Jump to content

Kokoro ga Pokitto ne (2015)


Recommended Posts

MV5BMDZhOWM3NDQtMGYxNC00OWE3LWI0YWMtYTkz

 

Kokoro ga Pokitto ne

 

心がポキッとね

 

Crazy for Me

 

Държава: Япония

Формат: рензоку

Епизоди: 10

Телевизия: Fuji TV

Година на излъчване: 08.04.2015 - 10.06.2015

Време на излъчване: сряда, 22:00

Директор: Miyamoto Rieko, Tsuzuki Junichi, Miyawaki Ryo

Сценарий: Okada Yoshikazu

Субтитри: Английски

 

Каст

Abe Sadao - Kojima Haruta

Mizuhara Kiko - Hayama Miyako

Fujiki Naohito - Otake Shin

Yamaguhi Tomoko - Kamoda Shizuka

Tokunaga Eri - Itoyama Fumi

Yamashita Rio - Makino Eriko

Nagase Tasuku

Ikezu Shoko

Yamanishi Atsushi (山西惇)

 

Плот: Коджима Харута удря дъното след като напуска работа, губейки къщата и жена си и ставайки бездомник. След определен развой на събитията той започва работа в магазин за антикварни мебели, който е собственик на човек наречен Отаке Шин. Хаяма Мияко (Кико Мизухара), която е жена с маниакално поведение относно мъжете решава да даде воля на чувствата си към Отаке, без да знае, че той вече е влюбен в не кой да е, а Камода Шизука, съпругата на Коджима.

 

Бележка: Ми както вече се знае..дето са ми любимките там съм и аз! Вярно, че предадох 1 път и то най-голямата ми - Сатоми ама тогава не се брои щото си почивах като цяло от азиатските продукции. :| :D Веке няма я изоставям обаче, а връщайки се на Кико тук си мисля, че ще я видим в доста интересна макар и позната вече светлина предвид ролята й в Шоколатиера. Не ми харесват нещо екранните й партньори нз що..тоя Абе Садао ми изглежда съмнителен ма отдавам го на привързаността ми към актрисата (никой не е достатъчно добър! :D) Чичо Наохито и той не се предава...пере си ролите човека и не го бърка, че на възраст веке.

 

Свали тук: :click:  :click:  :click:  :click:

 

Свали с руски субтитри: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Link to comment
Share on other sites

Еха! Много са готини всички! Като жанр е интересно, как ще го представят, понеже и постера, и наличието на Садао-сан в каста, предполагат появата на комедийна нишка. Май съм права. Отбелязана е.

Освен останалите артисти, безкрайно се радвам да видя Томоко Ямагучи, която няма много екранни превъплъщения, но ми направи страхотно впечатление в Undo на Иваи.

Ген Хошино ще изпълнява песента към дорамата - SUN.

Link to comment
Share on other sites

Хм ще ги видим! За Наохито знам, че е чудесен актьор сега може се шегувам за възрастта му ама човека се справя.

Btw имаш ли си наидея какво значи заглавието, че не ми се занимава с преводачи...кокоро знам, че е сърце ама това pokitto не ми звучи познато... :dunno:

Link to comment
Share on other sites

Не е той бездомника ами тоя другия, дето като са го подстригвали най вероятно са му нахлюпили паница на главата демек Абе. Наохито е собственика на магазина дето тоя отива да баца след като го е закъсал.

Link to comment
Share on other sites

Звучи интересно, може би ще му хвърля едно око  :rolleyes: Буквално значението на  心がポキット е "broken heart", макар че в d-addicts са го превели като "Crazy for Me" и са определили жанра като love comedy :) 

Link to comment
Share on other sites

Като човек наслаждаващ се на ексцентричността в човешките характери нямаше как да не ми харесат тея хубавци дето са ги събрали тука. Всичките са някакви особняци, а Наохито с неговият happy-go-lucky персонаж изглежда най-нормален.

Кико е във вихъра си - раздава го маниакална невротичка и някак си й лепне това амплоа...тропаше с краче и подритваше невинни торби с боклук и разни други обекти! xD

Абе Садао е също доста интересен персонаж от психологическо естество. Неговият герой толкова се е сдухал след краха на предишното му Аз, че направо жив да го оплачеш. Кво беше? ->"Искам да съм сам" х3 след като оная досадница се впи като пиявица в него в магазина. :D

Томоко също не остава по назаде откъм поведение и тоя блог дето го води. Май основният акцент тук ще е шоудауна м/у нея и Кико за Наохито, което предвещава доста интересни ситуации тъй като и двете май май не си поплюват.

 

ПП Може би е по добре да изчакате други събове, тея не са лоши ама поне на мен ми се наложи да ги синхронизирам, за щастие успешно ама ме дразнят такива неща... :/

Link to comment
Share on other sites

Аз гледах със субтитрите от Ейжата. Синхронизирани са.

И на мен допадна серията. Наистина са ги събрали особняци от класа. Покрай тях обръщат внимание на още по-чудатите предмети, които ги заобикалят. Обстановката е супер приятна, а сюжетът обещава множество заплетени ситуации занапред.

Освен главните, да похваля и останалите изпълнители. Ери Токунага ми направи много добро впечатление. Тя играеше мълчаливата сестра на Джей в Блъдито, но тук човек не може да я познае. И устата й не може да затвори дори. Отлично влиза в ролята на досаден индивид, чието естествено поведение е да показва на околните добрите си намерения.

Имам си и един райдър в каста. Таску определено няма да заеме голямо екранно време, но понякога можем да го забележим, когато стои зад Фуджики и имитира всяко негово действие.

На фона на сдухания герой на Абе, този на Фуджики изглежда извънредно активен и позитивен. Не знам, как ще се справи с двете дами, които държат да изпъкнат над всичко и всички.

