Jump to content

Recommended Posts

57f4a4b535bc5fff6e18d9568bc93b55.jpg

 

 

 

Our Times

 

Страна: Тайван

Език: мандарин

Година на излъчване: 13 Август 2015

Времетраене: 134 мин.

Жанр: драма, романс

Режисьор:  Chen Yu-Shan

Субтитри: английски

:imdb: 

 

 

Участват: Vivian Sung, Joe ChenDarren WangJerry YanAndy Lau и др.

Резюме: Без интернет, без телефони, животът в гимназията през 90-те.

Любовта расте там, където най-малко очакваме...

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Сваляне:  :click:

 

С руски субтитри  :click:

 

 

 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Свалях го 2 часа, но си заслужава. Малко ми напомня за един тайландски филм с Марио :)

Харесаха ми моментите с домашните телефони, лексиконите, ролковите кънки и т.н. :) Приятно и релаксиращо, времето не се усеща :)

Имах намерение да го преведа (заради Джери),

но заради 5мин с любимата ми трапчинка

, не си заслужава  :dunno:

 • Like 1
 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Заслужава си двата часа, върнах се и аз назад във времето. Героите едни такива истински, а накрая се изненадах много приятно, направо си беше бонус, защото хич и не бях погледнала актьорския състав. През цялото време гледах с умиление и вълнение, беше и приятно, и тревожно, и искрено, и недоизказано, и чисто - точно, както е в началото на младостта. 

 • Like 2
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Хареса ми, доста време го свалях, но определено ми допадна.

Всичко ретроспекцията, момента, когато ученичката се застъпи за своя съученик и после всички останали застанаха зад тях. Забавлявах се много, когато главната и след всичките тези години се срещна и то случайно с идола си :) Какво нещо е това години наред да имаш един идол, и до самия край да си остане той....

 

Гледайте няма да съжалявате  :up:

Link to post
Share on other sites

И на мен много ми хареса филмчето! :) Приятно, интересно, пренася те назад в годините. Вивиан е голяма сладурана, радваше ме през цялото време. Ама колко пъти се преби, много ми дожаляваше. Darren Wang и той страхотен сладур. Двамата с Вивиан чудесно си пасваха. Истинско, хубаво, приятно и малко тъжно. Много добро фимче. Заслужаваше си отделеното време.

 

Само да не беше тази раздяла ен брой години, щеше да е перфектно. И тук и в тай-филма с Марио, като почнат така да ги разделят и ме влудяват. И в още сумати филми и сериали...въобще това им е любим похват на азиатците. <_<

 

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Сладурско...сладурско :emote_kiss3:   Рядко пиша, но това не трябва да се пропуска. Можех да гледам още 2 часа и пак да ми се стори кратко. Не бих могла да го кажа по-добре от kitket :yes:

 

 

Раздялата във времето я оправдавам. Така разбирам, че героите мислят един за друг, търсят се и ги чака общо бъдеще. Ако нещата се получеха в гимназията, щях да се чудя, ще ги бъде ли или макар и прекрасна, това ще си остане просто първата им любов. Съжалявам само, че краят не беше изигран от същите актьори. За мен лично се загуби химията и не можах да ги почувствам така близки на фона на „малките” и погледите, които си хвърляха цял филм.

 

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Много рядко гледам филми - не обичам! Този го изгледах с удоволствие. Хареса ми, моята романтична душа е доволна :)  Добре е, че има превод и редакцията е много добра :kissx:

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Еми, чудесно беше.Много мило, много романтично. И добре направен филм. Без празноти в сюжета. Всичко си се движеше плавно и последователно. Само във финала нещо не ми достигаше.

Off Topic

Може би целувка или поне за ръка да се хванат.

Ама така са го решили. Все пак на романтично настроените зрители ще им допадне, мисля.:wub:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Този филм ме преследва още от пътуването в Тайван.

Не мога да кажа много ласкави думи. Нещо му липсваше, за да се превърне в запомнящо се изживяване (изключвам Анди). Началото беше много слабо. Мудно и трудно навлизане в историята. Най-вероятно тук проблемът е бил в самата режисура. След средата сякаш имаше подобрение. Основните образи наистина се сработиха добре. Като гледам, актрисата дори награда за дебют е взела.

