията и играта на актьорите. По този показател няма как "Descendants of the Sun" да ти хареса. Ако трябва да сме искрени то и аз мога да резюмирам сюжета горе-долу в две изречения: "Войник и лекарка се срещат и влюбват. Пращат ги заедно до неизвестна държава, където претърпяват много премеждия." Пропускаш обаче, че сериалът няма за цел да разказва заплетени истории. Още първият епизод беше ясно, че героите нямат минали истории - два персонажа, които не се познават от никъде се срещат и се влюбват. Откъде искаш да дойде сюжет? В "Лечителят" да речем биографиите им бяха навързани до трето коляно и се оказа, че и бащите, и майките и всички са се познавали. Както и да е... Разбирам ти гледната точка, но както казах... Не знам защо си останала с впечатлението, че ще разказват някаква епична история. В този сериал се залага на химията между актьорите, забавните моменти между тях, как с времето се приближават един към друг. Рейтинъгт на сериала е висок, понеже има много запомнящи се моменти, двете главни двойки са прекрасни и не са спестени моментите на нежност помежду им. Ти ги определяш като "мътеница, шегички, утопия" и не ти харесват понеже искаш действие. За мен обаче, както и за много други очевидно точно тези моменти са силните и запомнящи се. Действието не ми направи никакво впечатление. Нито помня злодея, нито държавата или времето. Помня обаче много от "мътеницата"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenoa Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Ама че спорове пак... Разбирам и urban, но разбирам и Erutan. И да ви кажа можеха, можеха да се напрегнат мааалко поне за един не толкова хвърчащ и измислен финал. Нещо им е минала котка път ми се струва, че така да оакат пейзажа, опс финала. Ето моето предположение Не знам дали ви направи впечатление, но последните серии Джун Ки е снимал определено със счупена ръка. Върна се от Урук с бинтована ръка - нямаше причина да се връща от Урук със счупена ръка. Някак криха я в ръкава, после го простреляха като бодигард - счупената ръка излезе наяве. После година след предполагаемата му смърт той пак се завърна със счупена ръка, че даже и докторката въкликна - "как можа да си счупиш същата ръка отново". Въобще допускам, че е имало някакви премеждия по сет-а на продукцията, от където може би дойдоха и буквално скалъпените 2 че и 3 последни серии. А ако това е били действително така, то представете си небивалата радост сега, след ясния вече рейтинг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tara Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Още, когато снимаха сериала казаха, че Джун Ки се е наранил по време на снимките. Просто е нямало как да избегнат това при монтажа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrnkaloto Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Спешълите онлайн с англ субтитри Свали тук пак с англ + бг А тук Джун Ги-то пее (доста фалшиво според моите уши ) основната песен Always Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urban Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 След този ти коментар разбрах защо си споменала Сити Хънтър в прешиня си пост. Ти слагаш на първо място сюжета, а на второ химията и играта на актьорите. По този показател няма как "Descendants of the Sun" да ти хареса. Ако трябва да сме искрени то и аз мога да резюмирам сюжета горе-долу в две изречения: "Войник и лекарка се срещат и влюбват. Пращат ги заедно до неизвестна държава, където претърпяват много премеждия." Пропускаш обаче, че сериалът няма за цел да разказва заплетени истории. Още първият епизод беше ясно, че героите нямат минали истории - два персонажа, които не се познават от никъде се срещат и се влюбват. Откъде искаш да дойде сюжет? В "Лечителят" да речем биографиите им бяха навързани до трето коляно и се оказа, че и бащите, и майките и всички са се познавали. Както и да е... Разбирам ти гледната точка, но както казах... Не знам защо си останала с впечатлението, че ще разказват някаква епична история. В този сериал се залага на химията между актьорите, забавните моменти между тях, как с времето се приближават един към друг. Рейтинъгт на сериала е висок, понеже има много запомнящи се моменти, двете главни двойки са прекрасни и не са спестени моментите на нежност помежду им. Ти ги определяш като "мътеница, шегички, утопия" и не ти харесват понеже искаш действие. За мен обаче, както и за много други очевидно точно тези моменти са силните и запомнящи се. Действието не ми направи никакво впечатление. Нито помня злодея, нито държавата или времето. Помня обаче много от "мътеницата"... Можем да спорим още 10 стр, но считам че е излишно да занимаваме всички. Казала съм си мнението, както и ти и точка. Недей да се опитваш да ме убеждаваш в разни твой мисли и страсти, защото е ясно, че си се захаросал с този сериал и освен да обясняваш колко химия и физика има в главните, друго не те интересува. Относно разсъжденията ти в цитата - резюмета пишеш, но напълно безсмислени. Пример: в Айрис няма минали истории, но сценария те държи 20 серии в очакване. Има ред сериали, които нямат ''минало" и не е нужно, за да бъде направен добре. И как по дяволите можеш да ме питаш откъде съм искала да дойде сюжета в потомците ...