Link to comment
Share on other sites

opt1429547161k.jpg

 

Тоя епизод Томоко завзе сцената! :D Направо не е за вярване, че актрисата е ударила 50-така, такава енергия прелива от героинята й и изглежда повече от добре за възрастта си. Имайки предвид и Хитоми Куроки от Marumaru tsuma, направо са си помисли човек, че времето спира за тея японки. Шизука е наистина интересна личност, взаимоотношенията й не само с героя на Наохито ами и с останалите от главното каре предвещават доста интересни ситуации особено по линия на Абе и Кико. С последната май май в един определен момент ще се сдушат ако преди това не се хванат за косите, някак си ми изглеждат добре двете дори и като лицемерничат както досега.

В самият епизод не се случи кой знае какво, но пък ми беше наистина забавно да ги гледам тея мушмуроци. Когато актьорите се справят с персонажите си и играят с настроение дори и най обикновенните ежедневни сцени изглеждат по ярки и по свое му интересни.

Ако не бях го видял в ретроспекция направо не бих могъл да си представя тоя Харута да мачка Шизука..тоя човечец чак ме кефи до каква степен се е снишил под тревното покритие. Седеше буквално като наказан докато тея го мъкнеха с тях и сякаш го бяха вързали с невидим синджир и всеки момент очаквах да почне да си гризе крака, че да избяга. :D Явно наистина доста го е срам от предишната му същност и постъпки. Абе Садао определено ми прави хубаво впечатление с тая роля и ще ми е интересно да видя дали ще си възвърне самочувствието и като цяло да израстне като личност.

Покрай тези герои сякаш се прокрадва на пръсти мистериозното момиче с раницата и шапката..явно има зъб на Кико покрай това момче дето е харесвала ама как може да вика "акума" на мойта любимка?! :D Явно при Мияко водите са наистина дълбоки и нещо клати клоните. Досега я видяхме само как сталква "жертви" (не знам що за жертва ще си ако такава жена се мъкне след тебе) от срещуположният пол, които е харесвала също както сега Наохито, но пък може и да има и нещо друго по обезпокоително въпреки, че ми изглежда безобидна...

Link to comment
Share on other sites

Не мога да повярвам, че Томоко е на 50 наистина. Страхотна е! В първата сцена от LONG VACATION е направо уникална и както върви ще я помня до края на дните си.  После и в Призракът в бара пак се изяви подобаващо. Сега ще я гледам тук, добро начало, дано да удържат до края така.

Link to comment
Share on other sites

Ооо още един зрител много добре. :) И аз се надявам да поддържат доброто настроение до края, но доколкото познавам японците нещата едва ли ще останат както са сега и ще има сътресения във взаимоотношенията на тези персонажи.

Тва Undo не звучи зле тъй като го гледам..може да го преслушам след като си изгледам тва аниме дет съм го хванал сеа.

Link to comment
Share on other sites

Прелестна сакура /ооо падат розови листчета :wub: /, Кико!, депресираният Коджима Харута /ооо боже на какъв психолог попадна завалията :D /, най-любимата ми фурия Томоко /готви, говори и обича на 1 000 оборота/ и аз съм и вечен фен от Long vacation  :D  + 2 457 харесвания в блога и, а всъщност са 2 458 :P  има още един глас от мен...страхотно появяване на всички в първи епизод, усмихнаха ме, ще си ги гледам с удоволствие! :yes:

 

p.s. Направени изводи след първи епизод:

 

1. Какво му трябва на един психолог ?.... Малко розово часовниче-хронометърче да отчита всеки 5 мин. :na2:

2. Какво и трябва на перфектната френска вечеря?....Кетчуппп!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Еми те че си правеха гаргара с тея психотерапии, правеха си. Реално погледнато при повечето случаи е просто важно да си излееш душицата пред някой както при изповедите в църквата.

Розовият часовник обаче задължително трябва да е с кукувичка иначе не върви...

Link to comment
Share on other sites

Да, прав си Razzormaw, нашия човек сам самичък си стигна до извода, че три години отшелничество му е предостатъчно и иска да си поговори с някой напълно доброволно. С такъв замах закрачи към психолога, а той само любезно го гледаше през цялото време :rolleyes:  и накрая кукувичката го приземи на земята с ценоразписа на "профито"-психолог... :D и забелязахте ли, че влезе при него по светло, а излезе вечерта :slap:

Link to comment
Share on other sites

Излетя птичето....:D Доста рано падна тая "тайна" мислех си че поне още 1-2 епизода ще се задържи. Големи циркове особено накрая, наистина се смях от сърце като се счепкаха и се озоваха в дерето. :D :D Трудно е за вярване обаче Абе Садао краде екрана на Наохито..просто тоя човечец играе та се къса ама и ролята му го позволява и му поставя нови и нови перспективи, докато другия поне засега е в някаква рамка от която трудно ще се измъкне.

Хареса ми играта на думи покрай шараните, наистина обичам такива неща затова се радвам, че превода го поясни. "кой" знам, че е любов ама не знаех и че рибата се произнася така.

Наистина забавно сериалче, поне засега ми върви с комедиите визирайки и корейското присъствие в уотчлиста ми. Все пак продължавам си чакам превода на по-сериозните заглавия..

Link to comment
Share on other sites

Гледах първи еп. онлайн, ама на втори така бяха оплескали таймкода на субсите, че се предадох. Ще го дръпна, като имам повече временце:)

 

Първата серия ми хареса, Кико е убийствена, Наохито е пълен хипар, а главният герой - пълен образ, разкаял се стресиран социопат :28558: И бившата му си я бива, терца е:) С такива герои не може да не е интересно;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...