Jump to content

Recommended Posts

arx1428952490z.jpg


 


 


Yamada-kun and the Seven Witches


山田くんと7人の魔女


 


 


 


 


Държава: Япония


 


Година: 14.03.2015 до ??


 


Епизоди: ??


 


AniDB


 


Студио: Liden Films


 


 


 


Плот: Един ден ученикът Ямада се сблъсква (буквално) по стълбите с красивата Шираиши и техните устни се допират при падането. Когато се съвземат разбират, че са си сменили телата. С течение на времето двамата установяват, че това не е единствената мистерия в училището.


 


 


 


Свали тук: :click:


 


 


Бележка: Това го бях почнал случайно покрай мангата Witch craft works. Тогава вещиците явно бяха популярна тема при мангаките, но само тези 2 заглавия ме зарибиха ги чета. В последствие и двете получиха анимета, като Ямада дори първо му направиха игрална драма японците и то по успешен начин, тъй като запазиха атмосферата от комикса, а тя е нещо наистина забавно и увлекателно. Предполагам, че и тук ще е така.


Link to post
Share on other sites

Уо, да! /х3/ От кога съм загледала трейлъра и онзи ден разбрах, че наближава времето. Щом игралната версия я изгледах и ми хареса, представям си какво ще е анимето. А аз мразя почти всички игрални версии на анимета и манги. Ако засилят малко комедийния елемент/че в игралния нещо куцукаха/, цена няма да имат. В сериалчето взаимослюнкоотделяха доста стабилно, та поне това няма да липсва. Идеално като за начало на пролетния сезон. Доволно отвсякъде ^^

Link to post
Share on other sites

Аз таман го изгледах сега и бива да. Запазили са сюжета, озвучението е добро, дори се зарадвах, че чух китарни рифове като се появи Ямада. Лошото е че съм наясно с нещата и малко ми се попритъпи удоволствието от скечовете тъй като им съм се нарадвал отпреди. То сигурно ще има втори сезон и там вече ще се сблъскам с нови неща сигурно тъй като за щастие стопирах мангата навремето щото се забавиха с чаптърите и се присетих чак като изкараха тв сериала ама тогава пък не ми се спойлваше и така и си остана.

Игралните верии и аз ги мразя както знаеш ама няма как....като има интерес към нещо някои хора решават да смучат кръвчица от дадена идея за сметка на нас феновете. В сетъп като тукашният с комедиен наклон е нормално да им се получат нещата ама ако е нещо по комплесно се оплитат в кълчища.

Link to post
Share on other sites

Китари и цигулки като озвучение винаги са добре дошли като фон. На мен ми харесва, че в аниметата в повечето случаи, въпреки че еповете са по-кратки, успяват да вмъкнат повече дълбочина, по-освободени са. Когато загледах игралната версия може би преди около година, мн се изненадах, че имаше трейлър за аниме. Викам си: значи е правено по манга. Три реализации. Стори ми се малко специфично игралната версия да е преди анимето. Значи са имали някакви предпоставки за успех, за да го преварят. Сигурно мангата ще е била фурор.

 

пп. То интересното е: какъв цвят коса биха измислили, за който и да е нов герой във втори сезон? Те не останаха :Д

Link to post
Share on other sites

Еми има си фенмаса да и мангата е популярна. Аз както вече споменах случайно попаднах на нея и сигурно вече щях да съм навътре в нещата ако не беше тая пауза и заради тва, че не ми се чакаше и заради факта, че макар и общо взето безобидно ама все пак се мляскат кочове, което както и да го погледна си е нелицеприятно... :/

Но хуморът тук е наистина приятен, а самата история най вече с появата на нова вещица буди интерес тъй като всяка има специфично умение и допринася за динамиката в действието. Но дори и сама за себе си главната двойка генерира достатъчно интерес тъй като колаборацията м/у персонажи като Ямада и Шираиши може да се каже, че е с успешна формула. Е може би ако Шираиши беше тсундере...ама не така си е добре.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...