Обаче финалът си го биваше. Главната се уреди не само с Анди, но и с Джери. Хаха! 

Off Topic

Точно тази сцена с Анди най-много ми въздейства. Може би, защото сама съм се представяла в подобна ситуация. И аз искам автограф и снимка с него. 

И аз смятам, че се изгуби чарът от срещата между двамата, след като те променени почти не се познаха. Старите образи наистина имаха химия.

 • Haha 1
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Много рядко гледам повече от веднъж романтичен филм, защото това не е любимия ми жанр. Но, определено този е изключение. Актьорите се справиха много добре, успяха да ме накарат да се залепя за екрана и да не усeтя как минаха два часа. Имаше и много забавни моменти. И сега ме напушва смях, като се сетя за сцената, в която приятелите им Да Хъ и Бебе пътуваха със скутера към мястото за къмпинга. Няма да повтарям хубавите отзиви за филма, тъй като мнението ми съвпада напълно с това, което казва tedie. Но искам да добавя нещо:

Off Topic

В началото и аз се разочаровах малко от финала. Но от друга страна, едва ли можеше да представят по-добре силата на чувствата, които Сю Тайю продължава да изпитва към Лин Чънсин. Въпреки, че за нея Анди си остана идол и като възрастна, тя така, и не намери време, и желание да отдели няколко часа от живота си, за да се нареди на опашка, и да си купи билет за концерта му. До като Сю Тайю е посветил години от живота си на това да изпълни и последното обещание, което й даде. Защото едва ли е било фасулска работа да стане част от екипа на Анди. Той трябва да притежава съответните професионални качества за това. И не само, тъй като звезда от такъв ранг избира в екипа си най-добрите. За това не е достатъчно само да завършиш подходящата специалност, а трябва и да си експерт в своята област, за което са нужни години труд.

 

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Каква приятна изненада се оказа този филм :). Много нежен и топъл, накараме да се усмихна и определено ми хареса. NyXE и на мен ми напомни на филма с Марио. Не толкова заради допирателните, а защото и тук лъхаше на онова чисто и невинно усещане. Сгряха ми душичката :).

Според мен финала беше повече от логичен :

Off Topic

Все пак не са се виждали толкова години - няма как да я награби, а освен всичко той така и не разбра за чувствата й

 

 • Like 3
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Връщането в модата и живота от 90-те стана модерно. Аудио касети и пейджъри, потресаващо ужасна мода. С една дума - носталгия. Ученически трепети по лоши батковци и неадекватно пуберитетско поведение. Нищо особено. Но беше много свеж.  Хареса ми страшно инатът на главната да си остане фенка докрай и ето че небесата се разтвориха над нея. Положително усещане след гледането! Трябва да се вярва докрай :) 

 • Like 2
 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites

              Всеки път, когато гледам този филм се сещам за моите години в гимназията. Чувството е същото, светло, чисто, весело и може би малко, много малко тъжно. Влюбването, лексиконите, моторите и падащите звезди. Те си имат Анди Лау, ние пък си имахме Led Zeppelin, Rolling stones, Deep Purple и си мечтаехме, да отидем на техен концерт. Макар, че тогава зад желязната завеса такива неща не се случваха, но ние си мечтаехме. 

             Та се замислих, колко често забравяме мечтите си, колко често притаяваме в себе си истинските желания повлечени от кръговрата на живота. 

            Страхотен филм и невероятни актьори! Гледайте го! Струва си!

 • Like 1
 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Филма е страхотен, играта, актьорите всичко беше на ниво. Единствено ми се искаше финала да го направят малко по - силен, но и този не беше лош :) Определено си заслужава отделеното време:up:

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

:wub: Току-що го изгледах и мога да кажа, че ще остане завинаги в моето сърце! Прекрасен! Незабравим! :wub: Благодаря от сърце за превода. :subs:

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Много,много сладък филм.  Толкова хубаво му става на човек след него. Радвам се, че случайно попаднах на него, а той ми достави голямо удоволствие.

 • Like 2
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...