Jump to content

Boku Dake ga Inai Machi (2016)

debil4e

Recommended Posts

5Hx1YLI.jpg

заглавие: Boku dake ga Inai Machi, 僕だけがいない街, ERASED

година: 08.01.2016г - 25.03.2016г

тип: ТВ( 12 еп)

жанр: сайнен, мистерия, психологическо, свръхестествено, трилър

продукция: A-1 Pictures

инфо: тук, тук, тук

Свали с български субтитри: тук

Онлайн с български субтитри: тук

резюме: Начинаещият мангака Фуджинума Сатору притежава уникалната способност  да предотвартява смърт при нещастен случай или катастрофа като се връща назад във времето преди инцидента и така, докато не го предотврати.  Един ден обаче, самият  той се оказва замесен в случай, при който бива обвинен в убийство. В опита си да се защити, той използва способноста си само за да открие, че се е върнал прекалено назад-в началното училище, малко преди изчезването на съученичката си Хиназуки Кайо. Така Сатору се озовава пред ново изпитание: да спаси Кайо и да разгадае мистерията около изчезването и. 

лично  мнение:  Харесвам мангата, а и трейлъра определено се покрива с очакванията ми, определено ми е в списъка за гледане :)

• Like 2
  • Upvote 1

Ще си го маркирам и аз ;)Все нещо ще трябва да се гледа до следващия сезон на "Норагами" :28558:

EDIT: Определено ми хареса първи епизод:) Само дано не го оставят всички епизоди в началното училище, че ми допадна и като голям :28558:

Първи епизод се покри с очакванията ми :)  . Историята е стегната, няма провлачвания и както е тръгнало има вероятност да покрият мангата. Анимацията също ми харесва, така че категорично остава :D

Втори епизод така ме погълна, че чак се стреснах, когато свърши :28558: Анимето има характерна атмосфера - една такава отчаяна и очарователно сантиментална депресия. Определено ми допада.

Хем свърши по възможно най-перфектния начин, хем ме е толкова яд, че беше само 12 епизода  :( А сега си останах само с Ajin...

Във всички случаи го препоръчвам, много интересна история, доста непредсказуема, преплитаща детското и зрялото. На класацията за аниме на 2016 сигурно за това ще гласувам ;) Чак ми е странно колко е слаб интересът тук, че си пиша сама пак в темата  :28558:

В kissanime обаче явно са го оценили, щото са плеснали от доста време Сатору и Хиназуки до надписа на сайта;)

Ето го целия сезон с бг субтитри. http://zamunda.net/banan?id=472674&hit=1&t=movie&t=animation title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif

Сменил съм плаката в първия пост. Почнах да го гледам (вместо да превеждам мечът на странника, Мите :na2: ) и след малко си пускам 3-ти епизод.

П.П. Догледах си го цялото, супер си прекарах, обаче този превод на места тотално ми счупи "имършъна", дет' се вика на български. Но стига толкова негативизъм, ксексе е права за атмосферата, на мен също ми бръкна в душичката. Готин арт, чудесна музика, увлекателна и добре разказана история, какво повече му трябва на човек?

На това му гледах един епизод и спрях. Такива драми не са за мен. На мен ми дай екшън, фантастика и спорт. :Д

От зимния сезон нито едно заглавие не ми допадна. Голяма тъпотия беше. Дано пролетта е различно.

Като каза екшън, метни едно око на темата в анимес, там направо хвърчи перушина. :nunchako:

П.П. Ееее, таман се настаних с пуканките пред телевизора, недей така бе човек. :28558:

На мен това ми беше интересно в началото, но последните 3 епизода още събирам сили да ги изгледам. Твърде много тийн щуротии, твърде малко crime fighting и time traveling.

Eпа не знам, аз го глътнах наведнъж, щото другата опция беше да превеждам меча. :28558:   А съм много изобретателен, когато трябва да кръшкам от неприятните задължения. :icon_sunny:

Едно от аниметата, които изгледах преди 6 години и се нареди сред фаворитите ми - история, арт, емоционалност... Сега го повторих, въпреки, че помнех всички ключови моменти и отново ми достави голямо удоволстие! И въпреки свръхестествения елемент, историята е много човешка и отново ме докосна. Децата бяха просто очарователни със задружността си в изпълнение на "мисията", която си създадоха, приятелството, което имат...

Препоръчвам!

• Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 1