Jump to content

Избърсване на лигите - версия 2


Recommended Posts

Поради зачестили оплаквания за непристойни и откровено провокативни коментари в темите на подфорум "Музикална сцена", реших да ви припомня една доста хубава публикация от съседния раздел "Звездите от киното", написана от parab преди няколко години. Думите по-долу са нейни, като аз само си позволих да заменя "актьори/актриси" с "певци/изпълнители/групи". Подчертавам, че написаното представлява допълнение към Общите правила на форума и ще се прилага с пълна сила при сигнал до модераторите, а системното му погазване може да доведе и до временни или постоянни забрани за писане на съответните потребители.

 

 

Искам да отправя няколко предупреждения за писането в този раздел.

 

1. Моля ви, не се карайте за певци/изпълнители/групи!!! Първо, глупаво е! Второ, глупаво е! Трето, освен, че е глупаво - е и смешно!

2. Темите са направени не за да се обсъждат кой какви лиги точи по човека, кой колко го иска за себе си, кой няма да го раздели с други и пр. подобни, а за да се обменят впечатления за съответните певци/изпълнители/групи, мнения за участията им в различни проекти, новини, личностни достойнства, без да се предявяват нелогични претенции... Всичко извън това влиза в графата оффтопик и ще бъде изтрито, защото не носи абсолютно никаква информация за певеца/изпълнителя/групата, а само за личните въжделения на пишещия, които в някои случаи влизат в конфликт с подобни на друг потребител и се получават съвсем излишни и абсурдни спорове.

3. Ако имате да кажете нещо за съответния човек - изразете го с повече от една дума или възклицание. Пускането на едносрични постинги, публикации с емотикони без текст, мнения от рода на: "Голям сладур!", "Ще го изям", "Колко е секси", "Ах, само да ми падне", "Леле, изпадам в криза" и др. подобни ще бъдат трити. Това, което правят всички звезди и идоли, е да въздействат! Реакцията на възхита, провокация и възбуда за всеки, който е фен, е неминуема и гарантирана, така че просто не си струва да се хабите и да го пишете.
Просто си представете страница след страница следния разговор:
- Ох, какъв е сладур...
- Да, невероятен сладур...
- О, ще го изям!
- О, искам го за мен!
- Не, ще припадна!
- Само да ми падне...
Идеята на форума не е да се ползва за празни приказки и лични разговори. Всъщност това не спада в графата дискусия, а е по-подходящо за категориите "Лични дневници". Затова, ако ще споделяте лични въжделения и мераци - правете го на друго място, не тук. Нито е достойно за вас като фенове, нито за самия човек, на който сте фен.
Ясно е, че като видите по-разголени снимки - сърцето трепва. Не е нужно да пишете по няколко поста, в които повтаряте това.
Ясно е, че всяка нова продукция ще предизвика вълнение. Но не е нужно да пишете по няколко поста, в които повтаряте колко нямате търпение.
Ясно е, че като кажете "Аз съм му фен", ще си го обичате, уважавате, защитавате, лигавите и т.н. Но не е нужно да го повтаряте във всеки пост, защото... чували сте лафа за разваления грамофон, нали?

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...