Ами той си дойде (но ти си го пропуснал, защото се интересуваш кой кого е погледал ''тайничко" ). Многократно казах до 7 - 8 серия си имаше всичко (поне за мен) и ми беше супер интересен. И след такъв старт, няма как да не ме издразнят последните серии...Обърнаха повече внимание кой щял да плаща счупените джамове в болницата, момента с двете линейки - по - възрастния доктор казва на докторката "ти поеми критичният случай", пристига оня неколкократно прострелян, само дет' главата не си носеше под мишка, ни куршуми му махнаха, ни операция, съвзеха го набързо, оня извади бистрия ум и поглед, та все и да се шегува, па и след 2мин. стана да раздава ред в коридора...А неспешния го оперираха Няма пак да коментирам глупостите, които ми развалиха вкуса на сериала. А ти определено си противоречиш "пращат ги заедно до неизвестна държава, където претърпяват много премеждия.Откъде искаш да дойде сюжет? " - точно тук имаше СЮЖЕТ...и имаха мегдан за още! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zenoa Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Още, когато снимаха сериала казаха, че Джун Ки се е наранил по време на снимките. Просто е нямало как да избегнат това при монтажа. Мда, това определено съм го пропуснала . Затова си мисля, че от 13 серия натам бе скалъпено, колкото да го докарат до бройката серии - май често срещан проблем при корейците . Да не коментирам отсъствието на главния герой в цялата предпоследна серия, дето беше ред сълзи, ред сополи. Да не пропусна да спомена този ни в клин, ни в ръкав 72часов запой, изчезването на главния герой, помощта от северното другарче и тн. и т.н още глупости, смятам, че финалът е бил преправян дет' се вика адхок, заради тази нелепа злополука. ищо! Барабар с идиотщините накрая - пак успя да раздвижи масата. Така че нареждаме си го сред челните позиции. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiddo Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Относно разсъжденията ти в цитата - резюмета пишеш, но напълно безсмислени. Пример: в Айрис няма минали минали истории, но сценария те държи 20 серии в очакване. Айде стига глупости. Това, че ти е любим сериал, не го прави нещо велико. Напротив, големият агент и мъж 15 серии не спря да реве и да се вайка. Добре, че накрая го гръмнаха и му спестиха доживотното ходене по психиатри. Този поне 15 минути на серия ревеше. Теб може да те е държал, но не при всички е така. И какво, винаги ще даваш този сериал за пример? Постоидеветнайсваш се Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urban Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Айде стига глупости. Това, че ти е любим сериал, не го прави нещо велико. Напротив, големият агент и мъж 15 серии не спря да реве и да се вайка. Добре, че накрая го гръмнаха и му спестиха доживотното ходене по психиатри. Този поне 15 минути на серия ревеше. Теб може да те е държал, но не при всички е така. И какво, винаги ще даваш този сериал за пример? Постоидеветнайсваш се А ти сигурно ще се смееш, ако си на негово място! И го давам за пример тук по друг критерии - относно динамиката на сюжета, а не самият герой. Но ти ако не се озъбиш и не се заобясняваш колко не харесваш Бьонг и сериала, щеше да е учудващо, така че...присмял се хърбел на щърбел Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiddo Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 За едно си права - не го харесвам, но го търпя. Освен в Айрис. Това беше вторият сериал, в който се изкефих, че утепаха главния Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy86 Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Дами и господа, айде бъдете така добри да решите дали ще говорите за сериала или ще си чешете клавиатурите, че стана много офтопик за бърсане вече. Благодаря ви за вниманието. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria_debit Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Хубав сериал, приятен за гледане, романтичен, с лек хумор, красиви актьори и много емоции... Но в интерес на истината с този висок рейтинг очаквах много повече от сценаристите. Мисля, че не можаха да достигнат нивото на запомнящите се сериали, тези които ги гледаме по 2-3 пъти и никога не ни омръзват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrnkaloto Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 И както винаги, след хитов сериал се започва да се говори ще има ли Сезон 2 или не Ако пък решат, все пак, аз съм тук и ще зяпам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Втори, че ще зяпаме ако има, то е ясно, но за сега, освен баш-спешъла, друго няма.- цък на руски . ЧИНГУУУУ, от 50-тата минута, следващите 20 секунди са поздрав специално е за теб, поправям се за преди! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urban Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Открийте стоте разлики Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
desini Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Тия образи горе са решили да спукат балона с илюзиите и да покажат грозната действителност на лудналите корейските, китайските и прочие женоря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
automatisch.Engel Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 хахах Urban браво направо днеска цял ден не се бях смяла толкова. Представяте ли да се вкарват тия пичове във филма и да си слагат същите прякори ;д Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts